Keresés

Részletes keresés

vizinikk Creative Commons License 2008.05.18 0 0 215

nézd: ha valamennyire is jól és elégedetten akarsz megoldani egy feladatot, nem az a megoldás, hogy anyázod azt, aki a neked legjobban megfelelő időben ugyanúgy be akar vásárolni, mint te.

és fel nem fogom, miért nem lehet az anyukának egy, nem túl kicsi gyerekkel napközben bevásárolni bármit, hogy a hétvégére tényleg csak a közös együttlét és ne a konstansnak tekinthető házimunka maradjon.

mi mindig kimozdultunk a hétvégén, kirándultunk, két hatéves gyerekkel is eveztünk, a bevásárlás sosem maradt a hétvégére.

Előzmény: Törölt nick (176)
Derek Creative Commons License 2008.05.17 0 0 214

"Ha Angliában meg tudják szervezni a menedzserek akkor Mo-n is. Csak Mo-n nem tépik le a töküket, ha nem fizetnek túlórát, máshol meg igen"

Muszaj nekik,mert ott a szakszervezetek letepik a tokeiket,ha nem fizetnek

carl solomon Creative Commons License 2008.05.17 0 0 213
Faszásan látod a lényeget, vazze.
Persze már megint nem értem, hogy ha egy vitában érvek híján csak személyeskedni tudsz, akkor mi a viharnak vitázol, de tudod, alapjában véve nem is akarom érteni.
Előzmény: Törölt nick (201)
Gép-ész Creative Commons License 2008.05.17 0 0 212
Ne beszéljünk már hülyeségeket. Talán minden bolt nyitva van vasárnap? Messze nem. Akkor csak sikerült "néhány" bolti eladónak olyan állást találni, ahol nem kell vasárnap dolgozni.
Előzmény: Törölt nick (211)
II. Olefin Creative Commons License 2008.05.17 0 0 210
A munka 5 emberre szabott, de nincs felvehető ember. A munka viszont adott, így jön az kifizetetlen túlóra.
Előzmény: Gép-ész (209)
Gép-ész Creative Commons License 2008.05.17 0 0 209

:)

Jó, akkor átfogalmazom: beérné a jelenlegi fizetése háromnegyedével.

Előzmény: II. Olefin (208)
II. Olefin Creative Commons License 2008.05.17 0 0 208
Az a három beérné 75%-os fizetéssel. Az ugyanis több lenne, mint a jelenlegi 60%-os.
Előzmény: Gép-ész (205)
II. Olefin Creative Commons License 2008.05.17 0 0 207
Ha vasárnap véletlenül bezárna minden üzlet ahol nem fizetik ki a munkaszerződés szerinti bért az ott dolgozóknak, akkor alig lenne nyitva valami. Sajnos.
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.17 0 0 206
Ha Angliában meg tudják szervezni a menedzserek akkor Mo-n is. Csak Mo-n nem tépik le a töküket, ha nem fizetnek túlórát, máshol meg igen. Ezért a rabszolgatartás benne van az üzleti tervben, így már nincs más út, mint kitaposni a melósból a szart is.
Utolsó magyar munkahelyemen képtelenek volta a JIT-et működtetni, ezért minden áldott szombaton túlóra. Egy párszor bementem, de akkor sem sikerült megoldani az anyagellátást, ezért ugynúgy ott bsztuk a rezet.
Előzmény: Törölt nick (202)
Gép-ész Creative Commons License 2008.05.17 0 0 205
Szerintem szívesen felvesznek egy negyedik embert, ha az a három beéri 75%os fizetéssel. Attól tartok, inkább a mostani megoldásnál maradnának.
Előzmény: Törölt nick (202)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.17 0 0 204
"A túlórát sose fizetik ki nekik, de nem mernek szólni, mert gyerek van és nem akarnak munka nélkül maradni."

Kezdeném azzal, hogy aki nem fizet túlórát az ne túlóráztasson, hanem menjen a picsába. Meg az is aki ezt megengedi neki.
Előzmény: Törölt nick (166)
Gép-ész Creative Commons License 2008.05.17 0 0 203

Valami érdemi válasz esetleg?

Egy bolti eladó legalább kereshet olyan állást, ahol nem tartanak nyitva vasárnap. Számtalan embernek ilyen lehetősége sincs. Hadd ne soroljam, rengeteg helyen dolgoznak hétvégén, vagy éjjel-nappal. 

Előzmény: Törölt nick (199)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.17 0 0 200
"Akkor kezdjük el értelmezni a "társadalmilag feltétlen szükséges mérték"-et.

Mi tartozik bele, mi (miért) nem...."

Például az nem tartozna bele, ha a kontraszelektált büdöslábú magyar menedzsment képtelen megszervezni a termelést vasárnapi ingyentúlóráztatás nélkül. Különben meg dugják föl a 10 eurót, amit egy elbaszott szabadnapért adni szoktak.
Előzmény: méregkeverő (134)
carl solomon Creative Commons License 2008.05.17 0 0 198
Oszt ki nem szarja le, hogy te bepipulsz, mondjad már...
De értem én.
Preventíven meg kell tiltani azoknak is a dedikált napokon történő munkavégzést, akik amúgy dolgozni szeretnének, mert lehetnek olyanok is, akik ezzel szemben nem és őket meg kényszerítenék.
Okos.
Előzmény: Törölt nick (191)
carl solomon Creative Commons License 2008.05.17 0 0 197
Ja, ezt mondom én is: aki nem úgy kíván élni, ahogyan azt te jónak tartod, az degenerált. Pont.
Előzmény: ReVox Populi (188)
Gép-ész Creative Commons License 2008.05.17 0 0 196

Na ez az. A vasárnap is nyitva tartó üzletek 10%ot úgy kirúgnának, mint a szél. Gondolom először azokat, akik örülnek a változásnak, hadd tölthessenek minél több időt a családjukkal. Persze ezek azonnal elkezdenének ezerrel munkát keresni, úgyhogy picit lenyomnák a béreket is.

