Keresés

Részletes keresés

T.Howard Creative Commons License 2009.03.04 0 0 134
Ammá' az, ellenzéki...
ne röhögtess
T.Howard Creative Commons License 2009.03.04 0 0 132
Bizottság elé citálná a miniszterelnököt Eörsi Mátyás
2009. március 4. 10:52


MNO
Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága csütörtöki ülésén tájékoztatást kér Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől az Európai Tanács rendkívüli ülésén előterjesztett javaslatcsomagjáról – közölte a bizottság szerdán.
A közleményben emlékeztettek arra: az EU soros elnöki pozícióját ellátó Csehország múlt vasárnap rendkívüli tanácskozásra hívta a tagállamok állam- és kormányfőit. Az informális csúcson számos javaslat hangzott el, köztük Gyurcsány Ferenc miniszterelnök komplex, a közép-kelet-európai országok megsegítését célzó, négy pontból álló javaslatcsomagja is.

Eörsi Mátyás (SZDSZ) az európai ügyek bizottságának elnökeként fontosnak tartja, hogy az Országgyűlés és egyúttal a közvélemény is átfogóbb tájékoztatást kapjon a vasárnapi informális csúcstalálkozón történtekről, a magyar miniszterelnök által előterjesztett javaslatcsomag fogadtatásáról, valamint a további alternatív uniós elképzelésekről, amelyek hozzájárulhatnak a pénzügyi válság hatásainak hazai és regionális enyhítéséhez – tartalmazza a közlemény.
Fine Tune Creative Commons License 2009.02.20 0 0 131
Most mi a jobb? Még egy évig fizetést kapunk, aztán megmérettetjük magunkat a munkaerőpiacon, vagy megbuktatjuk Ferit és bízunk abban, hogy a kiírandó választásokban elérjük az 5%-ot.

Nekem az a gyanúm, hogy minden SZDSZ-es opportunista, tehát az első verzió.

Fellélegezhetsz Feri:)
Előzmény: T.Howard (126)
T.Howard Creative Commons License 2009.02.20 0 0 130
"Az ész pártja......"Az SZDSZ továbbra sem tudja eldönteni, hogy támogatja-e a Gyurcsány Ferenc által hétfőn bejelentett elképzeléseket


És még ki is mondják. Mondom, ezeknél kártékonyabb, romboló, hazudozó, buta párt még egy nincs a világon.
Előzmény: Törölt nick (129)
T.Howard Creative Commons License 2009.02.20 0 0 128
"A szabad demokrata ügyvivő szerint továbbra is nehéz eldönteni, hogy előrehozott választásokra kerüljön-e sor vagy inkább működőképes megoldások meghozatalára kényszerítsék a kisebbségi kormányt"

Szóval Ferinek kinéz egy teadélután.
Előzmény: kalmarkalman (127)
kalmarkalman Creative Commons License 2009.02.20 0 0 127
A szokásos kamu szdszes duma, amikor szavazás lesz simán megszavazzák. Csak játszák az ellenzéki pártot, de nagyon rosszul csinálják.
Előzmény: T.Howard (126)
T.Howard Creative Commons License 2009.02.20 0 0 126
Feri, készűlj mert ismét berendelés lesz:
Az SZDSZ diktálta a csomagot Gyurcsánynak?2009. február 20., péntek 13:56 InfoRádió

Az SZDSZ továbbra sem tudja eldönteni, hogy támogatja-e a Gyurcsány Ferenc által hétfőn bejelentett elképzeléseket. A párt ügyvivője az InfoRádiónak azt mondta: a miniszterelnök csomagja nem ad válaszokat a válságra, és a hosszútávú irányokat sem jelöli ki. Hozzátette: továbbra is nehéz eldönteni, hogy előrehozott választásokra kerüljön-e sor vagy inkább működőképes megoldások meghozatalára kényszerítsék a kisebbségi kormányt.

hirdetés

1
Nehéz helyzetben lesz az SZDSZ, amikor szavazni kell a parlamentben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn bejelentett csomagjának elemeiről - ismerte el a párt ügyvivője az InfoRádiónak. Horn Gábor kiemelte: a liberális párt nem tudja eldönteni, hogy támogatja-e az elképzeléseket, mert nem látni a csomagot, az időpontokat, a tervezett lépések következményeit és a hatásait.

