Keresés

Részletes keresés

pagrus Creative Commons License 2008.05.18 0 0 37
Nincs ilyen lejátszóm, csak segíteni akartam azoknak, akik jó zenefájl lejátszót keresnek. Ilyen célra számítógépet használok.
Előzmény: Álomvédelmi twist (36)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2008.05.18 0 0 36
És, neked az van? És használsz wav-ot? És tényleg tudja a FLAC-ot?
Előzmény: pagrus (35)
pagrus Creative Commons License 2008.05.18 0 0 35
Azt csak akkor tudtad volna meg, ha nem siklasz át rajta. Így jár az, aki csak írja a topikot, nem olvassa... :)
Előzmény: Álomvédelmi twist (34)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2008.05.18 0 0 34
Azon átsiklottam, nem tudtam, hogy ilyen sokat tud. Azt hittem, hogy csak egy a sok közül.
Előzmény: pagrus (32)
Audi80Avant Creative Commons License 2008.05.18 0 0 33
jahajja :-))
Előzmény: pagrus (32)
pagrus Creative Commons License 2008.05.18 0 0 32
"Na, már magam is találtam egy ilyet."
A 24-es hozzászólás után ez igazán kemény munka lehetett :)
Előzmény: Álomvédelmi twist (30)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2008.05.18 0 0 31

Itt egy másik, amely tudja a WAV-t, FLAC-et, APE-et, 2GB saját memóriával, SD-kártyás bővíthetőséggel, szintén 40 e Ft körül. 

Ezeken még BBE effect is van, tehát a SONY autórádiókban használt digital remasteringhez hasonló valami, amit a rosszabb minőségű tömörítések lejátszása esetén érdemes használni.

 

http://mp3centrum.hu/termek/iaudio_d2_2gb.html

Előzmény: Álomvédelmi twist (30)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2008.05.17 0 0 30

Na, már magam is találtam egy ilyet. A FLAC-ról szóló Wikipedia szócikkben említik a Meizu M6 Mini Playert, amely tudja a FLAC-ot, az APE-t, sőt a WAV-ot is!!!

A magyar leírásokban egyelőre csak azt látom, hogy a WAV-ot tudja. Az ára 40 000 Ft körül mozog, de 8GB beépített memóriája van, és más remek tulajdonságai, videó, stb.

 

Ez a magyar szaklap ódákat zeng róla:

 

http://prohardver.hu/teszt/meizu_miniplayer_a_kinai_csodagyerek/oda_meizunak.html

 

 

http://en.wikipedia.org/wiki/M6_Mini_Player

Előzmény: Álomvédelmi twist (29)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2008.05.17 0 0 29

Kösz az infót, ezek olyan új dolgok, amikről nem hallottam mp3 lejátszók kapcsán, de az alábbi link leírása alapján tényleg nagyon klassznak tűnik:

 

http://www.tutorial.hu/flac-vesztesegmentes-audio-tomorites/

 

Számomra első blikkre igen bonyolult és macerás így feltenni az "mp3" lejátszóra a zenét, de idővel biztos belejön az ember, és biztos, hogy megéri. Valószínűleg tényleg jobb, mint a digital remastering.

 

A kérdésem már csak az, hogy ez a fájl formátum, nem csak, mint a linken megadott manipulációs lehetőség, tényleg rajta van-e a jobb "mp3"-lejátszókon/felvevőkön? És ha igen, melyek ezek, és mennyibe kerülnek?

Előzmény: _percy_ (28)
_percy_ Creative Commons License 2008.05.10 -1 0 28
"De meggyőződésem, hogy a digital remastering, vagy a 18 bites sigma-delta átalakító funkciónál alább nem szabad adni."
No comment.

Léteznek nagyon hatékony veszteségmentes tömörítő eljárások, pl. FLAC, Ape. Az "igényesebb" játszók kivétel nélkül viszik ezeket. Ha már digitálisz akkor inkább ezek a formátumok, mint az empéhárom. Szerintem. :-))
Előzmény: Álomvédelmi twist (26)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2008.05.10 0 0 27

Na, ez az ami engem is izgat. De nem tudok róla, pedig ez lenne az igazi, audofileknek való "mp3". Egy 2 GB-os kártyára akár 3 CD, vagy 30-60 szám is felférhetne.

