Keresés

Részletes keresés

CsidoYill Creative Commons License 2019.03.30 0 1 4002

Sziasztok!

Márciusban 3 éjszaka, 4 nap + 1x vissza Görögből Gazimagusaba. 

Nagyon klassz volt az utazásunk, csak kevés volt! :)

Amit másképp csinálnék: az itthonról eltervezett ott töltött időhöz még minimum 2-3 napot hozzá tennék. Miért? Mert hiába terveztük el, hogy merre, és mit nézünk meg, sorozatosan elcsúsztunk az idővel. Nagyon szép helyek vannak, mi útközben majd mindenhol megálltunk, lekanyarodtunk strandokat, partokat, falukat nézni, a Karpaz félszigeten a csacsikkal is sok időt eltöltöttünk -több helyen találkoztunk velük, répát vittünk, ettettük őket - elmentünk teljesen a félsziget végéig, a kőtábláig, megmásztuk a Szt. Hilarion-t, egészen a legtetejéig (732m), megnéztük a Bellapais Manastiri-t.

Viszont a szálláshelyek betervezettsége miatt már nem volt időnk a Buffavento Castle-ra.

A Karpaz félszigeten útközben beleakadtunk egy Tulipán-ünnepbe Avtepe-ben. Török folklór, ott sütött göreme, fánkok, mindenféle egyéb finomságok.

Girne szuper város, a vár környéke nagyon tetszett. Gazimagusa is klassz, és a Petek cukrászdában isteniek a sütik! Nicosiában is voltunk, klassz a Karavánszeráj épülete, a Selimiye Camii, a "csarnok", érdekes volt a drótkerítéses rész, ill a határ is, de a város hangulata tetszett, ill a madáretetős díszítésű kis utca, a falfestések. Erre a városra fél nap sztem elég. Kivéve, ha gyalogosan sétálgatunk át a határon, és a görög részt is innen nézzük meg.

Dipkarpazban is megálltunk egy órára.

Amit másképp csinálnék, jobban felkészülnék Lefke és Güzeyurt környéki látnivalókból. Felmentünk egészen Sadrazamköly-ig.

Lapta-ban volt az első szállásunk a Club Aldaban, majd Girne külvárosában a Sun Rays Hostel, azután Trikomóban az Edelweiss Residence -sötétben alig lehet megtalálni, és a google is rossz helyre visz - . Girnében többet kellett volna maradni, nekünk ez a város tetszett a legjobban, és egyet még a Karpaz félszigeten. 

Az autó - Nissan March-ot kaptunk - az autotrustcyprus.com -on béreltük. Yiannis -sal leveleztünk előtte, de vhogy kiesett a fejéből, hogy mi Északra is mennénk.. amikor a páfoszi reptéren megkérdeztük, hogy kell e vmi doksi ahhoz, hogy Északra menjünk, azt mondta nem kell, de Északról ne telefonáljunk neki! :) A March kissé ütött kopott volt, nem volt kalaptartója sem. A bőröndjeink így láthatóak voltak, ill a hátizsákok a hátsó ülésen. És nem történt semmi hálistennek! Pedig mindenhol ott hagytuk a kocsit. 

Yesilirmaknál mentünk át Északra. 35 Euro a kötelező biztosítás. Ki volt rakva egy tábla, amin 25 Euro szerepelt a szgk-nak, ennek ellenére a biztosítós srác 35-öt számolt. Azt magyarázta, hogy nincs 3 - 4 -5 napos biztosítás, csak havi. És mutogatta a monitort...  Minden határáplépésnél a görögök sokkal jobban kérdeznek, és nézik a csomagokat. Alkohol és cigi után érdeklődnek, de minden gyorsan megy.  

Az utak jók, kivéve a Karpazon. Ott vannak rossz részek. De lehet haladni. 

Vodafone REDes vagyok, így végig volt internetünk. És jól működött! Egy két hely volt csak, ahol nem volt rövid ideig térerő. 

