Keresés

Részletes keresés

csaba08 Creative Commons License 2019.07.26 0 0 4031

Az az! Irány most Görögország!
Én már nézem a jövő tavaszi repjegyárakat is Ciprusra....

Melindának is vannak új programjai....

 

Előzmény: barbon1 (4030)
barbon1 Creative Commons License 2019.07.24 0 0 4030

Tudod,hogy eddig még nem,de ami késik nem múlik :)

Az ősz még előttünk van. Előbb még Görögországot le kell tudni.

Előzmény: csaba08 (4029)
csaba08 Creative Commons License 2019.07.22 0 0 4029

Mindig nem lehetek Cipruson, különben én is vinném a kirándulásokat... ;) 
Zsuzsival is voltatok?

Előzmény: barbon1 (4028)
barbon1 Creative Commons License 2019.07.11 0 0 4028

Igen,az biztos,hogy a Melindáé profi volt. Kár,hogy nem voltál ott :))

Előzmény: csaba08 (4027)
csaba08 Creative Commons License 2019.07.11 0 1 4027

Szia,

 

Nagy részt igen.
Az alapséma ugyan az mindkettőjüknél.
A napok másak és a "mit mutatok meg... mit mondok el" - azaz a hozzáadott érték.

Üdv: Csabi

Előzmény: barbon1 (4026)
barbon1 Creative Commons License 2019.07.09 0 0 4026

Szia Csabi. Melinda is ezt a programot  nyomja?

Előzmény: csaba08 (4025)
csaba08 Creative Commons License 2019.07.08 0 0 4025

Sziasztok,

Ha valakit érdekelnének Cipruson az idei kirándulások. - Kirner Zsuzsi kolléganőm programjai.
Bővebb infót privátban tudok küldeni. Keress bátran.


MAGYAR NYELVŰ KIRÁNDULÁSOK 2019:

 

KIRÁNDULÁS A GÖRÖG RÉSZEN KIS KITÉRŐVEL A TROODOS-HEGYSÉGBE     Hétfőn  65 €/fő         Reggeli  után  indulunk  Limassol városába, ahol elidőzünk kicsit a bűbájos belvárosban. Innen a Troodos-hegységbe utazunk, ahol egy bor- és édességkóstolással egybekötött sétát teszünk az elragadó Omodhos falucskában. Ezt követően Paphosba buszozunk. Megnézzük a Dionűszosz-ház kétévezredes mozaikjait, az  odeont és  a halászkikötőt.  Visszaúton megállunk egy órácskára Afrodité sziklájánál, ahol a  szerelem istennője megszületett a habokból. Aki háromszor körbeússza a sziklát, örökké szép és fiatal marad! J Aki még szív alakú követ is talál a parton, az örök időkre szerencsés lesz a szerelemben! JJJ Szükséges: fürdőruha, törülköző.

KIRÁNDULÁS A TÖRÖK RÉSZRE     Kedden 75 €/fő Reggeli után  Nicosia érintésével átkelünk a török részre. Első megállóhelyünk a varázslatos Szt. Hilárion vár lesz. Kis séta árán csodaszép fényképeket készíthetünk róla és a lenyűgöző tájról. Ezután Kyrenia városába buszozunk, amit a nagy utazók méltán neveznek a Földközi-tenger gyöngyszemének. Szabadidő sétára, vásárlásra, ebédelésre, majd a meseszép Bella Pais falu felé vesszük az irányt, ahol 800 éves kora-gótikus apátságban gyönyörködhetünk és megszemlélhetjük a Lawrence Durell által sokszor emlegetett semmittevés fáját.  Ezt követően Famagustába utazunk. Itt a középkori óváros páratlan gótikus és velencei épületeit fotózhatjuk le, mint például a Szt. Miklós Katedrálist és az Othello toronyot az oroszlános kapuval. Kirándulásunkat a „halott város” megtekintésével zárjuk. Öltözködni európai módra lehet.  SZÜKSÉGES: Útlevél, vagy személyi igazolvány!!!

