Keresés

Részletes keresés

directrix Creative Commons License 2008.05.26 0 0 25
Majd egyszer, ha bankba tévedsz, (főleg ahol a devizaszmlád mellett forintszámlád is van) vess egy pillantást a devizaárfolyamokra. Majd ha rádöbbensz, hogy ez neked előnyösebb lenne bármely valutaváltó árfolymánál, akkor még - csak hogy jobban mérgelődj - vess még egy búcsúpillantást a T+2 napos devizaárfolyamokra. Ha ezek után valutaváltónál váltasz, főleg ha a bankban forintszámlád is van és ha az összeg jelentősebb, akkor mazochistának nevezlek (ritka esetektől/kivételektől - devizáktól - eltekintve).
Előzmény: naja7 (23)
StromTom Creative Commons License 2008.05.26 0 0 24
301 Ft. Te jó ég, gyerekek! Ez már fáj, de nagyon:S
Miért nem váltottam be mindet 385-értmég tavaly?:(((
naja7 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 23
Üdv!

Én úgy szoktam csinálni, hogy a bankból a devizaszámlámról kiveszem valutába amennyire szükségem van épp, és a legközelebbi pénzváltónál átváltom forintra. Szerintem egyenlőre ez a legjobb módszer.
Most valóban nagy marhaság nagyobb összegű devizát forintra váltani. Én a fontal szívok, nem is kevéssel. Hát egyenlőre a kivárásos taktikát alkalmazom, bízva hogy a forint lerohad, a font meg megerősödik!

directrix Creative Commons License 2008.05.23 0 0 22

Ha tudsz (bankod engedi) ne azonnali devizakonverziót kérj, hanem úgynevezett T+2 napost. Igaz a beadás után 2 (banki) munkanap után lesz csak a számládon a pénz, de az adott napon érvényes azonnali devizaárfolyamnál is jobb árfolyamot érhetsz el.

Előzmény: okos bagoly (21)
okos bagoly Creative Commons License 2008.05.22 0 0 21

Szóval sima forintszámlára mehet a pénz? Ráadásul devizaárfolyamon váltják?

Ezer köszönet. :)

Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.21 0 0 20
Devizaszámláról forintban milyen árfolyamon vehetek föl pénzt?
Ilyet ne tégy :)
Valutaárfolymon számolnak ilyenkor. Helyette forintszámlára való utalás lehet a nyerő, mert ekkor a devizaárfolyam játszik.
Előzmény: okos bagoly (19)
okos bagoly Creative Commons License 2008.05.21 0 0 19

Nekem is hasonló a problémám, csak nekem svéd koronában (SEK) jön pénz a házhoz, ráadásul nem is kis összegben. Ha a forint alapú folyószámlámra utaltatom, akkor aznapi aktuális árfolyamon, a bank átírja forintra ugye?  Vagy nyissak devizaszámlát és várjak a szebb időkre? Devizaszámláról forintban milyen árfolyamon vehetek föl pénzt? Deviza közép vagy eladás árfolyamon?  Ha valaki tud segíteni, légyszi írjon.

Fránya forintfelfutás. Nem tudok örülni neki. Most éppen rosszat hoz számomra.

Előzmény: bcrea (15)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.21 0 0 18
Én most ész nélkül vásárolok :)
Tavaly május elején, mikor mentem ki (most találtam meg a váltásról a papírt), a legolcsóbb helyen 399-ért vettem fontot.
Előzmény: Degeczi (17)
Degeczi Creative Commons License 2008.05.21 0 0 17
hú B+, ez már durva....
most kell venni angol ebay-ről amit lehet
Előzmény: Luciano23 (16)
Luciano23 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 16
2008.05.21:  304,5 Ft.
bcrea Creative Commons License 2008.05.19 0 0 15
Sziasztok!

hamarosan érkezik egy kissebb összeg a számlámra. Fontban. kérdésem az volna, h váltsam át forintba vagy lesz még a font erös? vagy csak folyamatos hanyatlás? aki nyomonköveti a külföldi gazdasági helyzetet picit segithetne :) szabaduljak töle, vagy tartogassam még?
naja7 Creative Commons License 2008.04.25 0 0 14
2008.04.25 321,14
naja7 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 13
2008.04.18 317,69
2008.04.17 314,60 1

Hát valami csak lesz!! :)
naja7 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 12
"Napi hírek
[08.04.17 - 17:42]
Vége lehet a recessziónak

Az összegzett gazdasági mutatók hat hónap óta márciusban elöször lendültek ki a pozitív tartományba.
A Conference Board (CB) által felügyelt index 0,1 százalékos emelekéséről számolt be a kutatóintézet azt követően, hogy a Fed által csökkentett kamatráta és a bankrendszerbe áramló tőke némi életet lehelt a gazdaságba.

Az index februárban még 0,3 százalékos csökkenést mutatott, ezzel azt jelezve, hogy az elkövetkező 3-6 hónap során a gazdaság zsugorodhat. Az emelkedést mutató index arról tanúskodhat, hogy az Egyesült Államok gazdasága 2008 második félévében végre növekedési pályára áll, de legalább nem sodródik tovább a recesszió felé. A Bank of America adatelemzése szerint az év felére beérhet a Fed monetáris politikájának és a pénzpiaci rendszerbe történt beavatkozásainak gyümölcse.

