//"..eddig minden kormány beleszart az ilyesmi célok kijelölésébe..."//
Kösz, hogy bevallottad, az összes "rendszerváltó" kormány tehetelen volt eddig az ország sorsát illetően.
Mi azt is tudjuk, hogy éppen azért, mert az ország sorsa egyiket sem érdekelte. Te sem országközösségre gondolsz, hozzászólásaidból ítélve, hanem kizárólag saját zsebedre.
//"....Elszámoltatásból még nem jön össze a nemzeti vagyon!.."//
Természetesen, az elszámoltatás alatt én is azt értem, hogy vissza a rablott közvagyonnak a kincstárba és be a rablót a börtönbe, de aki, amiért közben megdolgozott és gyarapította az ország vagyonát, annak semmi bántódása ne essék.
Szóval, ebből legalább az alapokat fel lehetne állítani az országépítéshez. A semmire kutyaólat sem lehet építeni, nemhogy országot.
A demokratikus berendezkedéseket az energiabőség tette lehetővé. A globális erőforrásválság betesz a demokratikus rendszereknek, diktatúrák ideje jön. Oroszországban Putyin megakadályozta a weimarizálódást, az ország erőforrásainak globáltőke általi lerablását. Nálunk most folyik a harc, nem véletlenül, hogy Orbán maga a sátán a globalsita szálláscsinálók szemében.
politikai vákuum, most, egyedül. De az úgynevezett liberalizmus egész Európát szarba taszajtotta, ha ők lépnek, akkor majd mi is. Csak bírjuk ki addig. Az angolok lesznek az elsők, bennük még van valami a régi dacból. Nézd meg a "Children of men" című filmet. Utánuk a franciák, csak utánuk a megfélemlített németek.
hehehe. Mindig van lejjebb. Lásd: tőzsde. Még ha normális kormány, normális politikai "elit" lenne, akkor is baj van. Itt a világválság. Energia-, éghajlat-, élelmiszerkrízis, egyszerre. Fel kellene kötni a gatyát, mi meg itt vagyunk energia nélkül, tönkrebaszott mezgével és iparral, milliós motiválatlan analfabéta - de annál köveletőzőbb - tömegekkel, hadsereg nélkül, valamint tele ostoba és gátlástalan tolvaj politikusokkal. A java még csak most jön...
Ez a rendszer szar, minél előbb dől össze, annál jobb. (még akkor is, ha ránk dől) Nem lehet herék millióit egy országnak finanszírozni, semmilyen politikai "elit" érdekében. Még kevesebb adót kell fizetni, le kell szokni mindenkinek a cigarettáról, piáról, minimálissá kell tenni az autókázást. A jövedéki adó többszázmilliárd a költségvetésben, majd akkor észbekapnak.
Egyszerűen. Nem orbán tehet az ámokfutásról, ami itt zajlott, nem az ő hibája se a konkrét célok hiánya, se az impotencia, se a rossz kommunikáció, se a félmegoldások sora, amik több kárt okoznak, mint hasznot. Ideje lenne szembenézni a valósággal és levonni a következtetéseket. "Az elméletem tökéletes. A valóság gyakran pontatlan."
Hát, figyelj. Amellett, hogy a mentalitással valóban vannak gondok, az adófizetés-téma tény, azon nincs mit szépíteni. Rekordelvonások, rekordhiánnyal. Pont. Ez nem járható út. Fizessen Kóka - ilyet biztos nem mondtam, inkább hálás vagyok neki, hogy kiszorulnak a hatalomból; sokkal kártékonyabbak voltak az mszpnél.
"- ennél lejjebb már nincs, mert a hülye szocik elszúrták- ha ez igy van, akkor majd most az Orbánék fogják elszúrni, aztán meg a következő rezsim- mert mi, magunk nem tehetünk semmiről, és nem is tehetünk semmit."
Épp ezt feszegetem itt. Mit tehetünk? Tippek? Az, hogy fizess adót, vicces, mert én fizetek. Nem éppen boldogan, tegyük hozzá, mert már sok értelmét nem látom. Az, hogy cserélj mentalitást, megint érdekes hozzáállás - a népet lecserélni nem lehet. Elitet is nehéz, de az kivitelezhető.
"Mindehol valamilyen mértékig elfogadták, hogy kapitalizmus van, egy versenyen alapuló, nem teljesen igazságos rendszer (de jobbat még nem ismerünk), és nem nosztalgiáznak -sajnos mostanában erős FIDESZ segitséggel- ilyen hevesen a pártállami rendszer "szociális" vivmányai után."
Na ez az. Én is szeretném elfogadni, de a kettő együtt nem megy. Vagy öngondoskodás, saját nyugdíjjal, oktatási hozzájárulással és privát egészségüggyel, vagy továbbra is elszedik a keresetem 80%-át. Mert azt továbbra is abszurditásnak tartom, hogy a kereső réteg fizesse másik négy "öngondoskodását" is. Nem megy, passz, aki azt várja, hogy ehhez bárki is tapsolni fog, az nem normális. Reform kell, de igazi reform kell, a fidesznek meg van most hozzá a támogatottsága, a kérdés, hogy akar-e élni vele.
A legnagyobb baj szerinte az emberek (ahogyan ő fogalmazott, a lakosság) mentalitásával van.
Igen, ez nekem is megütötte a fülemet! Engem is felháborít az a tény, hogy az ország relatív eladósodottsága 2000 óta a GDP ~50%-ról a mai 66%-ra ment fel. Ezt Simor mondta, mármint a számokat.
- fizessen az a hülye Kóka - ehhez nincs kommentár Dehogynincs. Az ország GDP-jének a 80%-át az itteni multik termelik meg, az összes adónak viszont csak az 50%-át fizetik be. A hazai KKV-k fizetik az adók másik felét a maguk 20%-os termelési arányaira!