Ez nem egységes, végiggondolt, irányt kijelölő, eredményeket hozó csomag, hanem egy összetákolt javaslat - hangsúlyozta az SZDSZ politikusa. Horn Gábor kiemelte: a kormányfő csomagja nem ad válaszokat a válságra és nem mutat irányt a gazdaságpolitika számára hosszú távon.

Az ügyvivő emlékeztetett arra is, hogy Gyurcsány Ferenc a január 29-i rendkívüli parlamenti ülésen még arról beszélt, a nyugdíjrendszerhez nem nyúl hozzá, ehhez képest ezen a héten azt jelentette be, hogy 2016-tól emelik a korhatárt.

Horn Gábor elárulta: egy MSZP-s képviselő megkérdezte tőle, hogy ők diktálták-e Gyurcsány Ferencnek a terveket, mert az SZDSZ több, régóta javasolt változtatása is helyet kapott a csomagban.

Az elképzeléseket az SZDSZ ügyvivője kevésnek tartja, és úgy véli, ez egy évvel a választások előtt nem elfogadható. Most válságot kell kezelni, ahhoz kell megoldásokat találni, hogyan lehet gyorsan jelentős kiadáscsökkentést végrehajtani, nem pedig átcsoportosítani - hangsúlyozta.

A szabad demokrata ügyvivő szerint továbbra is nehéz eldönteni, hogy előrehozott választásokra kerüljön-e sor vagy inkább működőképes megoldások meghozatalára kényszerítsék a kisebbségi kormányt, mérlegelni kell, mivel tesznek jobbat az országnak.

Horn Gábor kiemelte: nem bánták meg, hogy az ősszel nem támogatták a parlament feloszlatására tett MDF-es indítványt, mivel rossz kimenetele lett volna, ha abban a helyzetben éri a válság az országot.
T.Howard Creative Commons License 2009.01.13 0 0 125
Az SZDSZ a költségvetési bizottság összehívását kezdeményezi

* MTI - ugyelet@mail.index..hu

| 2009. 01. 13., 11:30 | Frissítve: 19 perce

A liberális párt szerint Magyarország újra válaszút előtt áll: ha közelebb akar kerülni Európához, akkor alkalmazkodik, ha nem, akkor elesik az IMF-hiteltől is, és európai sereghajtóvá válik. Ezért az SZDSZ Veres János és Simor András meghallgatását kezdeményezi.


Az SZDSZ az Országgyűlés költségvetési bizottságának összehívását kezdeményezi, melyen meghallgatnák Veres János pénzügyminiszter, valamint Simor András jegybankelnök beszámolóját az IMF-hitelkerettel kapcsolatos helyzetről és problémákról, írja a párt kedden kiadott közleményében.

A szabad demokraták szerint az állami kiadások csökkentésére van szükség, különben az IMF-mentőcsomag sem tud segíteni Magyarországon. Hozzáteszik, Magyarország újra válaszút előtt áll: ha közelebb akar kerülni Európához, akkor alkalmazkodik, ha nem, akkor elesik az IMF-hiteltől is, és európai sereghajtóvá válik.

Az IMF vezérigazgatójának, Dominique Strauss-Kahnnak a magyarországi látogatása kapcsán úgy fogalmaznak: nem azért érkezett, hogy dicsérjen, hanem azért, hogy válaszokat kapjon a kormány eddigi intézkedéseivel kapcsolatos kérdésekre.

A közlemény emlékeztet arra, hogy az SZDSZ a költségvetés támogatásakor hangsúlyozta: az államcsődnél nincs rosszabb, és azt csak elfogadott büdzsével lehet elkerülni. Hozzáteszik, hogy Magyarország 2009-es költségvetése véleményük szerint nem jó, mert túl sok bevétellel és túl alacsony inflációval kalkulál, miközben rendszerszintű átalakításokat nem kíván finanszírozni.

