Keresés

Részletes keresés

Carina_S Creative Commons License 2012.10.28 0 1 4150

Szia!!

 

Kérdeznék tőled egyebet is. Nemrég láttam a neten egy eldugott weboldalon egy régebbi gyártmányú (elég ősi) harisnyaszem-felszedő készüléket. Tulajdonképpen kézi kanalas tű, de van még rajta egy plusz rátekert, és eléggé különös módon hajlított drótocska. Mi célt szolgálhatott harisnyaszemszedés közben??? (Talán távtartó, hogy éppen a megfelelő mélységig engedje bele a női nylonharisnyákba szemszedőtűt....... ?))

 

Itt van a képe, meg a szakleírásának a képe is (angol):>>

 

 

 

Te mit látsz ki belőle, mire való (vagy mire való lehetett, vagy volt; <<ui. eléggé régi harisnyaszemszedő) a hajlított, rugalmasan merev fémhuzal?

________________________________________________________________________

 

Jár még a weboldalon egy kis plusz angol szöveg (útmutatószerűség) is hozzá:

 

Saturday, July 7, 2012

 

Why worry about RUNS in your nylons? - The Hinz's Mender

  

"RUNS - Why Worry with the  

 

New Hinz's Magnetic Automatic Hosiery Mender?
 

 

They can be mended in a jiffy. Reknits the original stitch."

 

"The only mender which can be operated by an amateur."


Really? Read these instructions and I dare you to figure out how to use this thing. It starts with a small wineglass...and you'll need a large one for drinking by the time you get your first nylon repaired.


Remember, "Now lay mender down while you stretch the runner as tight as possible lengthwise - but not crosswise. This is the most important part of the operation."

 

But if you cannot work this, "You are not completing your stroke clear up and clear down."

 

I think I'll leave it there.

________________________________________________________________________

 

Kíváncsiságból kérdem, de lehet hogy ki is próbálom, hogy vajon mi lehet a haszna (mert hiszen biztos nem minden ok nélkül tették ám rá.. !) annak a kis drótnak???>> Azaz az én kis kézitűmre is rátekerek egy ugyanilyen módon hajlított vékony huzalt, aztán meglátom, hogy majd a női nylonharisnya-szemszedés közben mivel lesz jobb tőle a kis szemszedőtűm... ! ((Tudod, a "Hosiery Ladder-mender" néven kapható van meg nekem, az egy az egyben ugyanilyen, leszámítva a drótot... .))

 

Előzmény: Törölt nick (4146)
Carina_S Creative Commons License 2012.10.26 0 0 4149

Szia!!

 

Hát inkább csak fedőzni szeretnék vele; tudod, az a helyzet, hogy az endlizéshez (<< = lockoláshoz) már ott van a "Brother 929 D" endlizőm, így ez már -- inkább -- csak fedőzéshez kellene. ((Azért szúrtam közbe az "inkább"-ot, mert az is pozitívum egy gépnél, ha nem csak egy dolgot tud, hanem mindjárt kettőt is. Két funkció egymás mellett még biztosan nem teszi olyannyira komplikálttá a belső szerkezetének felépítését, hogy attól sűrűbben romlana el, mint az egy-műveletes "rokonai"!))

 

Persze mint arról a -- főbb -- szempontról már korábban is írtam (ráutalás: Carina_S (4140)-es hsz.), a finom anyagokkal való szolíd bánásmódja is elsődleges szempont lenne a szemeim előtt! Ha ugyanis tüllfátylat, finomabb fehérneműt (pl. saját készítésű merevítős csipkemelltartót), nylonharisnyát szereték vele fedőzni (mint írtam, ezt meg a divatozási kedvem hozza magával mindig), vagy éppen más efféle finomabb anyagot, akkor a gép iránti igényesség megkerülhetetlen igény -- nem tépheti, nem szaggathatja vagy ráncolhatja összevissza az anyagot, mert akkor annak vége!

Előzmény: Törölt nick (4147)
Carina_S Creative Commons License 2012.10.26 0 0 4148

"Én mindég úgy veszek gépet, hogy a szívem húzzon hozzá... Eddig bejött :D"

 

Szia!

 

Látod, én is így vagyok ezzel a dologgal. Ha már a Brother egyszer bejött endlizőként (8 éve már, hogy hibátlan!), akkor már a fedőzőjükben is bízni kezdek... !

 

De amint látom, amit írsz, azt a Pfaff márkára írod, mert arra reagáltál (biztosan, mert van már pozitív és jó tapsztalatod vele). A Brother fedőzőjével van esetleg valamilyen észrevételed, vagy tapasztalatod???

Előzmény: Törölt nick (4146)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.25 0 0 4147

Szerintem egy gép egy műveletet tudjon csak, de azt nagyonjól! 

 

Csak fedőzőni szeretnél vagy lockolni is? 

