Keresés

Részletes keresés

CiniKuss Creative Commons License 2008.04.24 0 0 63

És ennek alapján természetes lesz már az is, ha az utcán, jókedvedben fütyörészni kezdel, akkor - pláne mivel ezt mások is hallgatják -, a füttyszerzeményed után (vagy akár ismert nóta is lehet) fütyülési adót kell fizetni!!!

 

Én mér több évtizede figyelem, hogy mikor jönnek már végre rá, hogy ez a szerzői jog, olyan formában ahogyan ma van, egy oltári nagy hazugság, és végeredményben egy társadalomromboló csalás.

 

 

Előzmény: Hayloft Ezekiel (59)
Peter atyuska Creative Commons License 2008.04.23 0 0 62

"legyen születési és halálozási adó"

 

masodik resze mar regen van ezt nevezik orokosodesi illeteknek.

Előzmény: twilo (33)
Caipi Creative Commons License 2008.04.11 0 0 61
Na jó, nem adó, hanem mittoménmi... szóval fizetni kellett.:-)
Előzmény: Caipi (60)
Caipi Creative Commons License 2008.04.11 0 0 60
Hát Németo.-ban volt tévé- és rádióadó is, készülékenként. És joguk lett volna bejönni ellenőrzésre... mindig cidriztem a háziúr rádiósmagnója miatt (bútorozott lakás volt), amit, mivel nem használtam, az ágyneműtárolóban tároltam.:-)
Előzmény: Törölt nick (53)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2008.04.11 0 0 59
nem nekik jut

ha te otthon kitalálsz egy muzsikát és előadod, akkor fizetned kell az artisjusnak, és a slágerlisták helyezései alapján fizet az artisjus az előadóknak. nem vagy a slágerlistán? így jártál.

Előzmény: pert1 (56)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2008.04.11 0 0 58
hm... én az interneten vásárolok zenét egy cégtől, számlával, mindennel.

egyrészt annyi cédére írom ki amennyire akarom, mert megvettem, enyém, bár kereskedelmi forgalomba nem hozhatom. De lehet egy cédé a kocsimban, egy a másik kocsimban egy otthon meg egy biztonsági másolat meg egy mp3 lejátszón meg a gépemen. Megvásároltam a jogot a jogtulajdonostól. Ehhez az államnak semmi köze. sem az artisjusnak. sem senkinek.

ügyes felzárkózási kísérlet, hogy még drgább legyen az információ, nem mintha nem húznának le a szolgáltatók és nem hárítanák egyből ránk az egészet.

idióta faszok
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.04.11 0 0 57
ezzel nem értek egyet. tessék olyan terméket eladni, amiben lényegesen több van annál, mint amit neten megszerezhetsz. pl. kiadványokat csatolni cd-hez és dvd-hez, nem 10.000 forintokért árulni azt, aminek az előállítási költsége mondjuk 30 ft. stb..
Előzmény: pert1 (56)
pert1 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 56
Az internethasználat miatt a CD eladóknak évi 1-2 milliárd, a DVD-ken tán még több veszteségük van. Őket azért nemigen sajnálom, de a szerzők, előadók tán megérdemlik azt az 5-600 millió pluszt - már ha egyáltalán nekik jut.
Előzmény: Zicherman Istvan (55)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.04.11 0 0 55

Koszonom a linket:/

 

Ennyire azert ne probaljanak lehuzni az emberekrol het bort, foleg azutan, hogy tizet mar lenyuztak. Tanuljanak meg gazdalkodni az eddigi adobol.

Ha elfogadjak - tolem jot ne varjanak. Egy fillert nem fizetek tobbe az allamnak.

 

Uff, szoltam.

Előzmény: pert1 (54)
pert1 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 54

Én inkább azon vagyok megdöbbenve, hogy az ülőbútorok után is 0,8% kultúrális járulékot kell fizetni. Ezek disznó módon kihasználják, hogy az emberek nem szeretnek állva kultúrálódni.

 

http://www.parlament.hu/irom38/05395/05395.pdf

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 53
..aztán majd jön a házi-mozi adó, tv-adó, rádió-adó, video-adó......stb-adó, adó-adó.....meg a pofon-adó ! :)
Előzmény: netizen (42)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.04.10 0 0 52
Máshol legyen, de én nem kérek belőle.
Ráadásul olyasmit kíván megadóztatni az állam, ami nem tulajdona és nem tartozik a jogkörébe? Internetet??!!!
Előzmény: Törölt nick (51)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.04.10 0 0 49
Dehogy nem!!! Nagyon is tisztában vannak vele.
Előzmény: feridarazs (47)
CiniKuss Creative Commons License 2008.04.10 0 0 48

Bármilyen különös is, de ezek az ötletként felsorolt adónemek jó része (vagy mind?) valamilyen áttételes formában már ma is jelen vannak, és tulajdonképpen csak néven nevezve legalizálni kellene őket. Pl. az örökösödési adó mint haláladó, nálunk ma is él (sok más országban már nincs).

