Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

triplaharom Creative Commons License 1 napja 0 1 72811

Én Lublin-3-at hajtottam, hőszigetôlt dobozos volt. Ha jól emléxöm 1,3 tonna volt a teherbírása, okos főnökök szerint, bír az többet is, azért olyan nagy a doboza ...

Álltalában 15-19 q -kat pakoltak össze kanyaronként 1x volt 2,2 t benne, azt már sokalta a motor is.

Előzmény: pizo (72801)
pizo Creative Commons License 2 napja 0 0 72810

Az illető pont úgy néz ki mint Ferdinand Porsche.

Zoli

Előzmény: ZsákváryA (72809)
ZsákváryA Creative Commons License 2 napja 0 2 72809

Peugeot 402

AK 679

fortepan_313431

ZsákváryA Creative Commons License 2 napja 0 1 72808

Ƶuk

FO 98-09

ZsákváryA Creative Commons License 2 napja 0 1 72807

Adler

CA 34-02

fortepan_313977

ZsákváryA Creative Commons License 2 napja 0 1 72806

Moszkvics 408

CP 11-62

fortepan_313374

gumidani Creative Commons License 2 napja 0 2 72805

se az olaj, se a szén tekintetében nem voltunk érdekeltek

Nagy vesztesége volt, hogy kimaradt a pincében való faaprítás, tüzelőfelhordás, kályhában való begyújtás, tűzrerakás, kihamuzás szépségeiből.  

Előzmény: Tector (72803)
Desgrévres Creative Commons License 2 napja 0 2 72804

ND-02-86. 1960-as évek végén (Seres Sándor képe).

YC-88-63. Bp. IV. Váci út, jobbra az Árpád út torkolata, 1977. (Prohászka Imre 289000 fortepan).

Tector Creative Commons License 2 napja 0 2 72803

"ez a sok Carpatia...................:-(("

...volt ennek eggyel nagyobb verziója is, a Bucegi ("Bucsecs") is idehaza, bár elenyészőbb számban.
...az öregek szerint az is hozta a Carpati minden egyes nyűgjét és hibáját... 

...gyerekkoromban a Hatházba -ott nőttem fel-  (Kőbánya, Rákosfalva HÉV-mh-al szemben) ilyen szürke Carpatival hozták a fűtőolajat a lakóknak, tele volt a plató 20 literes marmonkannákkal, a rakodók meg hordták le a pincébe, és öntötték hordókba -már aki olajjal fűtött.
...
Aztán ahogy az olajos Carpati elment, jött a BSZV-s, szenes, rövid platós ZIL, a fülke mögött kis fa kalyibával a platón, és a másik lakónak a szenet hordták le a pincébe. Utóbbinál szerencsére az egyik lehordó a házunkban lakott, így kevesebb volt a "játék" a szenet illetően.
(Nekünk akkor már Héra-3 volt a cserépkályhában, ami a szoba és a konyha közt volt a faláttörésben, így se az olaj, se a szén tekintetében nem voltunk érdekeltek). 

Előzmény: megaliner (72793)
megaliner Creative Commons License 3 napja 0 3 72802

Magyarországon a túlsúlyos közlekedésért járt bírság.

200 Ft.- a helyszínen amikor 3000 - 400 forintot keresett egy sofőr.

az esetek 99%-ban a munkáltató utólag kifizette a sofőrnek.

Mindenki jól járt.................:-((

ráadásul idehaza a 19 megyére volt 4-6 úti, hordozható tengelysúly mérlege a KPM-nek.

Igen kicsi volt az esély, hogy olyan sofőr aki naponta túlsúllyal járt találkozzon egy KPM ellenőrzéssel.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Azután 1982 (?) után elkezdtek nyugatra is járni és megsértődtek amikor az osztrák vagy német rendőr olyan összegű bírságot mondott, hogy az elkövető fenékre ült ijedtében.

pizo Creative Commons License 3 napja 0 1 72801

A hosszú, magastetős Lublinokba (alvázas mint az Iveco Daily) a megengedett 1,5 tonna helyett 3-4-et bepakoltak. A gumit felnyomták 6-7 barra, aztán gyerünk. Abból jöttünk rá, hogy törtek az alvázak és a rugók. A többi rész bírta.

Zoli

triplaharom Creative Commons License 3 napja 0 2 72800

Molotov

Volt Volános kollégám mesélte, hordták a silódombra az anyagot GAZ-51-el és azt a két járművet nem köllött csak húzgálni DT-75 -el, mert annyira jó volt a súlyelosztása. A domb aljánal lenyitották a rakodók körbe az oldalakat, félúton elkezdött ugrálni és mire föl ért a dombtetőre, szinte lerázta magáról a rakományt. Ott a maradékot lelökték róla, csukták az ajtókat és már nyargalt is lefelé. Nem tudom hogy súlyra mennyit vitt el, de szinte mindig neki volt a legtöbb fordulója.

Előzmény: megaliner (72799)
megaliner Creative Commons License 3 napja 0 1 72799

kíválóak voltak ilyen feladatokra.

az öregek azt mondták, hogy ha nem mégy vele gyorsabban mint 60 km/h akkor Ceglédtől Vlagyivosztikig külön felkészítés nélkül elmegy.

-------------------------------------

az akkori KPM közúti ellenőrök meg amikor sztoriztak (voltak sztorijaik akkoriban bőven) mindíg előjött, hogy :

- Képzeljétek fogtam egy Molotovot és tudjátok mennyi volt a 2,5 tonnás kocsin ?

