Keresés

Részletes keresés

borsosalma Creative Commons License 2008.04.09 0 0 304
Xerintem is elszurták az ország sorsát Orbánék!
csapó Creative Commons License 2008.04.09 0 0 303
"Tehát a mondat helyesen:
Ha medgyessyék nem cseszik el a gazdaságot a fedezetlen béremelésekkel, és a teljes idiotizmussal, és inkompetenciával, akkor a költségvetésnek semmi baja nem lett volna, és a kamattámogatási igény 0-ra futott volna.
"

Volna volna, ha nem volna a képben egy MNB és annak nevezetes elnöke!
Kezdetkor az alapkamat 11% fölött volt, ami a kormányváltásra 9%-ig ment le, ott hullámzott és 2003. februárban lett 6,5%, majd innen évvégére felkúszott 12,5%-ra. 2005 elején az Euró már 241Ft alá ment, ennek ellenére csak októberben lett a kamat 6% (azaz 0-ra futó).
A magas kamattal Járai deklarált célja a 250Ft/Eur volt, majd amikor ez teljesült, elegáns kanyarral új célt, azaz 3%-os inflációt jelölt meg.
Megállapítható, hogy a "teljes idiotizmus" vonatkozhat az MNB-re is. Illetve nem, Járai nem idióta volt, ...
Előzmény: Fulika (301)
naiv Creative Commons License 2008.04.06 0 0 302

Jogod van xszelni, négyévente, sőt sűrübben.

Mindenesetre nem furcsa, hogy hatéve szoclib kormány hozza zuhanórepülésbe az országot és te Orbán, polgári oldal=szoclib hamis egyenlőséget támogató topicot supportálod?

Előzmény: arthatvanhet (300)
Fulika Creative Commons License 2008.04.01 0 0 301
"Az a baj, hogy, amit a fideszes kormányzat eredményei között szoktak felsorolni, az valójában a megelőző kormányzat eredménye. "
Ez egy olyan takaró, amit mindig elő lehet húzni, aztán vagy takar, vagy nem...

"1. Ha medgyessyék nem állítják le az orbáni lakásprogramot, akkor a költségvetés 1-2 év alatt teljesen elszállt volna. Mind a mai napig az állam évi 6-700.000 Ft támogatást ad minden 2001-2002-ben felvett 10 MFt hitelhez."
Tökéletesen nem értek egyet. Az a lakásprogram olyan pályára volt tervezve, hogy 2-3 év múlva az alapkamat lemegy annyira, hogy a kamattámogatásra nem is lesz szükség. Szerintem erre simán esély lett volna. Tehát a mondat helyesen:
Ha medgyessyék nem cseszik el a gazdaságot a fedezetlen béremelésekkel, és a teljes idiotizmussal, és inkompetenciával, akkor a költségvetésnek semmi baja nem lett volna, és a kamattámogatási igény 0-ra futott volna.

"2. Orbánék 2000-ben bevezetett felsőoktatási programja a felsőoktatás mostani válságának fő oka."
Nagyrészt egyetértek, bár azt hozzátenném, hogy azóta volt 8 év a korrigálásra. Miért is nem limitáltuk pl.: az össz fejkvóta összegét, ennyi, és osszák be???

"3. Számos a Széchenyi program (soha nem volt kodifikálva, hogy az mi is pontosan) keretén belül elindított program bedől, az ön korik nem tudják kezelni a helyzetet."
Nem tudom, passz.
Előzmény: mibi (285)
arthatvanhet Creative Commons License 2008.03.31 0 0 300

Balfasz nép, balfasz politikai "elit".

Jobb, bal egykutya.

Jól elszórakoznak a pénzemen a T. Házban.

Én dolgozom, ők meggazdagodnak.

Elkúrták az én kilátásaimat (40).

Most kúrják el a gyerekeimét (6,14,16).

Javaslatom: nyelvtanulás

és húzni innen a p.....ába.

Előbb vagyok ember, mint magyar:

sok hely van még a világon.

