Keresés

Részletes keresés

RaymondGottlieb Creative Commons License 4 napja 0 0 28878

Beautiful Italy I love it, what can I see here?

cobranco Creative Commons License 4 napja 0 0 28877

A központi Dolomitok, az Alpok egyik legismertebb része. Évente több százezer turistát vonz a természeti attrakció. A látvány a szokásos, leírhatatlan. Sesto, Tofana, Cadini, Cristallo, Marmarole, mind egytől-egyig jól hangzó nevek, nem is beszélve a völgyekben megbúvó alpesi tavakról, tengerszemekről. A történelem viharaitól megtépázott terület, ma a nyugalom szigete, a kikapcsolódni vágyok mekkája. Alpesi barangolásunk utolsó epizódját szeretném megtekintésre ajánlani, fogadjátok szeretettel..

 

Tartalom: „Egy isten háta mögötti mezőn éri kalandorainkat a hajnali ébredés. Ekkor még nem sejtik, hogy a záró akkordnak szánt program, a meglepetések napja lesz. Tornasorban jelentkeznek a látnivalók, túrázóink azt se tudják merre kattintgassanak a fényképezőgépeikkel. Miközben a sportfeladat napi rutinként van jelen, a hangulat egyre jobban a tetőfokára hág…de, a Dolomitok kiszámíthatatlan. Ha csak annyit mondok, lesz egy nagy durranás /szó szerint/ valamint a végén az időjárás felelős is bejelentkezik fogadatlan prókátorként program szervezőnek, talán nem is kell tovább részleteznem…”

 

TransDolomitok 7.rész: "Sziklaóriások játszótere" 2021. /Italia/ 1440p

 

Útvonal: Toblach /Dobiacco/-Toblachersee-Drei Zinnenblikk-Lago di Misurina-Passo di San Angelo-Val di Ansei-Marmarole-Lago Di Auronzo-Cima Cogna

 

Az immár teljes túrabeszámoló: http://cobranco.hu/turabeszamoloalp_21.html

Fotoalbum: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4704251722989515&type=3

cobranco Creative Commons License 2024.03.28 0 0 28876

Az osztrák többségű Dél-Tirol ma már Olaszország része. 100 év arra kevés volt, hogy az etnikai arányokat megváltoztassa, de az olasz vérfrissítés már ad egyfajta pikáns kettősséget az ide látogatóknak. A fantasztikus környezet párosulva az autentikus építészettel pedig csak nyomatékosítja a díszletet. Alpok túrabeszámoló filmes adaptációjának 6.-ik része megtekintésre jelentkezik..

 

Tartalom:

Utazóink pihenőnapot terveznek. Lehet ilyet a Dolomitokban?... nem igazán. Európa két dobogós kerékpárútja már reggel ott figyel a castingon ,vad sziklakanyonok, középkori várak, alpesi rétek úgy váltják egymást, mint pedáns gyerek az alsógatyáját. Mivel meglepetés ezúttal is lesz, kalandoraink továbbra sem unatkoznak…”

 

TransDolomitok 6.rész: "Napfény útja" 2021. /Italia/ 1440p

 

Útvonal: Kollman-Barbian-Klausen-Brixen-Fortezza-Mühlbach-Brunico-Valdaora-Toblach /Dobiacco/

Túrabeszámoló: http://cobranco.hu/turabeszamoloalp_21.html
Fotoalbum: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4704222796325741&type=3

cobranco Creative Commons License 2024.03.14 -1 0 28875

A Dolomitok délnyugati része fehér folt a hegység turisztikai palettáján, bár a természeti környezet nem indokolja. Ha egyszóval kellene jellemezni, az a változatosság. A Rosengarten színpompás csúcsaitól a Latemar tűhegyes sziklaalakzatain át, az épített látnivalók is hangsúlyosan hozzák az elvárásokat. Ami viszont nincs, a tömeg! Optimális kombináció a magunkfajtáknak. Az Alpokban készült roadmovie 5-ik része elérhető, akiket érdekel

 

Tartalom:

