Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.11 0 0 146

Az hogy a 60-as években mit szívott az a  közelmúlt összefüggéseiben teljesen irreleváns, felteszem  hogy  sok tucat színész kollégája is amcsit szívott, akiknek jobb lett a sorsa. 

 

A részletekben van mindig  az ördög, de ilyesmirõl   meg senki nem tud.  Ahogyan hallottam  A.I.  nem volt egy  tejszinbecsapkodós "bolond gróf"  típus, aki szórta volna  a pénzt, vagy fergeteges bulikat finanszírozott volna.  Nem volt iszákos sem,  amíg  bírta addig az anyjáról is gondoskodott,  és kis lakásban élte le az egész életét Budapesten.

Az hogy valaki közéleti személyiség az nem mindig garancia az elszegényedés ellen, ami persze relatív.

Előzmény: hento (145)
hento Creative Commons License 2008.06.11 0 0 145

Szegény AI a 60-as években az "élet hercege volt", a legjobb bárokban szórakozott, drága amerikai cigarettákat szívott

 

Ingyen ebéd nincs. Csak magára vethet az, aki nem gondoskodik az öregkoráról, pedig tehetné. Tanulságos élete volt.

Előzmény: Geyza (121)
toloba Creative Commons License 2008.06.11 0 0 144
Itt és így halt meg Antal Imre...


1./2 oldal

Hospice Ház: ön milyennek képzeli? Ön szerint mi zajlik a szobáiban? Cikkünkből megtudhatja: a budapesti Hospice Ház miként segít a haldoklókon, ...
....Antal Imre az utolsó pillanatig megőrizte a humorát

- Itt töltötte utolsó heteit Antal Imre.
- Igen. Ő egyedülálló ember volt, aki nagyon nehéz körülmények közül került ide be, és azt hiszem, hogy két olyan szép hónapot kapott, amit sehol máshol nem tudtak volna a számára biztosítani. A mai egészségügy ugyanis ezt nem tudja nyújtani, hiszen nem erre van berendezkedve. Miután Antal Imrének családja nem volt, nagyon sokat kapott itt a hospice munkatársaktól. De nekünk is sokat jelentett, hogy itt volt közöttünk, mert nagyon színes egyéniség volt, a humorát végig megőrizte, nagyon nagy erő volt benne, tehát azt lehetett látni, hogy az utolsó percig olyan gráciával és méltósággal viselte a betegségét, hogy mi is tanulhattunk tőle.

http://www.hazipatika.com/articles/Itt_es_igy_halt_meg_Antal_Imre_megmutatjuk?aid=20080530134722;p=1
toloba Creative Commons License 2008.04.26 0 0 143

Végső búcsú Antal Imrétől

2008. április 26. 14:25A 72 évesen elhunyt legendás tévés személyiséget több százan kísérték utolsó útjára - sírjánál Rózsa György, Vágó István és Kudlik Júlia mondtak beszédet

Több százan kísérték utolsó útjára Antal Imrét szombaton délután egy órakor a budapesti Farkasréti temetőben. A múlt héten 72 éves korában elhunyt televízióst pályatársai, Rózsa György, Vágó István és Kudlik Júlia búcsúztatták. A temetést a Magyar Televízió is rögzítette, s a búcsúztatás képeit és egy későbbi időpontban sugározza majd.


Rózsa György, aki hosszú évekig volt Antal Imre kollégája a Magyar Televízióban, csillagszórónak, egyszeri csodának nevezte elhunyt barátját. Sziporkázó és szívet melengető, egy régimódian udvarias ember. Számos közös fellépésük során már az utazás is kabaré volt Antal Imrével, egyfajta poénzuhatag - emlékezett a televíziós. Rózsa György búcsúbeszédében elmondta, hosszú évekig próbálta ellesni Antal Imre titkát - sikertelenül. A titka talán mégis abban rejlett, hogy tiszta, gyermeki szívvel közeledett mindenki felé, a közönség úgy érezte, közéjük tartozott, az ő "Imruskájuk". A Magyar Televízióban sok nagyszerű kolléga fordult meg, igazi zsenik azonban csak ketten voltak: Antal Imre és Vitray.

Vágó István arról beszélt, hogy egy tévés karrierjének végét az jelenti, ha egy nagyobb televízióból egy kisebbe kényszerül. Antal Imrére ez sem volt igaz: ő az MTV-ben kezdte, és az RTL Klubban folytatta. A televíziós műsorvezető visszaemlékezett arra, hogy 1975-ben találkozott először Antal Imrével, még az MTV-ben. A szórakoztatás, a műveltség és az állandó jó kedély megtestesítője volt a népszerű műsorvezető - tette hozzá. Azon kevés emberek egyike, aki már életében fogalommá vált.


