nézd: ha valamennyire is jól és elégedetten akarsz megoldani egy feladatot, nem az a megoldás, hogy anyázod azt, aki a neked legjobban megfelelő időben ugyanúgy be akar vásárolni, mint te.
és fel nem fogom, miért nem lehet az anyukának egy, nem túl kicsi gyerekkel napközben bevásárolni bármit, hogy a hétvégére tényleg csak a közös együttlét és ne a konstansnak tekinthető házimunka maradjon.
mi mindig kimozdultunk a hétvégén, kirándultunk, két hatéves gyerekkel is eveztünk, a bevásárlás sosem maradt a hétvégére.
Faszásan látod a lényeget, vazze. Persze már megint nem értem, hogy ha egy vitában érvek híján csak személyeskedni tudsz, akkor mi a viharnak vitázol, de tudod, alapjában véve nem is akarom érteni.
Ne beszéljünk már hülyeségeket. Talán minden bolt nyitva van vasárnap? Messze nem. Akkor csak sikerült "néhány" bolti eladónak olyan állást találni, ahol nem kell vasárnap dolgozni.
Ha vasárnap véletlenül bezárna minden üzlet ahol nem fizetik ki a munkaszerződés szerinti bért az ott dolgozóknak, akkor alig lenne nyitva valami. Sajnos.
Ha Angliában meg tudják szervezni a menedzserek akkor Mo-n is. Csak Mo-n nem tépik le a töküket, ha nem fizetnek túlórát, máshol meg igen. Ezért a rabszolgatartás benne van az üzleti tervben, így már nincs más út, mint kitaposni a melósból a szart is. Utolsó magyar munkahelyemen képtelenek volta a JIT-et működtetni, ezért minden áldott szombaton túlóra. Egy párszor bementem, de akkor sem sikerült megoldani az anyagellátást, ezért ugynúgy ott bsztuk a rezet.
Egy bolti eladó legalább kereshet olyan állást, ahol nem tartanak nyitva vasárnap. Számtalan embernek ilyen lehetősége sincs. Hadd ne soroljam, rengeteg helyen dolgoznak hétvégén, vagy éjjel-nappal.
"Akkor kezdjük el értelmezni a "társadalmilag feltétlen szükséges mérték"-et.
Mi tartozik bele, mi (miért) nem...."
Például az nem tartozna bele, ha a kontraszelektált büdöslábú magyar menedzsment képtelen megszervezni a termelést vasárnapi ingyentúlóráztatás nélkül. Különben meg dugják föl a 10 eurót, amit egy elbaszott szabadnapért adni szoktak.
Oszt ki nem szarja le, hogy te bepipulsz, mondjad már... De értem én. Preventíven meg kell tiltani azoknak is a dedikált napokon történő munkavégzést, akik amúgy dolgozni szeretnének, mert lehetnek olyanok is, akik ezzel szemben nem és őket meg kényszerítenék. Okos.
Na ez az. A vasárnap is nyitva tartó üzletek 10%ot úgy kirúgnának, mint a szél. Gondolom először azokat, akik örülnek a változásnak, hadd tölthessenek minél több időt a családjukkal. Persze ezek azonnal elkezdenének ezerrel munkát keresni, úgyhogy picit lenyomnák a béreket is.
SZER
Jelentése: kapcsolat, összefűz, rend. S így már értjük, miért azonos gyökű a szerkezet, a rendszer, (ellentéteik: szerte=szer nélküli, mint párta=pár nélküli, szertelen), szerszám (=számszer), szervez, szervezet, szerez, szerződés, szerkeszt, szerző, szerzemény, szerzetes (kötöttségben, szervezetben élő), sokszoroz (sok+szoroz), ebből rövidítéssel a szoroz, és még: -szor, -szer, -ször. „Szerét ejti”, „szert tesz rá”, „beszerez”, „megszerzi’. Czuczor példái e szavunk elterjedtségére: „ujgur ’szüre’ (sorrend), zürjén: ’sörti’, oszmanli-török ’szïra’, jakut ’szerge’ (Vámbéry), persa ’zara’.” „Szerbe menni”: összejönni. Innen a szertartás=szer-tartás.
Nekik úgy jó, ha vasárnap valamiféle együttlevés van
Én azonban sem a gyülekezetekben, sem a plázákban való együttlevésnek nem vagyok híve. Szerintem a vasárnap nem a degenerálódásra (mint a két fenti esetben), hanem regenerálódásra kell. Együttlenni pedig a családdal a vasárnapi ebéd szertartásakor.
És? Aki nem te az dögöljön meg??? Látod, ez a baj a semjénekkel is. Nekik úgy jó, ha vasárnap valamiféle együttlevés van, tehát ha nekik így jó, akkor másnak is legyen így jó, és ha másnak így mégsem jó, akkor ők a hülyék, lásd alant az olvtárs észosztása.