Keresés

Részletes keresés

CsidoYill Creative Commons License 2019.04.19 0 0 4011

Bár én lehetnék ott 3 hétig! :) Bérelj autót, és csavarogj! :) Sárga vagyok! :)

Előzmény: Advagraf (4008)
peliatan Creative Commons License 2019.04.18 0 0 4010

Kedves "mínuszoló", nem tudom melyik kérdésemet "véleményezted"?  A tömegközlekedést?, ami van, vagy a taxisokat? Igen, érkezéskor az  első utazáson átvert, 10 lírával, akkor még nem ismertem a tarifát, most már tudom! 

Előzmény: peliatan (4007)
peliatan Creative Commons License 2019.04.18 0 0 4009

Lárnaka reptérről helyi busszal eljutsz a "buszpályaudvarra", 1,50 €-ért és 30'-ként járnak a buszok. Oda érkeztünk Nicosiából is, 4 €-ért.

A menetrendet itt találod: www.intercity-buses.com 

Előzmény: Advagraf (4003)
Advagraf Creative Commons License 2019.04.06 -1 0 4008

Köszönöm Mindenki segítségét!

A „font ügy” OK! Magam is a nem hivatalos angol fontra (GBP) gondoltam.  Ebben a zavaró, hogy, ha nincs valakinél a vendéglátók által kedvelt készpénz, akkor éjfél körül kell a kocsiban a hivatalos fizető eszköz (EUR), a helyi félhivatalos török pénz (TRY), a nem hivatalos angol font (brexit GBP) és a nosztalgiából vagy más okból használt régi ciprusi font (CYP) árfolyamát megvitatni. Bármilyen meglepő, de az utóbbi árfolyamát máig jegyzik. Segítségetekkel nem foghatnak ki rajtam, ahogy 88-ban Larnaca kikötőkében sem sikerült a Lengyeleknek. Amo szappant, fecske cigit, orosz vodkát adtak a világ bármely készpénzéért cserébe, ha az nem kötődött a szocialista országok valutájához. Bocs az OFF-ért-:)

Abban bíztam, hogy valakinek friss és konkrét infója van a „strand ügy” megoldásához. Sebaj, marad a szállásadó letámadása. Azért mindent köszönök Csabának, CsidoYill+nek és Szilisofor-nek.  Segítő szándékú soraitokból kihallani véltem a csodálkozást, miért akarok tábort verni és mit fogok csinálni három hétig a semmi közepén. Nem titok, de ez még az előzőnél is OFF-abb-:) Nem untatnám ezzel a fórumozókat.

peliatan Creative Commons License 2019.04.06 -1 0 4007

Van Valakinek információja arról, hogy Nicosia török részén milyen a tömegközlekedés? Mennyire verik át ott a taxisok az külföldieket? Pár nap mulva utazunk :-)

!

Köszönöm a válaszokat

csaba08 Creative Commons License 2019.04.05 0 1 4006

Szia,

 

Néztem a szállásod a térképen.
Én jöttem már végig azon az úton Karpaz legvégétől...

Hát nem mondhatom, hogy ott túl sok homokos part lenne...
Viszont egy kicsivel odébb található egy homokos kis öböl. Lásd műholdkép.

 



Nem vagyok benne biztos, hogy ott a legjobb szállást választottad, kb nincs ott semmi, nyilván ezért olcsó az ár.

Pihenésre viszont tökéletes. :)

 

Transzferhez és privát kirándulásokhoz még mindig őket tudom ajánlani, nagyon korrekt társaság: https://cyprustaxi.net/
Magyar vendégeknek tavaly óta van egy kuponkód a foglaláshoz: HUN08 amire 5-10%-k kedvezményt adnak.

Árakat Angol fontban kaptad.

Ha kérdés van , keress.
Üdv: Csaba

 

Előzmény: Advagraf (4003)
szilisofor Creative Commons License 2019.04.05 0 0 4005

Szia!