LARNACA-LEFKARA   Szerda délután  40 €/fő Félnapos kirándulásunk délután indul, hogy a délelőttöt mindenki strandolással, fürdőzéssel, pihenéssel tudja tölteni. (A hazautazók bőrönddel együtt indulnak és a reptéren végzik a kirándulást!) Larnacában megnézzük az 1119 éves Szt. Lázár templomot, szabadidő a belvárosban, majd a Sóstó felé vesszük az irányt és megtekintjük a híres búcsújáró-helyet, a Hala Szultán Tekkét. Ezután a Kiti nevű falucskában csodaszép másfél ezer éves templommal, a «Panagia Angeloktiszti»-vel ismerkedünk meg, majd Lefkarába buszozunk. Itt megcsodálhatjuk a helyi asszonyok gyönyörű hímzéseit és az ezüstkovács férjeik által készített remek ékszereket, használati tárgyakat. Igény esetén a teveparkot is meglátogatjuk  (A belépő, illetve a tevegelés egyénileg fizetendő ! ).

FAMAGUSTA-SALAMIS   Csütörtök délután 50 €/fő Meglátogatjuk Salamis ókori görög városállam maradványait (színház, fürdők), majd a középkori óvárost (Szt.Miklós katedrális, Othello tornya) Megtekintjük a halott várost is, az elhagyott szállodasorral. Fürdőzés a türkiz színű, aranyhomokos partszakasznál. SZÜKSÉGES: Útlevél, vagy személyi igazolvány!!!

KIRÁNDULÁS A DÉLI PARTVIDÉKRE ÉS LEFKARÁBA    Pénteken  65 €/fő Reggeli után elindulunk Lefkarába, hogy megcsodáljuk a falu asszonyainak gyönyörű hímzéseit és a helyi ezüstművesek remekeit. Ezután Limassol városába utazunk,  ahol elidőzünk kicsit a bájos  óvárosban.  Ezt követően Paphosba megyünk,  megtekintjük a Dionűszosz-ház kétezer éves mozaikjait és  a halászkikötőt.  Szabadidő ebédelésre és vásárlásra. Visszaúton megállunk egy órára Afrodité sziklájánál, ahol a szépség és szerelem istennője megszületett a habokból. Itt van fürdési lehetőség.  Szükséges: fürdőruha, törülköző.

KÖRUTAZÁS A FŐVÁROSBA ÉS A TÖRÖK RÉSZRE   Szombaton 75 €/fő  Korai reggeli után indulás Nicosiába. Az óváros megtekintése után  szabadidő, melynek keretében meglátogatjuk a Leventis Múzeumot, amely bemutatja nekünk Ciprus 9000 éves történelmét, régészeti, néprajzi és vallástörténeti szempontból egyaránt. Ezután átkelünk a török Nicosiába és folytatjuk a fővárossal való ismerkedést az 1572-ben épült csodaszép fogadóval, az Agia Sofia templommal, a piaccal és a bazárral.  Szabadidő, majd Kyrenia városkába buszozunk, amit a nagy utazók méltán neveznek a Földközi-tenger gyöngyszemének. Szabadidő sétára, ebédelésre, majd a meseszép Bella Pais falu felé vesszük az irányt, ahol 8 évszázados kora-gótikus apátságban gyönyörködhetünk és megszemlélhetjük a Lawrence Durell által oly sokszor emlegetett semmittevés fáját.  Ezt követően Famagustába utazunk, ahol a középkori óváros páratlan gótikus és velencei épületeit fényképezhetjük le. (a Szt. Miklós Katedrális, a velencei városfal az Othello toronnyal) Kirándulásunkat szomorú nevezetességgel,  a „halott város” megtekintésével zárjuk. SZÜKSÉGES: Útlevél, vagy személyi igazolvány!!!