A közlemény kitér rá, hogy az SZDSZ azt is világossá tette, az elfogadott költségvetés keretszámai egészen biztosan nem lesznek tarthatóak. A liberálisok úgy látják, Veres János pénzügyminiszternek nagyobb bátorságra lett volna szükség a tényekkel való szembenézéshez. Az írás leszögezi: legalább 200 milliárd forintos további állami kiadáscsökkentésre volna szükség, vagy a költségvetési hiány olyan magasra szökik, hogy elesünk az IMF-hitelektől, és Magyarországon nagyon sokáig nem lesz euró. Euróra viszont a szabad demokraták szerint a lehető leghamarabb, már 2012-ben égető szükség van.

Hangot adnak annak a véleményüknek is, hogy magyar adófizetők és vállalkozások már eddig is erőn felül adóztak, ezért az SZDSZ már most jelezte: ha a kormány adóemelésből kívánja finanszírozni az állami túlköltekezésből adódó lyukak befoltozását, abban nem lesznek partnerek. Azért, mert véleményük szerint a gazdaság erősítéséhez sokkal inkább reformokra, szerkezeti átalakításokra, az adók és az állami kiadások csökkentésére van szükség.

Felhívták arra is a figyelmet, hogy az állami költségeket csökkentő javaslatokat az SZDSZ beterjesztette a Parlament elé, de azokat a szocialisták elutasították. A szabad demokraták viszont ezeknek a javaslatoknak a felfrissített változatával készülnek az IMF-fel való találkozásra - hangsúlyozták.

Nahát...
Horselover Fat Creative Commons License 2008.08.03 0 0 124
Az egész Szdsz -s nagy "csáládot" kedves bpi vezetésü cégeink tartják el. Sebaj. Nem irigy a magyar nép. Feri bátyánk ha a fülünkbe suttógja új "igaz" tervét, mi bátran és meghajolva rebegjük, csodálatos.

Gábor és Ferenc kapcsolata viszont rejtély számomra. Most többfelvonásos forgatókönyv alapján dolgoznak, vagy mindezt teszik spontán?! Vajon mi lenne, ha Gábor bácsi összerúgná úgy nagyon a port Feri bátyánkkal....még belegondolni is rossz.
Előzmény: Szul (122)
T.Howard Creative Commons License 2008.07.30 0 0 123
testüreg vizsgálat


:-))))
Előzmény: Szul (122)
Szul Creative Commons License 2008.07.30 0 0 122

ez nagyon kemény

 

 

az ellenzéki szdsz

:))))))

 

 

most olvastam hogy a millenáris khtben dolgozik a fodor volt felesége, demszki volt felesége, meg több volt szdszes pártfunkci

 

fél milliárd körüli hiány van

 

lesz vajon testüreg vizsgálat a rendőrségen??

 

2X???

Előzmény: T.Howard (120)
T.Howard Creative Commons License 2008.07.30 0 0 120
Maradnak az állások - megkegyelmez az MSZP az SZDSZ-es kádereknek

"Minek piszkálnánk az SZDSZ-t egy érzékeny költségvetési vita előtt?"

Sem az MSZP-frakcióban, sem a kormányban nincs igény arra, hogy lapátra tegyék az SZDSZ közeli delegáltakat az állami nagyvállalatok igazgatósági és felügyelő bizottsági tagságából, illetve a regionális fejlesztési tanácsokból. Forrásaink szerint az a legvalószínűbb, hogy a lejárt mandátumokat már nem szabad demokraták kapják majd meg. A szocialisták a költségvetés miatt nem akarják összerúgni a port az SZDSZ-szel, már csak azért sem, mert helyben jó az együttműködés.
Nem ad a kormány központi utasítást arra vonatkozóan, hogy mi legyen a sorsa az állami cégekben az SZDSZ-hez kötődő felügyelő bizottsági és igazgatótanácsi tagoknak - mondták lapunknak kormányzati források. Az MSZP frakcióvezetője a napokban azt nyilatkozta: "nem életszerű, hogy mindenki ül a helyén, mintha mi sem történt volna, és az SZDSZ még mindig koalíciós párt lenne".