Előzmény: Carina_S (4145)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.25 0 0 4146

Szia. Bocsi, hogy elvesztem, de nagyon lefoglalnak a szalagavatók....

 

Ez jó gépnak tűnik. Utána olvasok meg megnézem. Én mindég úgy veszek gépet, hogy a szívem húzzon hozzá... Eddig bejött :D

Előzmény: Carina_S (4145)
Carina_S Creative Commons License 2012.10.25 0 0 4145

Ja, igen, és itt van az 5 szálas "Pfaff Coverlock 4852" lock és fedőző leírása:>>> PFAFF Coverlock fedőző és lock,a profi varrógép. Szerinted is remek gép, mi róla a véleményed, Brave Lady?

 

Előzmény: Brave Lady (4133)

Előzmény: Carina_S (4144)
Carina_S Creative Commons License 2012.10.25 0 0 4144

 << Itt meg egy 5 szálas fedőzőről találtam fotót, a befűzéséből is talán látszik valami... . Tényleg, azt, hogy alul-felül is tud-e fedőzni, vagy csak az egyik oldalon, azt vajon az dönti-e el, hogy 4 szálas vagy 5 szálas a fedőzőgép, vagy ezt más dolgok döntik el???

Előzmény: Törölt nick (4133)
Carina_S Creative Commons License 2012.10.25 0 0 4143

Ja, valami lemaradt, itt van a képe:>>>>

 

<< 1. Kép. "Brother2340CV".

Előzmény: Carina_S (4142)
Carina_S Creative Commons License 2012.10.25 0 0 4142

Szia    Brave Lady !!

 

Nos, nézegettem a fedőzőgép-márkákat, a minőséget. (Az ára most csak "másodlagos", mert ha valóban jól varr, akkor csak egyszer kell megvenni!) Szerinted ez olyan finomságú varráshoz, fedőzéshez, amire énnekem kellene, eléggé jó minőségű fedőzőgép (Brother2340CV), jó választás???

 

((Mint látod, kapásból egy "Brother" márkára kerestem rá, lévén azzal a márkanévvel már vannak jó tapasztalataim, ha endlizővel is. Így hát remélem, a fedőzőjükben sem fogok majd csalódni... !))

 

Egyébként itt leltem rá:>> Varrógépcentrum. Csak még mindig gondolkozom rajta, mert hát 189900 Ft.-ot nem mindegy, hová tesz az ember.... ! -- :)

 

Előzmény: Carina_S (4132)

Előzmény: Carina_S (4140)

Előzmény: Brave Lady (4135)

Előzmény: Törölt nick (4133)
Kreatív Nők Kincsestára Creative Commons License 2012.10.14 0 0 4141

Kedves Fórumozók!

 

Kreatív Nők Kincsestára néven nyitottunk egy webáruházat, melyben szöveteket, szalagokat, gombokat és más érdekes dolgokat forgalmazunk.

 

Folyamatosan töltjük fel a készletet, így minden nap van valami új termék, ami érdekes lehet a számotokra.

 

Szeretettel várunk minden kedves látogatót! :)

 

www.kreativnok.boltaneten.hu

 

                 

Carina_S Creative Commons License 2012.10.04 0 0 4140

Az ilyen fedőzővel készített lapos varrást  többek között ott is használják egyébként, ahol a varrás a női harisnyanadrágok hasa közepén a nadrágrészen keresztül függőlegesen áthalad, meg a női combfixek bordűrjének és sztreccsnylon-harisnyarészének az összevarrásánál, meg még a női bugyikon is, a függőleges hasi varrásnál, és az alul-hátul a keresztbe gépelt varrásuknál is.

 

Énnekem egyébként csak az endlizőgéppel van tapasztalatom, a "Brother 929D" típusra semmi panaszom sem lehet, mert mindmáig kiváló gép, de egy fedőzőgép az csúcsszuper lenne!

((Az endlizőmmel saját részre többek között fehérneműt varrtam, bugyit, sima és merevítős melltartót, hálóinget, kombinét, szoknyát, blúzt, no meg hát mivel szeretem magamat szuperdivatosan kicsípni, női finom sztreccscombfixekbe vagy három tucatba direkt jó vastag(!), vonzóan feltűnő hátsó varrást is, saját részre is, és persze hát akkor már a lányomnak is (ha egyszer ő is ennyire szereti a szép női nylonharisnyát, mint én, hát neki is hadd legyen belőle bőven....), és hát valljuk be, a hátul varrott női finom sztreccscombfix kitűnően passzol miniszoknyához, kisestélyihez, tüllruhákhoz, meg mindenféle bulikba való szebb darabokhoz!!! Ha boltban veszem női combfixből a hátul varrottat, sokkal drágább, mint a sima női combfix, vagy ha mintha magam gépelném bel a hátsó varrást!!))