A bal oldali közlekedés könnyen ment. 3x-4x volt ablaktörlő az index helyett, és ennyi. A körforgalom sem okozott problémát. 

Nincsen nagy forgalom, talán csak a városokban néha, de simán megy minden.

A mi véleményünk: Nyugodtan mehet mindenki az Északi részre! :) A Waze is működik.

CsidoYill Creative Commons License 2019.03.27 0 0 4001

Girne, Girne, Girne! Nekem ez a város tetszett a legjobban! :)

Előzmény: Bulirobot1 (3990)
Csilla&Domi Creative Commons License 2019.03.24 -1 0 4000
Most vagyunk Eszakon, a Vodafone teljesen jól működik. Folyamatosan netezunk. Vodafone TR. Szuper jól működött végig.
Jack35 Creative Commons License 2019.03.21 0 1 3999

Mivel ezekhez net kell csak akkor működik ha az van

Előzmény: peliatan (3998)
peliatan Creative Commons License 2019.03.21 0 0 3998

A viber, WhatsApp és a skype működik?

Előzmény: Jack35 (3996)
Jack35 Creative Commons License 2019.03.21 0 0 3997

Hja és a vodánál kint csak 3g van.

Előzmény: Jack35 (3996)
Jack35 Creative Commons License 2019.03.21 0 1 3996

Szia, én voltam Észak-Cipruson. A Voda működik, csak vigyázz, mert a Telsim hálózatán ingyenes !!! Telenornál 2-es zóna Észak Ciprus tehát nem EU és fizetős ! Mivel Telekomos számom nincs, ezt eddig nem tudtam:

 

Gyakorlati tanácsaink megjelenésének időpontjában (2017. október 20.) ÉszakCipruson nem működnek a Magyar Telekom (30-as) mobiltelefon vonalak. Tehát sem hívást indítani sem fogadni nem tudnak az Észak-Cipruson ilyen előfizetéssel rendelkező utasaink.

Előzmény: CsidoYill (3994)
llaci10 Creative Commons License 2019.03.21 0 1 3995

Egy "haspók" kérdés : A török Nicosiában mennyire megtalálható két isztambuli kedvencem a simit, és a frissen préselt gránátalmalé?

CsidoYill Creative Commons License 2019.03.18 0 1 3994

Ok, igyekszem majd. 03.30-31-én megpróbálom :) Elsődlegesen a tengerpart, városok, falvak, török étkek, ill ami látnivalókról tudunk, ezek vonzanak oda. Körbe megyünk a szigeten, remélem, hogy szuper lesz! Autót végül nem az Imperialtól béreltünk - nagyon aranyosak voltak a lányok akikkel leveleztünk- de 4 e-mailembe telt, mire végre leírták, hogy nem a Török biztosítás miatt kaptunk 40 E-val több fizetni valót, mint ami a honlapon kijött, hanem az autó Páfoszra vitele, majd onnan Larnakába visszajuttatása a különbözet. Így az AutoTrust-nál foglaltunk, és remélhetőleg minden ok lesz. Páfoszból Pahíamosz-ba autózunk, ott töltünk egy éjszakát, és Yesilirmak-nál megyünk át. Következő szállásunk Oteller Bolgesi Lapta Girne Kibris-en lesz :) Majd Girne túloldalán. IEzen a két részen Girne, a környező  várak ill Lefcosia amiket megnézünk, ill. minden, ami utunkba kerül, és megtetszik. Ezután a Karpaz félsziget, onnan Trikomo-ban szállunk meg. Másnap Famagusta és környéke, majd vmikor vissza a görög részre Strovilianál - Ayios Nikolaosnál,  és Ayia Napa, és környéke, vhol itt fogok mindjárt szállást foglalni, majd Larnaka felé, utána Limassol, és vissza Páfosz. Feszített cigányélet lesz, :) de ez a felderítő körutunk, és magamat ismerve úgyis majd minden bokornál, hegynél, szép háznál, helyi kajáldánál, virágnál, csacsinál úgyis megállunk. Úgyhogy terv van...  de hogy mi valósul meg belőle? :) 

Vki aki volt már kinn VODAFONE-nal, hogyan működött a nete? 