Korábban Gusztos Péter, a szabad demokraták frakcióvezető-helyettese azt mondta: őszre tiszta helyzetet kell teremteni az állami vállalatokban és felügyelő bizottságokban helyet foglaló, a párt holdudvarához tartozó szakértők helyzetét illetően. Ennek kapcsán beszélt arról Lendvai Ildikó, hogy mindenkinek magának kell eldöntenie, tudja-e a továbbiakban is képviselni a kormányt ezekben a cégekben, avagy sem.

Van mit tisztázni

"Hűségnyilatkozatot ugyan senkivel nem fogunk aláíratni, de az illetőknek jelezniük kell készségüket a kormány gazdaságpolitikájának további támogatására, másrészt ezt az SZDSZ-szel is tisztázniuk kell" - fogalmazott. Ezen kívül az illetőket delegáló minisztériumoknak is dönteniük kell arról, hogy a delegáltak változatlanul képesek-e erre. Lesz személyi változás, vélekedett Lendvai Ildikó, de erre központi ukázt nem adnak ki.

A lapértesülésekkel ellentétben a szocialista frakcióban sincs igény arra, hogy kitegyék állásukból az SZDSZ közeli delegáltakat. "Egy érzékeny költségvetési vita előtt minek piszkálnánk a szabad demokratákat? Örülünk, ha leülnek velünk tárgyalni. Másrészt helyben elég nagy egyetértésben dolgozunk együtt, ezért szakmai indok sincs felrúgni ezt az együttműködést. Egyébként meg mit nyernénk vele? Megyénként plusz 3 helyet?!” - magyarázta lapunknak egy meghatározó szocialista képviselő.
Horselover Fat Creative Commons License 2008.07.17 0 0 119
Hihetetlen az Szdsz isteni színjátéka. Csodálkozom, hogy a sokadik prömier után is milyen beleéléssel tudják előadni, hogy jajj Feri, ez nem jó. Lassan már irigylem is őket, mert szinte mindent eltudnak érni. És milyen ügyesen...

Le a kalappal az Szdsz előtt. Más nem tudná utánnuk csinálni.
ex_lx Creative Commons License 2008.07.17 0 0 118
"A szabad demokrata politikus kifejtette: egyben kell vizsgálni az adótörvényeket és a költségvetést, mert ezek összességéből derül ki, hogy lesz-e lehetőség adócsökkentésre."


Mondom, hogy meglesz az a kompromisszum.

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-213253
Előzmény: ex_lx (117)
ex_lx Creative Commons License 2008.07.17 0 0 117
"Az SZDSZ arra vár, hogy a kormány terjessze be a költségvetési törvényt a parlament elé, addig a párt nem tudja azt mondani, hogy nem fogadja el - jelentette ki."

Ebből kompromisszum lesz. Ha nem lesz, akkor is lesz, ráfogván a szoci ktv.-re, hogy minden szava az Iskola tanterve szerint iratott.

Aztán sokan meg fognak lepődni a marslakók közül.
Előzmény: T.Howard (111)
T.Howard Creative Commons License 2008.07.17 0 0 116
Igy is lesz.
Előzmény: lujo2 (112)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.17 0 0 115
Ezt hívják helycserés támadásnak ????????? :)
neménvagyok Creative Commons License 2008.07.17 0 0 114

izé, sokan sokfélét mondanak, az szdsz-ben azért fokozottan a stichelési mechanizmus ideoda lengése határozza meg, hogy mi történik

 

mennyire biztos volt a demszkáj, hogy a kókát kipenderítik, osztán mégse

 

hát ha majd eljő a szavazás, a financiális gengszterbandák úgyis megmondják a horngábornak is, hogy mit nyomjon

 

tökmindegy, hogy most mit nyom :)

Előzmény: T.Howard (111)
szempontpuska Creative Commons License 2008.07.17 0 0 113

őszintén szólva elég komikusnak tartom, ahogyan Horn G. már most próbálja felsrófolni az árat, pedig már nem más mint egy ordító egér.