Előzmény: méregkeverő (195)
méregkeverő Creative Commons License 2008.05.17 0 0 195

A topic elején egyszer már kérdeztem azóta sincs válasz:

Kb. hány munkavállalót érintene az intézkedés?

Mekkora részüket bocsátanák el?

ebenezer Creative Commons License 2008.05.17 0 0 194

Mi az a kényszerítés? Én a szociban taxiztam, és egyszerűen tudomásul vettem, hogy nincs vasárnap, nincs ünnep, karácsony, húsvét.

Utána a tejiparban, és dettó. Hétfőn hajnalban kint kellett legyen a termék a boltokban, iskolákban, bölcsödékben, konyhákon.

Aki ezt nem bírja, ne vállaljon ilyen munkát!

ebenezer Creative Commons License 2008.05.17 0 0 193

Csak találgatok, mert nemjárok arra. De!

Sok dolog, élelmiszer, nem bírja ki a hétvégét, megy a szemétbe.

Normális kereskedő, még jóval elébb leszállítja az árát, és eladja, amit tud.

Ha szombaton ez-az olcsóbb, még szép, hogy akkor megy a vásárló, és nem az amúgy is kínos péntek csúcsforgalomban gyötri magát.

Előzmény: Törölt nick (163)
Gép-ész Creative Commons License 2008.05.17 0 0 192
Már hogy kényszerítené őket? Amikor elvállalták a munkát, pontosan tudták a feltételeket.
ReVox Populi Creative Commons License 2008.05.17 0 0 190
SZER

Jelentése: kapcsolat, összefűz, rend. S így már értjük, miért azonos gyökű a szerkezet, a rendszer, (ellentéteik: szerte=szer nélküli, mint párta=pár nélküli, szertelen), szerszám (=számszer), szervez, szervezet, szerez, szerződés, szerkeszt, szerző, szerzemény, szerzetes (kötöttségben, szervezetben élő), sokszoroz (sok+szoroz), ebből rövidítéssel a szoroz, és még: -szor, -szer, -ször. „Szerét ejti”, „szert tesz rá”, „beszerez”, „megszerzi’. Czuczor példái e szavunk elterjedtségére: „ujgur ’szüre’ (sorrend), zürjén: ’sörti’, oszmanli-török ’szïra’, jakut ’szerge’ (Vámbéry), persa ’zara’.” „Szerbe menni”: összejönni. Innen a szertartás=szer-tartás.

Előzmény: méregkeverő (189)
méregkeverő Creative Commons License 2008.05.17 0 0 189

...vasárnapi ebéd szertartásakor..

???????

:-)))

Előzmény: ReVox Populi (188)
ReVox Populi Creative Commons License 2008.05.17 0 0 188

Nekik úgy jó, ha vasárnap valamiféle együttlevés van

Én azonban sem a gyülekezetekben, sem a plázákban való együttlevésnek nem vagyok híve. Szerintem a vasárnap nem a degenerálódásra (mint a két fenti esetben), hanem regenerálódásra kell. Együttlenni pedig a családdal a vasárnapi ebéd szertartásakor.

Előzmény: carl solomon (186)
carl solomon Creative Commons License 2008.05.17 0 0 187
És arra nem gondoltál, hogy mi van akkor, ha nekem van jobbmenetes százasszöget árusító boltom? És éppenhogy én szeretném nyitva tartani, mert csak?
Előzmény: Törölt nick (185)
carl solomon Creative Commons License 2008.05.17 0 0 186
És?
Aki nem te az dögöljön meg???
Látod, ez a baj a semjénekkel is. Nekik úgy jó, ha vasárnap valamiféle együttlevés van, tehát ha nekik így jó, akkor másnak is legyen így jó, és ha másnak így mégsem jó, akkor ők a hülyék, lásd alant az olvtárs észosztása.
Előzmény: ReVox Populi (183)
ReVox Populi Creative Commons License 2008.05.16 0 0 183
Én is barkácsolok, de amire szükségem van hozzá, azt simán megveszem hétköznap.
Előzmény: carl solomon (175)
ReVox Populi Creative Commons License 2008.05.16 0 0 182
Nem lesz több ember a gyülekezetekben,

templomokban ha kötelező pihenőnap a vasárnap.

A pihenésre nem a gyülekezetek miatt van szükség, hanem azért, hogy az ember ne váljon robottá. Nem degenerálódni, hanem regenerálódni kellene.

Előzmény: gallus aureus (179)
Bucser Creative Commons License 2008.05.16 0 0 181
hülyeség. az ember esendő. ergó tuti elfelejt valamit mikor tervez.

itt a bibi az érveléseddel.
Előzmény: Törölt nick (177)
Bucser Creative Commons License 2008.05.16 0 0 180
Én inkább jobban kultiválnám, ha törvény nem befolyásolná, hogy mennyit dolgozhatok.
Előzmény: Psycho Dad (4)
gallus aureus Creative Commons License 2008.05.16 0 0 179

Aki akar el mehet pihenni. Aki akar dolgozzon.
Aki akar sétáljon a Plázában stb. Vásárolhasson meg miegymás.
Nem lesz több ember a gyülekezetekben,

templomokban ha kötelező pihenőnap a vasárnap.
Ez naivitás - szerintem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!