Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2008.10.19 0 0 16

 

Hu!

Isten őrizz, hogy a mai, feljelentéseket nyakbazúdítós időkben bárminő merészebb kommentárt merjek fűzni az alábbiakhoz, de azért annyi engedtessék még meg, hogy egy Indexen megjelenő írást hadd idézzek be bőtűről bőtűre ugyanezen Index fórumában (ki tudja meddig lesz látható).

 

Persze csak úgy a bajuszom alatt mormogva elmerengek azon, vajon minek függvénye lehet az, ki mennyire merjen szókimondó lenni? Mármint annak biztos tudatában, hogy nem követik következmények. Lévén, ha én mondjuk olyant pöttyintenék valahová, hogy a Laci biztos kamunyista család taknya, mer' a haja veres, az hétszencség, hogy bíróságon kötnék ki, és "rajongóim" némelyike máris elkezdené kovácsolni azt a lámpavasat, melyen lógni látni szeretne az őszi szél himbálása közepette.

 

Meg még annyi engedtessék meg: hadd hökkenjek meg! Most nem máson, mint a közbevetőleg felemlített "egy-két milliárdon" ...

Ma már birtokolt és bitorolt pénzek tekintetében milliók és százezrek ebben az országban nem is léteznek, legfeljebb a kifosztott nyomorultak számát tekintve?

________________________

 

"Az én antiszemitizmusom

 

Határozott véleményünk, hogy a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának egymáshoz való viszonyának súlyos torzulását tükrözi ez az írás éppen úgy, mint az – a Magyar Hírlapban megjelent –, amelyet mottóként idéz, és amelynek – egyesek véleménye szerint –, a paródiájaként jelent meg. (...)

Megállapítjuk, hogy az írások esetében joggal merül fel az Újságíró Etikai Kódex és a Közös Etikai Alapelvek megsértésének alapos gyanúja. A felháborító írások szerzői nem tagjai a MÚOSZ-nak, ezért etikai vétségüket szankcionálni, nincs lehetőségünk. Elítélni, állást foglalni kultúrálatlanságukért (sic), hangvételükért azonban van módunk, és mint a Magyar Köztársaság törvénytisztelő, az alkotmányos szabadságjogokhoz ragaszkodó polgárai, tiltakozunk a kifogásolt tartalom és stílus terjedése ellen, és érdeklődve várjuk, milyen hivatalos intézkedések születnek a demokráciánkat veszélyeztető gyakorlat terjedésének megakadályozása érdekében.

A MÚOSZ Etikai Bizottságának állásfoglalása

 

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Etikai Bizottságának kétfős elnöksége, huszonnégy tagja és három póttagja van. Fej, tor, potroh. Összesen, közös bölcsességükkel nem tesznek ki egy bogarat.

Volt egy szokásosan zsidózós Bayer-cikk, arra írtam egy stílusparódiát, hozzáfűzve az eredeti gondolathoz, hogy ha már zsidózunk, ne felejtsük ki az Úristent meg a fiát se, elvégre lehet hogy a bankárok okozták a válságot, de ezek meg hagyják. Nyilván mert ők is zsidók.

Ez aztán kinek tetszik, kinek nem, én nem sorolom a legsikerültebbek közé, de ez most mindegy. Olyan sötét balfaszt ugyanis nem tudtam elképzelni, aki nem vágja, hogy ez egy Bayer-paródia. Hiszen a nehezebb felfogású, lassabb eszűeknek két bazinagy kresztábla is ki volt tűzve. Az inkriminált Bayer-idézet, linkelve, forrással. Továbbá a mi Urunk, Jézus Krisztus istenarca, ráfirkálva a Kuncze- és Kóka-plakátokról ismert kalligráfiával: zsidó.

Ehhez az anyaghoz érkezett kábé négyszáz komment, ebből mintegy ketten nem fogták fel, mi a helyzet, hogy ez egy felháborodottan visszautasító válasz a Bayer zsidózására. 400-nak a kettő a 0,5 százaléka: ők a leghülyébbek, mármint szövegértésből, elemző képességből. Ettől még számos szakma és pozíció nyitva áll előttük a rendvédelemtől a közterület-fenntartásig, továbbá fogalmazhatnak feljelentéseket. De speciel a Magyar Újságírók Szövetségének tisztviselője ne pont ilyen ember legyen.

 

Hülyébb vagy, mint egy ötödikes

 

Igen, te ott, elnök, alelnök, tagok és póttagok. A magyar általános iskolások ötödik osztályban találkoznak Petőfi Sándor A magyar nemes című költeményével. Lássunk egy részletet a versből.

Mit törődöm a hazával?
A hazának száz bajával?
Majd elmulnak a bajok.
Én magyar nemes vagyok!


Ha az ötödikes - tizenegy éves - gyermek ezt a verset úgy értelmezi, hogy Petőfi Sándor egy magyar nemes, aki nem törödik a hazájával, akkor jobb iskolákban megetetik vele a krétát, de a közepesekben is leül, egyes. Érettségiről ne is beszéljünk, az ennyi ésszel reménytelen.

