Keresés

Részletes keresés

ChetaRunner Creative Commons License 2008.04.24 0 0 7
Nem kellene sokat ilyet csinalnom vele, max evente 2x, esetleg 3x. Lattam horiket eleg kis helyen is (sajnos), ha csak arra a nyolc - kilenc orara kene neki ott lennie, mig elbontom a terrariumot - ulok a vonaton es zotyogok - osszerakom a terrariumot, csaktan elmegy. Na meg vonaton azert egy kisebb ketreccel is nyugodtan el lehet uldogelni, nem kell valami meltatlanul szuk szallitozug.

Ugy velem, horit szeretnek majdan (csak azert is :) ), igy e tekintetben lenne nehany kerdesem terrarium - tervek kapcsan.

Tehat egy lapokra szedheto helyet gondoltam el, aminek az oldalai atlatszo muanyagbol, kerete, alja fabol lenne, fedel nelkul. Nos, a muanyag lapok kozott lenne fel centi hezag (fixen; nem tudna osszecsuszni), amugy az oldalak teljes egeszeben muanyag. Nos, ezt a fel centi hezagot egy hori fel tudna - e hasznalni arra, hogy kimasszon? Vagy kart tegyen magaban (az eleket legombolyitenem)? A fa aljara szinten ilyen muanyag lapokat tervezek, de ott hezagmentesen osszetolva, a konnyebb takaritast elosegitendo. Mennyire hajlamos egy hori "kiserletezni"? Azaz ha a (padlo) illeszteseket szigszalaggal beragasztanam (ugy, hogy a szalagok vegei a terrarium kulso oldalara jussanak), kepes lenne - e ra, hogy megis lefejtegesse azt onnan?

Bocs a fura kerdesekert, de azert szivesen vennem az ilyen tapasztalatokat... Ha majd a terrarium tenyleg bevalik (Es a szuleim se kapnak majd sokkot, ahol ezt az egeszet osszerakom, es majd eleinte tartom a horit; mivel otthon leszek a nyaron), termeszetesen megosztanam azzal epitesmodjat, kit erdekel :)
Előzmény: vanchu (6)
vanchu Creative Commons License 2008.04.22 0 0 6
A tengerimalac (eredetileg üreglakó révén) teljesen jól elvan több órát is hordozóban. Hörcsöghöz nem értek :)

Előzmény: ChetaRunner (5)
ChetaRunner Creative Commons License 2008.04.22 0 0 5
Na igen ezeket fontolgattam én is... Terráriumban egy höri még csak - csak lenyelhető "béka". Szabadon ereszteni nem igazán merném, mivel nem az enyém a szoba, meg ugye (egyetemista albérlősdi!) alapból többen lakunk egy lakásban.

Csótányok :) Nem is rossz ötlet, egyik albérletünkből majd kitúrtak ezek a rovarok :DD (Nem tudom, mi oly undorító rajtuk, én ált. ha találtam egyet, megfogtam, és egyszerűen kilakoltattam az ablakon keresztül)

Egyszer még denevérem is volt, látogatóban - na, persze egyik lakótársam iszonyatos rémületére (Nekem kellett természetesen végül őt is kirakni - na, nem a lakótársamat, de attól a viszolygástól magamban komolyan gondolkodtam rajta, hogy tán inkább őt kéne a bőregér helyett az ablakon kívül tenni)...

Na, szóval a fenti miatt szeretném valahogy úgy összehozni, hogy akár méterszer méteres, vagy még nagyobb, szétszedhető, és laponként szállítható helyet a hörinek (Talán neki, célszerűen berendezve, elég volna annyi hely, egy tengerimalacnak kicsinek gondolnám; ahogy írtam, a terráriumot úgy kell megcsinálnom, ha szükséges, tényleg kivitelezhessem vele a négy átszállásos vonatos "bravúrt", lehetőleg egy fuvarban höristül mindenestül - hogy ugye amint megérkezek, fel is tudjam állítani, és szegény jószágnak se sokat kelljen utazófiókban, vagy átmeneti helyeken, gyötrődni).
Előzmény: vanchu (4)
vanchu Creative Commons License 2008.04.22 0 0 4
Eldugni nem fogod tudni, malac, hörcsög, akárminek VAN szaga, simán megérzi aki kívűlről jön. De ha a tulaj tud ezekről, akkor szvsz nem lesz gond, ketreces jószágok nem amortizálják le a lakást.