LARNACA ÉS NICOSIA   Vasárnap délután 45 €/fő  Mivel a hazautazóknak délben le kell adni a szobákat, a csomagokkal együtt délutáni kirándulásra indulunk. Meglátogatjuk Larnacában a híres Szt.Lázár templomot, majd  szabadidő a pálmasoros sétányon, a „Finikoudes”-en és a belvárosban.Ezután a fővárosba buszozunk, ahol kényelmes séta során megtekintjük a görög Nicosia bájos óvárosát, majd a Levention Múzeumot, ami betekintést ad Ciprus 9000 éves történelmébe, mind régészeti, mind néprajzi, mind pedig vallástörténeti szempontból. Ezután átkelünk a török Nicosiába, ahol meglátogatjuk a hangulatos karavánszerájt, a Szt.Szófia Katedrálist, ami a ciprusi királyok koronázótemploma volt egykor és a bazárnegyedet. Bőséges szabadidő, vásárlásra, fényképezésre, nézelődésre. Kirándulás után a reptérre utazunk. Aki nem utazik haza, visszavisszük a szállodába. Öltözködni európai módra lehet. SZÜKSÉGES: személyi igazolvány, vagy útlevél!!!

HAJÓKIRÁNDULÁS (ebéddel) Kedden, csütörtökön és szombaton Agia Napából  36€ , transzferrel Larnacából 41€  Egésznapos hajókirándulás  az agia napai hajókikötőből a Sóhajok-hídjához, a Greco-fokhoz és  a Kék-lagúna öbölbe. A hajón faszéparázson sült, finom ebéd, ami benne van az árban.  Sok-sok móka és kacagás! J 

Vitorlás hajóval a keleti parton minden nap, All Inclusive ellátással 55 €/fő

A  KIRÁNDULÁSOK KLÍMÁS BUSSZAL, MAGYAR IDEGENVEZETÉSSEL ZAJLANAK. A BELÉPŐK BENNE VANNAK AZ ÁRBAN. IDŐSEKET, KISGYERMEKESEKET  IS SZERETETTEL LÁTUNK!  GYERMEKEKNEK (2-12)  FÉLÁRÚ. NAGYCSALÁDOS KEDVEZMÉNY.

wranglerg Creative Commons License 2019.06.22 0 1 4024

Szia CsidoYill!

Èn az autòbèrlès utàn èrdeklődnèk.Felkerestem a belinkelt kölcsönző honlapjàt.Egy B1 kategòriàs autòt nèztem ki magamnak.A valòs ügymenet utàn èrdeklődnèk.Ha jòl èrtelmeztem, kauciòt lehet a helyszinen kèzpènzben is fizetni, ami ennèl a kategòriànàl 200 eurò lenne.Ès a Török rèszre sajàt felelősègre àtvihető a bèrelt jàrmű. Helyszìnen fizetètek-e a bèrelt autò dìjàt vagy előre?Kicsit bizalmatlan vagyok mert mùltèv augusztusaban is voltunk màr török cipruson, akkor elèg kalandosra sikeredett az utazàsunk.Ha nem baj, most megosztom mint informàciòt.Hitelkàrtya hìjàn plusz 40 euròèrt zàroltak 1000 eurò kauciòt a debit kàrtyàmon.A kölcsönzőnèl kèrdeztèk a szàllàs cìmèt.Mikor megtudtàk, hogy Trikomòban lèvő Cesar Resortban van foglalàsunk.Megakartàk tagadni az autò bèrlèsèt.Màsfèlòra tàrgyalàs utàn megkaptuk vègülis az autòt.Megigertük, hogy nèzünk görögrèszen szàllàst vagy a hatàrtòl taxival megyünk török rèszre.Simàn àtengedtèk az autòt a hatàron 35 eurò plusz biztositàsèrt, a görög fullextràs biztosìtàs mellett.Booking.com-on foglalt szàllàst vègül a helyszìnen kellett fizetni.Hetekig vàrtuk, hogy levonjàk a b.kàrtyàròl.Egy orosz hölgyemèny volt a kontakt, akit bő 1 òra utàn sikerült előkaparni.A szàllàs nem az volt amit lefoglaltunk.Nègy főnek egy stùdiòt akartak adni, egy franciàgy volt benne.Egy nagyobbat kaptunk helyette plusz költsègèrt.Angolul a telefon fordìtòja segìtsègèvel kommunikàlt velünk.Most megint ebben a komplexumban sikerült szàllàst foglalnunk a booking.com-on keresztül.Nagyon megtetszett a csalàdnak.Egyèbkènt nagyon szuper hely, sok-sok medencèvel, gyerekeknek jàtszòtèr, csùszda stb. Ès egy szuper tiszta, meleg vizű tengerparti rèsz talàlhatò előtte kb.200-300 m-re .A komplexumban talalhatò lakàsokat többsegèben magànszemèlyek vasàroltàk meg.Tapasztalataink szerint oroszok, ès ezeket kiadjàk elsődlegesen orosz honfitarsaiknak.Ezèrt hianyos a nyelvtudasa az ügyintèzőknek.A mostani foglalason meg volt adva opciòkènt autoberles ès repteri transzfer biztositàsa.Bejelöltük az igènyt mindkettőre ès külön ìrtam ezirànyù igenyünket a szàllàsadònak.3 hèt eltelt, semmi vàlasz.Jùlius 14.-èn repülünk 12 napra.Szòval megint szembesültem azzal, hogy nem igazàbòl àllnak korrektsègből a helyzett magaslatàn.Kènytelen leszek egyènileg megoldani a szàllàsra utazàsunkat.Remelem nem lesz megint kalandos a törtènet.