 

Gatyába' táncol

 

És ezek ítélkeznek. Meg elmarasztalnak. És sajnálkozik a büdös bunkója, hogy nincs neki nagyobb hatalma, csak szóbeli feddést oszthat ki büntetésül azért, mert ő, a primitív suttyó, képtelen felismerni egy teljesen egyértelmű paródiát. Merthogy nem vagyok MÚOSZ-tag, sőt még Bayer Zsolt sem az. Alig ismerek MÚOSZ-tagot, olyat meg egyet sem, aki kapott onnan valamit. Se lefokozni nem tudnak, se kizárni. Tudniillik leszarja őket csaknem mindenki. Arcbaröhöghetők. Soha semmi értelmét nem láttam, hogy belépjek.

Pedig nicsak, itt fél szemmel, lobotómiával is király lehet akárki.

Ez a kontraszelektált fajta még az ORTT panaszbizottságaiban szokott felbukkanni, ráadásul azok nemrég még büntetést is oszthattak. Azok képesek elmarasztalni Chaplint, mert fenyegetően viselkedik A diktátorban.

 

Mr. Eötvös, Tear Down This Wall!

 

Egyszer régen a MÚOSZ elnöke meghívott ebédelni, pár „fiatal újságíró” társaságában, amolyan ismerkedőestnek indult. Ha jól emlékszem, a megjelentek közül senki nem volt tagja a szövetségnek. De az elnök ezt megértően vette tudomásul, hiszen éppen azt akarta kérdezni tőlünk, szerintünk mi lehetne az értelme a MÚOSZ-nak. Erre, úgy rémlik, senki sem – ő sem – tudott válaszolni, pedig megtudhattuk, hogy a szervezetnek elég sok, mondhatni rengeteg pénze van, főleg ingatlanadományból. Olyan egy-kétmilliárd. Hát ez az értelme: szociális háló. Hogy játszani engedje az analfabétákat. Póttagosdi. A régi szép idők emlékére.

Ki nevezett ki 12+1 debilt etikai bizottságnak? Hogyan lehet bizottsági elnök egy felmosórongy? Miféle archaikus hierarchia él itt tovább? Ezek még Aczél György megunt játékai? Ratkó Anna szeretői? Hogy kerülnek ezek oda?

Ezen fel lehet háborodni újra, sőt van egy tippem, hogy fasiszta gyűlöletbeszédnek fog minősülni. Lám, az Index főmunkatársa előbb zsidózik, aztán meg lehülyézi a MÚOSZT. Egy Halák Lászlót! És lekomcsizza! Tiszta Weimar. Csizmacsattogás, sör, virsli.

De hát leszarom. Leszarható. 0,5 százalék. A legsötétebb senkik. Az aljanép.

Kihaló faj vagytok. Kéjjel tartom a gyertyát."

 

 

Mijo Creative Commons License 2008.10.11 0 0 15

 

Dávid Ibolya a fizetését is felajánlotta Almássynak

 

Mi kell még, hogy a felszínre kerüljön ahhoz, hogy a legvakabb elvakultak is egyértelműen lássák, miféle ocsmány kufárkodás fizetőeszköze mindannyiunk bőre?

 

Kíváncsi lennék arra, hogy az összes képviselő közül hány olyan akad, aki nem a tisztséggel járó pénzért remegve kapaszkodik görcsösen mandátumához?

Természetesen nem csak a kimutatható bevételeket tekintem remegés tárgyának, hiszen a "mellékszálak" azok sokszorosát hozhatják a konyhára.

 

 

Mijo Creative Commons License 2008.10.11 0 0 14

 

Ehhez aztán végképp nincs mit hozzáfűzni.

Bár szomorúság tölt el, lévén életemben nem jártam még a ceglédi pályaudvarnak még a környékén se, mégis azt kell lakónikusan mondanom: ezek vagyunk mi!

Mert, ha nem azt mondom, hogy mi, akkor bevett szokás szerint rámnyomják a rasszista címkét ...

 

Fémtolvajok vágták szét a monorierdei vonatroncsot

 

 

Mijo Creative Commons License 2008.10.01 0 0 13

 

Azt mondja tegnap parlamenti felszólalásában a Bárándy unoka: "nincs okunk tartani a visszarendeződéstől"!

 

Hogy mennyire igazat nyafog ez az okostojás, azt talán el sem tudja képzelni. Köszönhetően a puhakezű Antallnak, és még ma is fontoskodó társainak.

 

 

Mijo Creative Commons License 2008.09.30 0 0 12

 

"Elengedjük Etiópia tartozását

 

Néhány éve Irak hazánkkal szemben fennállt, 20 milliárd forint körüli adósságát engedtük el, most Etiópiával szemben vagyunk nagyvonalúak."

_________________________

 

Kódus a kódusnak!

Európa etiópjai, Afrika etiópjainak!

Mit nekünk ezerkétszáz millió, fejenként nyavajás 120 forint. Egy gombóc fagyi vidéken. Bő 36 perc parkolás lett volna Baján, ha úgy dönt a testület. Egy üveg Soproni betét nélkül. Nana, ezt az utóbbit talán nem kéne olyan nagyvonalúan kezelni. Jézusom, ez tízmillió üveg Sopronit jelent! Ez azért így már elég markáns ... Na de a kódus, má mé ne vóna nagyvonalú, egy másik kódussal szemben.

