Keresés

Részletes keresés

2ceviz Creative Commons License 2018.07.05 0 0 6

Igen szerintem.

Előzmény: végeláthatatlan (5)
végeláthatatlan Creative Commons License 2018.07.05 0 0 5

Ezeket az oszlopos gyümölcsfákat ugyanannyit kell permetezni, mint a normál növésűeket?

PrintScreen Creative Commons License 2008.04.19 0 0 4
Ez az egres, nem hangzik rosszul :) Bár én csak a pirosat szeretem, de nem az én kedvemért lenne ültetve. Normál, bokros ribizlivel meg kiegészítem az alacsony sövényt, takar is, finom is :)
Előzmény: robida (3)
robida Creative Commons License 2008.04.19 0 0 3

Szia!

 

Én ezelőtt kb. 4 éve ültettem 4  oszlopos almafát, meg egy oszlopos cseresznyét. Az almákon az egyiken most lesz kb. annyi, jobban mondva virág az annyi van rajta, mint a képeken, termés mennyi marad,az még kiderül, a másikon kb. a fele, egyen pedig 3, azaz három virág van.A cseresznyén is legfeljebb 10. Úgyhogy ezek tényleg inkább dísznek jók, annak viszont elég kényesek. Viszont ízletesnek tényleg ízletes.

 

Viszont bogyósokat tényleg ültethetsz, azok is vannak magastörzsön, a ribizliről, meg főleg az egresről győzöm minden évben szüretelni a termést, annyi van.

Nem tudom, ismered-e a naspolyát, és főleg szereted-e? Kistermetű fa lesz belőle, félárnyékban is megél, dísznek sem utolsó.  És valóban ott vannak  a törpe alanyra oltott gyümifák.

Mozo66 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 2
Nézzetek be az őszibarack topikba az 572-es hozzászólásba . nekem gyönyörű termő törpenektarinjaim vannak kimondottan ilyen helykímélő célra . És nem fotosoppal készültek .
bindera Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1
s0k b0gy0s j0 v0lna
AzHofi Creative Commons License 2008.04.18 0 0 0
Előrebocsátom, én sem vagyok nagy kertész, de mivel számítástechnikával foglalkozom, azokon a képeken messziről látom, hogy photoshoppal készültek. Azt a dús szép termést akkor sem fogod elérni, ha annyit foglalkozol vele, mint egy bonsai fával. Ennek ellenére engem is érdekelne minden ezekkel az oszlopfákkal kapcsolatban, nekem is csak ilyesmire volna hely, meg tetszik is, olyan szokatlan, de mégis eredeti szerintem.
PrintScreen Creative Commons License 2008.04.18 -1 0 topiknyitó
Újdonsült kerttulajdosnos vagyok, belvárosból szabadult, bár sokáig vidéken éltem erdő szomszédságában, gyümölcsfáink sose voltak.
Szóval erősen kezdő vagyok.
Zasszony mondogatja, szeretne valami gyümölcsfát, de előző tulaj jóvoltából, erre nincs igazán helyünk. (Bár a kert szép, és nem is nagyon szeretném bántani.)
Láttam bedobott katalógusban, ilyen oszloposan növő - vagy csak annak nevelt? - gyümölcstermő növényeket. Egy-két ilyen fácskának még talán tudnék szorítani helyet.
Van valakinek tapasztalata?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!