Keresés

Részletes keresés

lopikula Creative Commons License 2008.03.29 0 0 21
Nem szükséges semmi technikai bűvészkedés, hiszen már ma is működnek ezek az olvasók pl. az egészségpénztári kártyákra. A képzelt szegénységi kártyára jelen esetben az Államkincstár lenne a fizető.
A lényeg, hogy kellően zártrendszerű legyen az a kereskedés, és nem szükséges minden sarki boltot felcicomázni olvasóval. Van bőven választék a bevásárló helyekből.
Előzmény: mcrém (15)
Vajk Creative Commons License 2008.03.29 0 0 18
figyu, flinc flanc ide vagy oda, a kisebbség csak igy kapjon támogatást.
Majd elrendezik a falu vegyesboltjával, hogy legyen kártyaleolvasó, elhiszed nekem?
Ahogy azt is elintézik majd, hogy a cigi meg a sör vonalkódja a gyerektápszert jelentse, de legalább nem kapnak kp-t.

Erről nem lehetne népet szavaztatni?:)
Előzmény: mcrém (15)
Vajk Creative Commons License 2008.03.29 0 0 17
ez a szocializmus, pajtikám:)
Előzmény: Csuvyy (9)
Derek Creative Commons License 2008.03.28 0 0 16

Nezd , ezert mondom ,hogy MO-on mindenki csak kifogasokat keres,hogy valamit miert nem lehet megcsinalni. Ezert tart az orszag ott ahol tart akinek meg van valami okos otlete az mar reg az ocean masik felen van vagy legalabbis a lajtan tul.

 

Itt az USA-ban meg megcsinaltak erdekes egy ket ev alatt mert ma mar nem papir a food stamp hanem egy debit kartya. Hivjatok ossze MO-on jo sok bizottsagokat es ulesezzetek meg kerjetek fel szakertoi velemenyezoket,irjanak rola a politologusok, meg interjuvoljak oket a tevekben, aztan majd csak eltelik a tavasz es lehet menni nyaralni, aztan meg szuretelni, csak tenni ne kelljen semmit . Mert ha nem csuinalunk semmit abbol nagy baj nem lehet.

Előzmény: mcrém (15)
mcrém Creative Commons License 2008.03.28 0 0 15
De azt ugye egy percig sem gondoltad, hogy a Mao-n jelenleg használt (és sok helyen nem is létező) kártyaleolvasók átalakítás nélkül használhatóak lennének ilyesmire (szegényes informatikai ismereteim alapján biztosan nem) vagy hogy a kereskedők hajlandóak lennének saját zsebből fizetni az átállást. Amúgy Európa szerte nálunk a legalacsonyabb a kártyaelfogadási hajlandóság, sőt egyes üzletek kifejezetten büszkék arra, hogy nem szaroznak ilyen flinces-flancos sznobériákkal.

És mivel nálunk minden változtatási kísérlet hatalmas ellenállásba ütközik, csak úgy lehet elérni valamit, ha egyszerre csak egy szűk területre koncentrálunk, majd ha sikerült a terv akkor megyünk a következőre. A többfrontos küzködés eredménye a múltkori népszavazás volt ahol minden ellenérdekelt egyszerre tombolhatott. Külön-külön kell leszerelni őket de ez is csak úgy működik ha szakmailag valóban megalapozott és sikeres az átalakítás.

Aminek persze az az akadálya, hogy a döntéseket meghozó és előkészítő pesti elit tagjai legalább húsz-harminc éve elszakadtak a a pórnéptől vagy már eleve a kiváltságos kasztba születtek. Úgy pedig elég nehéz életképes ötletekkel előállni, hogy valaki soha nem állt sorban a orvosnál, nem kellett minimálbérből (de még átlagfizetésből sem) megélnie, nem lakott putrisoron és nem merte megbüntetni a rendőr, tehát fingja sincs a nagy magyar rögvalóságról.
Előzmény: Derek (13)
Lebenstod Creative Commons License 2008.03.28 0 0 14
"Munkát pedig az állam biztosít."
Ez emlékeztet egy másik rendszerre.
Nyilván az a vágyad.
Előzmény: Csuvyy (9)
Derek Creative Commons License 2008.03.28 0 0 13

Ezt ugyanaz a kartyaleolvaso csinalja amelyik a hitelkartyakat is olvassa,nem kell masik. Csak ha errol a kartyafelesegrol olyat akarnak fizetni amely tilalom ala esik akkor azt egyszeruen nem fogadja el.

 

 

Előzmény: mcrém (10)
sopa Creative Commons License 2008.03.28 0 0 12
és az mi, amikor a megdolgozott bérednek a kb.30- 35%-t kapod meg? szja, járulékok, munkaadói részt elvonják (részben ellopják) a nagy semmire!
na az a szopás! ezért minimum elvárható kellene, hogy legyen az átláthatóság + hatékonyság!
Előzmény: Csuvyy (8)
mcrém Creative Commons License 2008.03.28 0 0 11
Ez megalázó.

Nem kötelező élni vele, ha sérti a büszkeségét akkor ne igényeljen szegénységi bizonyítványt. Ma is bárki szabadon visszautasíthatja a családi pótlékot, a nyugdíjat, de még a fizetést is ha megalázónak érzi.