Előzmény: CsidoYill (4002)
kaxy73 Creative Commons License 2019.06.09 0 0 4023

Gorog ciprusi autoval,de magyar tulajdonosal

Sharm.El.Sheikh Creative Commons License 2019.06.09 0 0 4022

Csak olyannal,amely mozgásképes...

Előzmény: kaxy73 (4021)
kaxy73 Creative Commons License 2019.06.08 0 0 4021

Sziasztok! Azt szeretnem kerdezni,hogy barmilyen autoval at lehet menni komppal Girnebol Tasucuba?

vargap75 Creative Commons License 2019.05.29 0 0 4020

Megtaláltam a nevet és telefonszámot a nctohungarypontcom oldalatokon.

Előzmény: csaba08 (4018)
vargap75 Creative Commons License 2019.05.29 0 0 4019

Köszi a gyors választ. Kis betűvel írtam a HUN08-at azért nem működött.

Előzmény: csaba08 (4018)
csaba08 Creative Commons License 2019.05.29 0 1 4018

Szia,

 

Évek óta ismerem őket.
Segítettek mindig itt a fórum társaknak is, akiknek szükség volt rá.
Én megbízhatónak mondanám.


Kuponkódot ellenőriztem, működik

5% kedvezmény 1 útnál

 

lásd kép!

 

De írj privátban és adok direkt kontaktot a tulajhoz.

Üdv: Csaba

 

Előzmény: vargap75 (4017)
vargap75 Creative Commons License 2019.05.29 0 0 4017

https://cyprustaxi.net/ ről kérdeztem Csabát. ;)

Előzmény: jurita (4016)
jurita Creative Commons License 2019.05.29 0 0 4016
Tavaly az inperiálon keresztül keveredtünk hozzájuk. Idén csak írtunk e-mailt és visszaírtak, hogy ott helyben kell fizetni. Június 30-tól megyünk.
Előzmény: vargap75 (4015)
vargap75 Creative Commons License 2019.05.29 0 0 4015

Szia!

Mennyire megbízható a linkelt szolgáltató. Azért érdekelne elsősorban, mert a weboldalukon kártyával kell fizetni.

A kuponkód nekem nem működött: vele és nélküle is ugyanaz az ár volt.

Előre is köszi a választ!

P.

