"Kidobatom magam az albiból!" - azaz azt azért nem akarom, de valahogy szeretnék valami kompromisszumos megoldást, értsd alatta: valami kis állatka is, de az albi is marad, és lehetőleg ne kelljen szekrénybe dugni, ha jön a tulaj...
Nem kellene sokat ilyet csinalnom vele, max evente 2x, esetleg 3x. Lattam horiket eleg kis helyen is (sajnos), ha csak arra a nyolc - kilenc orara kene neki ott lennie, mig elbontom a terrariumot - ulok a vonaton es zotyogok - osszerakom a terrariumot, csaktan elmegy. Na meg vonaton azert egy kisebb ketreccel is nyugodtan el lehet uldogelni, nem kell valami meltatlanul szuk szallitozug.
Ugy velem, horit szeretnek majdan (csak azert is :) ), igy e tekintetben lenne nehany kerdesem terrarium - tervek kapcsan.
Tehat egy lapokra szedheto helyet gondoltam el, aminek az oldalai atlatszo muanyagbol, kerete, alja fabol lenne, fedel nelkul. Nos, a muanyag lapok kozott lenne fel centi hezag (fixen; nem tudna osszecsuszni), amugy az oldalak teljes egeszeben muanyag. Nos, ezt a fel centi hezagot egy hori fel tudna - e hasznalni arra, hogy kimasszon? Vagy kart tegyen magaban (az eleket legombolyitenem)? A fa aljara szinten ilyen muanyag lapokat tervezek, de ott hezagmentesen osszetolva, a konnyebb takaritast elosegitendo. Mennyire hajlamos egy hori "kiserletezni"? Azaz ha a (padlo) illeszteseket szigszalaggal beragasztanam (ugy, hogy a szalagok vegei a terrarium kulso oldalara jussanak), kepes lenne - e ra, hogy megis lefejtegesse azt onnan?
Bocs a fura kerdesekert, de azert szivesen vennem az ilyen tapasztalatokat... Ha majd a terrarium tenyleg bevalik (Es a szuleim se kapnak majd sokkot, ahol ezt az egeszet osszerakom, es majd eleinte tartom a horit; mivel otthon leszek a nyaron), termeszetesen megosztanam azzal epitesmodjat, kit erdekel :)
Na igen ezeket fontolgattam én is... Terráriumban egy höri még csak - csak lenyelhető "béka". Szabadon ereszteni nem igazán merném, mivel nem az enyém a szoba, meg ugye (egyetemista albérlősdi!) alapból többen lakunk egy lakásban.
Csótányok :) Nem is rossz ötlet, egyik albérletünkből majd kitúrtak ezek a rovarok :DD (Nem tudom, mi oly undorító rajtuk, én ált. ha találtam egyet, megfogtam, és egyszerűen kilakoltattam az ablakon keresztül)
Egyszer még denevérem is volt, látogatóban - na, persze egyik lakótársam iszonyatos rémületére (Nekem kellett természetesen végül őt is kirakni - na, nem a lakótársamat, de attól a viszolygástól magamban komolyan gondolkodtam rajta, hogy tán inkább őt kéne a bőregér helyett az ablakon kívül tenni)...
Na, szóval a fenti miatt szeretném valahogy úgy összehozni, hogy akár méterszer méteres, vagy még nagyobb, szétszedhető, és laponként szállítható helyet a hörinek (Talán neki, célszerűen berendezve, elég volna annyi hely, egy tengerimalacnak kicsinek gondolnám; ahogy írtam, a terráriumot úgy kell megcsinálnom, ha szükséges, tényleg kivitelezhessem vele a négy átszállásos vonatos "bravúrt", lehetőleg egy fuvarban höristül mindenestül - hogy ugye amint megérkezek, fel is tudjam állítani, és szegény jószágnak se sokat kelljen utazófiókban, vagy átmeneti helyeken, gyötrődni).
