Keresés

Részletes keresés

fejes.i Creative Commons License 5 perce 0 0 72198

Gyerekkori emlékem, hogy apám egy régi vegyépszeres permetezővel permetezett. Sőt kettő volt belőle. De azok sose voltak "jók". Arra emlékszem, hogy állandóan eldugultak meg valahol, ahol nem kellett volna, folyt belőlük a permetlé.

Előzmény: rferi (72197)
rferi Creative Commons License 9 órája 0 0 72197

Nekem ennek a narancssárga tartályos verziója volt, és utána következő is olyan színnel volt - csak felül, a pumpában, és a szelepes részben, illetve a szórószárban változtattak rajta - mindegyiktől gyengébb lett.

Egyébként ez a verzió már kifutott termék, most néztem a Gardena oldalán. Lehet, hogy az újabb típusok megint jobbak, de én a legutóbbi befürdéskor feladtam.

Előzmény: Paco155 (72193)
tfe_tng Creative Commons License 9 órája 0 0 72196

Ahogy nézem a Solo még akkuval is fele annyi, mint a makita. Mármint a belépő szint. 

Tényleg jó cuccok ezek ? Abszolút nem ismerem a márkát, szóval sötétben tapogatózom. Mondjuk az eléggé jó, hogy ezer féle kiegészítő van hozzá, a makihoz meg pont semmit nem találtam.

Be lehet ezt szerezni valahol budapesten vagy pest megyében ? Gugli csomó találatot hoz kelet magyarországról meg nyugatról, budapestre szűrve nem nagyon talált semmit (legalábbis az első oldalon :)

Előzmény: Tschaby (72185)
Paco155 Creative Commons License 9 órája 0 0 72195

Hülyeséget beszélek. 2008-ban költöztünk Budafokra 2009-ben ültettem a buxusokat és 2013-ban kénytelen voltam venni a permetezőt mert elért oda a puszpángmoly. 

Szóval nem 10 hanem 12 éves. 

Nyáron havonta egyszer körbe kellett nyomni egy koktéllal mindent. Az elköltözés óta is kb. havonta egyszer használom 300 négyzetméter füvön gyomirtóval, meg pumával talpas muhat meg egynyári perje ellen.  Lehetne hatékonyabb nagyobb permetezőt venni de amíg ez műx sajnálom rá a pénzt. 

tfe_tng Creative Commons License 9 órája 0 0 72194

Az enyém ilyen háti pumpás volt, igazi hulladék. A tömítések tényleg a második használatnál adták meg magukat... 

Paco155 Creative Commons License 9 órája 0 0 72193

Ez fura. 

Nekem ez a fajta van, 10 éve bírja. 

Gardena Permetező 5L (0822-20) - Kertbarátok boltja

Előzmény: tfe_tng (72192)
tfe_tng Creative Commons License 9 órája 0 0 72192

Pár éve vettem én is egy gardena kezipumpást, kb 2 permetezést bírt ki, aztán orrán-száján eresztett. Egy igazi kalap szar. 

Előzmény: rferi (72189)
fejes.i Creative Commons License 10 órája 0 0 72191

Ez is szomorúan hangzik, ha 10 éves hobbi kertes Stihl permetező nem működik hibátlanul. Nekem tizenkét éves Stihl FS 410 fűkaszám van, minden része hibátlanul megy. Egyszer cseréltem benne gyertyát, de lehet, hogy azt se kellett volna. Ja megy egyszer damilfejet, mer' elkopott. Pedig az kicsit komolyabb igénybevétel, mint egy háti permetező.

fejes.i Creative Commons License 10 órája 0 0 72190

Pontosan. Néztem, mihez van akksim. Pl ehhez:

https://zakanyszerszamhaz.hu/akkumulatoros-permetezok/metabo-rsg-18-ltx-15-akkus-permetezo-18-v-15-l-szallitasi-telj-19-lperc-szenkefes-akku-es-tolto-nelkul-kartondobozban-p101602362?gad_source=1&gad_campaignid=21357611483&gclid=EAIaIQobChMIgNDlg76KjQMVzZWDBx0XBymXEAAYASAAEgJ0J_D_BwE

Naneeee ... ennyiért benzinmotoros permetezőket árulnak (aminek természetesen nem ugyanaz a felhasználása), amiben hússzor ennyi alkatrész van. Benzinmotor kontra elektromos szivattyú.