Előzmény: csaba08 (4006)
jurita Creative Commons License 2019.05.29 0 0 4014
Mi tőlük béreltük: https://fastrentcarcy.com/
Előzmény: SzrmNrbrt (4013)
SzrmNrbrt Creative Commons License 2019.05.28 0 0 4013

Üdv! 

 

Abban kérném a segítségeteket, hogy a Larnakai reptéren találhat autó kölcsönzők közül melyiket ajánljátok, melyik kölcsönző autójával mehetek át északra? Köszönöm előre is!

csaba08 Creative Commons License 2019.05.06 -1 0 4012

Valaki most szerdán reggel Ciprusra / Észak-Ciprusra?

CsidoYill Creative Commons License 2019.04.19 0 0 4011

Bár én lehetnék ott 3 hétig! :) Bérelj autót, és csavarogj! :) Sárga vagyok! :)

Előzmény: Advagraf (4008)
peliatan Creative Commons License 2019.04.18 0 0 4010

Kedves "mínuszoló", nem tudom melyik kérdésemet "véleményezted"?  A tömegközlekedést?, ami van, vagy a taxisokat? Igen, érkezéskor az  első utazáson átvert, 10 lírával, akkor még nem ismertem a tarifát, most már tudom! 

Előzmény: peliatan (4007)
peliatan Creative Commons License 2019.04.18 0 0 4009

Lárnaka reptérről helyi busszal eljutsz a "buszpályaudvarra", 1,50 €-ért és 30'-ként járnak a buszok. Oda érkeztünk Nicosiából is, 4 €-ért.

A menetrendet itt találod: www.intercity-buses.com 

Előzmény: Advagraf (4003)
Advagraf Creative Commons License 2019.04.06 -1 0 4008

Köszönöm Mindenki segítségét!

A „font ügy” OK! Magam is a nem hivatalos angol fontra (GBP) gondoltam.  Ebben a zavaró, hogy, ha nincs valakinél a vendéglátók által kedvelt készpénz, akkor éjfél körül kell a kocsiban a hivatalos fizető eszköz (EUR), a helyi félhivatalos török pénz (TRY), a nem hivatalos angol font (brexit GBP) és a nosztalgiából vagy más okból használt régi ciprusi font (CYP) árfolyamát megvitatni. Bármilyen meglepő, de az utóbbi árfolyamát máig jegyzik. Segítségetekkel nem foghatnak ki rajtam, ahogy 88-ban Larnaca kikötőkében sem sikerült a Lengyeleknek. Amo szappant, fecske cigit, orosz vodkát adtak a világ bármely készpénzéért cserébe, ha az nem kötődött a szocialista országok valutájához. Bocs az OFF-ért-:)

Abban bíztam, hogy valakinek friss és konkrét infója van a „strand ügy” megoldásához. Sebaj, marad a szállásadó letámadása. Azért mindent köszönök Csabának, CsidoYill+nek és Szilisofor-nek.  Segítő szándékú soraitokból kihallani véltem a csodálkozást, miért akarok tábort verni és mit fogok csinálni három hétig a semmi közepén. Nem titok, de ez még az előzőnél is OFF-abb-:) Nem untatnám ezzel a fórumozókat.

peliatan Creative Commons License 2019.04.06 -1 0 4007

Van Valakinek információja arról, hogy Nicosia török részén milyen a tömegközlekedés? Mennyire verik át ott a taxisok az külföldieket? Pár nap mulva utazunk :-)

!

Köszönöm a válaszokat

csaba08 Creative Commons License 2019.04.05 0 1 4006

Szia,

 

Néztem a szállásod a térképen.
Én jöttem már végig azon az úton Karpaz legvégétől...

Hát nem mondhatom, hogy ott túl sok homokos part lenne...
Viszont egy kicsivel odébb található egy homokos kis öböl. Lásd műholdkép.

 



Nem vagyok benne biztos, hogy ott a legjobb szállást választottad, kb nincs ott semmi, nyilván ezért olcsó az ár.