 

Hanem!

Mi!

Magyarok!

Iraknak!

Mi ....

Megáll az ész!

Arról nem is szólva, hogy az már 4000 kemény magyar forint minden egyes állampolgár bukszájából kivéve.

És ki hagyta ezt jóvá???

Ja hogy a parlament.

Akiket mink kenytünk föl.

Ők azok, akik a nevünkben, akik a zsebünkre döntenek.

Biztos a mi érdekünk, ha így döntöttek. Biztos ... Bár ezt még bizonygathatnák egy picinyt, hogy valóban meggyőző legyen.

 

Felmerül: vajon mire költötték úgy az irakiak, mint az etiópok a pnzünket?

Felmerül, de ezek azok a kérdések, melyekre a megveszekedett életben nem kapunk választ. Nem hogy kielégítőt, hanem semmilyent.

 

Ezért maradjunk inkább az etiópok nyavajás 120 millásánál!

 

Na, itt már érdemesebb volna rákukkantan arra, kik és mit fognak eladni ennyiért fejete bőrű testvéreinknek.

Erre akár választ is kaphatnánk, ha akadna, aki felteszi a kérdést, illetve ha akadna, aki válasz esetén közzé merné tenni azt.

 

Muity Mijo Creative Commons License 2008.09.27 0 0 11

 

"Same shit, different day."

 

Igen, Bodoky Tamás jól ismeri az alapigazságot: míg a napok változnak, addig a szar ugyanaz marad, mit sem változó bűzével.

 

"UD-botrány: Dezsavü"

 

Beszédes az írás önmagában is annyira (beékelt hivatkozásaival egyetemben), hogy különösebb kommentárt igényelne, felvillantván pár igencsak elgondolkodtató jelenséget a kulisszák köztudottan titokzatos mögöttes világából. Halovánnyi fényt sugározva abba a homályba, ami agyunkat lepi a mind gyakrabban felszínre kerülű mocsokhalmaz változatai láttán.

 

Melyekről objektíven gondolkodni szándékozó emberben, szinte már csak különböző népi szólások jutnak az eszébe ...

 

Egyik kutya, másik eb.

Egyik tizenkilec, másik egy híján húsz.

És így tovább hosszasan ...

 

 

Mijo Creative Commons License 2008.09.25 0 0 10

 

"Miért rosszak az utak a fővárosban?"

 

Jellemző, ki a szentszart érdekel az, hogy miért rosszak az utak vidéken?

Vagy pediglen ekként: miért rosszak az utak Magyarországon?

 

Pedig a választ szerintem nincs az a kétéves puja, aki ha ránézne, rálépne, rápössentene, ne tudná.

 

Amúgy nagggyon jó!

Idézek az írásból: "A 60 hónapos jótállásról egy fővárosi hivatalnok valamiért lemondott egy szerződésmódosításban, a kivitelező nem javít."

 

Ez a "valami", ha pénznem volna, ez lenne a legmagasabb értékkel és legváltozatosabb kurzussal jegyzett valuta a napi tabellán.

 

Példa okáért (2008.09.25.):

 

1.00 EUR = 241.352 HUF

1.00 USD = 164.564 HUF

1.00 VALAMI = 650.000.00 HUF

 

Visszatérve az alapkérdésre!

Amit nem csak az útjaink, hanem bármi más vonatkozásban fel lehetne tenni kérdésként, ami Magyarországon kerül kivitelezésre.

 

Mondjuk amikor Baján befejezik az aktuális felújítást, montjuk a kórház valamelyik szárnyán, nem kell sem egy évet várni, sem hónapokat, elegendő az átadás napján alaposan szemügyre venni, és nincs az az építészethez nem értő dilettáns, aki nem látná meg azokat a hibákat, amelyeket valamiért az arra illetékesek a bogaistenért nem látnak meg.

 

Mondjuk útfelújítás Baján?

Mit vidámpark, mit Czája Czirkusz, mit Arkagyin Rajkin, elég végignézni egy ilyen folyamatot ahhoz, hogy az ember betegre röhögje magát.

Ezt még sosem vette észre a Barna Gyurka, de amikor a barátom által vezetett üzlet előtt szépen és ízlésesen fel kívántuk csíkozni az úttest és a járda közötti betonon a parkolóhelyeket, arra motorozván perceken belül a nyakunkra küldte a közterület felügyelőket. Merhogy nem vót engedélyünk rá ... 'Ammeg Gyurka, egy alpolginak mindenre oda kő ám figyenije!

 

Mondhatom e mit borítékolok?

Mondom!

Közelg a bajai Duna-híd felújításának az örvendetes pillanata.

Borítékolom, hogy a munkálatok befejezését követően rövid időn belül ki fognak rügyezni a festés hibái, ugyanakkor meg egyes magánszemélyek a magas költségvetés égisze alatt degeszre fogják keresni magukat.

Jómagam minden festési munkát erre az időszakra halasztok, mert ha valamikor, akkor ebben az időszakban lehet majd még a Tesco árait is leverő akciós festékekhez, hígítókhoz jutni rendkívül rentábilisan.

