Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Egészen más e Kraz, ZIL, vagy Tatra fülke tetején ülve kincstári ruhában fényképeszködni, mint egy finom és szép fényözésű autóra tehénkôdni, azt összebarmolni !
Szívemből tetszett írni. Felfoghatatlan a számomra, hogy miért keverik össze felnőtt emberek az autót, vagy a köztéri szobrot a játszótéri mászókával. Ugyanezek odahaza a szekrény tetején fényképeszkednek? Egy színvonalúak:
Féloff: Volt nekik még ZIL130 (a rövidplatós), szénszállításra, a plató jobb első sarkában egy kis butykával, amiben a személyzet többi része ült, na meg Carpati, ezzel viszont HTO-t szállítottak házhoz, tengernyi 20 literes "jerrycan"-el a platón. (mindkettő járt "hozzánk", az udvarba -nagyon kis gyerekkoromban az Erdősi úton laktam, pontosabban a Hatházban. Nekünk a cserépkályhában Héra gázos fűtés volt, így nem voltunk érintve, de tengernyi szomszédnak vagy vaskályha, vagy szenes cserépkályha, vagy mekalor olajkályha volt. ) Nem is tudom, a szeneseknek, vagy az olajosoknak volt nehezebb melójuk.
Van egy városi legenda miszerint pár ifjabb villamosvezető a Mező Imre út (Fiumei út) és a X.kapu, vagy Vasúti híd közötti kb. 1100 méteres szakaszon gyorsulási próbákat tartott ritkább utasforgalomban ezzel a villamossal amíg a forgalmi ellenőrök rá nem jöttek és be nem ígértek nekik pár nekifutásból és hirtelen felindulásból elkövetett tökön rúgást.