Drukkoljatok, hogy majd csak szuper dolgokról számoljak be!

Kissé még nyomaszt ez a nincs ott biztosítás a kocsira dolog...

Előzmény: Bulirobot1 (3993)
Bulirobot1 Creative Commons License 2019.03.18 0 1 3993

Írd majd meg te is hogy merre, hogy, hol,
Hol volt jó, hol lett volna mást célszerűbb. Köszi

Előzmény: CsidoYill (3992)
CsidoYill Creative Commons License 2019.03.18 0 0 3992

AAAAAAAAAAA  Írtam. Holnap indulunk. Körbe! :) Remélem, minden szuper lesz! 

Előzmény: szilisofor (3989)
peliatan Creative Commons License 2019.03.17 0 0 3991

Ez nekem nagyon jó hír, mi 11.-én utazunk!  Páfosz-ra érkezünk (Daphne Hotel).

12.-én tovább, É-Nicosiába (airbnb) 1 nap Famaguszta, és Lárnakából jövünk vissza (Larco Hotel). 

Ugye adsz valami használható, gyakorlati útmutatót?

Előzmény: Bulirobot1 (3990)
Bulirobot1 Creative Commons License 2019.03.16 0 0 3990

Ez engem is érdekelne. Mi április 1-8-ig megyünk, és körútban gondolkozunk, északra is délre is.
Április elején nem annyira a tenger számít, inkább városnézés. Jó lenne tudni, hogy hol érdemes megszállni, ahol szép óvárosok vannak.

Előzmény: szilisofor (3989)
szilisofor Creative Commons License 2019.02.20 0 0 3989

Szia!

 

E-mailt írj és telefonon beszéljünk ezekről a dolgokról mert leírni baromi sok lenne. Mi szeptemberben körbementünk a szigeten, van tapasztalatom.

Előzmény: CsidoYill (3988)
CsidoYill Creative Commons License 2019.02.17 0 1 3988

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Sok mindent elovastam, és köszi mindenkinek aki beszámolt! :) Márciusban 6 teljes, és a 2 utazásos napot leszünk Cipruson. Páfoszba érkezünk, és mindenképpen szeretnénk körutat csinálni, de ez az autóbérléses dolog Északra elbizonytalanít. Megtaláltam a térképet, KÖSZI!, és a Yesilirmaki határátkelőn terveznénk átmenni, majd Famagustánál vissza. kb 3 napot szeretnénk Északon tölteni. Kérdéseim, hangos gondolataim - segítsetek kérlek - ezek lennének:

ugye nem érvényes a full biztosítás az Északi részen - ergo "kidobott pénz" az ott töltött napokra..:

1) Hogyan közlekednek Északon? Milyen a vezetési stílusuk? Mi mindketten jó vezetők vagyunk, 30 és 4 év alatt nem volt semmi balesetünk sehol, és napi szinten, sokat vezetünk, külföldön is, itthon is, Bp-en rengeteget.  Nyugodt lehetek, hogy normálisan közlekednek, és mint eddig, ott sem lesz semmi baj? Bízhatunk a rutinunkban?   

2) előfordulhat e, hogy parkoláskor, vagy éjjel pl bármi történik a bérelt kocsival?  Nem tudom... meghúzzák, kiveszik a kereket, feltörik, akármi...  Tudom, nem jós senki, de azt aki volt már kinn gondolom tudja, hogy vannak-e ott ilyen egyének, vagy sem?  Ráadásul mint olvastam, a rendszámról egyből kiderül, hogy déli bérelt kocsi... - bocsi, senkit sem szeretnék megsérteni! -

3) milyenek az utak? mert ugye a déli részre külön van biztosítás a gumikra, alvázra, szélvédőre, tükrökre.....