 

Mi szeptemberben végigjártuk a partszakaszt. Nem vagyok biztos, hogy a Booking pontosan határozta meg a szállás helyét de próbáltam beazonosítani.  Mindenesetre arra elég sziklás a part. Van ott parkoló ahol megálltunk és a helyiek piknikeztek. Az biztos , hogy csodálatos hely de szerintem strandolásra nem alkalmas. Ha van lehetőségetek akkor a főúton mennyetek tovább és pár kilúméterre van egy nagy homokos strand ahol nagyon kevesen vannak. Vagy javaslom még kicsit messzebb kb. 20 perc autó útra az Oasis Manastiri melletti partszakaszt. Véleményem szerint nemcsak Ciprus de a mediterrán térség egyik legszebb partja. Finom homokos és áttetsző a víz. Lehet napágyat is bérelni viszont nincs tömeg. Mikor ott jártunk egész nap talán ha 20-an lehettek összesen....velünk együtt. Vannak fenn fényképek a Google Earthon amiket én raktam fel, talán felkelti az érdeklődésed :)

Előzmény: Advagraf (4003)
CsidoYill Creative Commons License 2019.04.05 0 0 4004

Szia, a szállással, ill a közeli stranddal kapcsolatban nem tudok írni semmit, de az Északi részen többnyire a török líra a fizetőeszköz, illetve sok helyen az eurot is elfogadják. Ciprusi font már nem létezik. Angol fontban én nem láttam kiírva árakat amerre jártunk.

Előzmény: Advagraf (4003)
Advagraf Creative Commons License 2019.04.04 0 0 4003

Kedves Mindenki!

Egy ideje passzív látogatója vagyok a fórumnak. Az olvasottak alapján aktivizáltam magam és foglaltam repülőjegyet, illetve fotók, korábbi vendégek értékelése (van köztük magyar is) és kedvezőnek ítélt ár alapján szállást három hétre. Ezt követően kezdtem tájékozódni további részletekről. Pár kérdésre keresek választ bárkitől aki tud segíteni, illetve „bennfentes információk ” ismerőjétől, Csabától, aki többször felajánlotta segítségét az eltévedt utazóknak. A kérdéseimet feltehetném a leendő szállásadómnak (fel is fogom), de gondoltam előtte tőletek/fórumozóktól kérdezek az anyanyelvemen.

Az általam ismert térképi alkalmazásokból nem állapítható meg a szállásom és strandolásra alkalmas partszakasz kapcsolata. A Google képi keresője sem nyújt segítséget. Az egyetlen fotó nem túl biztató és nem biztos, hogy a helyszínen készült. Kérdésem: a Cyprus Bungalows (szállásom a Karpaz félszigeten) közelében (pl. 200 méteren belül) található szikla mentes, közel sík, strandolásra alkalmas terület?

Larnaka reptérre érkezem, ahonnan a transzfer árát fontban adták meg. Vajon mit kell ezen érteni, Angol fontot vagy a régi ciprusi fontot. Kérdésem: általános a font használata az észak-ciprusi idegenforgalomban? Ha igen melyik fontot kellene ezen érteni?

Előre is kösz Mindenkinek!

CsidoYill Creative Commons License 2019.03.30 0 2 4002

Sziasztok!

Márciusban 3 éjszaka, 4 nap + 1x vissza Görögből Gazimagusaba. 

Nagyon klassz volt az utazásunk, csak kevés volt! :)

Amit másképp csinálnék: az itthonról eltervezett ott töltött időhöz még minimum 2-3 napot hozzá tennék. Miért? Mert hiába terveztük el, hogy merre, és mit nézünk meg, sorozatosan elcsúsztunk az idővel. Nagyon szép helyek vannak, mi útközben majd mindenhol megálltunk, lekanyarodtunk strandokat, partokat, falukat nézni, a Karpaz félszigeten a csacsikkal is sok időt eltöltöttünk -több helyen találkoztunk velük, répát vittünk, ettettük őket - elmentünk teljesen a félsziget végéig, a kőtábláig, megmásztuk a Szt. Hilarion-t, egészen a legtetejéig (732m), megnéztük a Bellapais Manastiri-t.

Viszont a szálláshelyek betervezettsége miatt már nem volt időnk a Buffavento Castle-ra.

