Keresés

Részletes keresés

Fine Tune Creative Commons License 2009.04.09 0 0 748
Vajon mit nem fizethetett vissza a srác?
Előzmény: AAAaaa (733)
AAAaaa Creative Commons License 2009.04.09 0 0 747
lehet hogy szinesfemben es konkurencia veresnek?
Előzmény: 4400 (739)
horex Creative Commons License 2009.04.09 0 0 746

Hát, nem "vasas", mert arra lett volna magasabb is :)

 

by horex

Előzmény: 4400 (739)
horex Creative Commons License 2009.04.09 0 0 745

Mé' má'?

Akkor miattad nem tudtam neki válszolni:)

 

by horex

Előzmény: Törölt nick (743)
horex Creative Commons License 2009.04.09 0 0 741

2007-ben is megmolotovozták

Haveri elszámolás lesz az

 

Bááár,hogy a brit titkosszolga kezében lefényképezték az akciot és itt is lefogtak terroristákat, ki tudja :)

 

by horex

Előzmény: AAAaaa (735)
4400 Creative Commons License 2009.04.09 0 0 739
vajon miben utazik az elvtars?
Előzmény: AAAaaa (733)
AAAaaa Creative Commons License 2009.04.09 0 0 737
te most spamhuszarno lettel?
Előzmény: Erzsikee (736)
AAAaaa Creative Commons License 2009.04.09 0 0 735
de ki ez az ecsodi? ha politikai uzenete lenne, akkor nem valami nagyobb nevet celoztak volna meg? igy nekem egyszeru maffia leszamolasnak vagy al-terrornak tunik
Előzmény: Törölt nick (734)
AAAaaa Creative Commons License 2009.04.09 0 0 733
Egy MSZP-s képviselő ingatlanát akarták felrobbantani

* Index

| 2009. április 9., csütörtök 13:47 | Frissítve: 2 perce

Szerdán Pest megyében több helyszínen négy embert fogtak el, akiknél robbanószerkezeteket és fegyvereket találtak, egyikük Ecsődi László ingatlanát akarta felrobbantani. Ugyanez az ember lőtt Hiller István házára 2007-ben. A rendőrök szerint a csoport szerda éjszaka készült robbantásrat. Az egyik gyanúsított ügyében a Központi Nyomozóügyészség vizsgálódik.

Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő ingatlanát akarta felrobbantani a rendőrök által szerdán elfogott négy gyanúsított egyike, őt azzal is gyanúsítja az ügyészség, hogy lövést adott le 2007 decemberében Hiller István oktatási miniszter házára.

Az MTI egy helyi lakostól úgy értesült, hogy az egyik helyszín Százhalombatta volt, ahol egy lakótelepi, tízemeletes épület környékén az éjszaka több tűzszerészt és rendőrt láttak.

Az elsődleges szakértői vélemény szerint három robbanószerkezetet, éles lőfegyvert, hetven lőszert foglaltak le a nyomozók, és megtalálták azt a műhelyt, ahol a bombákat gyártották.

A műhelyben további robbanóanyagokat, két újabb robbanószerkezetet és az előállításukhoz szükséges eszközöket találtak a rendőrök. A nyomozás eddigi adataiból feltételezhető, hogy a lefoglalt szerkezeteket a gyanúsítottak szerda éjszaka fel akarták használni - válaszolta az Index kérdésére Bartha László az NNI szóvivője.

A szóvivő a robbantás céljáról és tervezett helyszínéről nem adott bővebb felvilágosítást.

Az NNI az elfogottak közül három ember ellen robbanóanyaggal való visszaélés miatt indított eljárást, eggyel szemben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el. Az ügyben szakértők vizsgálódnak és tovább folyik a nyomozás is.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy egy emberrel szemben a nyomozó ügyészség folytat eljárást, további információkat későbbre ígért.

Amennyiben egy bűnelkövető alacsonyabb beosztású rendőr, általában a helyi nyomozóügyészségek szoktak eljárni ügyükben. A Központi Nyomozó Főügyészség általában kiemelt közszereplők esetében szokta átvenni a nyomozást a rendőrségtől, így ők nyomoznak például a VII. kerületi ingatlanügyekben érintett polgármester, Hunvald György után is.

"Országgyűlési képviselők, bírók, vezető beosztású rendőrök által vagy sérelmére elkövetett bűncselekmények ügyében szoktunk nyomozni" - mondta érdeklődésünkre Fazekas, aki pár órán belülre ígért bővebb tájékoztatást.
Előzmény: AAAaaa (732)
AAAaaa Creative Commons License 2009.04.09 0 0 732
Nincs ertelme uj topikot inditani:

Egy MSZP-s képviselő ingatlanát akarták felrobbantani
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.26 0 0 731
Az ítélet kihirdetésekor a bíró jót röhögött.
AAAaaa Creative Commons License 2008.06.26 0 0 730
Harmincezerre büntették a játékpisztolyost

* MTI - ugyelet@mail.index..hu

| 2008. 06. 26., 14:28 | Frissítve: 20 perce

Távollétében ítélték 30 ezer forintra garázdaságért a játékpisztolyos férfit. Május 1-én, a városligeti MSZP-rendezvényen egy játékpisztolyt fogott a szónokló kormányfőre.