A szegénység nem szégyen csak kényelmetlen.
Előzmény: Csuvyy (8)
mcrém Creative Commons License 2008.03.28 0 0 10
Lehetségesnek lehetséges lenne, de szvsz nem hiányzik, hogy nekiálljanak egyes nagyokosok kakaóbiztos kártyaleolvasókat közbeszereztetni. A javaslat célja a megtakarítás, drága infrastrukturális beruházások nélkül.
Előzmény: Derek (7)
Csuvyy Creative Commons License 2008.03.28 0 0 9
Az én szerény javaslatom pedig az, hogy Gyurcsányékat el kell zavarni a picsába (c) Horn új választást kell tartani, fidesz nyer. Meg kell szüntetni minden alanyi jogon járó támogatást. Minden állami kifizetést munkához kell kötni. Munkát pedig az állam biztosít. Van dögivel.
Előzmény: mcrém (-)
Csuvyy Creative Commons License 2008.03.28 0 0 8
Ez megalázó.
Előzmény: mcrém (-)
Derek Creative Commons License 2008.03.28 0 0 7
En ezt mar ugy 10 eve mondom,de mindenki azzal,jott ez MO-on nem lehetseges.Ha nem hat akkor nem.
Előzmény: Vajk (5)
Derek Creative Commons License 2008.03.28 0 0 6

"A kedves segélyezett egyszer (!) kifizethet valami ilyesmit, de másnap a kártyája nagy valószínűséggel nem fog működni...."

 

Nem tudja ,mert eleve a penztargepek nem fogadjak el ilyen arukra a kartyat ,azt kulon ki kell fizetni ,vagy ott kell hagynia.

 

Nekem volt food stamp-em ,igaz ez USA amikor menekult voltam a Katrina idejen, azokat az arukat egyszeruen nem fogadta el a kartya amikor fizettem vele,es azok kulon osszegkent jelentek meg a vegen.

Előzmény: kékhagyma (4)
Vajk Creative Commons License 2008.03.28 0 0 5
ez jó ötlet !

CSak a magyar már most kitalája, főleg ha kényszerítik a kisközérteet a kártyaleolvasóra, hogy az apullának meg a ciginek mondjuk csokit fog ütni a vonalkódja.
De lényegtelen, ez már egy olyan alap lenne, aminek én már ma este nekilátnék kidolgozni, ha az bállam lennék.

Csak az állam NEM én vagyok:)
Előzmény: kékhagyma (4)
kékhagyma Creative Commons License 2008.03.28 0 0 4

Rengeteg konstruktív javaslat született már a Szereti valaki a ..... topikban, itt egy legutóbbi hsz., angliai módszer. Szerintem nagyon be kéne már vezetni!!

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=77631292&t=9005529

 

"Nemrég hosszabb időt töltöttem Angliában, ahol azt tapasztaltam, hogy a náluk nem kis számban lévő segélyezett réteget nagyon szigorúan ellenőrzik, és minden költekezésüket kontrollálják. Az a trükk amit erre alkalmaznak a világ legegyszerübb és a leghétköznapibb megoldása. Ezt úgy nevezik: kódrendszer! Ismerős? Hát igen, ebből a szempontból mi is a fejlett világhoz tartozunk, csak az istennek sem használjuk arra amire való.

A segélyt kérvényező delikvens kap egy kártyát, ami kísértetiesen hasontít egy bankkártyához és pont ugyanúgy használható is, csak az autómata nem ad ki pénzt vele. Ezentúl éppen úgy lehet használni, fizetni lehet az iskolában az gyerek étkezését, tankolni, élelmiszert és ruhaneműt vásárolni stb. Bármire elkölthető amit szinkronba lehet hozni a gyerek nevelésével járó kölségekkel.

(gondolom, most sokaknak eszébe jut az isten háta mögötti faluk kis boltjai, ahol még a pénztar gép is kisebb csodaszámba megy, de a civilizáció nem fog megállni a falu szélén, és a HACCP előírásokkal is megküzdöttek valahogy, pedig annak nem sok értelme volt)

Ezeket a tranzakciókat egy központi gép figyeli folyamatosan. Ebbe be van tárolva azokanak az árúknak a kódja, amik nem ebbe a kategóriába tartoznak.

Ilyen például a szeszes ital, cigareta, luxus holmik (parfümök, ékszerek, mobiltelefonok stb.), és gondolom ez a lista nem rövid, de egy jó központi rendszer hatékonyan tudja szűrni.

A kedves segélyezett egyszer (!) kifizethet valami ilyesmit, de másnap a kártyája nagy valószínűséggel nem fog működni....

Ezel egyidőben azonnal elindítják ellene az adócsalás miatti eljárást, (mert az ugye köztudott, hogy a segélyeket az állam a befizetett adókból osztja és nem rajzolja a pénzt!) ami náluk talán még az emberölésnél is nagyobb bűn. Örülhet az illető ha nem letöltendőt kap érte, plussz meghatározott ideig (1-3 év) nem kérhet segélyt. Sem olyat, sem másmilyet. Hát ennyi. Ugye milyen egyszerű?