"A sírnál a hallgatás felidéz valamit, amit az élők szavai soha nem tudnak feloldani" - fogalmazott Kudlik Júlia, majd hozzátette: "Isten veled, nyugodj békében!"

Antal Imrét több százan kísérték el utolsó útjára. A búcsúztatón ott volt többek között Vitray Tamás, Koós János, Sztankay István, Maksa Zoltán, Ihos József, Aradszky László, Nyertes Zsuzsa, Csonka András, és Nacsa Olivér.

Antal Imre április 15-én halt meg a Hospice Alapítvány fővárosi intézményében. Az ismert televíziósnál 2005-ben diagnosztizálták a rákot. Állapota idén januárban vált kritikussá, februárban súlyos állapotban kórházba szállították. Akkor még fel tudták erősíteni szervezetét, betegsége azonban visszafordíthatatlan volt. Az utolsó heteket a budapesti Hospice-házban töltötte.

Egy rövid időre, 2006 ősze és 2007 tavasza között még visszatért a képernyőre. Az RTL Klub Szeszélyes című műsorában láthatták a nézők, az utolsó adást február 28-án tűzték műsorra.

Antal Imre 72 éves korában 2008. április 15-én hunyt el.

http://www.hirado.hu/cikk.php?id=275592
tuutuu Creative Commons License 2008.04.25 0 0 141

Még az elején írtam, hogy én hallottam őt zongorázni kisgyerek koromban. Akkor az addig általam klimpírozásnak tartott zongorázást úgy művelte, hogy az Allegro Barbaro ( ami, lássuk be, nem pont kisdobosoknak való magasság) azóta is kedvenceim közt van.

Úgy beszélt a gyerekseregnek a zenéről, és úgy illusztrálta, hogy én legalábbis, teljesen más emberként jöttem ki abból a teremből.

Mindig,mindig, ahányszor láttam, vagy hallottam, először az az élmény villant elém, hogy ott ült a zongoránál, és megnevettetett egy csomó, amúgy hivatalból odahajtott gyerkőcöt.

Isten nyugosztalja...

Előzmény: Derek (128)
Derek Creative Commons License 2008.04.25 0 0 140
Persze hogy tudott volna zongorazni, mondjuk egy barban olyanokat ,hogy :szeretnem a homokorat megallitani, es hasonlokat  de koncertpodiumon nem
Előzmény: mamicska (138)
RontóPál Creative Commons License 2008.04.25 0 0 139
Ne vidd félre a dolgot: nem a melegség a lényeg, semmi bajom vele, senki sem tehet róla.

Vazze, te vitted félre...
Előzmény: Geyza (131)
mamicska Creative Commons License 2008.04.25 0 0 138
okos pszichiáter el is magyarázta neki jónéhány éve, hogy ha akarna, akkor tudna zongorázni - a béna kisujja sem igazán béna, az csak kifogás...menekülés, mert fél az újrakezdéstől akkor, amikor már a TV-ben, filmen nagy sikerei voltak

nem tudom...

Előzmény: Derek (128)
Geyza Creative Commons License 2008.04.25 0 0 136
Sokan osztoztak Reviczkyvel, ha jól tudom...
Előzmény: Törölt nick (134)
Steckdose Creative Commons License 2008.04.25 0 0 135
Színfolt volt a magyar média világában. Még azt az amúgy tűrhetetlenül rossz Szeszélyes Évszakokat is nézhetővé tudta varázsolni - mint amúgy kábé mindent, amiben megjelent.

RIP :(
Geyza Creative Commons License 2008.04.25 0 0 133

Ez az :-(((((

Előzmény: Derek (130)
Geyza Creative Commons License 2008.04.25 0 0 131

Nem hülyeség. Az a helyzet, idős korban az embernek a család ad támaszt. Melegeknél ez probléma lehet, ez is hozzájárult AI tragédiájához.

 

Ezen nem változtat az, hogy nemcsak melegekkel fordulhat elő, hogy nincs családjuk.

 

Ne vidd félre a dolgot: nem a melegség a lényeg, semmi bajom vele, senki sem tehet róla.

 

Azt szerettem volna mondani, hogy elég visszataszító, hogy most mindenki, elsősorban a TV, bőszen ünnepli szegény AI-t, egy-két éve pedig sorsára hagyták.