Előzmény: pert1 (25)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2008.05.10 0 0 26

'Álomvédelmi Twist ... olyan "Csaba Dániel" fílinget, szagot ereget'

 

Ennél sokkal fairebb voltam. Igenis adtam egy, vagy két jó tippet. Az mp3-nak a könnyűsége, kicsisége tényleg előny a hordozható CD-lejátszóhoz képest.

De meggyőződésem, hogy a digital remastering, vagy a 18 bites sigma-delta átalakító funkciónál alább nem szabad adni. Szvsz ennek kéne a legfontosabb szempontnak lennie a választásnál.

(Az ún. surround hatás funkció pl. szintén nem fontos, mert az egy durván manipulált hangkép. Akkor már legyen benne inkább egy hagyományos mélyhang kiemelési lehetőség.)

 

Mellesleg a fül/fejhallgató sem mindegy. Azt hiszem ezek a szintén csak kicsiségük, vagy diszkrétségük, fülbevalószerüségük miatt használt fülhallgatók szintén nem érnek sokat a hagyományos fejhallgatókhoz képest, mégha az utóbbiak mérete nem is nagyobb mondjuk 5 cm-nél. És lehet is néha látni embereket, pontosabban fiúkat, akik ilyenen hallgatják a zenét.

 

Itt egy Public Enemy kép vekkerrel. A CD lejátszó még kisebb is. Tök jó:-)

 

Előzmény: spacc (14)
pert1 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 25
Ezek az MP3 lejátszók, nem játsszák le a veszteségmentes tömörítetlen zenefájlokat is, pl a wav-okat? Persze így csak ötöd-tizedannyi zene fér rájuk.
pagrus Creative Commons License 2008.04.23 0 0 24
Szerintem Meizu M6.
AudiJo Creative Commons License 2008.04.22 0 0 23
Igen, ebben sajna igazad van.
Mi próbálunk ezellen tenni, de ugye kényszeríteni nem lehet senkit a jóra. Ezért is írtam a gyermekeim példáját, hogy látszon, papolhatok én arról, hogy mi a jó (hangminőség), ha ilyen felfordult a világ, hogy nem az a lényeg, hogy jó legyen, hanem az, hogy ne legyen gáz a haveroknál.
AJ
Előzmény: MuzX (19)
MuzX Creative Commons License 2008.04.21 0 0 22
EGyébként a lejátszó ajánlatot köszönöm, megnéztem.

Én most egy Sandisk Sansa-t használok 2Gb beépített és 8Gb SDHC memóriával (kb. 5e Ft-tal volt drágább így ennél), Rockbox firmware-rel, ami szintén lejátsza ezeket a formátumokat, és még vagy tízfélét.
Csak ugye mivel a zenéim nagy része eleve MP3-ban van meg, nincs értelme azokat más tömörítésbe átrakni. Persze azokkal, amiket saját magam rippelek le, más a helyzet.
Előzmény: spacc (20)
MuzX Creative Commons License 2008.04.21 0 0 21
Csupáncsak egy alaptalan feltételezés volt...
Előzmény: spacc (20)
spacc Creative Commons License 2008.04.21 0 0 20

"Az előítéleteidet a mások zenei izlését illetően meg jobb lenne felülbírálnod. Nagyon sokféle zenét hallgatok, Jan Garbarektől a Pink Floydon át a Ghymesen keresztül Bach műveiig, de éppen az általad említett sose volt benne."

 

 

Nu, akkor most az van, hogy hadaxol, csapkocc.  Hol is volt az az előitélet?

Csupáncsak annyi volt, hogy "ha a zene alatt a tucc-tuc.......akkor bocs"    Tehát nem itélet, hanem egy kivétel volt amit meghatároztam.  Nem szóltam le senkit, és semmit, nem állítottam azt, hogy ez valami negatívum.  És nem is én hangoztattam többször, amit te hangoztattál többször is a hanghűséggel kapcsolatban. Ez ügyben külömben sem velem vitázol.

 

Amúgy a megoldás a problémára - vita helyett - a következő: http://www.lhpwebshop.hu/shop_kat.php?shopid=68&k=1311  Íme egy kütyü, ami kielégíti egyben az össze igényt, és támadhatatlan, mivel vesztességmentes tömörítési formátumokat is lejácc.