 

A szocik aligha mentik meg Demszkyt a következő főpolg választáson, és akkor mi lesz majd az SZDSZ-el ?

 

Horn még mindig a lejárt lemezt hajtogatja, amivel - megítélésem szerint - már márciusban is felsült.

 

A napokban hallottam egy jó mondást róluk:

 

"az a baj az szdszesekkel, hogy olyan elvszerűek amikor kérnek tőlük valamit és olyan elvtelenek, amikor ők kérnek valamit"

Előzmény: T.Howard (111)
lujo2 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 112
Hát Horn, hogy fog majd csodálkozni, ha a következő választásokon nem jut be sem ő, sem a pártja. Én a helyében már most vmi munkahely után néznék, mert bukott embernek mindig nehezebb elhelyezkedni
Előzmény: T.Howard (111)
T.Howard Creative Commons License 2008.07.17 0 0 111
Megint be fogja rendelni:Horn Gábor: "Sokan meg fognak lepődni" a költségvetési szavazáskor
2008. július 17., csütörtök 8:36 InfoRádió / MTI

A hazai politikai élet a kormány részéről egyetlen dologról szól, hogyan tud Gyurcsány Ferenc és az ő kormánya hatalmon maradni - jelentette ki Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője csütörtökön a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.


1
A magyar politikai élet nem arról szól, hogy ennek az országnak mi lenne jó, mi lenne az érdeke, hanem arról, hogy egy kisebbségi kormány tud-e és hogyan létezni - fogalmazott a politikus.

Az ügyvivő arra az újságírói felvetésre, hogyha az SZDSZ nem szavazza meg a költségvetést, az sokakat meglepne, a liberális politikus azt mondta, "sokan meg fognak lepődni".

Általánosságban nincs értelme azt kijelenteni, hogy a párt nem szavazza meg a költségvetést, az SZDSZ ellenzéki párt, ellenzéki pártként a természetes, hogy egy költségvetésre nemet mond - mondta a politikus, majd hozzátette: ugyanakkor az SZDSZ egy olyan ellenzéki párt, amelyik tartalmi kérdéseket is vizsgál.

Mint mondta, abban a csodában egyáltalán nem hisz, hogy a kormány egy tisztességes adóreformot, egy áttekinthető közteherviselési reformot véghezvinne.

Az SZDSZ arra vár, hogy a kormány terjessze be a költségvetési törvényt a parlament elé, addig a párt nem tudja azt mondani, hogy nem fogadja el - jelentette ki.

Horn Gábor szólt arról is, hogy augusztus végére kerülhet az ügyvivői testület elé a liberális párt következő egy évre vonatkozó programja.
T.Howard Creative Commons License 2008.05.26 0 0 110
És mi lett?
Előzmény: ooloo (109)
ooloo Creative Commons License 2008.05.26 0 0 109
Ma a Fidesz fogja megszavazni az MSZP előterjesztését a tb-törvény visszavonásáról. Mikola név szerinti voksolást kért... :DDD
Előzmény: T.Howard (108)
T.Howard Creative Commons License 2008.05.26 0 0 108
Ma mit szavaz meg?
Előzmény: zsolti05 (102)
T.Howard Creative Commons License 2008.05.13 0 0 107
Lehetséges...))))
Előzmény: gecmarek (106)
gecmarek Creative Commons License 2008.05.13 0 0 106
Most már a metélkedés is biztos megtörtént.:)
Előzmény: T.Howard (97)
zsolti05 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 105
azért ne keseregj
Előzmény: T.Howard (103)
T.Howard Creative Commons License 2008.05.13 0 0 104
Jaa. És nem látogatása után. Berendelése után. Nem mindegy.
Előzmény: zsolti05 (102)
T.Howard Creative Commons License 2008.05.13 0 0 103
Ezért már érdemes volt felkelned.

Amugy valamit valamiért...
Előzmény: zsolti05 (102)
zsolti05 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 102
az szdsz ma megszavazza a kormányátalakítást - döntött a frakció a miniszterelnök látogatása után

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!