Érdemes lesz körülnézni majd ekkor Baján, egyáltalán nem meglepő módon valamiért a lefestett javaink zöme a híd színárnyalatait fogja magán hordozni.

Tekintsük ezt talán afféle szimbiózisnak?

 

Mijo Creative Commons License 2008.09.24 0 0 9

 

A múló idő nem lehet megbocsátó tényező.

 

Ez lett elmulasztva Magyarországon, ezért tartunk ott, ahol tartunk, ezért vagyunk olyanok a világ szemében, amilyenek.

 

A gyilkosokat el kell számoltatni!

 

"A cseh államfő nem kegyelmezett a kommunista államügyésznek."

 

"Szerbiában eljárást kértek a 94 éves Képíró ellen."

 

 

Muity Mijo Creative Commons License 2008.09.03 0 0 8

 

"30 millió forint kenőpénz a felszámolóbiztosnak"

 

Nem tudom akadna-e valaki is ebben az országban, aki arra merne fogadni, hogy itt egyedi esetről van szó?

 

 

Muity Mijo Creative Commons License 2008.07.26 0 0 7

 

Ismét "lelepleztük": Így lopják szét az M6-ost!

 

Az uborkaszezon kellős-közepén számtalanadik alkalommal feltalálva a spanyolviaszt.

 

Mintha legalábbis nem ez lett volna a nagyberuházások ismérve mindig is a kommunista időkben (és ezek örökségeként ma is), mely idők szerves velejárója a lopás. Az elnézett lopás!

Azok, akik millárdokat lopnak el sokmilliárdos költségvetéssel járó munkák égisze alatt, elnézőek a lehetőségeiket aprópénzre konvertálókkal szemben. Az örök kéz kezet mos törvény alapján, muszáj, hogy azok legyenek.

 

Amúgy roppant érdekesek számomra az efféle hírek.

Lévén van egy olyan érzésem, hogy a főként liberbolsevik kézben lévő sajtó számára olyankor kezd az ilyen jellegű umbuldáknak hírértéke lenni, mihelyt a helyszín eltávolodik a vízfejtől. És hát ugye Szekszárdtól délre, már ilyen területe található az országnak.

 

 

Mijo Creative Commons License 2008.07.10 0 0 6

 

Nicsak, az Index nem titokzatoskodik: Megalakult a Magyar Gárda Kft.

 

 

Előzmény: Mijo (5)
Mijo Creative Commons License 2008.07.10 0 0 5

 

Vajon mi lehet az oka annak, hogy az origo.hu - az iwiw bekebelezője - főoldalán látható cím alól - Már nem csak egyesület a Magyar Gárda -, le lett véve a teljes tartalom (404 FÁJL NEM TALÁLHATÓ)?

 

 

 

Mijo Creative Commons License 2008.03.07 0 0 4

 

"Önleleplezés".

 

Mindenekelőtt elnézést kérek abban az esetben, amennyiben létezne Magyarországon Dr. Dosetka Iván nevű személy, lévén egy dosetka, azaz tréfás ötlethez, egy vicces leleplezéshez használtam fel ezt a nevet.

 

Önmagam megnyugtatására rákerestem a Google programra, és hála Istennek csak az az egy verzió egyezik a névvel, mely a vizitdj2008.doctor.hu portál, orvosokat tartalmazó névsorában szerepel.

 

Nos, történt a következő: miután nagy vircsaft közepette zengeni kezdték a médiák az inkrimnált "háziorvosok által indított kezdeményezést", elhatároztam, hogy próbát teszek, mennyire tekinthető megbízható forrásnak az "IGENLŐKKEL" szemben kiváló propagandának alkalmas szerzemény.

 

Egy ingyenes tárhelyet biztosító, bár nevében a témához simulékonyan passzoló szolgáltatás, azaz a doctor.hu ("Ingyen tárhely mindenkinek!"), mely egyike egy több tucatból álló hasonló rendeltetésű domain-névnek, nem keltett bennem olyan illúziókat, hogy vérkomolyan kellene tekinteni egy ilyen formációra.

 

Ezért hasonló módszerrel élve, a szintén ingyen rendelkezésre álló lehetőségek egyikével beregisztráltam a dosetka@vipmail.hu email-címet.

 

Erről az email-címről elküldtem egy igencsak lakónikus tartalmú levelet, a vizitdij2008.doctor portálon jelzett vizitdij2008@gmail.com email-címre (ez szintén egy ingyenes lehetőség által létrehozható), a következőknek megfelelően.

 

__________

 

"Feladó: Dosetka Iván <dosetka@vipmail.hu>
Címzett: vizitdij2008@gmail.com
Tárgy: Csalatkozom a felhíváshoz.
Érkezett: 2008.02.27  10:28

Dr. Dosetka Iván

 

dosetka@vipmail.hu"

 

__________

 

A "Tárgy" rubrikába szándékosan írtam a dosetka/vicc kedvéért "csatlakozom" helyett, a "csalatkozom" kifejezést.

 

Tehát a levél tartalma semmi mást nem tartalmazott, mint a nevet és az email-címet.