Ha Dolomitok, akkor sportfeladat nélkül nem lehet megúszni. Tudják ezt kalandoraink is. Első körben ott figyel egy kétezres hágó, de még mielőtt észbe kapnának már megint beesik egy toplistás tó, eszement vágta egy égig érő kanyonban, maratoni gasztroblokk, és egy éjszakába nyúló, hátborzongató szálláshely keresés tortúrája borzolja kedélyeket…”

 

TransDolomitok 5.rész: "Alpok esszenciája" 2021. /Italia/ 1440p

 

Útvonal: Canazei-Val di Fassa-Fossa di Fassa-Vigo di Fassa-Passo di Costalunga-Karersee-Nova Levante-Cardano-Kollman

Túrabeszámoló: http://cobranco.hu/turabeszamoloalp_21.html
Fotoalbum: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4704222796325741&type=3

kirsan Creative Commons License 2024.02.24 -1 0 28874

Sziasztok, egy kérdés merült fel bennem, hátha tudja valaki a választ. Az Italo-ra és a Frecciarossa-ra foglaltam jegyeket, és az egyik alkalom vasárnapra esik. Itt tűnt fel, hogy vasárnap másfél óra helyett 2 és fél óra alatt teszik meg ugyanazt a távot. Mi lehet az oka? 1 megálló van. Vasárnap nem mehetnek olyan gyorsan? Neten kerestem választ, de nincs.

cobranco Creative Commons License 2024.02.23 0 3 28873

A Sella-hegység a Dolomitok ékköve. Mind látványügyben, mint sport szempontból, igazi kihívás. A lenyűgöző sziklafalak árnyékában kerékpározni már önmagában is élmény, ha pedig ehhez, az itt igencsak ritka jó idő is társul, az már igazi kánaán. Valparola, Falzarego, Pordoi, mind jól hangzó olasz nevek, egyetlen probléma van velük, ezek meghódítása igencsak komoly nehézségekbe ütközik. Egy erős, de felejthetetlen nap filmes krónikája következik

 

Tartalom:

Kalandoraink nem ijednek meg a feladattól, hiszen ezért jöttek, a célok megvalósítása lebeg a szemük előtt, apait-anyait, sőt apósit-anyósit is beleadnak. Az, hogy költői kérdés marad-e a kerékpárosok szent hágójának a meghódítása, nyilván csak azok számára derül ki, akik rákattintanak a „Play” gombra…”

 

TransDolomitok 4.rész: "Királyetap" 2021. /Sella/ 1440p

 

Útvonal: Passo di Valparola-Passo di Falzarego-Plan Falzarego-Ruine Andraz-Pieve-Brenta-Arabba-Passo di Pordoi-Canazei

Túrabeszámoló: http://cobranco.hu/turabeszamoloalp_21.html
Fotoalbum: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4704201029661251&type=3

auray1 Creative Commons License 2024.02.20 -1 0 28872

O'Leary délelőtt bejelentette az új járatokat, és én már meg is vettem a repülőjegyet Triesztbe. Már régen szerettem volna eljutni oda, de nem akartam buszozni. Nagyon jó időpontban, reggel 6-kor indul a repülő Budapestről, és 3 nap múlva este 8-kor vissza. Szállást Udineben foglaltam, lemondhatót, ott fizethetőt. Ha a Ryanair mégis törölné a járatot, ne legyen veszteségem a szálláson. 

cobranco Creative Commons License 2024.02.02 0 2 28871

A Dolomitok a világ egyik legszebb hegysége. A gyönyörű természeti formák, lenyügöző táj sötét titkokat rejteget. Dolomitok hágói már régóta fontos szerepet töltöttek be, jelentőségük azonban sokszorosára nőtt az első világháború kirobbanásával. Az itt zajló állóháború közben épült ki a turista utak jelentős része illetve a méltán népszerű via-ferrata útvonalak szinte egésze. Hogy mennyire véres és kemény harcok folytak az olasz és a monarchia csapatai közt, arról árulkodnak az elképesztő helyeken kiépített lőállások, katonai alagútrendszerek illetve a nagy katonatemetők. A mára már nyugodt táj a sportolni vágyók, túrázók, kalandorok mekkája. „Transdolomitok” című útifilmünk következő epizódját ajánlom megtekintésre..

