Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 26
Most ezt a papagaj viccre ertetted? Senki sem vitatja, az amerikai resztvetel jelentoseget, inkabb csak arrol volt szo, hogy milyen halatlanok a magzarok, annak ellenere hogy vesztes orszag volt (nem ugy mint a csehek lengyelek stb...) egyforma banasmodban reszesultek. Megis kifogasoltak, hogy miert nem az amerikaiak szabaditottak fel. Ez volt a pont.
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 24
a fene tudja mikor mi lett volna. De az amerikai utánpotlás, fegyverek szállitása repülögépek stb az oroszoknak éppen elég benefit volt az orosz gyözelmekhez.

Churchill irhatott amit akart, Sztalingrád -i vereség nem azért volt mert a németek le voltak foglalva a nyugati fronton. El Alamei sem azért volt, mert az amerikaiak partraszálltak. El Alamei a führer marhasága miatt volt, Rommelnek napi jelentéseket kellett küldeni, mikor mit csinál, hol fog támadni és hova várja az utánpotlást--ezeket a titkos üzeneteket az angol titkos szolglat elfogta .

Az oroszok hatalmas túleröbe kerültek és miután sem a Kaukázusban, sem az arabok felöl nem érték el az olajat - a németeknek vége volt.
Az angolok is ripitáyra bombázhatták Deutschland-ot. A technika ami átjött, az volt a fontos.
Az amerikaiak mégis átkeltek és partra szálltak. Ez inkább azért volt, mert a nyugat beijedt a tombolo orosz sikerektöl, ha az amik nem "siettek" (?) volna, hát az oroszok szabaditják fel Franciaországot is. Igy is alig tudták megmenteni a sugárhajtásu gépeket és a V2 programmot. Nem sok mulott, hogy nem az oroszok foglalták el vitték el a rakétákat.

Két dolog: lelkes harcosok és töménytelen harci technika a szövetségesektöl.
Előzmény: denes (23)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.24 0 0 22
akkor az USA jobban tette volna, ha nem avatkozik bele a 2. VH-ba és hagyta volna hogy az oroszok elfoglalják Europát.
A berlini fal ledöntése meg a magyar függetlenség most ( nem érte meg) is csak ugy
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.24 0 0 21
az egész alapvetöen ciki. A diplomáciai egyezmények szerint, amelyik minden ország bejelenthet vizum kényszert, és valahogy ugy van a gyakorlatban, hogyha x országnak kell z országba, akkor z országnak is kell x országba.
A probléma aztán az lett, hogy amig x ország akarja, hogy z ország turistái jöjjenek, Z ország nem akarja, hogy x országbol hozzá jöjjenek.
Előzmény: mr xx (20)
mr xx Creative Commons License 2008.03.24 0 0 20

USA-nak jogavan megszabni a külöbözö vizumi kötelességeket, külömbözö országoknak, valoszinü valami okot látnak (ki tugya?) na de mitt számit egy kis önéletrajzocska ha csak ezen mulik, nemigaz? követeljenek a magyarok is önéletrajzot (privát vélemény) haha

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.24 0 0 19
hát akkor jól van, akkor kezdjed elölröl.
mit akarsz mondani??
Én arról beszéltem, hogy az egész amerikai vizum kötelezvény egy cirkusz

1. egy sereg másik eu országra nem vonatkozik, nekik nem kell önéletrajzi adat, (miért, hiszen a terrorista ott is élhetett levárhatta a pár évet, amig német utlevelet kapott...)
2. a mexicoiaknak sem kell, hovatovább utlevél sem, hiyzen atöbbezer kilométeres határon --amelyik csak itt - ott van örizve-- átmesirozhatnak.

Az egészhez a hivatalos mexico-amerikai határátkelölkhöz nem sok köze van, ott szabályos utlevél ellenörzés van, mint akárhol máshol is.
Előzmény: mr xx (17)
mr xx Creative Commons License 2008.03.23 0 0 17

 kötekedö? variabel . NEM onan jönnek (Tijuana) a "átkelök", hanem sokan onnan indulnak "neki" AMERIKÁNAK, it sok segitseget lehet kapni, (nemkell biometrikus blabla) ps: nem quide hanem guide "kiserö ?" haha. ha még valami érdekel? szivessen válaszolok. have a nice time (a határ átkelön San Diego kb 7millio ember/ havonta (ha valakit érdekel)

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.21 0 0 16
Tijuana.

Majom.
Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.21 0 0 15
most mán tutira élvezem ezt a stilust. Mán aszt hittem, hogy csak a nyevtannal van problémád, de most mán látom hogy az vót a legkevesebb. Mámint ez a Tijuana ahol pontossan bármi történhet, pédául onnan jönnek a mexicoiak.
csak aztat nemtom honnan vagy igy informálva, még a quide-t is tuttad, ammá azé valami, és nem vót az eccerü hiba nékül leirni.

Mongyuk ha nem ide tartozik, akko mért irod ide?? Merhogy mán irtam a multkor, hogy itt a biometirkus dógókról van szó, mámint hogy a németeknek meg a franciáknak mé nem kell, a magyarnak meg kell.