Eldugni nem fogod tudni, malac, hörcsög, akárminek VAN szaga, simán megérzi aki kívűlről jön. De ha a tulaj tud ezekről, akkor szvsz nem lesz gond, ketreces jószágok nem amortizálják le a lakást.
Pók, kígyó stb esélytelen, ha kiderül, hogy ilyesmit tartasz, biztosan lesz legalább egy idióta a házban, aki kiutálja, a tulaj meg nem fogja érted tartani a hátát.
Kutya (vagy ilyen hangos dolgok) hasonlóképp karcosak.
tengeri malac es ketrec? a malacot ki lehet engedni a szobaba. es könnyebb cipelni mint a terrariumot, plusz lehet dögönyözni egy picit, a höri tul kicsi es csak 1-2 evig el... a növerem malaca Aranka pedig mar hat..es nagyon okos:-D "beszelget" meg tv-t nez... :-)))
es nem büdi.
es szallitashoz vehetsz neki kis taskat mint a cicaknak van (pl fressnapf aruhaz)... a höri sztem tul pici es olyan rövid eletü
en 40 kilos kutyaval voltam alberletben :-D
mondjuk ennyi erövel a macsek sem rossz-.-..setaltatni is lehet porazon, egesz nap elvan, költözeshez meg taska... ez az . fogadj be egy menhelyit :-)
És adjam ki ruhaszárítókötélnek, ha jön a tulaj? :DDD
Ja, még egy... Tudom, tudom, van a szokvány fém kalitka... Ezzel csak az a bajom, hogy nem tudom, miért, de már évek óta Zeus is elszégyellhetné magát mellettem, azaz kb. bármi fém tárgyhoz érek, én szórom magamból a villámokat :p Amúgy is ódzkodom tőle kissé, meg inkább szeretném teljes mértékben magam megépíteni az állat helyét (Ahogy eddig is mindíg tettem).
Nézelődtem én itt mindenfelé, de ilyesmit még nem leltem. Szóval gondom nekem az volna, hogy régebbről már megszoktam az állatokat, szeretnék valami kis állatkát tartani otthon, csak a bökkenő, hogy évek óta egyetemista lévén albérletről albérletre kell járnom... Na, szóval már igencsak határozottan hiányzik.
Nos, konkrétan... Hörcsögnek ugye, szagát el lehet kerülni? (Legalábbis ha valahogy ki tudom sikeríteni a tulajtól, hogy megengedje, hogy azért mégse gondolja meg magát; már csak addig, míg jelen van - a tulaj, nem a höri). Régebben tartottam imádkozó sáskát, pókokat, ezekkel a bökkenő az volt, hogy a sáskát, tücsköt szerették legjobban, télen meg csak utóbbi beszerezhető, de az meg ciripel (Én még otthon aludtam tücskökkel együtt, eredmény: kb. az egész lakás ki akart dobni a tücskeimmel együtt :p, albérletben talán ilyet nem kéne kipróbálni).
Másik, hogy bármilyen állatom is volna, szeretnék neki nagy helyet biztosítani. A nagy hellyel a gond, hogy ha netán költözni kell (Egy évben kétszer márpedig kell), akkor a terráriumot is valahogy vinni kell. És megeshet, hogy a költözést vonaton kell lebonyolítanom (3 - 4 átszállással, szóval rázós ügy). E tekintetben valami szétszedhető, nem üveg szerkezetű valamire gondoltam; a szúnyogháló a legtöbb rovarhoz bevált, a höri viszont gondolom, kirágná. Valami ötlet?
(Hörire konkrétan azért gondolok, mert neki az ennivalót se volna tán probléma beszereznem így. A pókokkal az a baj, hogy élő kaja kell nekik, az pedig bajos városban, na, meg üvegterrárium)
Hát, lehet, kicsit zagyva ügy lett; csak tán nem vagyok e gonddal egyedül (Van - e, kinek sikerült?). Ötleteket várok :)