2008. április 9. [16:12]
Bayer Zsolt lehet az erdélyi Krónika új vezetője?
Lemond jövő héttől a Krónika című erdélyi napilap éléről Csinta Samu, az újság jelenlegi felelős szerkesztője. Romániai magyar sajtókörökben úgy hírlik, hogy Bayer Zsolt magyarországi publicista a megüresedő poszt várományosa.
Csinta elvállalta, hogy az újonnan megalakult Magyar Polgári Párt (MPP) színeiben megpályázza Sepsiszentgyörgy polgármesteri székét a romániai helyhatósági választásokon. Ő 2003. április 1-je óta a felelős szerkesztője a Krónikának.
Az MTI-nek szerdán elmondta: élete legszebb időszakai közé tartozik az elmúlt öt év, hiszen a lapnál felmerült anyagi és egyéb válságok ellenére az utóbbi két évben sikerült stabilizálni az újság helyzetét. Úgy véli, hogy stílusos, karakteres, higgadt újsággá vált a Krónika, amely immár megkerülhetetlen tényezője a romániai magyar médiapiacnak. Hozzátette: azért mond le, mert a közéleti szerepvállalás és az újságírói munka az ő értékítélete szerint összeegyeztethetetlen.
Az Erdély FM rádióprodukciós iroda szerint romániai magyar sajtókörökben úgy hírlik, hogy Bayer Zsolt a Krónika főszerkesztői posztjának a várományosa. Bayer azonban az Erdély FM-nek szerdán úgy nyilatkozott: nem tud arról, hogy ő lesz a Krónika főszerkesztője. "Én lennék a Krónika főszerkesztője? Nem tudom, de majd még gondolkodom rajta" - mondta Bayer Zsolt.
Csinta Samunak sincs tudomása arról, hogy a lap tulajdonosai "ilyen terveket forgatnának fejükben", őt ugyanis nem tájékoztatták erről.
(NOL)
Én nagyon örülnék, ha elmenne, még jobban, ha egy kicsit messzebb.... De szerintem nem fog elmenni, rá fog jönni, hogy az ő demokráciafelfogásával élete nagyobb részét börtönben kellene tölteni.
2008. április 9. [16:12] Bayer Zsolt lehet az erdélyi Krónika új vezetője?
Lemond jövő héttől a Krónika című erdélyi napilap éléről Csinta Samu, az újság jelenlegi felelős szerkesztője. Romániai magyar sajtókörökben úgy hírlik, hogy Bayer Zsolt magyarországi publicista a megüresedő poszt várományosa. Csinta elvállalta, hogy az újonnan megalakult Magyar Polgári Párt (MPP) színeiben megpályázza Sepsiszentgyörgy polgármesteri székét a romániai helyhatósági választásokon. Ő 2003. április 1-je óta a felelős szerkesztője a Krónikának. Az MTI-nek szerdán elmondta: élete legszebb időszakai közé tartozik az elmúlt öt év, hiszen a lapnál felmerült anyagi és egyéb válságok ellenére az utóbbi két évben sikerült stabilizálni az újság helyzetét. Úgy véli, hogy stílusos, karakteres, higgadt újsággá vált a Krónika, amely immár megkerülhetetlen tényezője a romániai magyar médiapiacnak. Hozzátette: azért mond le, mert a közéleti szerepvállalás és az újságírói munka az ő értékítélete szerint összeegyeztethetetlen. Az Erdély FM rádióprodukciós iroda szerint romániai magyar sajtókörökben úgy hírlik, hogy Bayer Zsolt a Krónika főszerkesztői posztjának a várományosa. Bayer azonban az Erdély FM-nek szerdán úgy nyilatkozott: nem tud arról, hogy ő lesz a Krónika főszerkesztője. "Én lennék a Krónika főszerkesztője? Nem tudom, de majd még gondolkodom rajta" - mondta Bayer Zsolt. Csinta Samunak sincs tudomása arról, hogy a lap tulajdonosai "ilyen terveket forgatnának fejükben", őt ugyanis nem tájékoztatták erről. (NOL)