Bátorítást vagy eltántorítást szeretnék :)  Azt véletlenül sem tudnám kifizetni, ha x ezer euro kárunk keletkezne....  És hangsúlyozom, magunkban bízunk! :) 

MÁSIK: Eszembe jutott olyan is, hogy Páfoszban bérelnénk, Nicosiában visszaadnánk -de ebben is van ugye plusz ktsg, hiszen másik helyen adjuk le - átsétálunk a határon, és a Török oldalra vhová kérünk kocsit az Oscar-tól. Azzal autózunk az Északi részen, majd Nicosiában visszaadjuk. Aztán a görög részen újra bérlés...  De ez kicsit macerás, és megbolygatná az eredeti szép körbe megyünk a szigeten tervünket. 

Nos szeretném, ha jó javaslatokat kaphatnék!  Hogyan lehetne ezt a legjobban, aránylag ktsghatékonyan véghezvinni? kivitelezni? Ill kell e féni? Nagyon szeretnénk bejárni az Északi részt is!   Köszönöm előre is! 

jurita Creative Commons License 2018.11.28 0 2 3986

Sziasztok, az őszi szünetet kicsit megtolódva Észak- Cipruson jártunk. Bécsből Level-lel repültünk Larnacába. Autót az imperiálnál béreltünk full cascoval. a 10 napra 210Euroért. Mivel éjszakai járat volt és hajnali 3-ra értünk Larnacába az első éjszakára a Larco Hotelben foglaltunk szállás. Erről a hotelről annyit, hogy közel van a reptérhez. Reggel indultunk Északra, az Ayios Nikolaos/Famagusta határátkelőn mentünk át, itt vettünk biztosítást az autóra 25euróért. (Ez csak kötelezőbiztosítás!!) Szállásunk a Salamis Bay Conti hotel volt. Eredetileg a Kaya Aramisba akartunk menni, de a Travelrepublic visszadobta a foglalásunkat. A hotel minden tekintetben nagyon jó volt, csak keskeny a partja. Sajnos az előrejelzésből tudtuk, hogy az első négy napban csak kirándulós időnk lesz. Nem is bántuk mert ez is volt az egyik cél. Másnap elindultunk a Karpaz-félsziget csücskéig a Szent András kolostorig. Útközben megnéztük Bafrát, mert hát elvileg oda készültünk, a golden beach-t, egy szikla barlangot, és megetettük a csacsikat. 

Következő nap Lefkosa/Nikosia felé vettük az irányt. Megnéztük az óvárost,a Selimiye-Mecset, Büyük Han, a régi piacot és természetesen meg akartuk mutatni a gyerekeinknek a kontrasztot a két városrész között. Sajnos ez nem jött össze, mivel, nálunk csak személyi volt, belépni viszont útlevéllel léptünk be két napja, amit a hotelbe hagytunk, így ez elsőre elmaradt, mert nem engedtek át minket. Észak felé folytattuk utunkat megnéztük Bellapais Monastery-t a Kyreniában a várat és sétáltunk a kikötőbe.

Másnap megnéztük Salamis romjait, Famagusta óvárosát, a tengerparton elsétáltunk a lezárt övezetig, majd a déli oldal felé vettük az irányt. Kicsit turistáskodtunk Ayia Napában elmentünk Cape Grecohoz és a Kamara Tou Korakát amit már csak szürkületben láttunk.

Az utolsó hűvösebb napunkon (25fok), ismét a főváros felé vettük az irányt, most már útlevéllel a táskánkban. Első megállónak a piac volt. Imádom a piacokát, ez is nagyon bejött. Vettünk pár „márkás” cuccot, ettünk finom gyümölcsöt és megpróbálkoztunk a határ átsétálással. Majdnem sikerült!! Az úgy volt, hogy a gyerekeket és engem átengedtek, de a férjemet, akinek a nevén a kocsi volt regisztrálva, na őt nem, csak a kocsival. Így míg mi, kicsit sétáltunk a görög oldalon, addig Ő frappézott egyet a törökön.

A hét további részében a strandolásé volt a főszerep!

Nagyon jó éreztük magunkat az északi oldalon, így a jövő nyáron is Ciprus felé vesszük az irányt.