A Karpaz félszigeten útközben beleakadtunk egy Tulipán-ünnepbe Avtepe-ben. Török folklór, ott sütött göreme, fánkok, mindenféle egyéb finomságok.

Girne szuper város, a vár környéke nagyon tetszett. Gazimagusa is klassz, és a Petek cukrászdában isteniek a sütik! Nicosiában is voltunk, klassz a Karavánszeráj épülete, a Selimiye Camii, a "csarnok", érdekes volt a drótkerítéses rész, ill a határ is, de a város hangulata tetszett, ill a madáretetős díszítésű kis utca, a falfestések. Erre a városra fél nap sztem elég. Kivéve, ha gyalogosan sétálgatunk át a határon, és a görög részt is innen nézzük meg.

Dipkarpazban is megálltunk egy órára.

Amit másképp csinálnék, jobban felkészülnék Lefke és Güzeyurt környéki látnivalókból. Felmentünk egészen Sadrazamköly-ig.

Lapta-ban volt az első szállásunk a Club Aldaban, majd Girne külvárosában a Sun Rays Hostel, azután Trikomóban az Edelweiss Residence -sötétben alig lehet megtalálni, és a google is rossz helyre visz - . Girnében többet kellett volna maradni, nekünk ez a város tetszett a legjobban, és egyet még a Karpaz félszigeten. 

Az autó - Nissan March-ot kaptunk - az autotrustcyprus.com -on béreltük. Yiannis -sal leveleztünk előtte, de vhogy kiesett a fejéből, hogy mi Északra is mennénk.. amikor a páfoszi reptéren megkérdeztük, hogy kell e vmi doksi ahhoz, hogy Északra menjünk, azt mondta nem kell, de Északról ne telefonáljunk neki! :) A March kissé ütött kopott volt, nem volt kalaptartója sem. A bőröndjeink így láthatóak voltak, ill a hátizsákok a hátsó ülésen. És nem történt semmi hálistennek! Pedig mindenhol ott hagytuk a kocsit. 

Yesilirmaknál mentünk át Északra. 35 Euro a kötelező biztosítás. Ki volt rakva egy tábla, amin 25 Euro szerepelt a szgk-nak, ennek ellenére a biztosítós srác 35-öt számolt. Azt magyarázta, hogy nincs 3 - 4 -5 napos biztosítás, csak havi. És mutogatta a monitort...  Minden határáplépésnél a görögök sokkal jobban kérdeznek, és nézik a csomagokat. Alkohol és cigi után érdeklődnek, de minden gyorsan megy.  

Az utak jók, kivéve a Karpazon. Ott vannak rossz részek. De lehet haladni. 

Vodafone REDes vagyok, így végig volt internetünk. És jól működött! Egy két hely volt csak, ahol nem volt rövid ideig térerő. 

A bal oldali közlekedés könnyen ment. 3x-4x volt ablaktörlő az index helyett, és ennyi. A körforgalom sem okozott problémát. 

Nincsen nagy forgalom, talán csak a városokban néha, de simán megy minden.

A mi véleményünk: Nyugodtan mehet mindenki az Északi részre! :) A Waze is működik.

CsidoYill Creative Commons License 2019.03.27 0 0 4001

Girne, Girne, Girne! Nekem ez a város tetszett a legjobban! :)

Előzmény: Bulirobot1 (3990)
Csilla&Domi Creative Commons License 2019.03.24 -1 0 4000
Most vagyunk Eszakon, a Vodafone teljesen jól működik. Folyamatosan netezunk. Vodafone TR. Szuper jól működött végig.
Jack35 Creative Commons License 2019.03.21 0 1 3999

Mivel ezekhez net kell csak akkor működik ha az van

Előzmény: peliatan (3998)
peliatan Creative Commons License 2019.03.21 0 0 3998

A viber, WhatsApp és a skype működik?

Előzmény: Jack35 (3996)
Jack35 Creative Commons License 2019.03.21 0 0 3997

Hja és a vodánál kint csak 3g van.

