Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Sec-perc alatt megszüntették ezt a kezdeményezést.
Az oka egyszerű volt.
A darabárú fuvarozás átvétele (talán 1968 ??) után hamar kiderült, hogy a buszok útvonalán nincs annyi darabárú, mint amennyi egy ÁMG pótot megtöltene.
A darabárú fuvarozás maradt az AKÖV-VOLÁN-nál de először a GAZ-51 flotta vette át , majd a ROBUROK, végül az AVAA-k tömeges megjelenése a VOLÁN flottákba oldotta ezt meg.
Sokat segített ez ügyben a kicsi, kb. 1 köbméteres (szürke) konténerek valóban tömeges elterjedése, csereszabadosságuk valósága, illetve az, hogy a ZIL-130-ra szerelt KCR darukat nem egyediként hanem tömegével kezdték alkalmazni - minden megyében - a kiskonténeres terítésben.
Na és azután sikerült megkedvelned a Warnyút is? Ahhoz is kialakult az érzelmi kötődés?
Btw.: én a Simson S51B-m eladására emlékszem fájó szívvel, pedig az öntököndöfés volt, mert úgy éreztem (jogosan), hogy el fogja venni az időt az egyetemi felkészüléstől.
Az első új autója a családomnak egy Trabant Universal volt UD 16-28. Talán 1973 volt? Erre nem emlékszem mert 3 éves sem voltam. Viszont amikor eladta apám az emlékezetes nap volt. 1976 nyarán egy Wartburg 353 de luxe lett a trabi helyett. A kerti asztal alá bújva bőgtem vagy egy órát amikor elvitte a vevő. Ma is fel tudom idézni a magas, vékony, sötét szemüveget viselő férfi arcát. Meg a pénzre is emlékszem. 50000 ft. Ennyit fizetett a kb. 3 éves trabiért.
Négy kézben mennek,20 óra alatt azért még kamionnal is elég nagy távot le lehet tudni, különösen úgy,hogy az élőállat szállítókra nem vonatkozik a kamionstop-érthető okokból ők mehetnek-.
"A pihentetési idő betartása nagyon fontos a szállítás során. Ha az utazás tervezett időintervalluma a 24, illetve a 29 órát meghaladja, akkor szükség van az állatok pihentetésére. Lovak és felnőtt sertések esetében 24 órát meghaladó szállítási idő esetén 1 napi pihenés szükséges. A szarvasmarhákat és a juhokat 29 óra után kell pihentetni."
A mai napig van rengeteg élő állat szállító kamion, magyar-olasz viszonylatban pl a Hunland Kft autóival találkozom a legtöbbször, az pedig nem igazán rövid táv.