Pihenésre viszont tökéletes. :)

 

Transzferhez és privát kirándulásokhoz még mindig őket tudom ajánlani, nagyon korrekt társaság: https://cyprustaxi.net/
Magyar vendégeknek tavaly óta van egy kuponkód a foglaláshoz: HUN08 amire 5-10%-k kedvezményt adnak.

Árakat Angol fontban kaptad.

Ha kérdés van , keress.
Üdv: Csaba

 

Előzmény: Advagraf (4003)
szilisofor Creative Commons License 2019.04.05 0 0 4005

Szia!

 

Mi szeptemberben végigjártuk a partszakaszt. Nem vagyok biztos, hogy a Booking pontosan határozta meg a szállás helyét de próbáltam beazonosítani.  Mindenesetre arra elég sziklás a part. Van ott parkoló ahol megálltunk és a helyiek piknikeztek. Az biztos , hogy csodálatos hely de szerintem strandolásra nem alkalmas. Ha van lehetőségetek akkor a főúton mennyetek tovább és pár kilúméterre van egy nagy homokos strand ahol nagyon kevesen vannak. Vagy javaslom még kicsit messzebb kb. 20 perc autó útra az Oasis Manastiri melletti partszakaszt. Véleményem szerint nemcsak Ciprus de a mediterrán térség egyik legszebb partja. Finom homokos és áttetsző a víz. Lehet napágyat is bérelni viszont nincs tömeg. Mikor ott jártunk egész nap talán ha 20-an lehettek összesen....velünk együtt. Vannak fenn fényképek a Google Earthon amiket én raktam fel, talán felkelti az érdeklődésed :)

Előzmény: Advagraf (4003)
CsidoYill Creative Commons License 2019.04.05 0 0 4004

Szia, a szállással, ill a közeli stranddal kapcsolatban nem tudok írni semmit, de az Északi részen többnyire a török líra a fizetőeszköz, illetve sok helyen az eurot is elfogadják. Ciprusi font már nem létezik. Angol fontban én nem láttam kiírva árakat amerre jártunk.

Előzmény: Advagraf (4003)
Advagraf Creative Commons License 2019.04.04 0 0 4003

Kedves Mindenki!

Egy ideje passzív látogatója vagyok a fórumnak. Az olvasottak alapján aktivizáltam magam és foglaltam repülőjegyet, illetve fotók, korábbi vendégek értékelése (van köztük magyar is) és kedvezőnek ítélt ár alapján szállást három hétre. Ezt követően kezdtem tájékozódni további részletekről. Pár kérdésre keresek választ bárkitől aki tud segíteni, illetve „bennfentes információk ” ismerőjétől, Csabától, aki többször felajánlotta segítségét az eltévedt utazóknak. A kérdéseimet feltehetném a leendő szállásadómnak (fel is fogom), de gondoltam előtte tőletek/fórumozóktól kérdezek az anyanyelvemen.

Az általam ismert térképi alkalmazásokból nem állapítható meg a szállásom és strandolásra alkalmas partszakasz kapcsolata. A Google képi keresője sem nyújt segítséget. Az egyetlen fotó nem túl biztató és nem biztos, hogy a helyszínen készült. Kérdésem: a Cyprus Bungalows (szállásom a Karpaz félszigeten) közelében (pl. 200 méteren belül) található szikla mentes, közel sík, strandolásra alkalmas terület?

Larnaka reptérre érkezem, ahonnan a transzfer árát fontban adták meg. Vajon mit kell ezen érteni, Angol fontot vagy a régi ciprusi fontot. Kérdésem: általános a font használata az észak-ciprusi idegenforgalomban? Ha igen melyik fontot kellene ezen érteni?

Előre is kösz Mindenkinek!

CsidoYill Creative Commons License 2019.03.30 0 2 4002

Sziasztok!

Márciusban 3 éjszaka, 4 nap + 1x vissza Görögből Gazimagusaba. 