Előzmény: Jack35 (3996)
Jack35 Creative Commons License 2019.03.21 0 1 3996

Szia, én voltam Észak-Cipruson. A Voda működik, csak vigyázz, mert a Telsim hálózatán ingyenes !!! Telenornál 2-es zóna Észak Ciprus tehát nem EU és fizetős ! Mivel Telekomos számom nincs, ezt eddig nem tudtam:

 

Gyakorlati tanácsaink megjelenésének időpontjában (2017. október 20.) ÉszakCipruson nem működnek a Magyar Telekom (30-as) mobiltelefon vonalak. Tehát sem hívást indítani sem fogadni nem tudnak az Észak-Cipruson ilyen előfizetéssel rendelkező utasaink.

Előzmény: CsidoYill (3994)
llaci10 Creative Commons License 2019.03.21 0 1 3995

Egy "haspók" kérdés : A török Nicosiában mennyire megtalálható két isztambuli kedvencem a simit, és a frissen préselt gránátalmalé?

CsidoYill Creative Commons License 2019.03.18 0 1 3994

Ok, igyekszem majd. 03.30-31-én megpróbálom :) Elsődlegesen a tengerpart, városok, falvak, török étkek, ill ami látnivalókról tudunk, ezek vonzanak oda. Körbe megyünk a szigeten, remélem, hogy szuper lesz! Autót végül nem az Imperialtól béreltünk - nagyon aranyosak voltak a lányok akikkel leveleztünk- de 4 e-mailembe telt, mire végre leírták, hogy nem a Török biztosítás miatt kaptunk 40 E-val több fizetni valót, mint ami a honlapon kijött, hanem az autó Páfoszra vitele, majd onnan Larnakába visszajuttatása a különbözet. Így az AutoTrust-nál foglaltunk, és remélhetőleg minden ok lesz. Páfoszból Pahíamosz-ba autózunk, ott töltünk egy éjszakát, és Yesilirmak-nál megyünk át. Következő szállásunk Oteller Bolgesi Lapta Girne Kibris-en lesz :) Majd Girne túloldalán. IEzen a két részen Girne, a környező  várak ill Lefcosia amiket megnézünk, ill. minden, ami utunkba kerül, és megtetszik. Ezután a Karpaz félsziget, onnan Trikomo-ban szállunk meg. Másnap Famagusta és környéke, majd vmikor vissza a görög részre Strovilianál - Ayios Nikolaosnál,  és Ayia Napa, és környéke, vhol itt fogok mindjárt szállást foglalni, majd Larnaka felé, utána Limassol, és vissza Páfosz. Feszített cigányélet lesz, :) de ez a felderítő körutunk, és magamat ismerve úgyis majd minden bokornál, hegynél, szép háznál, helyi kajáldánál, virágnál, csacsinál úgyis megállunk. Úgyhogy terv van...  de hogy mi valósul meg belőle? :) 

Vki aki volt már kinn VODAFONE-nal, hogyan működött a nete? 

Drukkoljatok, hogy majd csak szuper dolgokról számoljak be!

Kissé még nyomaszt ez a nincs ott biztosítás a kocsira dolog...

Előzmény: Bulirobot1 (3993)
Bulirobot1 Creative Commons License 2019.03.18 0 1 3993

Írd majd meg te is hogy merre, hogy, hol,
Hol volt jó, hol lett volna mást célszerűbb. Köszi

Előzmény: CsidoYill (3992)
CsidoYill Creative Commons License 2019.03.18 0 0 3992

AAAAAAAAAAA  Írtam. Holnap indulunk. Körbe! :) Remélem, minden szuper lesz! 

Előzmény: szilisofor (3989)
peliatan Creative Commons License 2019.03.17 0 0 3991

Ez nekem nagyon jó hír, mi 11.-én utazunk!  Páfosz-ra érkezünk (Daphne Hotel).

12.-én tovább, É-Nicosiába (airbnb) 1 nap Famaguszta, és Lárnakából jövünk vissza (Larco Hotel). 

Ugye adsz valami használható, gyakorlati útmutatót?

Előzmény: Bulirobot1 (3990)
Bulirobot1 Creative Commons License 2019.03.16 0 0 3990

Ez engem is érdekelne. Mi április 1-8-ig megyünk, és körútban gondolkozunk, északra is délre is.
Április elején nem annyira a tenger számít, inkább városnézés. Jó lenne tudni, hogy hol érdemes megszállni, ahol szép óvárosok vannak.