De még az se tuti, hogy ez ennyiért aztán nagyon jó, dehát nincs is mit magyarázni, ENNYIRE nem tud jó lenni, hogy ennyit tudja adni érte.

Előzmény: rferi (72189)
rferi Creative Commons License 10 órája 0 0 72189

Én sima kézipumpás Parkside permetezőt vettem régebben, azzal ugyanez volt: a fogantyúnál ömlött a permetszer a kezemre.

Nagyon mérges voltam miatta. Telerakták mindenféle hülyeséggel, mint nyomásmérő óra (ezt mi a ká anyjának???), ugyanakkor egy rendes szelepet nem voltak képesek fröccsönteni.

Harmincplusz éve vettem egy Gardena ötliterest, az huszonöt évig tuti volt. Akkor elromlott, akartam venni hozzá alkatrészt, már nem volt a Késmárk utcában sem. Vettem egy vadi újat, de már az is egy kalap szarrá vált addigra. Kábé egyszer sem tudtam vele rendesen permetezni. Eszement, hogy egy rendes permetezőt nem lehet bevásárolni, ha nem százezrekbe kerül.

Előzmény: fejes.i (72188)
fejes.i Creative Commons License 10 órája 0 0 72188

Ez nem jutott el addig. A markolatból spriccelt a permetszer.

De amúgy van egy kisebb fúrókalapácsom, egy nagyobb ütvefúró-csavarozó, egy 12V-os csavarbehajtó és egy ütve csavarbehajtó. Azon kívül, hogy az ütvefúró-csavarozó nyomógombja mögé időnként be kell fújni kontakt spray-vel, különben véletlenszerűen alapjáraton elindul magától, szóval ettől eltekintve évek óta működnek. Nem teljesen napi szintű használatban, de munkára és nem pedig hobbira. Ezzel együtt sincs jó véleményem, dehát a pénz nagy úr. Mindenból Milwaukee-t nem tudok venni... Ez a permetező kifejezetten vonzó volt, mert akksim nyilván van. De két nap alatt kettő, ugyanott rossz alkatrész és az egész általános minősége miatt felhagytam a kalanddal.

Tehát szvsz nemcsak elektronika téren van hanyag szerelés, ez azért nem egy komoly minőség. De nem tudom, jogos lenne-e elvárni ezeken az árakon.

Előzmény: BJaca (72187)
BJaca Creative Commons License 11 órája 0 0 72187

Performance gépekhez volt szerencsém. A burkolat a performance, az elektronika viszont döglik a hanyag szerelés miatt: nincs meg a fet-ek hűtése a pasztázás elégtelensége miatt. Csúnyán tud szétégni...

Előzmény: fejes.i (72186)
fejes.i Creative Commons License 11 órája 0 0 72186

Hát - ehhez csak annyit tudok hozzátenni, hogy a parkside performance nemrég kettőből kettő "gyári hibás" volt, ezen a ponton azt feladtam... a nagy nevek eléggé túl vannak árazva ezen a területen, ami meg nem, az egyelőre nem győzött meg :-(

Tschaby Creative Commons License 17 órája 0 0 72185

He-he pont ilyen feladat előtt állok.

Van egy tizenéves Stihl Sg51-em, de már itt-ott nem működ megfelelőn, és hát a kényelem, ugye.

Én úgy gondoltam, hogy nekem a DUS158 kell, amíg nem mentem traktort venni és futottam bele a Solo-ba. Ők egy kicsit többe tudnak a permetezésről, viszont van még ólom akkus verziójuk is, meg otthon nincs sem Solo akkum, sem Solo töltőm...