És itt mondtak egy nagy számot.

Bizony (sajnos) nem volt ritka a 4 tonna valamivel megrakott kicsike Molotov.

Előzmény: bugadoktor (72798)
bugadoktor Creative Commons License 3 napja 0 1 72798

Az I. kerület Mészáros utcai, és a Budaörsi úti TÜZÉP telepek is GAZ 51-esekkel szállították a tüzelőanyagokat.

megaliner Creative Commons License 3 napja 0 1 72797

Azt nekem is megmutatták anno.

Voltunk kint a Táblás utcában valamit ellenőrizni a KPM-től.

Ott kérdeztem az egyik osztályvezetőt, hogy tényleg lehet hangtalanul, kuplung nélkül váltani a GAZ-51-el ?

Vagy csak legenda. ?

Elmosolyodott.

Leszólt az egyik garázsmesternek, hogy vigyen egy kört az Illatos út - Aszódi út környékén.

Beültem az öreg mellé és tényleg.

Úgy váltott kuplung nélkül egy nem szinkronizált tolókerekes váltóval, hogy még szusszanni se szusszant a kocsi.

Ha nem lett volna udvariatlan, eltátottam volna a számat.

Tehát nem volt sofőr legenda.

akkoriban még volt de már csak kevés GAZ-51 a Volánoknál.

Már távolsági fuvarokra nem igen használták, hiszen már volt helyette Robur meg talán már AVIA (?) is.

De városi, leginkább tehertaxi fuvarokban még sok városban szolgáltak az öreg Molotovok.

Előzmény: gumidani (72796)
gumidani Creative Commons License 3 napja 0 2 72796

Találkoztam olyannal is aki tudott rajta hangtalanul váltani kuplung nélkül is. Én inkább arra összpontosítottam, hogy a bal kezemet ne verjem bele a szélvédő kitámasztásra szolgáló szerkezetbe.

Előzmény: megaliner (72795)
megaliner Creative Commons License 4 napja 0 0 72795

A GAZ-51-t hamar meg lehetett szokni, tanulni.

Figyelni kellett az igaz, de ment.

Recsegés nélkül.

Előzmény: gumidani (72794)
gumidani Creative Commons License 4 napja 0 1 72794

Azután kerültem oda, hogy már eltakarították őket. A régebbi kollégák elmesélték, hogy kerülték azt a helyzetet, hogy a tanulóik szeme láttára vezessék ezeket teherautókat. Ugyanis nehezen tudták megoldani a hangtalan sebességváltást. Nekem nem volt módom összevetni a GAZ-51 sebességváltójával. Az én emlékeimben az viszi el a legrosszabbnak járó címet.

megaliner Creative Commons License 4 napja 0 2 72793

ez a sok Carpatia...................:-((

Oktatáson kivül másra úgy sem volt jó.

Szerencsétlen SZÖVAUT (Csepel szállítók útja) kapott vagy 70 db-t belőlük.

Meg ugye sok-sok TSz is.

Előzmény: Sevket Iyidere (72792)
Sevket Iyidere Creative Commons License 4 napja 0 2 72792

FJ 17-97 ATI műhely Bp. XIII., Ipoly utca

Sevket Iyidere Creative Commons License 4 napja 0 2 72791

DE 60-52

Sevket Iyidere Creative Commons License 4 napja 0 2 72790

ZA 103

M / Z Creative Commons License 4 napja 0 0 72789

Micsoda változások. Lökhárító csere, dísztárcsa. ...és a lány haja is megnőtt, vagy kibontotta.

Előzmény: Gordon Zsigmond (72778)
atadilaci Creative Commons License 4 napja 0 0 72788

Így van,Csepel 344D platós tgk van a képen. 1989-ben nekem is volt szerencsém a seregben ilyet vezetni,HT 77-56 volt az egyik,ill.HP 44-74 volt a másik Csepel rendszáma amiket vezettem,karbantartottam,ill. a nevemen voltak.

Előzmény: megaliner (72782)
mados Creative Commons License 4 napja 0 1 72787

A képen Goór Zsolt barátom látható a Regatta dieseljével. Az eredet facebook poszton még a dátum is szerepel:1990.06. 

Nem tudom,honnan szedted a képet,mivel nem írtál forrásmegjelölést,de a Fiat Cromát már hibásan írták, bárki is írta.

Előzmény: Gordon Zsigmond (72781)
ZsoltALM Creative Commons License 4 napja 0 0 72786

30 éve még milyen sok volt belőle.

Előzmény: Gordon Zsigmond (72785)
Gordon Zsigmond Creative Commons License 4 napja 0 1 72785

Nekem is annak tűnt, de a képhez Cromát írtak.

Akkor tényleg Regata.

Előzmény: ZsoltALM (72784)
ZsoltALM Creative Commons License 4 napja 0 1 72784

Fiat Regata

Előzmény: Gordon Zsigmond (72781)
ZsoltALM Creative Commons License 4 napja 0 1 72783

Ezzel utaztam a 85 vagy 86 os BNV re.

Akkor ment a ezüst 435 ös és a 415 ös Ik is.

Előzmény: Gordon Zsigmond (72777)
megaliner Creative Commons License 4 napja 0 1 72782

HT-96-92 (Csepel, de milyen?)

a legsimább 344-es.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!