 

Magam sem voltam biztos a "sikerben", de lám, nem csalatkoztam, másnap már ott virított a Dr. Dosetka Iván név, a vizitdíj mellett lándzsát törő "orvosok" névsorában.

 

 

Ennyi a történet, ennyit egy országot/világot bejárt kezdeményezés hitelességéről, a konklúziót mindenki saját értékítéletére bízom.

 

Muity Mijo, alias Dr. Dosetka Iván

 

(Zárójelben: két rangos média vezető munkatársával is megosztottam ezt a dosetkát a megjelenést követő napokban, de valamiért nem tartották fontosnak "harapni rá", sajnálom.)

 

Mijo Creative Commons License 2008.03.07 0 0 3

 

Eszembe jutott amint tegnap reggel Jakupcsek Gabriella vendégeként megjelent a stúdióban Kiszel Tünde és a nővére, aki nevezetesen orvos, a vasárnapi népszavazás volt a téma.

 

Pontosabban Sebeők Jánosnak az a klipje (Kiszel is asszisztált benne), mely paródiaként előadva érvel az IGENEK mellett.

 

Mivel a két vendég is emellett tette le voksát, Jakupcsek ki nem hagyhatta volna, hogy ne vágjon vissza nyomatékos érvként használva az ominózus vizitdij2008.doctor portál felhívását.

Mint egy megingathatatlan szentenciát.

 

Ezt a vélt hitet kívánom itt megingatni.

 

(Nem tartozik szorosan ide, de ez a Jakupcsek számomra rejtély, vajon milyen ok miatt tartja szükségét folyamatosan demonstrálni Kiszel értelmi nívója fölöttiségét, holott a két nő között legfeljebb súlyban látok különbséget, amúgy egyformán bugyuta és együgyű mindkettő.)

 

Mijo Creative Commons License 2008.03.06 0 0 2

 

Egyébként alábbiak esetében számításba jöhet az is, hány esetben fordul elő a jó hírnév sérelme, mert ugye tekintve, hogy a nevek mellett nincs semmi más azonosításra alkalmas adat szerepeltetve, igen kínos lehet az ország azonos nevű orvosai számára - például kiragadva Fekete Ferenc, Horváth Judit, Kovács István, Nagy Béla, Szabó János és Varga István esetében - a felmerülő gyanú, hogy őróla feltételezik a közismert elveivel merőben ellenkező értelmű állásfoglalást.

 

Borítékolhatóan: fog ez a honlap még igen sok ember számára kellemetlenségeket okozni úgy családi, mint baráti, mint munkatársi, mint orvos-beteg kapcsolatok terén.

 

Éppen ezért eddigiekre tekintettel kétségeim merülnek fel annak kapcsán is, hogy létezhet-e figyelmetlenségből fakadó ilyen mérvű slehonyaság, mint ami a honlap jellemzője, jómagam inkább vélem azt hinni, hogy a kezelőt, a kezelőket a szándékosság vezérli (lásd a 'kezdeményezőt' és annak kapcsolatait), azzal a céllal, hogy még nagyobb káosz, mégy több viszály keletkezzen egészségügyi világunkban.

 

Ezt még inkább gyaníttatja velem az a körülmény, hogy a balliberális médiák jeles munkatársai rendszeresen hozzák fel beszélgetőpartnerükkel szemben hangulatkeltő ellenérvként ezt a kezdeményezést.

 

Előzmény: Mijo (1)
Mijo Creative Commons License 2008.03.06 0 0 1

 

Előzmények kapcsán felmerülhetne ötletként, hogy ellenőrizzük le a vizitdíj2008.doctor honlapon felsorolt "orvosok" kilétét a Magyar Orvosi Kamara által kezelt, országos orvos adatbázis segítségével, de hát ez alapból elvetendő, mint mérvadó eredményt szülni képes lehetőség, ugyanis az itt történő szereplés 9900 Ft + Áfa regisztrációs díjhoz kötött, és ismerve az orvostársadalmi eleganciát anyagi kérdésekben, kérdéses, hogy annak hanyadrésze szerepel a jegyzettek között.

 

Én mindenesetre most idemásolom a honlap pillanatnyi állapotát, a vizitdíj orvos támogatóira tekintettel.

Jóleső érzéssel tölt el, hogy bajai és Baja környéki orvosok neveiből alig-alig találok, és hát ugye marad a kérdés: vajon valóban az jegyeztette-e fel magát a listára, aki szerepeltetve van rajta? 

 

 

"Eddig 374 orvos és 3343 állampolgár támogatta a kezdeményezésünket! Támogatásukat köszönjük!

