Folytatódik a Minolta Dynax9 öröksége az Alpha 900 Sony DSLR rendszerében!
Legyen ez a topik ennek a váznak és hozzá kapcsolódó fotótechnikai kérdéseknek fóruma! Végre MA bajonettel is 36x24 felület érzékelőben!
Nekem egyszer kipattant a mattüveg kerete :-) Viszont ebben az esetben ha az AF élesre áll akkor életlen képet látsz a keresőben, érdemes kipróbálni egy AF obival.
nincs ötletem. Nekem egy 20-as M42 CZ obi ami néha rákerül az A900-ra és ilyet nem tapasztaltam. Hozzá téve egy 20mm-es objektívnek eleve nagy a mélység élessége, tehát ha kis hiba van a fókuszsíkban ez sem lesz nagyon észrevehető.
Műszakilag nem értem esetedben mi történhet, de az A900 mattüvege nm-re be van kalibrálva, hacsak esetleg elmozdult volna lehet hasonló probléma..
Egy érdekes kérdésem lenne. Kipróbáltam néhány M42-es objektívet az A900-ashoz. Átnézetben gyönyörűen látszik az élesség, simán be lehet állítani szemre, de ez elég becsapósnak tűnik, mert a mélységélesség még sem ugyanaz, amit látok. Magyarul szólva életlenek a képek, és alig lehet belőni élesre. Próbáltam a dioptriát is állítani, de nem sokat segít. Az AF visszajelző nem működik, nyilvánvalóan. Mit lehet tenni egy ilyen fényképezőgép esetén MF objektívek esetén az élességállítással? Pl. az A65-tel nincs semmi bajom, mert az pirossal kijelöli, hogy mi éles, és szuper képeket lehet vele készíteni. Köszi!
Egy teljesen más elvű fénybefogás az ami majd jobban felkavarja az állóvizet.
Ez a 3879 AF pont, 4D követés, 4K video, 6000 menu pont a gépben, számomra nem sok gyakorlati innováció.
Az OLED-es EVF és az általa kapott valóban lényegi szolgáltatások ami picit a gyakorlatomban tudott támogatni, kicsit újmunkastílusra alakítani. Én már nem nézegetem vissza azonnal az elkészült képet, hisz előre láttam milyen lesz. Ezzel sokkal jobban tudok a témára koncentrálni és nem veszítek el helyzeteket.
De az utöbbi cirkusz amin a 4 éve leszállóágban lévő DSLR piac zsezseg, próbálva forgalmat generálni csak szórakoztatásként élem meg, de nem érint meg.
A digi fotó bummnak 4 éve vége, akkor volt csúcson. Nem is bánom ha pár év múlva ha kevesebben is, de tényleg a fotografálás miatt veszünk egy két igényesebb új eszközt!
Az átlagember a telefonjával haladva előre az időben, előbb utóbb bbőven elégedett lesz.
Ez így is marad a következő mondjuk 50 évben. A 24 megapixel a mai felépítésű szenzorokkal optimális. Nincs hova ,,fejlődni", olyan ez mint a hegytető, bármerre is indulsz el, lejjebb kerülsz.
Pillanatnyilag úgy látszik, csak a Bayer szűrős szenzorfelépítés működik. Amíg nem jön egy fizikailag teljesen más felépítésű szenzor addig nincs miről beszélni. Ezt a mai érzékelőt csupán gyártók és marketingeseik ragozzák össze vissza, esetleg optimalizálják egy-egy feladathoz, de általános használatra a 24x36mm szenzorméretnél valóban a 24 Mpixel a legalkalmasabb. Ha valami teljesen új szenzor kerülne megalkotásra, akkor is valahol 24 mpixel körül lesz majd az optimum, mert a fényelhajlás, mélységélesség, pixelélesség törvényszerűségei nem változnak.
Az optimális pixelszámot egyszerűen adja a fizika.
Ezt magyarázom. A mai FF gépek semmiképp nem hoznak ISO800 alatt jobb képeket mint a 2008-ban megépített A900/A850. Az A99-em munkában hoz pár ficsőrt és lehetőséget, de mind gyorsaságban, mind képileg az öreg vasam mai napig egy szétverhetetlen állandóan rendelkezésre álló eszköz, ami 100-ra hoz minden képi elképzelésem.
Nagyon hálás ha jó üvegeket pakolok elé és az alkotói játszadozásomhoz is a legjobb társ.
Soha nem adom, el semmi értelme nem lenne számomra.
A 24mpx-el így 10 év távaltából a leg optimálisabb felhasználásomhoz. Van benne tartalék, még emészthető méretű akár cRAW file-el. A színvilága, diamikája még 2015-ben is tökéletes!
Eladó a mellékelt kép szerinti Sony Alpha 900 full frame fotó felszerelésem. Gépváz: 300 eFt
Tamron 2,8/28-75 : 60 eFt
Sony 2,8/100 macro 1:1 : 90 eFt
Sigma 2,8/70-210 : 100 eFt
Konica-Minolta 17-35/2,8-4: 75 eFt
Sigma 50-500/4,5-6,3 : 150 eFt
Minolta 70-210/4 : 40 eFt
Minolta 24/2,8: 60 eFt
Minolta 24-85/3,5-4,5 : 35 eFt ...stb...stb.
Első sorban a gépvázat szeretném eladni a hozzá való Tamron objektívvel és egy választott tele és nagylátó objektívvel. A többi objektívet csak akkor adom el külön - külön, ha gépváz és a fent említettek már elkeltek.
Engem ez a lány varázsolt el nyílt derűjével és bájával az utóbbi időben.
Azonos korosztály a Te fotódon látható hölggyel.
CZ1,4/85 mint mindig :-)
én a szép hajak esetében nem szeretem teljesen nyitni a rekeszt, úgy f5,6 ahol a hajfürt zuhatag gyönyörű struktúrája is kirajzolódik a szemek mellett.