És ahogy haladunk egyre több

a jobb hely.

csapó Creative Commons License 2008.03.31 0 0 299
Na ja! A taxisblokád össznépi (na jó, a fanatikusokat vonjuk le) elfogadásának oka volt ám. nem kellett 1-2 év, elég volt egy nyár (amikor nem az történt, amit a nép várt). Antall utána már csak kapkodott és nem értette. Jött az ellenség keze meg a lába közötti összefüggés. :)
Előzmény: mibi (298)
mibi Creative Commons License 2008.03.31 0 0 298
Na ja!  De nézd meg Antallék is hová jutottak 1-2 év alatt!  A csodavárás gyorsan csalódásba fordulhat!
Előzmény: csapó (297)
csapó Creative Commons License 2008.03.31 0 0 297
A fanatikusokban igazad van (van itt egy hosszúéletű topic, annak könnyű megnézni az elejét), de a bizonytalanokban ne bízz. Most csodavárás van, mint volt 89-90-ben, lebegtesd szemeid előtt az Antall kormány első fél évét.
És ne feledd, az MSZP ellenzékben sokkal kreatívabb! :)
Előzmény: Törölt nick (292)
mibi Creative Commons License 2008.03.31 0 0 296

Ez persze nem igaz, csak balfácánok a kommunikációban és 6 éve nem találják az örökös mrombolás ellenszerét.

Csak a játék kedvéért.  kíváncsi vagyok, hogy mi lenne egy előrehozott választás kampánya során, amiben mondjuk az MSzP azzal kampányolna, hogy az ország helyzete csak a konvergenciaprogrammal oldható meg, az meg áldozatvállalásokkal jár.  A Fidesz meg mondjuk nyomatná az adócsökkentés - nagyobb állami juttatások -14. havi nyugdíj - ingyenes egészségügy stb. dumát.  Vajon hogyan szavazna az ország.  és mondjuk egy Fideszes győzelem után hogyan élné meg, hogy semmi se valósul meg az ígéretekből.

Előzmény: lcoder (294)
mibi Creative Commons License 2008.03.31 0 0 295
A hithű szavazókkal nincs mit kezdeni.  A mostani népszavazósdin viszont megnyertek egy csomó embert, aki csak holnapig és kizárólag a saját pénztárcáján keresztül látja a világot.   Ezek nem elkötelezettek és pillanatok alatt otthagyják őket, ha azt érzékelik, hogy nincs kolbászból a kerítés.
Előzmény: Törölt nick (292)
lcoder Creative Commons License 2008.03.31 0 0 294
A gond ott kezdődik hogy ilyenje az MSZP-nek és az SZDSZ-nek sincs - immár 6 éve. A következmények pedig láthatók. Amúgy szvsz decemberig nem lesz előrehozott választás.
Előzmény: joker_face (293)
joker_face Creative Commons License 2008.03.31 0 0 293
fogalmuk sincs es programjuk sincs .... nem tudom olvastad-e az eros Magyarorszag programjukat .. a honlapjukrol elerheto ... inkabb kabare mint program tehat erdemes elolvasni ... tolem johet a fidesz, de semmi de semmi ep otletuk sincs... lesz meg itt ne mulass :P
Előzmény: mibi (290)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.31 0 0 292
"Ha a Fidesz végülis mégiscsak olyasmit csinál, mint amit most leszavaztatott, akkor meg hiteltelenné válik."