Előzmény: szilisofor (3989)
szilisofor Creative Commons License 2019.02.20 0 0 3989

Szia!

 

E-mailt írj és telefonon beszéljünk ezekről a dolgokról mert leírni baromi sok lenne. Mi szeptemberben körbementünk a szigeten, van tapasztalatom.

Előzmény: CsidoYill (3988)
CsidoYill Creative Commons License 2019.02.17 0 1 3988

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Sok mindent elovastam, és köszi mindenkinek aki beszámolt! :) Márciusban 6 teljes, és a 2 utazásos napot leszünk Cipruson. Páfoszba érkezünk, és mindenképpen szeretnénk körutat csinálni, de ez az autóbérléses dolog Északra elbizonytalanít. Megtaláltam a térképet, KÖSZI!, és a Yesilirmaki határátkelőn terveznénk átmenni, majd Famagustánál vissza. kb 3 napot szeretnénk Északon tölteni. Kérdéseim, hangos gondolataim - segítsetek kérlek - ezek lennének:

ugye nem érvényes a full biztosítás az Északi részen - ergo "kidobott pénz" az ott töltött napokra..:

1) Hogyan közlekednek Északon? Milyen a vezetési stílusuk? Mi mindketten jó vezetők vagyunk, 30 és 4 év alatt nem volt semmi balesetünk sehol, és napi szinten, sokat vezetünk, külföldön is, itthon is, Bp-en rengeteget.  Nyugodt lehetek, hogy normálisan közlekednek, és mint eddig, ott sem lesz semmi baj? Bízhatunk a rutinunkban?   

2) előfordulhat e, hogy parkoláskor, vagy éjjel pl bármi történik a bérelt kocsival?  Nem tudom... meghúzzák, kiveszik a kereket, feltörik, akármi...  Tudom, nem jós senki, de azt aki volt már kinn gondolom tudja, hogy vannak-e ott ilyen egyének, vagy sem?  Ráadásul mint olvastam, a rendszámról egyből kiderül, hogy déli bérelt kocsi... - bocsi, senkit sem szeretnék megsérteni! -

3) milyenek az utak? mert ugye a déli részre külön van biztosítás a gumikra, alvázra, szélvédőre, tükrökre.....

Bátorítást vagy eltántorítást szeretnék :)  Azt véletlenül sem tudnám kifizetni, ha x ezer euro kárunk keletkezne....  És hangsúlyozom, magunkban bízunk! :) 

MÁSIK: Eszembe jutott olyan is, hogy Páfoszban bérelnénk, Nicosiában visszaadnánk -de ebben is van ugye plusz ktsg, hiszen másik helyen adjuk le - átsétálunk a határon, és a Török oldalra vhová kérünk kocsit az Oscar-tól. Azzal autózunk az Északi részen, majd Nicosiában visszaadjuk. Aztán a görög részen újra bérlés...  De ez kicsit macerás, és megbolygatná az eredeti szép körbe megyünk a szigeten tervünket. 

Nos szeretném, ha jó javaslatokat kaphatnék!  Hogyan lehetne ezt a legjobban, aránylag ktsghatékonyan véghezvinni? kivitelezni? Ill kell e féni? Nagyon szeretnénk bejárni az Északi részt is!   Köszönöm előre is! 

jurita Creative Commons License 2018.11.28 0 3 3986

Sziasztok, az őszi szünetet kicsit megtolódva Észak- Cipruson jártunk. Bécsből Level-lel repültünk Larnacába. Autót az imperiálnál béreltünk full cascoval. a 10 napra 210Euroért. Mivel éjszakai járat volt és hajnali 3-ra értünk Larnacába az első éjszakára a Larco Hotelben foglaltunk szállás. Erről a hotelről annyit, hogy közel van a reptérhez. Reggel indultunk Északra, az Ayios Nikolaos/Famagusta határátkelőn mentünk át, itt vettünk biztosítást az autóra 25euróért. (Ez csak kötelezőbiztosítás!!) Szállásunk a Salamis Bay Conti hotel volt. Eredetileg a Kaya Aramisba akartunk menni, de a Travelrepublic visszadobta a foglalásunkat. A hotel minden tekintetben nagyon jó volt, csak keskeny a partja. Sajnos az előrejelzésből tudtuk, hogy az első négy napban csak kirándulós időnk lesz. Nem is bántuk mert ez is volt az egyik cél. Másnap elindultunk a Karpaz-félsziget csücskéig a Szent András kolostorig. Útközben megnéztük Bafrát, mert hát elvileg oda készültünk, a golden beach-t, egy szikla barlangot, és megetettük a csacsikat. 