Előzmény: MuzX (16)
MuzX Creative Commons License 2008.04.21 0 0 19
Félreérted, nem állítom, hogy minek ennél jobb.
Csak azt mondom, hogy tapasztalatom szerint sokaknak azért nem kell jobb, mert képtelenek észrevenni a különbséget, illetve csak akkor veszik észre, ha felhívják rá a figyelmet. Magyarul nem foglalkoztatja őket a különbség.
Vagyis ha megmutatod nekik, hogy milyen az, ami szerinted jobb, azt mondja, aha, tényleg szebben szól, de ha utána visszatér a "gagyihoz", nincs igazán hiányérzete, elvan vele. Ez sajnos tény, még ha igénytelenségnek hívjuk is.

Azért amennyire lehet, én is próbálok törekedni a saját korlátaimon belül a jobb minőségre, a CD-imet (van vagy 200) Exact Audio Copyval veszteségmentesen archiválom, és addig nem is írnok belőle másolatot (pl. autóba használni vagy ilyesmi), amíg nem veszem meg a Plextor Premium2-t, amivel tudtommal jelenleg az átlagember számára elérhető kategóriában már elfogadható minőségben lehet CD-t írni.

Azt majd még kipróbálom, mennyire észrevehető a különbség, ha a lejátszóra veszteségmentesen teszem rá, egyébként részemről általában nem MP3-at, hanem OGG formátumot szoktam használni a veszteségeshez.
Előzmény: AudiJo (18)
AudiJo Creative Commons License 2008.04.21 0 0 18
Természetesen van más szempont is, és én nem vitatom a jogod arra, hogy Te ezt elfogadhatónak tartod a Magad számára, csak ne az jöjjön már le a dologból (amit viszont Te hangoztattál), hogy ez sokak számára elegendő és akkor minek ennél jobb. Mi pont azt szeretnénk, hogy vegyék észre (a nagytöbbség), hogy azért mert ilyen létezik, hozzáférhető, azért nem biztos, hogy jelenleg ez a jó választás. Fel se merül a nagytöbbségben a választás lehetősége, mert ilyennel sikk járni-kelni, CD-walkman-nel meg nem, hiába magyarázom a gyermekeimnek, hogy de olcsóbb, jobb a hangminősége (főleg tömörítetlen CD-vel), szélesebb a kihasználási lehetőség, stb. Egyre csak annyi az ellenérv, hogy de gáz ilyennel megjelenni (maroktelefonoknál dettó ugyanez a helyzet). Egy értelmetlen szolgáltatásért fizetünk többet. Nem vitatom, hogy ez lesz a jövő útja, sőt potenciálisan nagy javulási lehetőség van ebben a technikában (jobb tömörítő eljárások, nagyobb memória kapacitás, a mechanikus alkatrészek eltűnése), de ennek az egyik legnagyobb kerékkötöje még jelenleg még épp a varázs szó: az mp3. Az kell, hogy tudatosuljon a népektnél, hogy ez nem csodaszer a zenehallgatásra, hanem egy meglehetősen korlátos lehetőség amit igazából jobb lenne elfelejteni vagy legalábbis értékén kezelni, mert jelenleg annál jóval magasabban kezeli az átlag. Ez megtörtént 25 éve a CD-vel is és most már kezd helyére kerülni a dolog, bízom benne, hogy az mp3-nál erre nem kell 25 évet várni!:)))
AJ
Előzmény: MuzX (17)
MuzX Creative Commons License 2008.04.20 0 0 17
Megértem, hogy ti így gondoljátok, de van más szempont is, mint a maximális hangzáshűség. Ezért használják sokan az MP3 lejátszókat.
Én rendszeresen járok munka miatt tengerentúl repülőutakra, néha ilyenkor háztól-házig 18-24 órát is tart az út, és szeretem, ha közben végig zenét tudok hallgatni, lehetőleg egy kétujjnyi méretű cuccra, és nem azért, mert ezt villogni akarok, amúgy is a zsebemben van, hanem mert így is épp elég vackot kell magammal cipelnem mindig.
Másik szempont, hogy a repülőn alapvetően nagyon erős háttérzaj van, amit még a fülbedugós jobb fülesek sem tudnak kiszűrni (bár a Shure és az Etymotic legjobb ilyen füleseit még nem tudtam kipróbálni, mert kicsit túl drágák nekem), az aktív zajszűrős tipusok nagyok és a tesztek szerint, amiket olvastam, nem igazán jók, így meg lehet nekem bármilyen jó hangzású tömörítésmentes technológiám, nem sokra megyek vele.