 

peliatan Creative Commons License 2018.11.20 0 0 3985

Szia!

Köszönöm a válaszod.

Nézelődtem török-görög oldalon és most árban hasonló.

Az airbnb-n találtam a görög részen, 2 szobás luxus apartmant, nagy lakás de nem tudni hány m2, 3 főre, 57,30 €/éj-ért.

Rengeteg, szebbnél-szebb, több szobás   lakást kínálnak és jó áron.

Érdekes lemondási feltétel van, nem tudom, hogy az airbnb módosított, vagy ez Ciprusra jellemző?

Ha 48 órán túl mondom le, a "felmerült költségeket" már fizetni kell! Eddig ilyen nem volt.

(Feltételezem az airbnb közvetítői jutalékát.)  

Előzmény: kirgizke (3984)
kirgizke Creative Commons License 2018.11.19 0 1 3984

Szia!

 

Mi ugyan már régen voltunk, de annak idején a török részen aludtunk, a görög részen elég drágák voltak  a szállások.

Talán régebben be is linkeltem, hogy hol voltunk. Elég fapad volt...

 

Nicosia jó hely, nekem nagyon tetszett. :-)

Előzmény: peliatan (3983)
peliatan Creative Commons License 2018.11.19 0 0 3983

Érdeklődöm: 4 éjszakára, Nicosiának a görög, vagy a török részén érdemes szállást foglalni?

csamparev Creative Commons License 2018.11.03 0 0 3982

Köszönöm, keresni foglak!

Előzmény: csaba08 (3981)
csaba08 Creative Commons License 2018.11.03 0 0 3981

Szia!

Keress bátran, segítek mindenben.

Üdv: Csabi

https://www.nctohungary.com/

Előzmény: csamparev (3980)
csamparev Creative Commons License 2018.10.30 0 0 3980

Köszönöm!

Előzmény: Dóó87 (3979)
Dóó87 Creative Commons License 2018.10.30 0 0 3979

Az kicsit bonyolultra sikeredett:) Autót béreltünk a reptéren, úgy volt, hogy átmegyünk azzal a határon, és a hotelnél letesszük, de ott derült ki,  hogy mégsem tudunk átmenni vele, így a fővárosban egy parkolóban letettük, és CSabin keresztül a cyprustaxi.net társaság transzfertaxijával mentünk végül. Nicosiából a hotelig volt 45 EUR kettőnknek. Nagyon rendesek és megbízhatóak, szerintem ez a legegyszerűbb, ha velük átmentek és (ha akartok) ott északon meg béreltek autót. Déli autóval ott közlekedni amúgy sem tanácsos mert minden felelősség a tiéd, biztosítás csak kötelező van semmi több. MI az oscartól béreltünk autót, odahozták a hotelhez meg el is vitték, 49 font volt azt hiszem három napra egy Tata nano. az üzemanyag szintén olcsó, kb 240 Ft/liter. Ha pedig nem akartok bérelni akkor Csabi tud ajánlani jó idegenvezetőket, akik szerveznek kirándulásokat. Jobb oldali a közlekedés, de hozzá lehet szokni, és rendesek a helyiek is, figyelnek a bérautósokra. 

Előzmény: csamparev (3978)
csamparev Creative Commons License 2018.10.29 0 0 3978

Szia!

A repülőtérről hogyan jutottatok el a szállásra?

Előzmény: Dóó87 (3977)
Dóó87 Creative Commons License 2018.10.29 0 0 3977

Szia, ha jól körbenézel szerintem jó áron meg lehet oldani! Mi Larnacába repültünk Bécsből Eurowingsel, ez volt kettőnknek oda-vissza két feladott csomaggal együtt kb 120ezer Ft, de ennél vannak olcsóbbak is!! És ezt úgy, hogy szept végén mentünk és aug közepén foglaltam:) A szállás a CLub Simena Hotelben egy hétre két főre félpanzióval 308 EUR, kb 100ezer Ft. Ott az élet viszont olcsó, egy kisboltban megálltunk hideg üdítőért, egy 3 dl Cola, és két 2Dl-es üdítőért fizettünk 6 lírát, az nincs egy euró (pénzváltóban egy euró 7 líra volt). Egyik nap kebabot ettünk, egy elég központi helyen, az volt egy darab 20 líra (kb 1000 Ft). Belépők szintén olcsók, kb 400 Ft körül mozognak. Viszont mindenképp váltsatok lírát, mert ezek az árak úgy érvényesek, ha euroban akartok fizetni van, ahol (parkolás, wc) dupla árat mondanak.