 

Tartalom:

Utazóink, egy átmeneti szieszta után újra belevetik magukat a javába. Cél a Dolomitok felső régiója, komoly küzdelem kezdődik, ezúttal nem az ellenséggel, hanem az elemekkel, konkrétan a domborzati viszonyokkal. A vertikális kihívás egy dolog, de az árvíz, lavina és egyéb „cukorfalatok” utóélete is fokozza az izgalmakat. A sportfeladat dokumentálásán kívül még egy erősen paródiába fulladó gasztroblokk, valamint a táborhely keresés viszontagságai is színesítik a történetet…”

 

TransDolomitok 3.rész: "Véres hegyek" 2021. /Italia/ 1440p

 

Útvonal: Lago di Braies /Pragser Wildsee-Lago di Valdaora-Olang-Pustertal radweg-Bruneck-San Martino do Badia-La Villa-Corvara-San Cassiano-Lagozuoi-Forte Tre Sassi-Lago di Valparola-Passo di Valparola

 

Túrabeszámoló: http://cobranco.hu/turabeszamoloalp_21.html

Fotoalbum: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4704174696330551&type=3

cobranco Creative Commons License 2024.01.12 -1 0 28870

A Pragser Dolomitok, igy első hallásra az átlagember számára nem mond túl sokat. De, ha hozzáteszem, hogy itt forgatják az Alpesi Őrjárat című filmsorozatot, talán már érdekes lehet. Sőt, az izgalmak fokozására még azt is közlöm, hogy itt található az Alpok deklaráltan legszebb tava, remélem, fel is keltettem az érdeklődést. Ennek fényében ajánlom megtekintésre a most következő filmet.

 

Tartalom:

„Kalandoraink, szokásuk szerint, egy tilosban eltöltött éjszaka után nekivágnak a feladatnak, mert igen, a Dolomitokban nem lehet lazsálni. Cél, első körben egy kétezres hágó. A dolgot némiképp nehezíti, hogy egy 100 éve a sziklába vájt burkolatlan hadiúton kell felszerpentinezni. Cserébe fantasztikus panoráma, szétlőtt erődök és felejthetetlen sportélmény a fizetség. Az, hogy a fő attrakció akkora nagy durranás-e, mint amilyen a híre, és, hogy sikerül-e lepacsizni Terence Hillel, még az sem kizárt, hogy kiderül a végén

 

TransDolomitok 2.rész: "Alpesi Őrjárat" 2021. /Italia/ 1440p

 

Útvonal: Cimabache-Carbonin-Forte Vallandro-Rifuggio Prato Piazza-Platzweise-Ponticello-Lago di Braies /Pragser Wildsee

 

Túrabeszámoló: http://cobranco.hu/turabeszamoloalp_21.html

Fotoalbum: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4704138269667527&type=3

Térkép link: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1F1tELaclRiGJBTSGMC2yVAJlXrVf76lS&usp=sharing

cobranco Creative Commons License 2023.12.23 -1 0 28869

„Istenek sziklakertje”-mondják a Dolomitokra, mely nemcsak az Alpok része, hanem a koronája is. Ezen a kis helyen megtalálható minden, ami kimeríti a klasszikus magashegység fogalmát, sőt…Az égbetörő sziklatornyok árnyékában az üdezöld alpesi táj kontrasztja ad egy sajátos, leírhatatlan feelinget az ide látogatóknak. Az itt töltött pár nap filmes dokumentációját szeretném ajánlani szíves megtekintésre.