 

Valójában szépen haladunk affelé, hogy az élet minden területén mindenért valahogy fizetni kell. É ez így van jól, ha aszerint gondolkodunk, hogy kapitalizmusban élünk (kapital-tőke-pénz), melyben mindennek a meghatározója a pénz, és a pénz nem miattunk lett kitalálva (ez csak régen volt így), hanem most már mindenen uralkodik (izmus). A cél most már nem az ember. Az államok, kormányok, a hatalom nem az emberért van, hanem a pénz létezése számára.

 

Amikor a földön létrejött az élet, az évmilliárdok folyamán az élettelen természet minden erőforrását fölhasználta önmaga fönntartására. Az élettelen dolgok csupán nyersanyagok, eszközök az életnek.

 

Amikor a földön létrejött az ember, az émilliók folyamán az élő és élettelen természet minden erőforrását fölhasználta önmaga fönntartására. A természet csupán nyersanyag, eszköz az ember számára.

 

Amikor a földön létrejött a pénz, az évezredek folyamán a társadalom minden eszközét fölhasználta önmaga fönntartására. Mi emberek csupán nyersanyagok, eszközök vagyunk a pénz számára.

 

Ahogyan az öntudatra ébredt, és a természetet leigázó ember csak röhög a természet esetlen próbálkozásain, hogy az embert kiiktassa a saját fennmaradása érdekében, ugyanúgy röhög az öntudatra ébredt, és az embert leigázó pénz, az ember esetlen próbálkozásain, mellyel - a saját fennmaradása érdekében - igyekszik a pénzt kiiktatni az életéből (na idág még nem jutottunk, de haladunk...).

 

És ahogy a természet nem veszi észre az ember röhögését, úgy az ember se hallja a pénz sátáni kacaját.

 

Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy a pénz, a lét ember fölötti fokozata.

 

 

Előzmény: twilo (33)
feridarazs Creative Commons License 2008.04.10 0 0 47
 Abszurd!! Aki ezt kitatálta, annak fogalma sincs a háló szerepéről, jelentőségéről.
ZR Creative Commons License 2008.04.10 0 0 46
A "ha"-n már páran túlléptek, felesleges önmérsékletet várni tőlük...elfelejtik, hogy az unióban az államok is versenyeznek...meghát, kormányprogram, hogy "el lehet menni"...:-)
Előzmény: Zicherman Istvan (39)
CiniKuss Creative Commons License 2008.04.10 0 0 45

Én iszonytosan drukkolok nekik!

Csak csináljanak minél több ilyen marhaságot!

 

Ugyanis az utánuk következő kormánynak 4 teljes évre hagynak lehetőséget, hogy mindezeket fokról-fokra eltöröljék, és így garantáltan biztosítsák a folyamatos népszerűséget.

 

Akiknek csak ennyi eszük van, hogy tálcán kínálják az ellenfél számára a nép szimpátiáját, azok csak csússzanak a lejtőn lefelé a szennyes csatornalevek legmélyére, hiszen tudjuk, a lejtőn nincs megállás.

 

netizen Creative Commons License 2008.04.10 0 0 44
De. csak az afa-t szlovakianak fizeted.
Előzmény: Unua (32)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.04.10 0 0 43
ez olyan mint a beetetést. aztán fizess érte sokat :D
Előzmény: Törölt nick (41)
netizen Creative Commons License 2008.04.10 0 0 42
folyt kov.. :
Az IVSZ is tiltakozik az "internetadó" miatt, a mobilszolgáltatóknak sem tetszik az ötlet
írta: Bodnár Ádám , idő: 14:26

[HWSW] Az Informatikai Vállalkozások szövetsége is éles hangú közleményben bírálta a kulturális járulék kivetését a WAP- és MMS-, valamint az internetszolgáltatásra. Az IVSZ szerint az intézkedés ellentétben áll az információs társadalom építésére tett erőfeszítésekkel. A szervezet azt is aggályosnak tartja, hogy a témakörben nem történtek széles körű egyeztetések, ahol a szakmai szervezetek kifejthették volna véleményüket.

IVSZ: ne növeljék tovább az adóterheket!

Amint arról tegnap beszámoltunk, az április 4-én a parlament elé terjesztett T/5395. számú törvényjavaslat szerint hamarosan 0,8 százalékos kulturális járulék terheli majd többek között a WAP- és MMS-szolgáltatást, és az internetszolgáltatást is. Ezt a költséget a szolgáltatók minden bizonnyal a fogyasztókra hárítják majd át, ami áremelkedéshez vezet.

Az IVSZ elnöke szerint a tervezett adónem kivetése az internet-hozzáférési szolgáltatások vonatkozásában ütközik az információs társadalom fejlesztési stratégiával és annak céljaival, ezért a szervezet tiltakozik annak bevezetése ellen. "Senkinek nem lehet az érdeke, hogy egy húzóágazatból visszahúzó ágazatot csináljon" -- mondta Keresztesi János.

