Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
De a Közlekedési Muzeum (ha van még ilyen) jobban tenné ha olyan buszokat vásárolna fel amiből 500-600 busz futott a hazai utakon nem olyanokat amiből vagy 1 db készült, vagy sohasem járt idehaza.
Amire gondolt az Csanádi Tibor gyűjtő busza volt. Ő viszont jópár éve elhunyt sajnos, így a busz sorsa is kérdéses. Viszont jópár roncs fellelhető a típusból. Épp a napokban is folyik egynek a kimentése nyugvóhelyéről.
Sokat ültem P126-ban (volt 2), Trabantban (volt egy P50), 500-as Fiatban, 850-esben, és a 850 Sport Coupeben (barátom autói) is. Akkor is ilyen magas és súlyos voltam (185 cm, 79 kg), és elfértem, elfértünk bennük. Az MG Midgetben is elfértem. Most sem lenne gond. Amúgy pont tegnap láttam egy napi használatos 500-ast :)
A Hungahib sertéstenyésztéssel foglalkozott asszem, a videóban beszél is róla. A Herceghalmi Kísérleti Gazdaság (állami gazdaság volt, de ez volt a neve), egyik leányvállalata, társulása volt, a pontos szervezeti formát nem tudom biztosra, de az ő márkanevük volt.