Csütörtökön harmincezer forint szabálysértési bírságot szabtak ki arra a férfira, aki idén május 1-én egy játékpisztolyt fogott a kormányfőre. Gyurcsány Ferenc az MSZP városligeti majálisán szónokolt, amikor az eset történt. A férfi nem jelent meg a tárgyaláson.

A bíró ismertetetése szerint a miniszterelnök védelmével megbízott személyek három ittas egyénre lettek figyelmesek Gyurcsány Ferenc beszéde közben. Egyikük, egy 30 év körüli férfi egyszer csak egy maroklőfegyvernek látszó tárgyat fogott a kormányfőre.

A bíró ismertette a férfi korábbi vallomását, amelyben részletesen beszámolt arról, hogy milyen zene ment a majálison, merre ment, mit tett. Gyurcsány Ferenc beszédével kapcsolatban azt mondta:"figyeltem milyen jól beszélt, de egy idő után unalmasnak találtam". Ekkor ragadta meg a műanyag pisztolyt, amellyel állítása szerint nem célzott senkire. A Köztársasági Őrezred jelentésében viszont az szerepel, hogy a férfi egy sörpadra állt, és azt kiáltotta: "Most megdöglesz Gyurcsány!"

A bíró ismertetése szerint a férfi előállítása során azt mondta: tisztában van tettével és megbánta azt. Ez és büntetlen előélete enyhítő körülménynek számított. A bíró azonban azt is kiemelte, hogy nem csak alkalmas volt a cselekmény arra, hogy riadalmat keltsen, hanem riadalmat is okozott. Hozzátette: ezt súlyosbító körülményként értékelte határozata meghozatalakor, ahogyan azt is, hogy a férfi önhibájából eredően, ittasan követte el a cselekményt.

A bíró a határozat indoklásakor elmondta: a legfeljebb hatvan nap elzárással vagy 150 ezer forint pénzbüntetéssel sújtható szabálysértésnél azért döntött a 30 ezer forint pénzbírságról, mert ez alkalmas arra, hogy az eljárás alá vont személyt az ilyen, vagy hasonló bűncselekményektől visszatartsa. Ha a pénzt a férfi nem fizeti be, akkor hat napig közmunkát kell végeznie, ha pedig azt sem teljesíti, akkor tíz nap elzárásra változtatják a büntetést. Az ítélet nem jogerős.
wretzky Creative Commons License 2008.05.04 0 0 729
Hahahaha, ez kurva jó!
Előzmény: eFigyelő (727)
eFigyelő Creative Commons License 2008.05.04 0 0 727
Marx dupla wiskyvel...
Előzmény: Törölt nick (725)
AAAaaa Creative Commons License 2008.05.04 0 0 726
Zacskópukkanástól nem védik Gyurcsányt

* MTI - ugyelet@mail.index..hu

| 2008. 05. 03., 14:58 | Frissítve: 1 napja

A Köztársasági Őrezred parancsnok-helyettese szerint helyesen jártak el a biztonságiak május elsején, amikor egy férfi játék pisztolyt fogott a kormányfőre Gyurcsány Ferenc beszéde közben az MSZP majálisán, a Városligetben. Gálszécsy András volt titokminiszter szakmai nonszensznek nevezte a biztonságiak eljárását.

"Mint minden ilyen típusú eseményt, ezt is értékelni, elemezni kell. Meg kell nézni, hogy jól csináltuk-e, csinálhattuk volna-e jobban, milyen egyéb események következnek belőle. De ez nem jelenti azt, hogy kétségbe lehetne, kellene vonni az eljárás helyességét" - mondta Kardos Imre dandártábornok szombaton.
Gyurcsány védtelen maradt

Gálszécsy András volt titokminiszter szombaton, a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában szakmai nonszensznek nevezte a biztonságiak eljárását. Elsősorban az volt a probléma az akcióval, hogy mindenki a játék pisztolyos emberre figyelt, ráugrottak, leteperték, viszont Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tovább beszélt, őt nem védte senki - magyarázta Gálszécsy.

Az egykori Antall-kormány minisztere a külföldi gyakorlatra hivatkozott, ahol ilyen esetekben a célszemélyt is azonnal védik, mert tartani lehet egy második, már komoly támadástól. Erre gondolni kellett volna - tette hozzá.
A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s
Nem akarták nevetségessé tenni

A Köztársasági Őrezred parancsnok-helyettese ezzel szemben úgy vélte, a történtek alapján nem kellett néhány perc múltával egy komolyabb támadásra számítani. Kardos Imre azt mondta: ha tényleg reális a veszély, ha előzmény van, vagy jelzés arra, hogy számolni kell egy ilyen veszéllyel, vagy, ha a cselekmény eltéveszthetetlenül terrortámadásra utal, akkor természetes, hogy futni kell a miniszterelnökkel, védeni kell őt, ám minden "zacskópukkanásra" nem lehet ilyen intézkedést hozni.