Sajnálom, hogy betolakodtam a közösségetekbe, elnézést érte, csak arra reagáltam, ami Álomvédelmi Twiszt írt le a másik MP3-as topikba, ahol meg mi, átlagossal is megelégedő átlagemberek írogattunk évek óta a hordozható lejátszókról.

Béke veletek.
Előzmény: AudiJo (15)
MuzX Creative Commons License 2008.04.20 0 0 16
SZerintem te érted félre.
A topikindító nem azt kérdezte, hogy milyen az igényes zenehallgatás, hanem hogy milyen MP3 walkmant vegyen.
AZ más kérdés, hogy ezek szerint az audiofil szentélyben ez istenkáromlásnak számít. :)

Az előítéleteidet a mások zenei izlését illetően meg jobb lenne felülbírálnod. Nagyon sokféle zenét hallgatok, Jan Garbarektől a Pink Floydon át a Ghymesen keresztül Bach műveiig, de éppen az általad említett sose volt benne.

A zenét sehová nem degradáltam le, éppen a zene, mint olyan fontosságát hangsúlyoztam, azzal nem értettem egyet, hogy ha nem közel tökéletes hangzáshűségű a visszaadása, akkor azt nem is érdemes hallgatni, és igénytelen, aki mégis megteszi.
Előzmény: spacc (14)
AudiJo Creative Commons License 2008.04.20 0 0 15
Bocs, de onnan indult a dolog, hogy milyen mp3-lejátszót érdemes venni és erre az volt a válasz, hogy semilyet , mert hasonló áron létezik jobb hangminőségű hordozható eszköz is és akkor miért ne inkább azt (ezt nem én mondtam). Akkor viszont ha tényleg van jobb, akkor az mp3-lejátszó mint olyan ezesetben csak státus-szimbólumnak jó és nem zenehallgatásra (ezt viszont én mondom). Egy audiofil számára fontos a megszólaló zene minősége, mivel többségünk olyan, hogy nem elég számára, hogy nézi a kottát és ezalapján felcsendül számára Mahler 5. szimfóniája, hanem sajna szüksége van közvetitő eszközre. A többség onnan indult, hogy szeretem a zenét, csak szólaljon meg valahogy, a többi nem érdekes. Aztán menet közben rájöttünk, hogy igenis nem mindegy, hogy mennyire valóságos ez az interpretáció. Általában hallgatunk élő zenét ami létrehoz egy igényszintet, hogy az otthoni lejátszás során próbáljuk meg minél közelebb hozni az élő zene élményét. Tudjuk jól, hogy ez nem sikerülhet, de azért mégis, hátha, épp nekem...:))))) Rájöttünk arra, hogy a zene- (és készülék-)hallgatással járó hajcihő egy jó hobby is, esetleg közösségi élmény is. Viszont aki elért az otthoni zenehallgatás során egy igényszintet (és itt nem kell feltétlen nagy összegre gondolni) az nem adja egy szint alá. Az mp3-ak 90%-a pedig ezalatt a szint alatt van, viszont jelenleg még sikk ilyennel szaladgálni az utcán. Lehet megmosolyogják az embert mert "csak" CD-walkman-je van pedig mennyivel helyeseb az a kis fityegő mint a bumfordi CD-walkman. Az fel se merül, hogy esetleg ha már egyszer hallgat valamit, akkor ne csak arról szóljon a történet, hogy épp szól valami, hanem az esetleg hallgatható, zenei is legyen.
A "recseg, pattog, sistereg" inkább nem írok semmit, max annyit, hogy feltételezem, hogy Te még nem hallottál jó LP-játszót.
Én úgy érzem, hogy mi nem fikáztunk senkit csak egy audiofil topikon nem illendő ingerelni a topiklakókat azzal, hogy az mp3-nak a zeneisége egyenértékű akár egy LP, akár egy CD, akár egy jóminőségű veszteségmentesen tömörített számítógépes zenei anyag hangminőségével. Ha Te nem vagy erre érzékeny az a Te egyéni ügyed, de ennek nem ott kéne hangot adni, ahol épp arról a szól a történet, hogy minőségi zenehallgatás, stb. Ugye szerinted is illetlen dolog apáca-kolostorba férfi-sztriptizt szervezni?:))))
AJ
Előzmény: MuzX (13)
spacc Creative Commons License 2008.04.20 0 0 14

Aszem félreérted.

 

Az Álomvédelmi Twist + MuzX az már picit sok.

