Leértékeli Magyarországot a népszavazás
Megnőtt Magyarország poltikai kockázata a gazdasági szereplők szemében a népszavazás után - állítja a Political Capital elemzése, amely szerint az állami függőség dicsőítése, a tőke- és piacellenesség áll szemben a modern nyugati demokráciák öngondoskodást hirdető alapeszményével.
"amely szerint az állami függőség dicsőítése, a tőke- és piacellenesség áll szemben a modern nyugati demokráciák öngondoskodást hirdető alapeszményével."
A topiknyitóból idézett fenti mondat más szemszögből így hangzik: "amely szerint a szolidaritáson alapuló ellátás szorgalmazása, a tolvajok és uzsorások távoltartásának igénye áll szemben a biztosítóktól való függést hirdető téveszmével, amely sehol nem vált be, és amelyet a modern nyugati demokráciák józanabbjai idejétmúltnak nyilvánítottak.
A Political Capital az SZDSZ fiókszervezete, magyarán igyekeznek intelligens köntösben megfogalmazni a jól ismert propagandát. Van értelme erről külön topicban beszélgetni?:-o
Nekem egyébként az mindig is visszatetsző volt, hogy co-paymenteznek (eleve miért nem az önrész kifejezész használják...), de azt valahogy sose hangoztatták, hogy az önrész vállalása minden biztosítás esetében csökkenti a díjat...
Ha a vizitdíjat önrésznek tekintjük -márpedig annak lett mondva- akkor minimum elvárás lehetett volna a biztosítás díjának csökkentése.
Akárhonnan nézem, mindig az üt vissza, hogy elsőbbséget adtak a pénzbehajtástnak, + összekeverték a reformmal/ésszerűsítéssel, márpedig ebből sose jött ki értelmes és végrehajtható renccer.
Attul fugg mekkora a jovedelmed .A szovetsegi max ado ha jol tudom 35 szazalek,de ehhez eleg sokat kell keresned.
De ezen kivul kell fizetni 7 szazalek Fica-t(ez az allami nyugdij es a nyugdijaso egeszsegbizositasi alapjaba megy), allami adot es ingatlanadot is( akkor is ha berlakasban elsz,mert akkor a lakberben van benne) es az afat,ami nem minden allamban van
Szelektíven olvasott az olvtárs. Én alacsonyabb adókat, max 10% szja-t mondtam. Van, ahol ez elegendő adóbevétel, ahol nem qr el a kormány ekkorákat.
Egyébként egyetértek veled, valamennyi tb csak kell, de arányosítani kellene a befizetett díjakka, mint napi- vagy vizitdíj. Pl. minél több tb, annál kevesebb vizit- és egyéb díj.