Mellesleg a mexicoiak nem Tiuhan-ám keresztül jönnek, hanem a többezer kilométeres határon mindenhol. De föleg nem a nagyvárosokban és az ellenörzött határátkelöhelyeken, mint Tiuhana
Előzmény: mr xx (14)
mr xx Creative Commons License 2008.03.20 0 0 14
Ok talán nemide tartozik. Tijuana tényleg egy város ahol bármi törtéhet, nemtudni pontossan, hogy hány lakosa van (kb 2 milla?) inen "indulnak" neki a usa-nak, van ("professional guide") soknak meg eséje sincs, de soknak sikererül, bevenni AMERIKAT az álmok országat,ez egy naaagy probléma.
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 13
De hiszen ö amerikai.
Előzmény: 14-69 páncélvonat (10)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 12
miben nyilvánul meg az "ennyire"? Az USA nem toborozza a turistákat és nem hirdeti hogy jöjjenek megnézni ezt a csodás országot. Akkor lenne igazad, ha igy lenne.

Nem tehet arrol, hogy ennyire érdeklödik a világ és.............és illegálisan ittmaradnak igen sokan. Én csak egy vagyok a sok közül, de itt ott hallom, --ez a magyar is kinnmaradt-az a magyar is kinnmaradt illegálisan. Nos egyik sem gondol arra, hogy azt is figyelik, hányan nem térnek vissza?? És az is rontja az átlagot.
Előzmény: 14-69 páncélvonat (10)
14-69 páncélvonat Creative Commons License 2008.03.20 0 0 11
Köszi az infót, de a köznyelv már csak ilyen, mégha tévesen is gondolják.
Előzmény: Törölt nick (4)
14-69 páncélvonat Creative Commons License 2008.03.20 0 0 10
Nem kéne ennyire nyalni az amik fenekét!
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 9
Na, hát akkor ezt a topikot s alaposan kitárgyaltuk.

Hepi Iszter.
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 8
itt nem arrol lenni szó, hanem arról, hogy a VWP-hoz "ujabban" biometrikus (aszongyák, ez valami életrajzi adat) probálnak beletenni a csipbe, tudod ez az akis vacak, ami kompjuterbe van, most meg az uj magyar utlevélbe is.
A kérdés az vót, hogy akko a régi eusoknak (nekik is illyen bordo csipes utlevelük van) mán miért nem kell ez az önéletrajzosdi??

Ez tehát a topic. Most az hogy visszaforditanak valakit vagy sem, az más kérdés.
Az egész egy cirkusz, de most nem tudom mire gondoltál Tijuánával. Mongyuk Mexicoban van, de nekik is lesz ijen bimetrikus, vagy jöhetnek a keritésen mint korábban??

Amúgy kiváncsi lennék, hogyan irsz néha hejesen, aztán megint ugy mintha nem is tanutá vona magyart.
Előzmény: mr xx (7)
mr xx Creative Commons License 2008.03.20 0 0 7
 Elöfordulhat, hogy megállitanak valakit néha, de persze nemszabad valami csoronak kinézni, külömben Mexico (Tijuana) ajánlom.
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 6
Na egy újabb tudósch.
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 5
Tudod itt azok pofáznak akik még egyszer sem mertek elindulni.
De az ilyeneket fordítsák nyugodtan vissza. Bides van körülöttük.
Előzmény: Willie (1)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 4
jol gondolod, sokat visszaforditanak akkor is ha van vizumja. Ugyanazzal a géppel megy vissza, amivel jött, gyorsan döntenek, amig feltankolják a gépet.

A Yenki--nem jenki- csak egy északi-keleti népcsoport. Az amerikaiakat tévesen gondoljátok jenkiknek, ugyanugy ahogy pld. a németek a magyarokat cigánynak, vagy az olaszokat maffiozonak stb.....

Előzmény: 14-69 páncélvonat (0)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.19 0 0 3
téged a franc se enged be az biztos, ez igy jól is van
Előzmény: 14-69 páncélvonat (0)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2
Ez egyszerü, mondd meg a rokonaidnak hogy menjenek Mexikóba és onnan csak kövessék a mexikóiakat.
Előzmény: Törölt nick (-)
Willie Creative Commons License 2008.03.19 0 0 1
Azert nem eszik ezt ilyen forron. En mar vagy 20-szor leptem be eleg sok kulonbozo varosban az USA teruletere, de meg nem lattam olyan esetet, hogy valakit ne engedtek volna be, akar vizummal akar vizum nelkul. Persze biztosan elofordul, de azert nem ez a jellemzo
Előzmény: 14-69 páncélvonat (0)
14-69 páncélvonat Creative Commons License 2008.03.19 0 0 0
Sőt mondjuk van egy biometrikus lófaszom, minden engedélyem, de majd ott a jenki határőr eldönti bemehetek é vagy sem. Ha nem vagyok szimpi, akkor nem. Na ez a vízummentesség. Röhej.
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.19 0 0 topiknyitó
Ez az egész egy cirkusz. Engem csak annyiban idegesit, hogy a barátaim, rokmonaim nem tudnak meglátogatni, mivel nyugdijas vagyok és alacsony a nyugdijam. Tehát egy másik nyugdijas Mo. kifizet 100 dollárt és elutasitják.

Közben a mexicoi határon naponta ezrével jönnek be az illegálisok. Csak gondolnak egyet és átjönnek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!