Előzmény: marcipa (3976)
marcipa Creative Commons License 2018.10.26 0 1 3976

Nagyon érdekel Észak- Ciprus. Ha két 60-as egy hétre ellátogatna. Kb. Mennyi pénzt kellene összegyűjtenünk?

marcipa Creative Commons License 2018.10.26 0 0 3975

Sziasztok. Régi fórumozó vagyok. Igaz, régen is jártam itt.

Dóó87 Creative Commons License 2018.10.11 0 0 3974

Sziasztok, csütörtökön jöttünk meg egy hetes ciprusi utunkról, így szedtem össze egy „kis” beszámolót, remélem hasonlóan hasznos lesz, mint amiket én olvastam ittJ

 

Szeptember 27-én utaztunk Bécsből eurowings-el hajnalban, reggel érkeztünk meg Larnacába. Cyprustaxi.net vitt át minket az északi oldalra, csak ajánlani tudom őket!!

Stevenstől béreltünk autót, minden rendben volt, semmit sem variáltak, nem nézegették az autót, viszont aki északra akar menni ne náluk foglaljon, csak hitelkártya fedezettel engedik át az autót, 9000 EUR-t akarnak letétnek ráterhelni!!!

 

A Club Simena Hotelben szálltunk meg, nekünk nagyon tetszett, nagyon szép, igazi mediterrán kialakítása van, a személyzet nagyon kedves és a hotel cicái isJ Félpanzióval voltunk itt, reggelire volt minden, ami egy reggelinél megszokott, vacsoránál szintén mindig lehetett valamit választani. Egyféle leves, háromféle főétel, saláták, desszertek.  A maga három csillagát szerintem maximálisan kimerítette. Girnében jártunk a kikötőben és a várnál, gyönyörű szép, majd innen mentünk tovább a Karpaz félszigetre, ami szintén kötelező program. Az érintetlen partok, a Golden Beach gyönyörű látvány, kevés a turista, nyugis az egész. A csacsik pedig kimondottan jó fejek, az nemzeti park területén mindenhol ott vannak az út mentén. Következő nap Famagustába látogattunk el, megnéztük a híres mecsetet és a Szellemvárosnak elnevezett részt, érdekes élmény. Mintha nem is a valóság lenne, hogy ilyen még létezik. Ezután Nicosia török részét jártuk be, Büyük Hahn, Selimye mecset, esernyős utca. . Közben útba ejtettük a Bellapais Monostort is, ugyancsak leírhatatlanul szép!

Itt északon az Oscar kölcsönzőtől béreltünk autót, maximálisan meg voltunk elégedve, kihozták a hotelhez az autót és érte is jöttek, szintén nem variáltak karcokon miegymáson, leadáskor pl a recepción kellett a kulcsot hagynunk. Árban is jók szerintem, 3 napra volt az autó 49 Font.

Összességében az emberek itt nagyon barátságosak, kedvesek, gyönyörű érintetlen partok vannak, nagyon szép városok. Igaz a környék elmaradottabb, kevésbé fejlett, de kevésbé zsúfolt is, tisztább, nekünk jobban tetszett, mint a déli rész. Az árak szintén parádésak: benzin kb 240 Ft/l, 2 dl üveges kisüdítő 80Ft, kebab a legközpontibb belvárosi helyen kb 1000 Ft. Közlekedésre kell időt szánni, mert nagyon sok a sebességmérés (65), igaz ki is vannak táblázva, túl gyorsan haladni nem lehet. Talán emiatt is tűnik nyugodtabbnak az egész. Indexhasználat egyik oldalon sem jellemzőJ

Arra érdemes még figyelni, hogy ajánlott lírát váltani, ugyanis ha euroban akarsz fizetni arra dupla árat mondanak sok helyen (pl.WC, parkolás)! Néztük pénzváltónál Nicosiában, 1 EUR kb 7 líra volt. 