A mostani adat a konszenzusnak megfelelő lett, annak ellenére, hogy meglehetősen nagy szórása volt az elemzői becsléseknek."
naja7 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 11
"

Napi hírek
[08.04.17 - 23:59]
Möbius szerint közel a válság vége

Közel van a bankoknak és brókercégeknek eddig 245 milliárd dollár veszteséget okozó globális hitelpiaci válság vége - véli a Templeton Asset Management vezetője, Mark Möbius. Korábban a JPMorgan, a Lehman Brothers és a Goldman Sachs főnöke is hasonlóképp nyilatkozott, mondván, a krízis legnehezebb részén már túljutott a világ. Möbius a Bloomberg televíziónak adott interjújában kijelentette, a rossz hírek többsége már a piacon van, a leírások pedig halálos ütemben érkeznek.
A feltörekvő piacokon 47 milliárd dollárt mozgató sztárbefektető közölte: a Bank of China és az Industrial & Commercial Bank of China részvényeiből be is vásárolt. A harmadik legnagyobb kínai hitelintézet, a Bank of China részvényei az idén eddig 22 százalékot zuhantak, így most a várható nyereség 12-szeresén forognak, ami alacsonyabb, mint az MSCI Emerging Markets Financial Index 12,6-es P/E mutatója. Az ázsiai ország piacvezető bankja, az Industrial & Commercial Bank papírjai 21 százalékos esést szenvedtek el.
Möbius nemcsak Kínát kedveli, az alap az egész bankszektorban vásárolt, ugyanis az árak már méltányosabbnak mondható szintre süllyedtek.
A malajziai instrumentumok is egyre vonzóbbak, miközben a dollár várhatóan egyhamar nem tér magához - állítja Möbius. A maláj papírok vonzerejét a befektető szerint az növeli, hogy az ország miniszterelnöke a gazdasági növekedés serkentése érdekében infrastrukturális projekteket tervez, de segítene a szegényeken is, hogy így erősítse a befektetők bizalmát.
A képhez hozzátartozik, hogy a 376 millió dollárt kezelő Templeton Emerging Markets Fund az elmúlt 12 hónapban 15 százalékos gyarapodást mutatott fel, szemben MSCI Emerging Markets Index 19 százalékos többletével. Az alap legnagyobb eleme az elmúlt év végén a brazil állami tulajdonban lévő Petroleo Brasiliero olajcégben birtokolt pakett volt, míg a bronzérmes helyen a kínai PetroChina-csomag állt.
Möbius megerősítette: legnagyobb befektetéseinek az energiapapírok számítanak az emelkedő olajárak miatt, és nem is lát semmilyen okot arra, hogy a portfólióban a legnagyobb szelettel bíró energiaszektor súlyát egyhamar megváltoztassa.

Ádám Viktor"
naja7 Creative Commons License 2008.04.16 0 0 10
Hi

Hurrá erősödött a font egy hangyányit!!!
Rainbow_ Creative Commons License 2008.04.15 0 0 9
Ez most nem olyan átmeneti gyengeség. Talán nem fog sokkal mélyebbre süllyedni, de szerintem tartós lesz. Én Írországban élek és látom minden nap az angol adókon megy a siránkozás, hogy most nekik milyen szar.
Előzmény: naja7 (7)
StromTom Creative Commons License 2008.04.15 0 0 8
Én is ilyen cipőben járok, még 385-ért kellett volna beváltanom minden fontomat tavaly tavasszal:S
Na mindegy, majd várok...
naja7 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 7
Sziasztok!

Hát maximálisan megdöbbent az angol font gyengesége. Nekem van pár fontom itthon magyar bankban, de nem fogom mostanában forintra váltani!
Hát valamit nagyon elszúrtak a szigeteken a szakik, mert ílyen rossz még tán sose volt!
Hogy mikór lesz ebböl újra erős valuta? Hát nem tudom, de talán nyárra visszaerősödhet. Tavaly is így történt, remélem most is így fog.
Annyit meg kell jegyezzek, hogy akár még a dollár sorsára is juthat a dolog, és akkor nagy lesz a pofára esés!!!! De bízok az ellenkezőjébe!!! Olvastam pár gazdasági lapot, ahol leírják, hogy már dolgoznak a helyzet kezelésén!!

jani
StromTom Creative Commons License 2008.04.15 0 0 5
Köszi az infokat mindkettőt! Nem lesz gond az olvasással. Nyáron mek ki újra, gyűjtök egy kis pénzt a Zegyetemre:D
Csak 1x végezzek, húzok ki mint a vadlibák!:P Lehet vissza se nézek. Szép napokat!
Rainbow_ Creative Commons License 2008.04.14 0 0 3
Nem biztos, hogy mindenki olyan jól tud angolul, hogy pénzügyi híreket olvasson.
Amúgy a cikkben kb pont az van amit én is leírtam.
Előzmény: Törölt nick (2)
Rainbow_ Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1
Nem csak a forinttal szemben zuhan, hanem az euróva, zlotyival stb szemben is.

Nyilván nem tudom a teljes igazságot, de
1. az angol jegybank épp most csökkentette 0,5 százalékkal a kamatot és
2. szinte az összes ottani kereskedelmi bank bevásárolt rossz amerikai ingatlan hitelekből az elmúlt években.
3. a lakosság nem kap új hiteleket olyan mennyiségben mint eddig. Az ingatlanárak esnek.
4. épp most bocsátanak el 20.000 pénzügyi alkalmazottat.

Összefoglalva: egy kicsit megrendült a bizalom az angol pénzügyi szektorban.
Előzmény: StromTom (-)
Rainbow_ Creative Commons License 2008.04.13 0 0 0
0 az angol font.
Előzmény: StromTom (-)
StromTom Creative Commons License 2008.04.13 0 0 topiknyitó
Ha valaki érti, vágja miért zuhan az angol font értéke a forinthoz képest, Légyszi mondja el nekem! Köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!