Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
A képek a Duna aszfalttol származnak, a Hódútnál készültek. Bíró Gábor tette közzé Rábás facebook csoportban. Mivel nem látszik a Rába hátsó tengelye, a hűtőrácson meg nincs tipusjelzes, így ha bogis akkor 833, ha mindkét hátsó tengely hajtott, akkor 853. (Vagy 843, de ebből kevés volt, V8 M.A.N. motorral készült).
Ezt az autót szerintem hátulról összetörték. Újak a lámpák, illetve a csomagtérfedő fogantyúja a szélesebb ("Nachmopf") kivitel. A modellfeliratban én nem látok különbséget, már mondjuk a kép elég homályos.
Akkor ez bizony Vormopf. Azaz a lámpák nem eredetiek, de szerintem a csomifedél sem, mert a felirat is gyanús, hogy az újabb, amin kicsit szögletesebbek a karakterek és "alá van húzva".
FC-72-85, ez Nysa N59, csak kicserélték az ajtaját, mert az eredetieknek süllyesztett, húzókallantyús kilincse volt mint a Warszawáknak. Az N61, 501, és 502 típusnak már nem síküveges volt a szélvédője és más a hűtőrácsa.
CM-53-73, ez Opel Olympia ill. Rekord P1 (1958.) Caravan. 1500kcm-es motorral Olympia, 1700-assal Rekord.