Előzmény: tfe_tng (72176)
enel00 Creative Commons License 19 órája 0 0 72184

Nehogy  félreérthető legyen: az 5 literes beépített.

Előzmény: BJaca (72182)
enel00 Creative Commons License 19 órája 0 0 72183

Nem. Van hozzá külön hálózati töltő. (Azt gondolom, hogy más terméküknél is

használható ez az akku, de nem néztem utána.) 

Előzmény: BJaca (72182)
BJaca Creative Commons License 19 órája 0 0 72182

Szia!
Ez beépített akkus? 

Előzmény: enel00 (72180)
amatsukamat4 Creative Commons License 20 órája -4 0 72181
enel00 Creative Commons License 20 órája 0 0 72180

Én ilyet vettem idén. (Töltővel, aksival együtt is olcsóbb.)  A korábbi 5 literes változatát azért cseréltem le, mert az nem toldható. Mindkettővel elégedett vagyok. 

BJaca Creative Commons License 20 órája 0 0 72179

A BMS két dolgot tud: Nem engedi 4,2V fölé a cellát, illetve nem engedi 2,5V alá meríteni a cellát. 

Hogy mennyi áram folyjon töltés közben, azt nem a BMS intézi. A töltőben van az áramkorlát. 

A harmadik kivezetés már több célú lehet:

- Cellák hőmérsékletének mérése  (töltő figyeli).

- Töltő teljesítményének azonosítása (ez jellemzően laptop), de ilyenkor a töltésvezérlő az akkupack mellett van.

- Kommunikáció a töltővel, ha egy töltő többféle akkut tud, illetve hogy csak saját töltőjével tölthesd az akkut. 

Előzmény: Paco155 (72174)
BJaca Creative Commons License 20 órája 0 0 72178

A töltőkben nincs BMS. Az az akkura ráépítve van. A tötőnek 2 dolgot el tudnia, legyen benne áramkorlát, és a végfeszültség akkora legyen, mint  a feltöltött akku feszültsége. 

Ha az akku ki akar gyulladni, ki fog a gyári töltővel is. A BMS dolga, hogy ne merüljön bizonyos fesz alá a cella, mert akkor instabil lesz. 

Előzmény: tfe_tng (72163)
jcsapo Creative Commons License 21 órája 0 0 72177

Tegnap vettem egy ilyen permetezőt, így sok tapasztalatom nincs vele.

Az én választásomat is nagyban befolyásolta, hogy erre az akkumulátoros rendszerre álltam be.

Csak egy rövid próbám volt, az is csak vízzel, szépen porlasztott, jól tette adolgát.

tfe_tng Creative Commons License 22 órája 0 0 72176

Más téma:

Ilyet használ valaki ? 

https://www.gepdepo.hu/kerti-gep/akkus-permetezo/makita-dus108z-akkus-permetezo-geptest-18v-lxt-xpt-dus108z.html

Kellene egy háti permetező, az ilyen újabb gyártású kézi pumpás szarokat hagynám, mert azzal már befürödtem egyszer. Szóval valami akkus, tartós, 10-15 literes cucc kellene. A makitát azért néztem, mert ehhez van akkum, de nem ragaszkodom hozzá, ha van jobb alternatíva. 

Köszi !

fejes.i Creative Commons License 25 órája 0 0 72175

Ráadásul ez úgy van megcsinálva, hogy az akku és az olló között van egy elektronika még (nem a BMS, egy másik) és annak külön csatlakozója van, 6 lábas. Az olló "kicsi", relatív vékony markolattal, amit teljesen elfoglal a mozgatómotor, az akksi bódéjában van az elektronika emiatt és mivel egy akkora akksit nem lehet ráakasztani egy egykezes szerszámra, az akksi egy háti hevederben lakik, egy másfél méteres kábel köti össze az ollóval.

Annyi látszik belül, hogy egy vékony vezeték megy az BMS-ből az akksik közé, "átlátszó" külső köpennyel. Talán ez egy hőérzékelő.