 

Orvosok:


Dr. Ádám Ágnes
Dr. Ádász Anna
Dr. Adorján Erika
Dr. Aggod József
Dr. Agócs Árpád
Dr. Angyal Dávid
Dr. Antaziyeva Saule
Dr. Arany Andrea
Dr. Aranyos Gabriella
Dr. Babics Éva
Dr. Bagyinka Zsuzsanna
Dr. Bakos János
Dr. Balázs Ildikó
Dr. Bálint Terézia
Dr. Balogh Gabriella
Dr. Balogh Tünde
Dr. Bán Éva
Dr. Bánovics István
Dr. Bardóczi Miklós
Dr. Barrel Zoltán
Dr. Barta Károly
Dr. Barta Zsuzsanna
Dr. Báthori Gábor Imre
Dr. Becka Éva
Dr. Békési Gábor
Dr. Bélai Iván
Dr. Bencze Sándor
Dr. Berta Gyula
Dr. Bertényi Dominika
Dr. Biacsi Zsuzsa
Dr. Bíró Barnabás
Dr. Biró Gábor
Dr. Boda Enikő
Dr. Boda Tamás
Dr. Borók Levente
Dr. Boros Erzsébet
Dr. Boros István
Dr. Boros Judit
Dr. Bozsó Albert
Dr. Buchholcz Antal
Dr. Buda Éva
Dr. Bujtár Péter
Dr. Bükkerdő Pál
Dr. Csécsi Barnabás Sándor
Dr. Csenke László
Dr. Csenki József
Dr. Cseuz Regina
Dr. Czeglédi Ágnes
Dr. Czikajló Gyula
Dr. Czirják Ferenc
Dr. Czirják Ferenc
Dr. Dankó Péter
Dr. Darvas Tamás
Dr. Dávid Ferenc
Dr. Déry Károly
Dr. Dési Illés
Dr. Desits Imre
Dr. Diamant János
Dr. Dobai Csilla
Dr. Dobos Anna
Dr. Donáth Ferenc
Dr. Dosetka Iván
Dr. Dózsa Mariann
Dr. Edelényi Béla
Dr. Égjáró Lukács
Dr. Elbakour Afif
Dr. Elekes Attila
Dr. Erdei Sára
Dr. Fáklya Csaba
Dr. Faragó Enikő
Dr. Faragó Erika
Dr. Faragó Eszter
Dr. Farkas Gyula
Dr. Farkas Tibor
Dr. Fehér József
Dr. Fekete Ferenc
Dr. Fekete Ildikó
Dr. Fekete Imre
Dr. Finta Zoltán
Dr. Fogarasi Sándor
Dr. Földesi Ferenc
Dr. Freisleben András
Dr. Fülöp Nándor
Dr. Füredi Gyula
Dr. Fűri Margit
Dr. G.L.
Dr. Gábor Tamás
Dr. Gábor Zsuzsanna
Dr. Gál Erika
Dr. Gál Henriett
Dr. Galló Beáta
Dr. Galló Mária
Dr. Gantner László
Dr. Garay Erzsébet
Dr. Gáspár Tamás
Dr. Gecsényi Mária
Dr. Gerő Zsolt
Dr. Geszti Sándor Pál
Dr. Goldberger Tamás
Dr. Gürtler Zsuzsanna
Dr. Gyarmati Tamás
Dr. Gyergyói László
Dr. György Ildikó
Dr. Gyurcsik Klára
Dr. Hajas István
Dr. Hajdu Gábor
Dr. Hajdu László
Dr. Hajduk Árpád
Dr. Hajós Ferenc
Dr. Hajtó Zoltán
Dr. Halas József
Dr. Halász Gábor
Dr. Hamvas Ferenc
Dr. Hargitai Angéla
Dr. Harmos István
Dr. Hasitz Ágnes
Dr. Hauk Dóra
Dr. Hegedüs Márta
Dr. Hellebrandt Enikő
Dr. Hetényi Agnes
Dr. Hintalan Ádám
Dr. Hintalan János
Dr. Hintalan Kornél
Dr. Hollósi Melinda
Dr. Holvai Erzsébet
Dr. Horák Tibor
Dr. Horgász János
Dr. Horváth Ágota
Dr. Horváth Judit
Dr. Horváth Judit Ágnes
Dr. Horváth Margit
Dr. Horváth Zsuzsanna
Dr. Hünlich Axel
Dr. Jáger Mihály
Dr. Jakab Barna
Dr. Jámbrik Imre
Dr. Jólesz József
Dr. Józsa Terézia
Dr. Józsa Zoltán
Dr. Juhász György
Dr. Juhász Zoltán
Dr. Kaáli Nagy Gabriella
Dr. Kádár Magdolna
Dr. Kaizer Zsuzsa
Dr. Káli András
Dr. Kálmán Sándor
Dr. Kármán Miklós
Dr. Kárpáti Zoltán
Dr. Karsay Károly
Dr. Katona Magdolna
Dr. Katona Tamás
Dr. Kazinczy Erzsébet
Dr. Kecskés István
Dr. Kecskés István
Dr. Kelemen Ilona
Dr. Kelemen József
Dr. Kelemen Zoltán
Dr. Kelemen Zoltán
Dr. Keleti Judit
Dr. Kemény András
Dr. Kercsó Annamária
Dr. Kerekes Anna
Dr. Keresztes Mihály
Dr. Kerti Zsuzsa
dr. Keskeny Sándor
Dr. Király Gábor
Dr. Király Gabriella
Dr. Király Tímea
Dr. Kis Ágnes
Dr. Kishonti András
Dr. Knoll Julia
Dr. Kókai Tamás
Dr. Kollár Gábor
Dr. Kollin Éva
Dr. Koltai Heléna
Dr. Komáromi Zoltán
Dr. Komlós Marianna
Dr. Kormányos Szilvia
Dr. Korniss Attila
Dr. Kóspál Lajos
Dr. Kovács Beáta
Dr. Kovács Éva
Dr. Kovács Gyula
Dr. Kovács István
Dr. Kovács Károly
Dr. Kovács László
