Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Az éppen nem, de neköm 1x beállt a ventillátor csapágya, nem sokkal a a hajnali indulás után.
Ékszíjak le, több mögállás után eljutottam a követköző AFIT telepig, ahol mondta a portás hajnalban, itt még sosem javítottak ekkora autót. Munkakezdés után telefon haza, jöhet az IFA hazavontatni a gépsárkányt.
Én csak a Maros vizére emléxöm gyerök fejjel, elsös voltam éppen. Félelmetös volt az a víztömeg, a zúgás és morajlás !
Hátsó szomszédunk TSZ-es mező őr volt, be volt osztva figyelőnek az utcánk végén lévő gátra. Tetőzés után már annyira el volt ázva a gát, hogy szinte hullámzott mint egy kígyó. Ha tovább tartott volna az áradás, biztosan átszakadt volna és viszi a város jó részét magával a víz ... 🤔☹️
Az 1970-es szegedi árvíz a Tiszán pusztító, hatalmas árhullám volt, amely áprilisban indult, de a májusi-júniusi tetőzésével a teljes Tisza-völgyet érintette, rekordokat döntve az árvízszinteket, meghaladva az 1932-es vízállást is, hatalmas károkat okozva
A 80-as évek második felében, én is jártam LD-vel néhâny évig, persze csak szólóban.
Elég ügyes gépezet volt, több gyönge pontja ellenére szerettem, mert az volt az első olyan cégös járművem, ami itthon parkolhatott hivatalosan. Mindig jó volt beleülni kora hajnali induláskor, mert fölkelés után indítottam, körbe törölgettem az ablakait, tükröket, lámpákat, és gyí !
Most is áll még 1 LO 3ooo az udvarban, már igaz hogy csak raktárnak van használva, pedig múzeumi darab is lehetne.
Nyilván át járt Jugoszláviába......................:-))
Egyik olvtársunk pár éve mikor erről beszélgettünk betett egy fotót, ami a Táblás utcai "csúúúcs" járműszerelvényről készült.
Robur a maga 3 tonna hasznos raksúlyával egy kicsi pótot vontat ami 2 tonna hasznos raksúlyú és az egész ponyvás szerelvény TIR-vizsgás !.....................:-))
És ezzel a csoda összeállítással Csehszlovákia északi részére és Drezda környékére (!) jártak....................:-)))
A felső kép szerintem már szerepelt itt. Azt,hogy 1500L,vagy 1800-as én nem tudom megkülönböztetni kívülről,-szerintem egyformák voltak-.
Ami a Multiplát illeti,tudomásom szerint gyárilag nem volt furgon,csak szgk, promiscio(vegyes használatú) és taxi. Viszont szinte mindegyik olasz karosszéria készítő manufaktúra készített ilyen-olyan furgont belőle. Moretti,Fissore,OM,Coriasco,stb
Az 50-70-es években a Fiat kimondottan a karosszériaépítőknek kínált félkész karosszériákat beépített hajtáslánccal. Gyakorlatilag szinte egy padlóváz volt ,amiben benne volt hajtáslánc,az elektromos rendszer,esetleg műszerfal.