Pók, kígyó stb esélytelen, ha kiderül, hogy ilyesmit tartasz, biztosan lesz legalább egy idióta a házban, aki kiutálja, a tulaj meg nem fogja érted tartani a hátát.

Kutya (vagy ilyen hangos dolgok) hasonlóképp karcosak.
Előzmény: ChetaRunner (-)
tungata Creative Commons License 2008.04.22 0 0 3
csotany? :
igenytelen, s jonehany albiban alapbol van :)
seshat Creative Commons License 2008.04.22 0 0 2

tengeri malac es ketrec? a malacot ki lehet engedni a szobaba. es könnyebb cipelni mint a terrariumot, plusz lehet dögönyözni egy picit, a höri tul kicsi es csak 1-2 evig el... a növerem malaca Aranka pedig mar hat..es nagyon okos:-D "beszelget" meg tv-t nez... :-)))

es nem büdi.

es szallitashoz vehetsz neki kis taskat mint a cicaknak van (pl fressnapf aruhaz)... a höri sztem tul pici es olyan rövid eletü

en 40 kilos kutyaval voltam alberletben :-D

mondjuk ennyi erövel a macsek sem rossz-.-..setaltatni is lehet porazon, egesz nap elvan, költözeshez meg taska... ez az . fogadj be egy menhelyit :-) 

ChetaRunner Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1
És adjam ki ruhaszárítókötélnek, ha jön a tulaj? :DDD

Ja, még egy... Tudom, tudom, van a szokvány fém kalitka... Ezzel csak az a bajom, hogy nem tudom, miért, de már évek óta Zeus is elszégyellhetné magát mellettem, azaz kb. bármi fém tárgyhoz érek, én szórom magamból a villámokat :p Amúgy is ódzkodom tőle kissé, meg inkább szeretném teljes mértékben magam megépíteni az állat helyét (Ahogy eddig is mindíg tettem).
Előzmény: bindera (0)
bindera Creative Commons License 2008.04.22 0 0 0
pr0b0lk0zz kelgy0val:))
ChetaRunner Creative Commons License 2008.04.22 0 0 topiknyitó
Üdv!

Nézelődtem én itt mindenfelé, de ilyesmit még nem leltem. Szóval gondom nekem az volna, hogy régebbről már megszoktam az állatokat, szeretnék valami kis állatkát tartani otthon, csak a bökkenő, hogy évek óta egyetemista lévén albérletről albérletre kell járnom... Na, szóval már igencsak határozottan hiányzik.

Nos, konkrétan... Hörcsögnek ugye, szagát el lehet kerülni? (Legalábbis ha valahogy ki tudom sikeríteni a tulajtól, hogy megengedje, hogy azért mégse gondolja meg magát; már csak addig, míg jelen van - a tulaj, nem a höri). Régebben tartottam imádkozó sáskát, pókokat, ezekkel a bökkenő az volt, hogy a sáskát, tücsköt szerették legjobban, télen meg csak utóbbi beszerezhető, de az meg ciripel (Én még otthon aludtam tücskökkel együtt, eredmény: kb. az egész lakás ki akart dobni a tücskeimmel együtt :p, albérletben talán ilyet nem kéne kipróbálni).

Másik, hogy bármilyen állatom is volna, szeretnék neki nagy helyet biztosítani. A nagy hellyel a gond, hogy ha netán költözni kell (Egy évben kétszer márpedig kell), akkor a terráriumot is valahogy vinni kell. És megeshet, hogy a költözést vonaton kell lebonyolítanom (3 - 4 átszállással, szóval rázós ügy). E tekintetben valami szétszedhető, nem üveg szerkezetű valamire gondoltam; a szúnyogháló a legtöbb rovarhoz bevált, a höri viszont gondolom, kirágná. Valami ötlet?

(Hörire konkrétan azért gondolok, mert neki az ennivalót se volna tán probléma beszereznem így. A pókokkal az a baj, hogy élő kaja kell nekik, az pedig bajos városban, na, meg üvegterrárium)

Hát, lehet, kicsit zagyva ügy lett; csak tán nem vagyok e gonddal egyedül (Van - e, kinek sikerült?). Ötleteket várok :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!