Az ellenzéki pártok közös fellépését szorgalmazza a kisebbségi kormányzás megszüntetése érdekében az MDF elnöke. Dávid Ibolya nyílt levelet írt a Fidesz, a KDNP és az SZDSZ elnökének is.
Dávid Ibolya álláspontja szerint nem szabad fél évet elvesztegetni az előrehozott választás kiírásáig vagy egy új miniszterelnök kinevezéséig. Az MDF szerint az ország nem ér rá arra, hogy a május eleje óta kisebbségben kormányzó Gyurcsány-kabinet a következő két évben szavazásról szavazásra teremtse meg kormánya parlamenti támogatását - áll Dávid Ibolya nyílt levelében, amelyet eljuttatott Orbán Viktor a Fidesz, Semjén Zsolt a KDNP, valamint Kóka János az SZDSZ elnökéhez is.
4%-nak nincs parlamenti mandátuma vajmi sok. Egyéniben nem nyernek meg ennyi helyet, ami 15 hely lenne. Legutóbb is elverte a legnépszerűbb e-bólyát egy kezdő fideszes jelölt Tamásiban.:)
bezeg a Fidesz..az igen az vezet. ha így folytatja a feróka, a szocik se jutnak be a parlamentbe oszt ibike és vikike ott fog ülni egymással szemben ellenzék nélkül a Parlamentben oszt jó napot:)
Nem merek szólni, félek, hogy ha olyat mndok, ami nem tetszik Dávid Ibolyának, akkor szolgálatba helyezi sofőrjét (orvosát, gyógyszerészét) és letartóztattat.
ibolykánk max a nyakát buktatja még lejjebb:) ...na de félre a tréfával.... végül is vagy most lesznek választások, vAGY megvárhatjuk ameddig a Fidesznek 70% fölé megy a támogatottsága, s akkor nemhogy az mdf de még talán a szocik se jutnak be a parlamentbe...szerintem csak ez van Ibike kezdeményezése mögött:) (az szdszt már meg se említem, mert azok se így se úgy nem jztnak már be ide:) (Hál'Istennek)
Keresztényből balliba szekértoló szépkorú Smuckkista. Molnár Gyula polg.mester fő támogatói Új-Budán a mai napig. Nélkülük már berosált volna a Molnár-éra ott.
Ez val'szeg nem a Dávid apuka féle családfa. Manapság minden szegény csángó családra reámondják, hogy román /anyai ágon/, kivéve, ha a csángók között fellelhetők román családok is. Val'szeg.
Ennyire nem isemerem Ebola ősi családját, de az biztos, hogy barcasági csángó eredetű, Pürkerec nevű faluból való a nagyapja. Ezek a falvak evangélikus magyar csángók lakóhelyei máig, ott vannak Brassó körül. A szászok miatt lettek evangélikusok az őseik valaha. Az egyik nagy-nagybátyja volt Brassóban az első autómobilos taxis, azaz aki nem lovaskonflissal keresten a pénzét, hanem autóval, még a II.VH. előtt...
Elkapta a nyilt levelet, mint a náthát a LOVI-tól.
Azért /is/ váltogatja nagyon gusztustalanul az eszmei vonzódását abszolut haszonérdekelt alapon, mer' felerészben hogy úgymondjam a kiválasztott nép vegyesházasságának gyümölcse. Félreértés ne essék, még véletlenül sem vagyok rasszista, ezért írom azt is meg, hogy anyai ágon román. Tamási haverok elsőkezéből kapott értesülés.
Én nem vagyok egy törpe semmiképpen, de semmiféle pártnak tagja nem vagyok, de ezután sem akarok az lenni. Csak Ebola sunyiságát éppenséggel ki nem birom állni. A cocikat, szadikat tudom hova tenni, mert ők azok, amik. De ez a senkiházi pártelnök, aki Fletótól Demszkiig mindenhol többségében a ballibáknak bazsevált, az ne játsza meg az elsőáldozót, miközben évek óta madám a kupiban!
Egyszer tényleg volt olyan, hogy pár fővel 193 alá csökkent a Fidesz, az MDF és az FKGP frakció együttes létszáma, de ez nem kormányválság volt, hanem a kisgazda belharcok miatti kizárások eredménye.
De egyértelmű volt, hogy ők ettől még nem fordultak el a kormánytól, ahogy emlékszem, néhányukat be is vették aztán a Fidesz-frakcióba, így újra megvolt a többség.