Következő nap Lefkosa/Nikosia felé vettük az irányt. Megnéztük az óvárost,a Selimiye-Mecset, Büyük Han, a régi piacot és természetesen meg akartuk mutatni a gyerekeinknek a kontrasztot a két városrész között. Sajnos ez nem jött össze, mivel, nálunk csak személyi volt, belépni viszont útlevéllel léptünk be két napja, amit a hotelbe hagytunk, így ez elsőre elmaradt, mert nem engedtek át minket. Észak felé folytattuk utunkat megnéztük Bellapais Monastery-t a Kyreniában a várat és sétáltunk a kikötőbe.

Másnap megnéztük Salamis romjait, Famagusta óvárosát, a tengerparton elsétáltunk a lezárt övezetig, majd a déli oldal felé vettük az irányt. Kicsit turistáskodtunk Ayia Napában elmentünk Cape Grecohoz és a Kamara Tou Korakát amit már csak szürkületben láttunk.

Az utolsó hűvösebb napunkon (25fok), ismét a főváros felé vettük az irányt, most már útlevéllel a táskánkban. Első megállónak a piac volt. Imádom a piacokát, ez is nagyon bejött. Vettünk pár „márkás” cuccot, ettünk finom gyümölcsöt és megpróbálkoztunk a határ átsétálással. Majdnem sikerült!! Az úgy volt, hogy a gyerekeket és engem átengedtek, de a férjemet, akinek a nevén a kocsi volt regisztrálva, na őt nem, csak a kocsival. Így míg mi, kicsit sétáltunk a görög oldalon, addig Ő frappézott egyet a törökön.

A hét további részében a strandolásé volt a főszerep!

Nagyon jó éreztük magunkat az északi oldalon, így a jövő nyáron is Ciprus felé vesszük az irányt.

 

peliatan Creative Commons License 2018.11.20 0 0 3985

Szia!

Köszönöm a válaszod.

Nézelődtem török-görög oldalon és most árban hasonló.

Az airbnb-n találtam a görög részen, 2 szobás luxus apartmant, nagy lakás de nem tudni hány m2, 3 főre, 57,30 €/éj-ért.

Rengeteg, szebbnél-szebb, több szobás   lakást kínálnak és jó áron.

Érdekes lemondási feltétel van, nem tudom, hogy az airbnb módosított, vagy ez Ciprusra jellemző?

Ha 48 órán túl mondom le, a "felmerült költségeket" már fizetni kell! Eddig ilyen nem volt.

(Feltételezem az airbnb közvetítői jutalékát.)  

Előzmény: kirgizke (3984)
kirgizke Creative Commons License 2018.11.19 0 1 3984

Szia!

 

Mi ugyan már régen voltunk, de annak idején a török részen aludtunk, a görög részen elég drágák voltak  a szállások.

Talán régebben be is linkeltem, hogy hol voltunk. Elég fapad volt...

 

Nicosia jó hely, nekem nagyon tetszett. :-)

Előzmény: peliatan (3983)
peliatan Creative Commons License 2018.11.19 0 0 3983

Érdeklődöm: 4 éjszakára, Nicosiának a görög, vagy a török részén érdemes szállást foglalni?

csamparev Creative Commons License 2018.11.03 0 0 3982

Köszönöm, keresni foglak!

Előzmény: csaba08 (3981)
csaba08 Creative Commons License 2018.11.03 0 0 3981

Szia!

Keress bátran, segítek mindenben.

Üdv: Csabi

https://www.nctohungary.com/

Előzmény: csamparev (3980)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!