Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Startpatronos-ólomlövedékes, muzeális céllövő fegyverek, Keserű Sniper, Bartal és hasonló társai. Miután már jó pár száz darab forgalomba került eme remek fegyverből, megérdemel egy topikot, ahol eszmét lehet róla és muzeális, akár elöltöltős társairól cserélni.
Hentesipari, szögbelövő és egyéb, nem szabványos patronok, töltények hirdetése TILOS, törléssel és tiltással jár!
Ja, Steel Eagle, nem Steel Hawk. Ja, és gondolom megvan, hogy a Steel név az Alfánál az acél cuccokat jelzi. A Copok full acél riasztó revolverek, sima, és rozsdamentes anyagból. Nálunk nem lenne nagy piaca ezeknek a félmillás revkóknak. Meg nálunk még drágábbak lennének.
Minden megoldható, mindenre van technológia, csak az a kérdés, ki fogja megfizetni, beszerezni. Igen így a nyugdíj előtt már nem olyan hévvel él az ember, mint sok éve. A maga léptékében megpróbálta, de kiderült, nagyobb falat, most már minek vívjon ezért.
Németeknél magasak a bérek. Mellette az egyéb költségek is. A kis cégek rég bezártak, meg megvette az Umarex. Aki csak gagyit gyártva nagy nevek alatt maradt fenn. Közben maguknál a törökök az olcsóbb gyártással sokkal jobb minőséget tudtak gyártani.
Kaphatóak pár éve ott az Alfa Steel revolverek riasztó verziói. Steel Cop a nevük. Még most is vannak, azok így kis sorozatú, marha drága cuccok. Nem tudom, még régebbi készleteket árulnak, vagy most is gyártanak még. De rohadt drágák, 1200 eurótól. Csak ott meg ugye mögötte az Alfa éles, és riasztó háttere. Nem ezekből élnek. Ők ezek szerint megoldják a kemény akasztót a csőben.
A ZVI Night Hawk is most Steel Hawk néven szintén ilyen árban, meg még drágábban is külcsíni verziókban. Node ezek sem német gyártás ugyebár, csak ott van a piacon.
Igen, ez így van. Az 54 HRC-re edzett anyagot, ha hegeszted és kilágyul, kuka a fegyver tokja, csöve, szerintem ezt nem akarja kockáztatni, a muzeális gumisokat egyszerűbb neki. Facen olvastam ,hogy nem akarja már megváltani a világot, eljárt az idő felette, amit megértek. A Németeknél, ha nagy lenne ezekre a revolverekre az igény, biztosan lenne helyben gyártó, csak lehet, hogy nem kifizetődő még ott sem egy kis szériás prémium gázrevolver gyártás.
Ez az, azt a német hatóság tudja. Ha exportálni akar valaki valamit a célország hatóságai a mérvadóak, náluk kell érdeklődni.
A németeknél többen megvennék, mint itthon. A HW88 megszűnt, nem tudtak elég sokat eladni nagyszériás körülmények között gyártva. Keserűnek itt előnye lett volna a szintén alu, ráadásul CNC cucc manufakturális szériáival.
Roncsolás nélkül nem lehet kiszedhető, mert pont nem lehet , hogy roncsolásmentesen kiszedhető legyen. Az plusz pöttyentés benne. Anno a konverziőkban is meg tudták oldani. Meg olyan keménységű alapanyogat vesz, amilyenre szükség van. Itthon is keleckedett a PKLV az előirt keménységű akasztóval.
A műszaki részét megugraná, de a kinti engedélyeztetés kemény dió. Ahhoz már sajna már sok dolog összejött, és nincs hozzá ezek szerint kedve, türelme, stb.
Szerintem, ma itthon nem nagyon van olyan, aki teljes bizonyossággal ki tudja jelenteni egy gázrevolverről , hogy az megfelel vagy sem a PTB előírásainak. Nem tudom hány darabnál térülne meg, de kételyeim vannak, hogy hányan vennék meg, a Bonnie is drága volt a gázrevolverek között, és a facera felrakott cső, a leírás szerint drágán gyártható a kemény akasztó és a roncsolásmentes kiszedhetőség miatt, ami tovább drágítja.
A fegyver új,karc és kopásmentes. A lőporgázok nem a szán tetején távoznak,hanem a cső elején. Így a rakétazó toldattal 15mm-s rakéták indithatóak vele.
Majdnem biztosan flóbert vagy szereltlőszeres lőfegyver. Ha működőképesnek ítéli a fegyverszakértő a bíróságon, mindkét esetben 2-8 év börtön jár érte.
Jó hír viszont, hogy folyóba dobva elsüllyed, ha érted, mire célzok...
Hiába ott a PKLV, ha nyugati piacra akart gyártani. Az ilyesminek utána kell nézni, nem találgatni, hogy majd biztosan megfelel ott is. Kár, hogy akkor itthonra meg nem akarja.
Anélkül pedig nem megy. Biztosan nem olcsó, ki tudja, mekkora darabszámmal térül meg. Dehát nem titok, mik a feltételek, azokat teljesíteni kell. A magyar nehezebb, mint amikor Steiner sokadjára tudta átvinni az új muzeális revkó átalakítást. Dehát minimális utánanézéssel tudható, ott PTB kell. Anélkül nekiindulni, hogy hátha jó csak a CIP jellel, elég naiv dolog.
Igazad van, de vajon mennyibe kerül a Németeknél, én csak a PKLV árlistáját olvastam, ott 300+ ezer, ha jól emlékszem, és ha a fegyver nem felelt meg, ugrott a befizetett összeg. A PTB lehet, hogy ennél több és ezt nem akarja megkockáztatni.
Attól még eltérnek egymástól az eu tagállamok fegyvertörvényei, hogy eu konformok. Lásd nálunk mi a muzeális gumis, nálunk lehetett sorozatlövő gr, németeknél nem.
Ott be kellene vizsgáltatni, PTB számot kapnia, és azzal forgalmazhatná a németeknél is. A németek is elmondanák, hogyan lehet. Ha a török partnerek nem árulják el, hogyan is lesz pl. egy Zoraki PTB-s.
Nekem az sem tűnik igazságos dolognak, hogy a Német boltok küldhetik a KKVE dolgaikat, visszafelé pedig az Eu-s direktívának megfelelő gázfegyver illegális. Szerencsére érdektelen, mert valószínűleg megütne a guta!
A facen írta , hogy az új, Eu-s direktívának megfelelő csövű, ötlövetű Bonnit főleg a Német piacra szánja. Nagy csalódás volt neki, hogy a Magyar tanúsítvánnyal nem viheti ki, hiába az Eu-s tanúsítvány és a próbajel. Nekem sem tiszta, ha megfelel a direktívának, akkor az Eu tagországaiban, ahol a gázfegyverhez nem kell engedély, miért nem forgalmazható?