Én az elejétől azt gondoltam - és ha nem keverem össze a leírtak alapján a polaritást, akkor nem is beszélünk erről semennyit -, hogy a gyártó profitot akar csinálni egy relatív kis példányszámú termékkel és összevetve olyan konkurenciával, mint a Felco és Bahco gyakorlatilag fele áron árulja a termékét.

Egy egész sor töltő csatlakozóval árulják ezeket a töltőket, a legtöbb eleve 2 lábas.

Előzmény: Paco155 (72174)
Paco155 Creative Commons License 1 napja 0 1 72174

Az én értelmezésem szerint: 

Töltő -  akku  ->  két láb, kizárólag töltőfesz. Az áramfelvételi karakterisztikát a BMS intézi.

Akku -  gép  ->  három láb, lehet, hogy túlmeríté, vagy túl nagy áram, vagy melegedés ellen védett. Bár ezt is intézhetné belül a BMS 

Mindenezek spekulációk, az eddig elhangzottak és a feltételezéseim alapján.  

Előzmény: fejes.i (72172)
fejes.i Creative Commons License 1 napja 0 0 72173

Ja, hogy honnan jön a 4: az csatlakozó 4 lábú, végképp nem tudni miért, mert ebből a típusból létezik 3 lábú is. A 4. lábon sem az akkuban, sem a töltőcsatlakozón nincs semmi.

Előzmény: Paco155 (72171)
fejes.i Creative Commons License 1 napja 0 0 72172

Hát, lehet, hogy zavaros. Nekem is az visszanézve. 3 láb van bekötve az akkumulátoron, de csak kettőn van a töltőn.  A gyárin is, csak arra úgy sikerült felrajzolni, hogy ahhoz képest tükörben igaz, tehát az akkuban van ez a lábkiosztás. A töltő 50,4 V-ot ad le, a 12 Li ion cella max töltőfeszültsége gyakorlatilag ugyanennyi. BMS az akkuban van, de nagyon be van csomagolva, alig látni valamit is.

De a 3. lábon az akku kapcsolójának bekapcsolása után van feszültség, viszont tölteni kikapcsolt állapotban kell.

A helyes polaritással éppen úgy működik a töltő, mint a gyári. Piros led - töltés, Ződ led: kész vagy nem érzékel tölthető akkut. 

Előzmény: Paco155 (72171)
Paco155 Creative Commons License 1 napja 0 0 72171

Nem értünk egyet. Abban igazad van, hogy teljesen összevissza a kommunikáció, egyszer azt írja, két láb van bekötve egyszer azt hogy három, egyszer hogy négynek kellene.....  - de a eddig a mérések szerint  kizárólag két láb bekötése bizonyított.

Előzmény: tfe_tng (72170)
tfe_tng Creative Commons License 1 napja 0 0 72170

Szerintem te olvass vissza:

Akksit méregetve - bekapcsolva látszott, hogy a töltő csatlakozóba be van kötve egy harmadik láb. Emiatt feltételeztem, hogy 1. ami a töltőn van rajz, az jó, 2. hogy a harmadik láb mégis valami szerepet játszik.

Előzmény: Paco155 (72168)
tfe_tng Creative Commons License 1 napja 0 0 72169

Egyébként ez picit olyan, mint a körfűrész. Amíg nem látott valaki közelről visszarúgást, addig nem aggódik.

Aki már látott LiIon-t égni, az nem viccel vele. Nekem egyszer egy 18650-es (lemerült) cella zárlatos lett a táskámban. (leesett róla a szigetelés az anód-katód között, talán valami fémpénz rövidre zárta a káoszban) Ha ég, akkor kb az egyetlen megoldás, hogy megvárod, amíg leég, mert oltani nem lehet. Kibírtam röhögés nélkül, pedig csak egy cella volt, a legkisebb energiaállapotban. A táskát dobtam ki utána, meg egy csomó mindent, ami ott volt a környéken. Namost ebből 12db rendet tud rakni...

Előzmény: tfe_tng (72167)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!