Ennek a rendszernek fontos része, hogy azokat akik valamilyen segélyben részesülnek az adóhivatal külön csoportja ellenőrzi, talán szigorúbban mint a szimpla adó fizetőket. Szabályszerüen titkosszolgálati eszközöket is igénybe vehetnek. Napokig, hetekig is figyelhetik mikor jön-megy, milyen ruhákat ékszereket visel, kicseréli esetleg az autóját. Fényképeket készítenek, követik hová jár szórakozni, vagy van-e valami sok pénzt igénylő passziója.(pl.:fogadás, ez elég népszerű arra felé, csak nem díjazzák ha a segélyt erre használják fel) Ha kiszúrják a turpisságot azonnal lecsapnak, és kőkemények! (nálunk, talán mondanom sem kell, pont fordítva működik minden. Az APEH soha egyetlen színesfém-felvásárlót, uzsorást nem ellenőriz. Csak és kizárólag a fehér kisembereket.

Ilyen lebukásoknál nincs az az ügyvéd aki meg tudja menteni a dutyitól szegény delikvenseket!"

Előzmény: mcrém (-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.28 0 0 3
Magyarország Szent Teheneinek két választása van:

a. beérik kevesebbel is

b. csá gyíkok én leléptem

Amúgy a saját fegyverükkel is el lehetne intézni őket. pl tudatosítani a valódi rokkantnyugdíjasokban, hogy a jelenlegi járandóságuk dupláját is kaphatnák, ha kiszűrnék közülük a csalókat.
Előzmény: Törölt nick (1)
32nick Creative Commons License 2008.03.28 0 0 2
Ja. Majdem ilyen a közgyógy igazolvány is. Az van, hogy bemegy a cigányasszony az önkorihoz azt addig kajabál amíg ki nem állítják neki, utána szatyor szám hordja el a patikából a vitaminokat meg minden szart ingyé, eladni. Na kb. ilyen lenne a szegénységi bizonyítvány is ezzel a garniturával...
Előzmény: mcrém (-)
Pillepalack1 Creative Commons License 2008.03.28 0 0 0
0
mcrém Creative Commons License 2008.03.28 0 0 topiknyitó
Szerény javaslatom a következő lenne:

Első lépésben el kell törölni minden létező állami és önkormányzati forrásból alanyi jogon vagy kérelemre adott segélyt, pótlékot, támogatást, kedvezményt, stb.

Meghatározni egy életszerű szegénységi küszöböt, ami alatt mondjuk három kategóriát alakítanánk ki, ezekben a kategóriákban lehetne igényelni a Szegénységi bizonyítványokat.

A dolog lényege az, hogy csak egyszer kéne elvégezni a jövedelemigazolási, lepapírozási procedúrát az igényléskor, az önkormányzati szoc.munkás készít egy környezettanulmányt, a jegyző pedig kiállítja a bizonyítványt az adott háztartás lakóira. (jelenleg ugye a gázártámogatástól a kollégiumigyélésig mindenhova százféle papír kell, hatalmas bürökrácia, ezernyi visszaélési lehetőség)

A bizonyítványokat egy-két évente meg kell újítani. Az igénylők a hivatalnok előtt történő aláírásukkal vállalják a büntetőjogi felelőségét. Ha a legcsekélyebb gyanú felmerül arra vonatkozólag, hogy a bevallott és a valós anyagi helyzet nem áll öszhangban, akkor APEH-hez feljelentés -> vagyonosodási vizsgálat indul. (a feljelentést bárki megteheti, az irigy szomszéd is de a hivatalos feljelentéseket nyilván komolyabban veszik. nem kell minden esetet kivizsgálni, erre nincs kapacitás, elég félelemkeltés is)

A három - mondjuk 25-50-75%-os kategóriákba - tartozó szegények a szegénységi küszöbérték 25-50-75%-át kapnák havonta és fejenként cashben és kajajegyben, illetve ugyanilyen mértékű kedvezményekre lennének jogosultak az iskolai/óvodai étkeztetés, tankönyvek, kollégium, fűtés, tömegközlekedés, gyógyszerek esetében.

Ezeken felül senkinek semmiféle közpénzből származó támogatás nem adható, akinek ez nem elég az menjen a Máltai Szeretetszolgálathoz. Fontos, hogy a legrászorultabbaknak is ki kell fizetniük 25% önrészt, semmi nincs ingyen.

A bizonyítvány névre szóló, fényképes igazolvány, minden alkalommal be kell mutatni. Sorszámát - ami megegyezik a személy adószámávál - mindig rögzíteni kell, ez alapján számolja el a központi költségvetés a szűri ki az APEH a visszaéléseket.

Minden egyéb igénylési, ügyintézési, elbírálási és folyósítási apparátust fel lehet számolni, és ezzel hatalmas megtakarítást elérni. Emellé persze nem ártana egy 18-20% körüli egykulcsos SZJA, szintén bármiféle kedvezmény, kiskapu és jóváírás nélkül, és a munkaképesek (köz)munkára fogása de ez egy másik téma.

Vélemények?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!