Pedig egyértelműen olyasmit fog csinálni. A fanatikus szavazóit nem fogja érdekelni, a bizonytalan szavazók meg arra már rég elfelejtik mi volt most.
Előzmény: mibi (-)
lcoder Creative Commons License 2008.03.31 0 0 291
Most a legjobb amit a FIDESZ tehet az az hogy vár amíg agyonveri egymást az MSZP és az SZDSZ. Semmi szükség hogy közbeavatkozzon csak azért hogy ismét összefogjanak ellene - vagy ahogy ők szoktak fogalmazni hogy összezárjon a koalíció. Elég ha hátradőlnek a fotelükben a HírTV előtt és szürcsölik a pezsgőt, és közben persze jókat röhögnek Fletó fancsali ábrázatán... Mást meg egyébként amúgy sem tehetnek, amíg a kormány teljesen tökön nem lövi magát, addig nekik nem sok lehetőségük van.
Előzmény: mibi (290)
mibi Creative Commons License 2008.03.31 0 0 290
Jók ezek a dumák!  Illenek egy hordószónokhoz.  Csakhogy ebből nem lesz program. Érdekes módon lanyhult a Fidesz PR.  halovány segédfogalmuk sincs, hogy mit kedjenek a helyzettel.
Előzmény: csapó (289)
csapó Creative Commons License 2008.03.31 0 0 289
Ahol viszont lehet, hogy tényleg elszúrták
"Szerintem egyezségre kell jutni a munkából élő emberek jövőjét illetően is. És ennek az egyezségnek világossá kell tenni, hogy elfogadhatatlan, hogy Magyarországon milliószám vannak olyanok, akik tisztességesen dolgoznak, nemcsak napi nyolc órát, hanem még többet is, és így is alig tudnak megélni. Elfogadhatatlan, hogy az országot úgy rendezze be a mindenkori kormányzó elit, hogy a tisztességesen végzett munkából a hónap végére egyetlen forint se maradjon. Mert ha az ember azt látja, hogy a munkabéréből családja eltartásán túl egyetlen forintja sem marad a hónap végén, akkor még a végén az a képzet alakul ki benne – helyesen –, hogy a semmiért dolgozik. És a semmiért nem érdemes dolgozni. Tehát ha azt akarjuk, hogy Magyarországon a gazdaság és a társadalom alapja a munka legyen, ami a mi programunk szerint közös célunk, ahhoz a bérek vásárlóértékét növelni kell, és ebben szándékegyezségnek kell létrejönnie az új többségen belül."

Hosszú a fedőszöveg, de amit kiemeltem, arra tessen már mondani valamit, ezt most hogyan?
csapó Creative Commons License 2008.03.31 0 0 288
A szombati programpecsételő beszédben a magasabb nyugdíjjal rendelkezők is megkapták a végzést
"Nem fogadható el, mondjuk ki, makroközgazdasági körülmények ide vagy oda, hogy Magyarországon több mint félmillió nyugdíjas kevesebb, mint 40 ezer forintból éljen, és nem fogadható el, hogy negyedmillióra, kétszáz-ötvenegynéhány ezerre rúgjon azon nyugdíjasok száma, akik kevesebb, mint havi 25 ezer forintból élnek. Ilyen ország nem lehet Magyarország. Ezen változtatnunk kell!"

Miután több pénz nem nagyon lesz... Bár az alacsony nyugdíjnak többnyire nem "makroközgazdasági körülmények", hanem meglehetősen prózai okai vannak, de akkoris.
És mire számíthat az ország?
"1994-ben volt egy lehetőség arra, hogy egy baloldali alkotmányozás történjen meg, hiszen az akkori két kormányzópárt, a rendszerváltó erők oldaláról a rendszert védők oldalára átállt SZDSZ, valamint az utódpárt, az MSZP együtt kiadták a parlamenti mandátumok több mint kétharmadát. Hozzá is nyúltak itt-ott-amott az alkotmányos rendszerhez – nem véletlenül nem nyúltak hozzá mélyebben, hiszen az, ami volt, megfelelt az elgondolásaiknak. És azóta Magyarországnak nem adatott meg az a lehetősége, nem alakult úgy a történelem, hogy létrejött volna egy olyan sokmillió embert magába foglaló egység, közös akarat, közös szándék, amely felhatalmazhatja a nép megválasztott képviselőit, hogy végezzék el, rendezzék be egy népakaratra épülő támogatottsággal a hátuk mögött az országot egy élhető Magyarországgá. Soha ehhez a lehetőséghez olyan közel Magyarország, mint most van, még nem volt."

A baloldal nem alkotmányozott, (nem azért, mert megpróbált úri módon viselkedni, hanem) mert jó volt nekik úgy is, de majd most minket fel fog hatalmazni a nép!
A pártkatonák meg csak rettegjenek
"Az nem fogadható el, hogy ma Magyarországon ott, ahol a piacnak kellene működnie, egyre inkább beszorítják a versenyt, mert monopóliumok jönnek létre, és párt-nomenklatúra katonákat helyeznek el a gazdasági élet pozícióiba."