Előzmény: RontóPál (127)
Derek Creative Commons License 2008.04.25 0 0 130

Hat meg ujratemetni hogy tudunk

Előzmény: Törölt nick (129)
Derek Creative Commons License 2008.04.25 0 0 128

Antal Imret anyam mint komolyzenerajngo meg zongoramuvesz korabol ismerte ,nem szemelyesen,hanem hangversenyekrol es az o megitelese szerint nagyon tehetseges volt.Azt hiszem nala az okozta a nagy torest ,hogy azt abba kellett hagynia ,mert bar sikeres lett mas teruleten de azert gondolom nem ez volt elete vagya.

Nekem a 92 utani idoszak kisettt mert nem lattam nagyon magyar teveket,nekem meg ugy maradt meg mint aki egyutt bohockodik a deltas csajszival :-))

Előzmény: Geyza (121)
RontóPál Creative Commons License 2008.04.25 0 0 127
Ráadásul, Geyza, hülyeséget is mondtál, mert nagyon sok embernek meleg életmód hiányában sincs családja...
Előzmény: Geyza (125)
Geyza Creative Commons License 2008.04.25 0 0 125
Ezekben semmi vita sincs köztünk.
Előzmény: Törölt nick (124)
Geyza Creative Commons License 2008.04.25 0 0 123
Ha nagy szavakat szeretnék használni, azt mondanám: ennyire becsüli ez az ország, ez a média, ezek az emberek a tehetséget, az embert.
Előzmény: Törölt nick (122)
Geyza Creative Commons License 2008.04.25 0 0 121

Szegény AI a 60-as években az "élet hercege volt", a legjobb bárokban szórakozott, drága amerikai cigarettákat szívott - ez olyasmi volt, mint ha valaki most hétvégente Nizzába utazna bulizni, vagy épp Rióba, brazil táncosnők közé.

 

Aztán lecsúszott, talán azért, mert meleg életmódja következtében nem volt családja, egyedül maradt.

 

Biztos az ő hibája is volt a lecsúszás, de hányingerkeltő, hogy most, mikor meghalt, előkerül mindenki, ünneplik azt, akivel 1 éve, amikor még segítségre szorult volna, senki sem törődött.

Előzmény: Törölt nick (120)
Via Galvani Creative Commons License 2008.04.25 0 0 119
.
Előzmény: Törölt nick (118)
Geyza Creative Commons License 2008.04.25 0 0 117

R.I.P.

 

De: Szégyen, ami Antal Imrével történt!

 

A Magyar Televízió szórakoztató adásai vagy húsz évig belőle éltek.

Aztán betegség, a sors csapásai következtében a csúcsról a pokolra került, súlyos beteg lett, lecsúszott.

A TV nem törődött vele.

A gagyimédia gátlástalanul aprópénre váltotta a tragédiáját.

 

Most, hogy meghalt, megint felfedezik, ünneplik, "a csapból is ő folyik"...

 

Hol voltak az ünneplők az utolsó két évben pl.?

 

A TV, amelyik most megint lehúz róla 1-2 bőrt, gondolt rá, amikor egy beteg, leépült, segítségre szoruló ember volt?

 

Ezek az én kérdéseim.

kábelbúvár Creative Commons License 2008.04.25 0 0 116

Szombaton délután egy órakor helyezik örök nyugalomra Antal Imrét a budapesti Farkasréti temetőben. Az április 15-én elhunyt televízióst Vágó István és Kudlik Júlia is búcsúztatják majd.

zoom

windom earle-ke Creative Commons License 2008.04.16 0 0 115
A Bors c-ű filmben láttam előszőr...agyamba villant a sorozat utolsó képei, amikor Sztankay-val azon merengenek, hogy hányan voltak és hányan elmentek, mármint a filmsorozat történetében... az élet is egy fura film.... nyugodjék békében...talán megpihen..
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2008.04.16 0 0 114
Nyugodjék békében. Kivételes figura volt!
torrente22 Creative Commons License 2008.04.16 0 0 113
RIP
-tanácsadó- Creative Commons License 2008.04.15 0 0 108
Nyugodjék békében!
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.15 0 0 107
Megyek és iszom egy "Imikumot" az emlékére, nyugodjon békében
bogel Creative Commons License 2008.04.15 0 0 106
Nyugodjék békében!
mojak Creative Commons License 2008.04.15 0 0 102

Gyerekként (a 80-as évek legelején) az első emberek között volt, akiket "ismertem" - tőle hallottam az első vicceket. Nagyon sajnálom, hányozni fog.

 

Nyugodj békében, Imruska :(

csalafinta Creative Commons License 2008.04.15 0 0 101

Zsenialisan tehetseges volt, emelett korrekt ember. Szeretettel orizzuk emleket amig elunk.

zsolti05 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 98
Isten nyugosztalja!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!