Dr. Kovács Margit
Dr. Kovács Tibor
Dr. Kovács Zsuzsanna
Dr. Kovássy László
Dr. Kovásznai Gergely
Dr. Kozma Gábor
Dr. Kővágó Kálmán
Dr. Kövári Annamária
Dr. Kriston Vízi József
Dr. Kuti Éva
Dr. Lajos Veronika
Dr. Lakatos Tibor
Dr. Langermann István
Dr. László András
Dr. Léderer Imre
Dr. Lénárd Magdolna
Dr. Lénárt András
Dr. Lendvay Krisztina
Dr. Lizák Anna
Dr. Lomb Dénes
Dr. Lőrincz Attila
Dr. Lőrinczy Tamás
Dr. Lukács Tünde
Dr. Mádi Szabó László
Dr. Mádi Szabó Zoltán
Dr. Makkai Ferenc
Dr. Mann Ildikó
Dr. Mann László
Dr. Marosvölgyi Béla
Dr. Mayer Éva
Dr. Mekler Róbert
Dr. Melcher Zoltán
Dr. Menczer Gábor
Dr. Mike Miklós
Dr. Mink Gyöngyi
Dr. Mitók Péter
Dr. Mitók Péter
Dr. Mohácsi Gábor
Dr. Mohos Antal
Dr. Molnár Emőke
Dr. Molnár Klára
Dr. Molnár Mariann
Dr. Molnár Sándor János
Dr. Morva László
Dr. Morvai Margit
Dr. Mucsi János
Dr. Nagy Aladár
Dr. Nagy Andrea
Dr. Nagy Balázs
Dr. Nagy Béla
Dr. Nagy Edit
Dr. Nagy István
Dr. Nagy János László
Dr. Nagy Judit
Dr. Nagy M. György
Dr. Nagy Mária
Dr. Nagy Péter
Dr. Nagy Péter Attila
Dr. Nagy Sándor
Dr. Nagy Sándor Péter
Dr. Nagy Zoltán
Dr. Nemes János
Dr. Németh Miklós
Dr. Németh Zsolt
Dr. Neu Klára
Dr. Neuwirth Gyula
Dr. Oláh Gabriella
Dr. Olajos Gyula
Dr. Ottmár Piroska
Dr. Páczi Antal
Dr. Pálmai Kálmán
Dr. Pálmai Szilárd
Dr. Pap Katalin
Dr. Papírnyik Erika
Dr. Papp Andrea
Dr. Papp Ibolya
Dr. Papp Imre
Dr. Papp László
Dr. Paraizs József
Dr. Pauló Szilvia
Dr. Pázmándi Gyula
Dr. Percs Endre
Dr. Percs Erika
Dr. Péró Márta
Dr. Pethő Anna
Dr. Pintér Gabriella
Dr. Pintér Irén
Dr. Pongrácz Katalin
Dr. Poór László
Dr. Pozsgai Vince
Dr. Prikkel Jolán
Dr. Rab Zsuzsanna
Dr. Rácz Anna
Dr. Rácz Péter
Dr. Rénes Marcell
Dr. Rév Judit
Dr. Rigler Kálmán
Dr. Róna Erzsébet
Dr. Rudner Edina
Dr. Sámson László
Dr. Sárai András
Dr. Sarkadi Ádám
Dr. Sárközy Dezső
Dr. Schidt György
Dr. Sértő Radics István
Dr. Siegler János
Dr. Siklós Judit
Dr. Siminszky Zita
Dr. Simon Krisztina
Dr. Sinka László
Dr. Sipos Gábor
Dr. Solymossy Egon
Dr. Somló Pál
Dr. Strauszmann Margit
Dr. Sümeghy Gyula
Dr. Szabados Ibolya
Dr. Szabó Bálint
Dr. Szabó Gábor
Dr. Szabó István
Dr. Szabó János
Dr. Szabó Judit
Dr. Szabó Károly
Dr. Szabó Lajos
Dr. Szabó Mátyás
Dr. Szabó Miklós
Dr. Szabó Piroska
Dr. Szabó Sándor
Dr. Szalai Györgyné
Dr. Szalma Mihály
Dr. Szántai Károly
Dr. Szanyi Andrea
Dr. Szatmári Marianna
Dr. Szega Péter
Dr. Szénási Pál
Dr. Szikszai Csaba
Dr. Szilágyi Csaba
Dr. Szőcs Sándor
Dr. Szpirulisz Ildikó
Dr. Szummer György
Dr. Takács Bence
Dr. Takács Emerencia
Dr. Takács Györgyi
Dr. Takács Péter Zoltán
Dr. Takó Lajos
Dr. Tamás Ferenc
Dr. Tanács Róbert
Dr. Tassi Gábor
Dr. Tatár Péter
Dr. Teleki György
Dr. Teleki György
Dr. Telepovszki Ágnes
Dr. Teszler B. István
Dr. Tihanyi László
Dr. Tokodi György
Dr. Toldi Ferenc
Dr. Toncsev Hriszto
Dr. Tóth József
Dr. Tóth Katalin
Dr. Tóth Mária
Dr. Tóth Mária Magdolna
Dr. Tóth Tibor
Dr. Tuka Ágnes
Dr. Turcsán Judit
Dr. Ujlaki Péter
Dr. Vadas Imre
Dr. Vajda Marianna
Dr. Valach Ágnes
Dr. Vámos Éva
Dr. Vámosi Péter
Dr. Vancsura Zoltán
Dr. Vank Ágnes
Dr. Váradi András
Dr. Varga Ágnes
Dr. Varga Dániel
Dr. Varga Irma Ildikó
Dr. Varga István
Dr. Vargáné Dr. Bagó Borbála
Dr. Várhegyi József
Dr. Várkonyi Ágnes
Dr. Varró Sándor
Dr. Vass Edit
Dr. Veres Klára
Dr. Veress Klára
Dr. Vészi Zsuzsa
Dr. Vida Zsuzsanna
Dr. Vincze Zoltán
Dr. Weisz Zoltán
Dr. Wolf Ferenc