Hogy kik azok a (újító kifejezéssel) "párt-nomenklatúra katonák"? Na kik is?
mibi Creative Commons License 2008.03.30 0 0 287
Méltó lesz a nevére!  Sajnos!
Előzmény: csapó (281)
mibi Creative Commons License 2008.03.30 0 0 285

Az a baj, hogy, amit a fideszes kormányzat eredményei között szoktak felsorolni, az valójában a megelőző kormányzat eredménye.  Amit meg Orbánék kitaláltak, az indulásként lehet nagyon jónak látszott, de bele volt kódolva a kudarc, amit meg már nem nekik kellett menedzselni.  Néhány példa:

1.  Ha medgyessyék nem állítják le az orbáni lakásprogramot, akkor a költségvetés 1-2 év alatt teljesen elszállt volna.  Mind a mai napig az állam évi 6-700.000 Ft támogatást ad minden 2001-2002-ben felvett 10 MFt hitelhez.

2. Orbánék 2000-ben bevezetett felsőoktatási programja a felsőoktatás mostani válságának fő oka.

3.  Számos a Széchenyi program (soha nem volt kodifikálva, hogy az mi is pontosan) keretén belül elindított program bedől, az ön korik nem tudják kezelni a helyzetet.

Előzmény: Fulika (278)
mibi Creative Commons License 2008.03.30 0 0 284
Felnőttnek tekintik a lakosságot.  Ha te ki tudtad számolni, gondolom más is!
Előzmény: Törölt nick (276)
mibi Creative Commons License 2008.03.30 0 0 283

1.  Felőlem gyurcsány akár holnap leléphet, ha jön helyette valaki, aki jobb. 

2.  Ezt mondom én is.  A vizitdíjat eltöröltették az emberek.  Akkor most miért akarja azt bárki is más néven visszacsempészni.  A kompenzáció ugyanis a vizitdíj visszahozását jelenti csak más néven.  Ilyen alapon holnap orvosi találkozó díj néven is visszahozhatnák a vizitdíjat.  Jelzem a keszthelyi fideszes önkori valami ilyesmire készükl.  Évi 6000 Ft-os vizitdíj bevezetésére.

Előzmény: Törölt nick (273)
mibi Creative Commons License 2008.03.30 0 0 282
Nekem ez elég!  Sőt, bőven sok! -:))
Előzmény: csapó (267)
csapó Creative Commons License 2008.03.29 0 0 281
"Majd meglátod, megtáltosodik Mo, ha lecserélik a rablókat"
De meg ám! Csak még a parazsat kellene megtalálni hozzá. Egyelőre annyi van, hogy mindenki kössön egyezséget mindenkivel, anélkül nem ér az egész semmit.

"Ha az új többséget egy Magyarország bajait orvosló kormányzat mögötti nagy erővé akarjuk növelni, vagy akárcsak meg akarjuk tartani, az új többség új egyezségeket is kell, hogy kössön. Új egyezségekre van szükség, hogy az új többség fennmaradjon, és egy tényleges kormányzati munka társadalmi háttereként működhessen" - mondta a pártelnök, aki szerint az új egyezségek kiindulópontja a Fidesz tavaly bemutatott Erős Magyarország programja lesz.

Ha viszont az én tippjeim jönnek be, méltó leszel a nevedre. :)
Előzmény: naiv (280)
naiv Creative Commons License 2008.03.29 0 0 280

Ez a topicindító nem éri el egy pártalapszerv világpolitikai elemzésének szintjét a Vörös Csillag traktorgyárban, mondjuk 1968-ból.

- Miért gondolod, hogy csak így lehet vezetni az országot, ahogy ezek a barmok?