 

Míg az első olyan "Csaba Dániel" fílinget, szagot ereget, addíg TE barátom a "Vannak hangzásmániások, és vannak, akiket ez kevésbé érdekel. " beírásoddal - bár meggyőződésem, hog nem vetted észre - gakorlatilag az igényes, és igénytelen emberekről beszélsz. A zenét meg ledegralálod bele a szaros földbe.

Persze, ha számodra a zene a teknő-tucc-tucc-rév akkor 103 anyamedve +1bocs.

Mert azoknál 100%-osan igazad vagyon

Előzmény: MuzX (13)
MuzX Creative Commons License 2008.04.20 0 0 13
Igazad, van, ezért mondom, mindenkinél más a határérték. Engem akkor tud már zavarni, ha olyan, mintha folyamatosan valami modulálná, vagy a recseg, pattog, sistereg.
Az kevésbé, ha elkenődik a basszus, vagy kicsit dobozhangú az egész.

CSak azért bátorkodtam beleszólni a nagymenők dolgába, mert ugye eredetileg a topikindító arról kérdezett, milyen MP3 walkmant vegyen.

Persze le lehet fikázni az MP3-at, és biztosan audiofil szempontból igaz is, és lehet ajánlani mindenféle mást, de ezzel nem az ilyen téren tanácsot kérőnek segítenek, hanem kioktatják, hogy milyen igénytelen... :)

Előzmény: ozpecs (12)
ozpecs Creative Commons License 2008.04.20 0 0 12

Ja a ritmusok kb ugyanazok, a hangok már sokszor nagyon nem és a harmóniák is veszítenek azért szerintem. Azért egy épelméjü hangzásminőség nem lenne baj, Én se csak a studiómagnórol hallgatok zenét, és van MP3-am is bőven de abból is kihajitom a rosszabbakat. Van olyan zene amit nagyon szeretek csak annyira szarul szól már eredetileg is hanglemezen is, hogy 3 szám után már fáraszt sajnos. És nem is annyira régi CD-n is meg LP- is hallotam már ott se tetszett.

OZ

Előzmény: MuzX (11)
MuzX Creative Commons License 2008.04.20 0 0 11
Vannak hangzásmániások, és vannak, akiket ez kevésbé érdekel. Ők nem fognak azzal foglalkozni, mi veszett el a veszteséges tömörítés során, és nem érdekli őket, hogy nem lehet visszanyerni.
Ettől a zene nem lesz rosszabb, csak a hangzás van távolabb az eredetitől. A hangok, a harmóniák, a ritmusok ugyanazok.
Tisztelet annak, aki maximalista a hangzás terén, de nem kéne ráerőltetni másra ezt a szemléletet.

Előzmény: spacc (9)
ReVox Populi Creative Commons License 2008.04.20 0 0 10

"Inkább azon kéne agyalni, hogy az élet más területén - monnyuk a bugyellárisodnál - hogy lehetne alkalmazni ezt a szenzációs regeneráló elvet."

 

Hát a pénzemet a qrvqa bank egyáltalán nem veszteségmentesen tömöríti, az igaz, hogy nem a Fraunhofer algoritmussal dolgoznak, de hatásosan... :-)

Előzmény: spacc (9)
spacc Creative Commons License 2008.04.20 0 0 9

AudiJo-komám!

 

Öreg wagyol te mán bohócnak. (én es)  Nem pisálunk széllel szemben, itten észérvek nem fognak hatni.  A blőd kijelentések ellen nem érdemes hadakozni.

 

Fogadd el tényként, hogy a wesztességes Franhoffer algoritmus által a zenei anagból kioperált elnyomott hangokat maradéktalanul pótolni lehet utólag. Inkább azon kéne agyalni, hogy az élet más területén - monnyuk a bugyellárisodnál - hogy lehetne alkalmazni ezt a szenzációs regeneráló elvet.

Előzmény: AudiJo (6)
MuzX Creative Commons License 2008.04.20 0 0 8
A zene nem hangzáskép tisztaságából áll, az csak a felszín. A hangzás tisztasága is fontos persze, de nem ezen múlik.
Van egyfajta küszöbérték, ami fölött már élvezhető. Ez mindenkinél más. Már csak azért is, mert mindenkinek más a hallási érzékenysége.
Az MP3 már a legtöbb ember számára eléri ezt a küszöbértéket.
Előzmény: AudiJo (6)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!