Nevetségessé tennénk őt magát, és magunkat is. Ezt nem szeretnénk - tette hozzá. Kardos Imre hangsúlyozta: a történtek után vizsgálják, milyen tendenciák mutatkoznak, mert ilyen még nem fordult elő. Volt már tojásdobálás, kődobálás, volt hatástalanított fegyver. Most játék pisztolyt fogtak a miniszterelnökre - sorolta az eseteket. Hozzátette: a következő lehet, hogy egy riasztófegyver lesz.

Ha ilyen riasztófegyverből valaki ténylegesen lövést ad le, akkor az adott helyzetben képtelenség megítélni, hogy valódi támadásról van-e szó, vagy sem. Ekkor azonnal elmenekítenék a miniszterelnököt - hangsúlyozta a parancsnok-helyettes. Úgy vélte, annak az embernek, aki ilyen cselekedetet elkövet, ha szerencséje van és a közelében áll a rendőr vagy a kormányőr, le tudják fogni, hogy még egy lövést le ne adhasson. Ha viszont távolabb áll tőle a rendőr vagy a kormányőr, akkor lőni kell rá.

"Félek attól, hogy ha valaki teljesen félreérthető szituációt teremt, akkor fegyverhasználat fog történni vele szemben" - fogalmazott Kardos Imre, kiemelve: nem dolguk és nem feladatuk, hogy bárkivel is harcba bocsátkozzanak, de a terrortámadást - ha más mód nincs - végső esetben fegyverhasználattal is meg kell tudni akadályozni.
A játékpisztolyost elengedték

Az MSZP majálisán a kormányfőre műanyag fegyvert fogó férfit civil ruhás rendőrök azonnal elvezették. Pénteken a rendőrség azt közölte, hogy garázdaság miatt szabálysértési eljárás indult ellene, ugyanakkor az előállítottat szabadon engedték. Gyurcsány Ferenc - aki éppen beszéde elején tartott - az incidens kapcsán a hallgatóságnak azt mondta: a mi dolgunk az, hogy ne ijedjünk meg, akkor sem, ha bántanak bennünket, ne dőljünk be a provokátoroknak. A kormányfő szavait taps fogadta.
pindiy Creative Commons License 2008.05.03 0 0 724
Kis propagandista.....
Előzmény: Törölt nick (723)
phpguru Creative Commons License 2008.05.03 0 0 722
Nálatok fletó pártiaknál soha sincs jövő, csak rombolás.
Ferkó gazember, te meg csápolsz neki.
Előzmény: ebenezer (719)
Lúdas Matyi Creative Commons License 2008.05.03 0 0 720

Fegyvernek látszó játéktárgyak:

 

Előzmény: Törölt nick (716)
ebenezer Creative Commons License 2008.05.02 0 0 719

No, csak törd magad! A jövő elkezdődött!

Tudom, mondták. Hányszor is?

Szóval, mint cserkészéknél, légy résen! Te is.

 

Előzmény: Törölt nick (718)
ebenezer Creative Commons License 2008.05.02 0 0 717

Orbánra mit fogsz majd mondani, amikor kis csővel, a madárberkeny magocskáját köpik reá?

Törd a fejed, hogy készen állj az alkalomkor, és már ne akkor kelljen erőlködnöd a jópofaság kiötlésén!

Előzmény: Törölt nick (716)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.02 0 0 715
....mer neki, rendben volt a forgal mija ! :)
Előzmény: Törölt nick (703)
32nick Creative Commons License 2008.05.02 0 0 713
Azért az tök jó volt, ahogy a biztonságiak letartoltak pár "baloldali-érzelmű" nyuggert, amikor ráugrottak a "merénylőre"! :) Már megérte! ;)
ReVox Populi Creative Commons License 2008.05.02 0 0 712

"összecsórt fontok"

 

Freudi elszólás, a forintok már összecsórva, most pedig reszkess ködös Albion!

Előzmény: wretzky (707)
AAAaaa Creative Commons License 2008.05.02 0 0 711
A Kadar beszedet - "nincs semmi valsag" - betehettek volna 2006 aprilisaban is.
Előzmény: wretzky (707)
Lakowski Creative Commons License 2008.05.02 0 0 710
Előzmény: AAAaaa (705)
pindiy Creative Commons License 2008.05.02 0 0 709
Ezt a helyzetet nem lehet megmenteni, ha valaki egy pisztolyt vesz elő, akkor azt annak elötte kell ártalmatlanná tenni amielött képes elsütni a fegyvert, továbbá ezzel egyidejüleg a miniszterelnököt le köll rántan és az aktatáskákat ki köll nyitni.....
Előzmény: toloba (696)
pindiy Creative Commons License 2008.05.02 0 0 708
Hogy mér élte túl ezt köll kivizsgálni.....
Előzmény: toloba (701)
wretzky Creative Commons License 2008.05.02 0 0 707
"összecsórt fontok", haha!
Előzmény: AAAaaa (706)
AAAaaa Creative Commons License 2008.05.02 0 0 706
9 perc 25 mp
Előzmény: AAAaaa (705)
AAAaaa Creative Commons License 2008.05.02 0 0 705
A tegnapi majalis resztvevoi:

Felvonulók kérték

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!