"A magyar GDP csaknem 10 százalékát produkáló infokommunikációs szektor adóterheinek további növelése különösen érthetetlen abban helyzetben, amikor a szektor euróban mért növekedési rátája tavaly az egyik legkisebb volt Európában" -- áll az IVSZ állásfoglalásában. "Az iparág -- a tudásintenzív szektorok egyikeként -- a nehéz helyzetben lévő magyar gazdaság egyik kitörési pontja, a növekedés motorja lehetne. Ehhez azonban nem a már most is túlzott terhek növelésére, hanem -- egyebek mellett -- átgondolt, célzott támogatásokra és dinamizáló hatású adórendszerre van szükség."

A mobilszolgáltatóknak sem tetszik

A lapunk által megszólaltatott mobilszolgáltatók is nemtetszésüknek adtak hangot a javaslattal kapcsolatban. A Vodafone-nál a HWSW-t úgy tájékoztatták, semmilyen érdemi egyeztetés nem előzte meg a lépést, a cégeket egyszerűen csak tájékoztatták a kialakult helyzetről. "Aggodalommal tölt el a kezdeményezés, mert ellentétes azon törekvésünkkel, hogy minél több emberhez jusson el az internet, a mobiltechnológia, a plusz teher ugyanis forrásokat vonhat el pl. a fejlesztésektől illetve szűkítheti árcsökkentési mozgásterünket" -- mondták el a cég sajtóosztályán. Egyelőre még nem tudni, áthárítják-e a fogyasztókra a járulékot.

(forras)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.10 0 0 41
Jelszó:  Mindenkinek Internetet ! :)))))))
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.04.10 0 0 40
Bocs, a gepem ocska, az ,,f" allandoan kimarad:( De gondolom igy is vilagos.
Előzmény: Zicherman Istvan (39)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.04.10 0 0 39

Ha bevezetik ezt az ostobasagot - amit ketlek - csak magukkal csesznek ki.

En peldaul eddig is kuloldi szolgaltatoval dolgoztam (meg Magyarorszagon is), ezert masoknak is ezt fogom javasolni.

Ilyen jellegu adot pedig NEM FOGOK FIZETNI, mert NEM VAGYOK HAJLANDO etetni a sok ingyenelot.

Sot, komolyan el fogok gondolkodni azon, hogy mi modon tudnek kuloldon adozni.

Azon az allasponton vagyok, hogy amennyiben az allam velem akar kibaszni, akkor elsosorban magaval fog. Egy illert sem fog kapni tolem, barminemu ado gyanant, es masokat is erre fogok buzditani. Minden lehetseges modon be ogok tenni az olyan allamnak, amely csak sajat es a vezetesevel elfoglalt klikjenek erdekeit nezi, az enyemet pedig semmibe veszi.

 

A kulcsszo it, termeszetesen, a HA...

 

,,A terrorista - az öntudatra ebredt allampolgar." (Malaparte.)

luzav Creative Commons License 2008.04.10 0 0 38
Ne a negyvenért ...ingyen és dühből!!!!!!!!!!
Előzmény: Törölt nick (37)
luzav Creative Commons License 2008.04.10 0 0 36
Az a baj,hogy ők még nem tudják,hogy a felkoncolt trágyába tollba forgatott emberek nagyon rondán mutatnak a képernyőn!
skipper II. Creative Commons License 2008.04.10 0 0 35
Reméljük.
Mindenesetre most lassan beleszorul a csőbe.
Előzmény: géza2 (13)
skipper II. Creative Commons License 2008.04.10 0 0 34
Lenyelik a sok bevételt. Hisz nem az a cél, hogy az előadók és szerzők megéljenek, hanem hogy megtömjék saját zsebüket minnél több pénzzel és minnél előbb.
Előzmény: Hozzászól, ó! (24)
twilo Creative Commons License 2008.04.10 0 0 33
Esetleg adhatnánk ötleteket további adókra:

- legyen születési és halálozási adó;
- legyen sétálási adó (hamár a járműveknek van súlyadó) közterülethasználat miatt;
- legyen plázábajárási adó (oda úgyis a tehetősebbek járnak, nem?);
- legyen vidéken élési adó (ott ugyanis jobb a levegő);
- legyen városban élési adó (ott pedig mindenért kevesebbet kell utazni);
- legyen külföldre utazási adó;
- legyen jóidő-adó;
- legyen eső-adó (a kistermelőknek is!);
- satöbbi...

Továbbá javaslom, hogy a fenti adókat Mátyás királyig visszamenőleg hajtsuk be, hiszen utána lazult nagyot az adófizetési fegyelem... :-)

Unua Creative Commons License 2008.04.10 0 0 32
Én amúgy egy szlovák cégtől szoktam dvd-lemezeket rendelni, darabja 45 Ft, és áfát sem kell utána fizetni.
Jimmy the Hand Creative Commons License 2008.04.10 0 0 31
Én úgy tudom, már 2008. április 1-től nem kell fizetni vizitdíjat.
A tandíjat pedig (úgy tudom) 2008. szeptember 1-től vezették volna be.

Vagyis van költségvetési mínusz már idén is.
Előzmény: panxer (22)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!