- Bokros semmit sem alapozott meg, csak a lejtmenetet

- Majd meglátod, megtáltosodik Mo, ha lecserélik a rablókat

Előzmény: mibi (-)
csapó Creative Commons License 2008.03.29 0 0 279
Csak 2001-2002-ben volt kétéves. De annak magasabbrendű oka volt. ;))

Viszont találtam az egészségügyre is megoldást, ez tavaly március végén hangzott el, amikor a jövősorozat keretében a közszolgáltatásokról elmélkedett Orbán.
"Azt az álláspontot alakítottuk ki - visszatérve egyébként a 2001. évi 107-es Mikola-féle népegészségügyi törvényhez - hogy azok ügyévé kell tenni az egészségügyet, akik egyébként működtetik az egészségügyet.
Hogy ez mit jelent? Ha kiemelem a (szöveg)környezet fedő porából a lényeget, láthatóvá vélik az említett törvény 7.§ (3) bekezdése "Ha a feladatátvállalási szerződés keretében, illetve ahhoz kapcsolódóan a közszolgáltatás nyújtására szolgáló ingatlan is értékesítésre kerül, akkor a 10. §-ban foglaltakat is alkalmazni kell."

Tehát, nem kell privatizálni az EÜ-kasszát, töltse azt csak az állam szükség szerint, elég az ellátórendszert megszerezni. Ha meg valakinek nincs kórháza, (kissé parafrazálva az eredeti mondást) szépen kérje meg a tulajdonosta tulajdonost, hogy adja át.
Előzmény: Törölt nick (275)
Fulika Creative Commons License 2008.03.29 0 0 278
Pontosan! Én is ezt látom egyetlen célravezető választási kritériumnak a két oldal között. Azt, hogy mit mondanak, nem számít ugyanakkora tolvaj, hazug banda mindkettő. Azt az egyet tudom összehasonlítani, hogy mi történt az egyes rezsimek alatt. Mindkét garnitúra arcátlanúl lopott, tehát ez 1-1. A fidesz sokkal jobban lesz@rta a másik felet (bár a fletó azért erősen egyenlített, bár ő inkább az országot sz@rta le), de ok 2-2. Viszont a fidesz jobban keresztülvitte az akaratát, volt egy viszonylag jó koncepciója, amit követett, a lopás mellett azért a plebsnek is cseppent, a gazdasági mérőszámok javuló tendenciát mutattak, és legalább hányingerem nem volt a főnöktől, bár nem szerettem, szóval sok kettő a fidesz javára. Az is mutatja, hogy ez az elemzés nagyjából megállja a helyét, hogy nem a tetteikbe, hanem az arcátlanságukba buktak bele, ugyanúgy ahogy most a fletó. Remélem ebből tanúltak, és ha esetleg hatalomra kerülnek, politikusabban tojnak a másik oldalra, és híveikre, mert azt továbbra is elvárom, hogy ne foglalkozzanak velük. Az tisztán bebizonyosodott, hogy félelemben nem lehet kormányozni.
Előzmény: k_szent_g (277)
k_szent_g Creative Commons License 2008.03.28 0 0 277

Szerintem meg a válasz tök egyszerű lenne, ha a topiknyitót nem vakítanák a saját (ellen)érzelmei.

Képzeljük hogy az ország egy project. Amit menedzselni kell. Volt már pár menedzserünk (és a stábjuk). Nézzük meg melyik idején mennyire volt sikeres a project. Hogy éltünk, hogy tudjunk kijönni a fizuból, mennyire volt nyudodt (vagy sem) az életünk, stb.

ennyi, ez ennyire nagyon egyszerű. Azon tök kár totózni, hogy melyik mit fog kitalálni. Végülis azért fizetjük őket, hogy kitalálják, hogy jó probléma megoldó készségük legyen.

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.28 0 0 276

Erre a félrevezető megállapításodra reagáltam.  Szerintem te is a kormány adataiból számoltál.  Akkor meg mi a baj?

Nem a kormány adataiból számoltam, és qrvára nem verik dobra, hogy mekkora összegről van szó.

Előzmény: mibi (253)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.28 0 0 275
orbánék alatt a költségvetési politika olyannyira feszes volt, hogy nem is volt éves költségvetés......:-)
Előzmény: csapó (263)
klara.water Creative Commons License 2008.03.28 0 0 274
Lehet, hogy tulságosan időigényes koalicióban kormányozni. Nem?
Előzmény: Fulika (271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!