 

((Itt vannak a képek, itt van a "Brother 929D" endlizőgépem is, meg mutatóba a hátul varrott női combfixekből is, amit nekem magamnak sikrült vele szépen elkészítenem.))>>

 

 

 

 

Előzmény: Carina_S (4139)
Carina_S Creative Commons License 2012.10.04 0 0 4139

De főleg a hurokfogóinak az elhelyezkedése az az egy , amit el sem tudok képzelni! Az endlizővel szemben ugyanis ez lehetővé teszi az olyan négy szálas lapos varrást is, amilyennel a női harisnyanadrágok hasi részének közepét varrják össze, és amely mindig az anyag közepében halad (az endliző ilyet csak az anyag szélére tud elkészíteni) .

 

Az is érdekelne, hogy mi az egy oldalon fedőző gépek, és az alul-felül fedőző gépek között (és a befűzési módjuk között is) a különbség!

Előzmény: Carina_S (4138)
Carina_S Creative Commons License 2012.10.04 0 0 4138

Ok, köszi, ha majd találsz pár jó képet.

 

Kicsit meg is manipulálhatod őket Paint-tal, úgy értem a szálak mellé odaírhatnád a sorrend-számot (a  Paint-ban is van(!) szövegíró eszköz)!!!

Előzmény: Törölt nick (4136)
Carina_S Creative Commons License 2012.10.04 0 0 4137

Gondoltam hogy a "Brother" csak jó választás lehet, mert ha az endlizőjük jó, akkor már csak jó lehet a fedőzőjük is!

Előzmény: Törölt nick (4135)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.04 0 0 4136

Kerestem a befűzésükről képet, vidit, de egyenlőre nem találtam. Estére több időm lesz. Majd keresek és linkelek be :)

Előzmény: Carina_S (4134)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.04 0 0 4135

Mindegyik elég jó, de Marrlylockot és Singert szerintem ne vegyél. A brother jó választás. 

Sajnos annyi félét dobnak piacra, hogy lehetetlen választani. 

Merrylock 3000CL-el dolgoztam. Egyszerűen hihetetlen szenvedést műveltem le vele.... 

Felőzőnek pocsék. Nem indítja el az anyagot, lekapja, eldobálja a hurkot stb... Szóval én ezt nem ajánlom saját tapasztalat alapján.... 

 

Előzmény: Carina_S (4134)
Carina_S Creative Commons License 2012.10.04 0 0 4134

Mutass légyszi egy-két, szerinted is időtálló minőségű és márkájú fedőzőgépet, amin leheletvékony(!!!) anyagokat (muszlin, organza, tüll, 40-50 DEN-es és 10-15 DEN-es nylonharisnyák) is -- aránylag -- minden gond nélkül lehet fedőzni!

 

 

((Endlizőgépben nekem a "Brother 929D" vált be, gondolom fedőzőgépekből is jókat gyárt a Brpther cég... !)) <<De ha Te más típust látsz alkalmasabbnak erre <<(vékony anyagok fedőzése!!!) és hasonló ilyesfajta célokra, akkor mutasd csak be azt a más típust! Mint írtam, fedőzőknél még nincsen gyakorlatom; jobb ha egy nálam tapasztaltabb valaki segít kiválasztani a célnak leginkább megfelelő és időtálló márkákat, olyan valaki, mint Te, aztán én meg majd ezek közül választanám valamelyiket!

 

Hozz róluk és a befűzésükről (befűzés és befűzési sorrend) gyakorlati fotókat légyszi, mint már írtam, a befűzésük az, amit meg kell tanulnom (4 szálas, 5 szálas, egy oldalon fedőző, alul-felül fedőző)! Amint látod, az endlizőkkel ellentétben a fedőzőkkel még ismerkednem kell!!!

Előzmény: Törölt nick (4133)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 4133

Ez fedőzőnként és márkánként változik és minden fedőzőn van rajz a befűzésről. 

Ha tudnád milyen márkát szeretnél könnyebben tudunk segíteni. 

Előzmény: Carina_S (4132)
Carina_S Creative Commons License 2012.10.02 0 0 4132

Sziasztok!!

 

 rdezni szeretnék valamit a fedőzőgépekről .

Eddig -- a sima két szálas varrógépeken kívül -- "csak" endlizőgépekkel varrtam otthon, magamnak, de most fogok venni egy háztartási (tehát nem ipari) minőségű fedőzőgépet is. Az endlizőknél teljesen tisztában vagyok a befűzés módjával és sorrendjével (nekem "Brother 929D" márkájú van otthon), de a fedőzőgép ebből a szempontból nekem egészen új lesz!