 

Következő nap reggel jött értünk a taxi ahogy megbeszéltük, és indultunk a déli részt felfedezni. Lefkarát kerestük fel elsőként, érdemes sétálni egyet, nagyon szép kis falu, majd utána mentünk a tevefarmra. Itt érdemes a tevegelést kipróbálni, már nem vagyunk ugyan gyerekek de nagyon jó élmény volt! Innen Pafosba vettük az irányt, és bechekkoltunk az ottani hotelünkbe, a Paphiessába. Szintén három csillagos volt, de azért itt már mást takartak a csillagok mint az északi részen. Semmi extra, arra, hogy ott aludjunk jó volt. Itt is félpanziót kértünk, az már hagyott némi kívánnivalót maga után, de ár érték arányban elfogadható volt. Több strandon is voltunk itt a környéken, zsúfoltak voltak és szemetesek, még a Rikkos Beach tetszett a legjobban, ott nem voltak annyian. Egy teljes napra buggy-t béreltünk és elmentünk az Akamaz félszigetre, az megint egy hatalmas élmény volt!

 

Ajánlom a Thunder Motorsport bérlőt (Kings Avenue-n van), este 7-ig nyitva van, és 10 EUR felár ellenében másnap reggelig lehet nálunk a gép. Úgy alakult, hogy aznap visszaértünk, a 10 EUR-t pedig visszakaptuk, ami szerintem nagyon korrekt volt! Lara Beach-en jártunk és a Kék Lagúnában, mindenképp érdemes ellátogatni ide és rászánni egy egész napot!

Megnéztük még az archeológia Parkot itt Páfoson és a Kouriont, nekünk utóbbi jobban tetszett, nagyobb élmény volt. Aphrodité sziklái szintén kötelező program, kolostorok közül pedig az Agios Neofytos kolostort néztük meg, Páfos mellett van, nagyon szép! Utolsó nap elmentünk egy teknősnéző túrára, ezt is nagyon ajánlom, az Atlantis Turtlewatsching Crousis-t választottuk, minden nap fél5-kor megy a hajó (most ősszel), lenti részből teknősöket néztünk, majd lehetett fürdeni, ugrálni, hazafele pedig a naplementében gyönyörködtünk. 25 EUR fejenként, de megéri minden centjét! Arra kell figyelni, hogy minimum egy nappal előtte be kell jelentkezni, mert nem túl nagy a hajó és hamar megtelik.

 

Az itteni emberek is kedvesek voltak, de azért annyira nem barátkozósak, mint a török részen, kicsit ridegebb, üzletszerűbb az egész. Szemetesebbnek és zsúfoltabbnak is találtuk ezt a részt, nyilván a több ember miatt. Az tény, hogy maga a táj menet közben szebb, zöldebb, jobban ki van építve minden.

Egyszer érdemes mindkét részt megnézni, de összefoglalva ha visszamennénk mi az északi részt választanánkJ

Ezúton is hatalmas köszönet Csabinak, aki ott menet közben is többször segítségünkre volt telefononJ

Dóó87 Creative Commons License 2018.10.11 0 0 3973

Néhány friss kép a múlt hétről::)

Karpaz félsziget

Girne

Bellapais Monastery

Famagusta

Nicosia (török)

 

Déli rész:

Akamaz félsziget

Paphos

Aphrodité sziklái

csaba08 Creative Commons License 2018.10.09 0 0 3972

Jéééé és Tényleg!!!
Látod mennyi jó kis hasznos dolog van az oldalamon... :)

Előzmény: llaci10 (3971)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!