A Hankook egymaga kapott annyi vissza nem térítendő állami támogatást, mint a teljes hazai KKv szektor egy évben. Munkahelyenként kb. 120 millió forintot.
Szóval, ha adóforint kell, akkor tessék a Hankookhoz fordulni.
P.S. Nemrégen volt egy riport a TV-ben, ahol egy magyar villamos kisautó kifejlesztésének fogadtatásáról forogtak a képsorok. A kisautó gyártási támogatása végül is Ausztriában valósult meg, ott kapott a fejlesztőtámogatást, a helyi önkormányzat kifizeti neki a szalonjának a bérletidíjának egy részét...stb. A slusszpoén az, hogy idehaza egyetlen fillér segítséget sem kapott egyetlen pályázatára sem, és akkor döntött a fejlesztő a külföldi értékesítésől, amikor Kóka mutogatta magát egy osztrák fejlesztésű villamos autóban, aminek a piaci bevezetésére a mgar kormány támogatást adott az osztráknak.
Igen. Hajrá OVisok, ha valóban igaz, hogy minden adót befizet böcsülettel minden most velük szimpatizáló. De ha csak 1 is kihagyja akkor mongyon le!!!!!
Azért szeretem hallgatni Simort (pl. a mai Napkeltében) , mert pont arról beszél, amit én is hiszek.
A legnagyobb baj szerinte az emberek (ahogyan ő fogalmazott, a lakosság) mentalitásával van.
Itt is miről veszélünk:
- adót úgyse fog senki fizetni, sőt egyre kevésbé fizetnek, mert olyan nagyok a terhek - ördögi kör: minél kevesebbben fizetnek, annál nagyobbak a terhek
- fizessen az a hülye Kóka - ehhez nincs kommentár
- ennél lejjebb már nincs, mert a hülye szocik elszúrták- ha ez igy van, akkor majd most az Orbánék fogják elszúrni, aztán meg a következő rezsim- mert mi, magunk nem tehetünk semmiről, és nem is tehetünk semmit.
Ha nagy baj van, akkor szerintem az az, hogy egyetlen környező országban sem ennyire megváltozhatatlan az emberek mentalitása. Mindehol valamilyen mértékig elfogadták, hogy kapitalizmus van, egy versenyen alapuló, nem teljesen igazságos rendszer (de jobbat még nem ismerünk), és nem nosztalgiáznak -sajnos mostanában erős FIDESZ segitséggel- ilyen hevesen a pártállami rendszer "szociális" vivmányai után.
"...ennél lejjebb nem lesz, még ha sokan nem is hiszik el, hogy a mostani az abszolút mélypont,..."
Ezt gyakran mondogatták anno a fociról is. És mégis volt lejjebb...
"...Erre semmiféle, de egyáltalán semmiféle esély nincs a jelenlegi levonások drasztikus csökkenéséig. Épp az a trend, hogy az is meggondolja, aki eddig próbált tisztán játszani...."
Űgy szeretném erre azt a választ olvasni, hogy OV alatt nem lesz ilyen, mert becsületes magyarként befizetünk minden adót.
"Összességében, fel kell ismernünk, hogy minden adottságunk megvan ahhoz, hogy európa részeként normális, prosperáló gazdaságot működtessünk és kijelöljünk közös célokat."
Akkor lenne, ha sikerülne egy normális kormányt választani. De nem sikerül, ugyanezek a kontraszelektált szerencsétlenek fogják még két évig húzni az agóniát. Megkötnek még pár hosszutávú szerződést, eladják és ellopják/elszórják az utolsó erőforrásokat, olyan adósságot zúdítanak a nyakunkba, ami utánuk is lehetetlenné teszi a kilábalást.
hm... igazából nem csak ez a baj, hogy lopásból nem lehet, amit a kormány lopkod el az tippem szerint kismiska ahhoz képest, hogy mi mehet a helyhatóságoknál 20 éve. Mert a nagy pénzek ott mennek el, nem egy négyesmetrónál (ott is), a sok apróságból milliárdok csurognak át a feketegazdaságba.
Be kéne látni, hogy az állam nem pénzbehajtó, vannak feladatai, amit el kell látnia. Viszont ami nem dolga avval ne foglalkozzon, azt majd a polgár tudja.
bárki nem, de akárki is jön, eleinte jobb lesz. aztán megfizetjük annak az árát is.
Nem a politikának nincs jövőképe, hanem az államnak, politikástul, népestül, mindenestül.
Egy átlag normális ember is tervez, célokat jelöl ki amit el akar érni és igyekszik, hogy hatékonyabban közeledjen a kitűzott célok felé. Nekünk nincs közösségi célunk, egy konszenzusos állapot, hogy hol akarunk tartani együtt 10-20-50 év múlva.
Mivel inlyen nincs, hiányzik a viszonyítási pont, amihez mind igazodhatnánk és arról vitázhatnánk, hogy milyen módszereket válasszunk és milyen kompromisszumokat kössünk, hogy elérjük ezeket a célokat.
Ez magában hordozza a tönkremenést és a zivi féle alakok burjánzását, az irreális megoldások hangoztatását, a mások hibáztatásából sarjadzó önpusztító gondolatokat, és persze azt, hogy a politika sem igazodik semmihez, öncélú pazarlássá válik a vele kapcsolatos vélemények egyre szélsőségesebbek és kreténebbek lesznek, középkori babonaságok nyernek létjogosultságot.
Összességében, fel kell ismernünk, hogy minden adottságunk megvan ahhoz, hogy európa részeként normális, prosperáló gazdaságot működtessünk és kijelöljünk közös célokat.