 

Tudna-e valaki nekem segíteni, hogy hogyan kell befűzni egy csak az egyik oldalon fedőző, és egy alul-felül fedőző fedőzőgépet is, beleértve a hurokfogók és a szálvezetés pontos elhelyezkedését és befűzési sorrendjét is??? ((Jó volna, ha valamelyikőtök aki ért hozzá, tudna hozni ide egy-egy szemléltető fotót mindkét fajta fedőzőgép befűzési módjáról, egy-két fontos dolgot kiemelve, megjelölve rajta a befűzés vonalvezetését szálanként, a csak egy oldalon fedőző, és az alul-felül fedőző fedőzőgépről is [pl. a 4 szálas típusoknál] !!!))

 

Ha tudtok segíteni, előre is köszönöm!

 

Carina_S

harmaty Creative Commons License 2012.06.11 0 0 4131

Ruhára nagyon jó kis dekorációt találtam, szerintem nagyon ötletes kis virág kiegészítő :)

 

irmanagyi Creative Commons License 2012.05.24 0 0 4130

Kedves varrósok!

 

Aki nem ismeri annak ajánlok egy honlapot, ahol sok szép dolog varródik. Én onnan tanultam meg néhány praktikus ötletet; hátha mást is érdekel: nemcsak táska néven találjátok.

 

Üdv.: Nagyi

 

 

 

bernulane Creative Commons License 2012.05.11 0 0 4129

Képzeld megoldódott a beállítással (szálfeszítéssel)  az is :-)Nagyon szépen varr :-)annyira örülök!!!Nagyon köszönöm!

Előzmény: Kaoka (4127)
a_gumikacsa Creative Commons License 2012.05.10 0 0 4128

Sziasztok!

 

Remélem, nem baj, hogy ide is felteszem. Lenne két eladó gépem: Egy ipari gyorsvarró (1.kép), és egy interlock (2.-3. kép). Nem mai gépek, a két gép külön fejenként 60000-ért, együtt 100000-ért elvihetők. Az állapot nagyjából a képeken. Sajnos nem értek hozzá, többet nem tudok róluk mondani, esetleg személyesen megtekinthetők Gyöngyösön. Mindkét gép működőképes.

 

 

érdeklődni: tibi_29@freemail.hu

 

  

Kaoka Creative Commons License 2012.05.10 0 0 4127

Hűha.... még az is? Sajnos nem, de talán itt.

  • VARRÓGÉP (off topic)
  • Előzmény: bernulane (4126)
    bernulane Creative Commons License 2012.05.10 0 0 4126

    Nagyon köszönöm, megpróbálom!És a másik kérdésben- varrás egyenletlenségében- nem tudsz segíteni esetleg?mi lehet a probléma???

    Előzmény: Kaoka (4125)
    Kaoka Creative Commons License 2012.05.10 0 0 4125

    Az felső szálat  tedd szorosabbra, mert az kerül alulra. Ha az laza, akkor hurkol alul. :)

    Előzmény: bernulane (4124)
    bernulane Creative Commons License 2012.05.10 0 0 4124

    Üdvözlök mindenkit!

    Rég jártam itt de kellene egy kis segítség tőletek.Van egy régi finesse gépem ami csodálatopsan működött mindaddig amíg anyukám itt nem volt és össze-vissza nem állítgatta.Én barom meg nem írtam le melyik gomb hogyan volt beállítva akkor amikor elhoztam a szerelőtől.A lényeg hogy

    egyenes öltésekkel szeretnék varrni,de az egyik problémám hogy varrás közben viszont alulról a cérnát borzalmas mennyiségben letekeri és úgy varrja hozzá az anyaghoz. kicseréltem egy másik orsóra és lehet hogy a csévéléssel volt a gond,de most meg az a probléma hogy varrás után a felső szál szép egyenletes varrást produkál de az alsó szál elég "ökörpisilés" mintában látható.olyan mintha ugrálna a tű.eddig pamutot varrtam nem volt gond de ez egy farmer anyag,lehet hogy ez a probléma?bár a tűt kicseréltem 130-asra.Van valakinek ötlete?köszi előre is?és a beállítások miatt a másik bibim hogy a gépkönyv alapján én a beállításokat megcsináltam mégsem javult semmit a varrás minősége!!képet sajnos csak este tudok feltenni mert a férjem érettségizik így nem tudom megkérni hogy csináljon pár képet hogy fel tudjam tenni,de talán ma este menni fog.

     

    PETYUS Creative Commons License 2012.03.30 0 0 4123

    És hogyan hurkos? Két lebökés között van a laza cérna, vagy egy bökéshelyből lóg ki a hurok?

    Előzmény: mamua (4122)
    mamua Creative Commons License 2012.03.30 0 0 4122

    felül.

    (csak szakaszokban vagyok itt, azért a fáziskésés:))

    Előzmény: PETYUS (4121)
    PETYUS Creative Commons License 2012.03.30 0 0 4121

    Hol hurkos? Alul vagy felül?

    Előzmény: mamua (4120)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!