Nagyon klassz volt az utazásunk, csak kevés volt! :)

Amit másképp csinálnék: az itthonról eltervezett ott töltött időhöz még minimum 2-3 napot hozzá tennék. Miért? Mert hiába terveztük el, hogy merre, és mit nézünk meg, sorozatosan elcsúsztunk az idővel. Nagyon szép helyek vannak, mi útközben majd mindenhol megálltunk, lekanyarodtunk strandokat, partokat, falukat nézni, a Karpaz félszigeten a csacsikkal is sok időt eltöltöttünk -több helyen találkoztunk velük, répát vittünk, ettettük őket - elmentünk teljesen a félsziget végéig, a kőtábláig, megmásztuk a Szt. Hilarion-t, egészen a legtetejéig (732m), megnéztük a Bellapais Manastiri-t.

Viszont a szálláshelyek betervezettsége miatt már nem volt időnk a Buffavento Castle-ra.

A Karpaz félszigeten útközben beleakadtunk egy Tulipán-ünnepbe Avtepe-ben. Török folklór, ott sütött göreme, fánkok, mindenféle egyéb finomságok.

Girne szuper város, a vár környéke nagyon tetszett. Gazimagusa is klassz, és a Petek cukrászdában isteniek a sütik! Nicosiában is voltunk, klassz a Karavánszeráj épülete, a Selimiye Camii, a "csarnok", érdekes volt a drótkerítéses rész, ill a határ is, de a város hangulata tetszett, ill a madáretetős díszítésű kis utca, a falfestések. Erre a városra fél nap sztem elég. Kivéve, ha gyalogosan sétálgatunk át a határon, és a görög részt is innen nézzük meg.

Dipkarpazban is megálltunk egy órára.

Amit másképp csinálnék, jobban felkészülnék Lefke és Güzeyurt környéki látnivalókból. Felmentünk egészen Sadrazamköly-ig.

Lapta-ban volt az első szállásunk a Club Aldaban, majd Girne külvárosában a Sun Rays Hostel, azután Trikomóban az Edelweiss Residence -sötétben alig lehet megtalálni, és a google is rossz helyre visz - . Girnében többet kellett volna maradni, nekünk ez a város tetszett a legjobban, és egyet még a Karpaz félszigeten. 

Az autó - Nissan March-ot kaptunk - az autotrustcyprus.com -on béreltük. Yiannis -sal leveleztünk előtte, de vhogy kiesett a fejéből, hogy mi Északra is mennénk.. amikor a páfoszi reptéren megkérdeztük, hogy kell e vmi doksi ahhoz, hogy Északra menjünk, azt mondta nem kell, de Északról ne telefonáljunk neki! :) A March kissé ütött kopott volt, nem volt kalaptartója sem. A bőröndjeink így láthatóak voltak, ill a hátizsákok a hátsó ülésen. És nem történt semmi hálistennek! Pedig mindenhol ott hagytuk a kocsit. 

Yesilirmaknál mentünk át Északra. 35 Euro a kötelező biztosítás. Ki volt rakva egy tábla, amin 25 Euro szerepelt a szgk-nak, ennek ellenére a biztosítós srác 35-öt számolt. Azt magyarázta, hogy nincs 3 - 4 -5 napos biztosítás, csak havi. És mutogatta a monitort...  Minden határáplépésnél a görögök sokkal jobban kérdeznek, és nézik a csomagokat. Alkohol és cigi után érdeklődnek, de minden gyorsan megy.  

Az utak jók, kivéve a Karpazon. Ott vannak rossz részek. De lehet haladni. 

Vodafone REDes vagyok, így végig volt internetünk. És jól működött! Egy két hely volt csak, ahol nem volt rövid ideig térerő. 

A bal oldali közlekedés könnyen ment. 3x-4x volt ablaktörlő az index helyett, és ennyi. A körforgalom sem okozott problémát. 

Nincsen nagy forgalom, talán csak a városokban néha, de simán megy minden.

A mi véleményünk: Nyugodtan mehet mindenki az Északi részre! :) A Waze is működik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!