 

Mijo Creative Commons License 2008.03.06 0 0 0

 

Íme pár kiragadott példa, ahol olyan körülményként publikálják a "háziorvosok aláírásgyűjtését a vizitdíj mellett", mintha valóban teljes mértékben hiteles forrás lenne ennek a helye.

 

stop.hu: Háziorvosok a vizitdíj mellett?

 

stop.hu: Honlapot indítottak háziorvosok a vizitdíj ellen

 

Lám, a www.stop.hu portál először csak kérdőjellel jegyzi írása címét, majd pár nappal később már nyomatékolt komolysággal állítja a hírt.

 

origo.hu: Aláírást gyűjtenek a vizitdíj mellett a háziorvosok

 

A www.origo.hu portál az MTI-re hivatkozva, már a kezdeményező háziorvost is megnevezi.

 

hirtv.hu: Fizetett hirdetésben kampányol a vizitdíj mellett a háziorvos

 

A www.hirtv.hu már továbblép: a kezdeményező MSZP-hez fűződő viszonyát froclizza.

 

webpatikus.hu: Háziorvosok a vizitdíj mellett és ellen

 

A www.webpatikus.hu portál igyekszik objektív tájékoztatást nyújtani, mégis tényként közli az egyetértők orvosok számát (is).

 

inforadio.hu: Az országos tisztifőorvos tanácsadója a vizitdíj mellett kampányoló háziorvos

 

Hoppá, a www.inforadio.hu már rámutat olyan anomáliákra, melyek kétségeket ébreszthetnek.

 

pecsinapilap.hu: Háziorvosok írnak alá a vizitdíj mellett

 

Az alaposságra általában nagyobb hangsúlyt helyező vidéki sajtó sem adott kételkedéseinek hangot.

 

barikad.hu: Háziorvosok kezdenek aláírásgyűjtést a vizitdíj mellett

 

A www.barikad.hu úgy hiszi, hogy a másoktól átvett hírek újraközlésének nincs felelőssége?

 

mti.hu: Aláírásgyűjtést kezdeményeztek a vizitdíj megtartásáért a háziorvosok

 

Végére hagytam a nem teljeskörű sornak a www.mti.hu portált, mely szinte kivétel nélkül alapforrása az útjára bocsátott hírnek.

 

Ugyan szerintem minden hírközlő sajtóorgánumnak kutya kötelessége az általa publikáltak hitelességének az ellenőrzése, de mindezek közül erre talán a Magyar Távirati Iroda kellene, hogy leginkább ügyeljen.

Ha már olyan szent intézménynek hiszi magát, hogy róla szólni hovatovább tabu téma.

 

Félreértés ne essék, részemről nem egy esemény hírkénti közlése a kifogásolni való, hanem az, ha azt az eseményt hírközlése előtt nem ellenőrzi le senki sem, lévén, ha időben nyilvánvalóvá válna annak hitelességét megkérdőjelező körülmény, akkor vélhetően le sem közölnék hírként. Különösen "táviratilag" nem.

 

 

Mijo Creative Commons License 2008.03.05 0 0 topiknyitó

 

Első nekifutásra leplezzük le, milyen okok miatt hamis a vizitdíj2008 címen publikált portál tartalma (mely hitelét a "doctor" kifejezés lenne hivatott erősíteni), illetve miért nem tekinthetők a rajta látható felhívást támogató nevek hiánytalanul valós személyeket takaróknak!

 

Ne feledjük, ez a felhívás bejárta a hazai sajtó nem jelentéktelen hányadát, ilyen-olyan internetes honlapokról és blogokról nem is beszélve.

 

Ha csak egyetlen támogató név is hamis, onnantól következésszerűen okunk van a teljes tartalmat annak tekinteni.

 

Márpedig én határozottan állítom, hogy akad nem létező személyt takaró támogató az orvosokat tartalmazó felsorolásban.

 

Bizonyítékaimat rövidesen fel fogom tárni.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!