 

Tartalom:

„Kalandoraink 3 év után térnek vissza, amolyan hiánypótlásként, az akkor kimaradt feladatok kipipálása céljából. A terv viszonylag egyszerű, a Dolomitok keresztül-kasul. A Boite-völgy kiemelt fontosságú átjáró volt az évszázadok folyamán, s ha még hozzátesszük, hogy itt található a régió központ Cortina d’Ampezzo is, nyugodtan mondhatjuk, a Dolomitok szívében vagyunk. A valamikor itt pöfögő kisvasút nyomvonala ma, Lunga via delle Dolomiti néven a kerékpártúrázók paradicsoma. Már első körben sikerül belenyúlni a javába…”

 

TransDolomitok 1.rész: "Alpok bűvöletében" 2021. /Italia/ 1440p

 

Útvonal: Cima Cogna-Lozzo di Cadore-Domegge di Cadore-Lago di Cadore-Piave di Cadore-Dolomitenradweg-Tai di Cadore-Valle di Cadore-Vallessina-Vodo di Cadore-Borca di Cadore-San Vito di Cadore-Lago di Mosigno-Monte Antelao- Monte di Sorapis-Cortina di Ampezzo-Fiames-Cimabache

 

Két év után újra van írásos-képes túrabeszámoló is, akit érdekel: http://cobranco.hu/turabeszamoloalp_21.html

Fotoalbum: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4704113233003364&type=3

 

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy mindenkinek Boldog Karácsony és Kellemes Ünnepeket kívánjak!.

bandi.bácsi Creative Commons License 2023.11.28 -1 0 28868

Sziasztok! Egy amatőr túrafilm sorozatot ajánlok figyelmetekbe. Remélem maradhat, remélem elnyeri tetszéseteket.
Toszkána a művészetek bölcsője, az üde zöld dombok világa. Középkori települések, várak, városok hazája. Túrafilm sorozatunk ha nem is teljesen, de e toszkán csodát járja körbe. Közlekedési eszközünk a kerékpár, de természetesen a Toszkán táj főszereplő.
A sorozat első részében Firenzéből délnek indulunk és a kertek alatt kalandozva kóstolunk bele a Toszkán csodába. Utunk dombokon át a zöldellő tavasz kíséretében vezet. Lehetőség szerint távol a forgalmas utaktól. Igaz ez még csak a felvezető rész de remélem kedvet kaptok a még ütősebb folytatásra.
A sorozat első része : https://youtu.be/j9P9SQSohCk?si=GQW0di2RPYoJaB3A
A Toszkán kalandok sorozat a második résznél tart, ahol bár égi áldás tesz minket próbára, mi mégis célba vesszük a "Borús Sienát".
A sorozat második része: https://youtu.be/HNZPKprNvrc?si=v56reM02-lPalm_c
Egy régimódi túrafilm sorozat veszi kezdetét ahol a kép és a saját valósidejű szöveggelés keveredik. Bízom benne,hogy elnyeri tetszéseteket. Köszönöm ha végig nézitek és akár fel is iratkoztok.


A film a fenti linken elérhető vagy akár Bandibácsi youtube csatornáján.

cobranco Creative Commons License 2023.08.12 0 0 28867

Ha nyár, Alpok! Ennyire egyszerű, legalábbis számunkra :)
Néhány spontán összedobott mozzanat az itt készült filmekből kedvcsinálónak...vagy kedvelvevőnek :)
Felvétel helyszíne:  Dolomitok

 

TransDolomitok /Maxi trailer/ 1440p

SAMCRO81 Creative Commons License 2023.04.12 -1 0 28866

Nyáron Ismét Olaszországon keresztül megyünk Franciaországba. Oda és vissza egy–egy éjszakát alszunk Beverinoban. Innen tudnátok ajánlani Genova irányába valami jó panoráma utat (amennyiben van ilyen) ami keresztül megy a cinque terre nemzeti parkon?

kirsan Creative Commons License 2023.04.08 -2 0 28865

Már április van. Megtudtad? A honlap szerint még mindig zárva.

Előzmény: vélemény (28860)
freyya Creative Commons License 2023.03.10 0 0 28864

Mindenhol van szabadstrand, meg a szállodák strandjaira is mindig bemehetnek külsősök is, csak fizetni kell érte. Az árak nagyon változóak, mi Viareggio-ban voltunk, az nagyjából ez a partszakasz, ott egymás  melletti strandokon az egyiken 15 euró volt a napernyő két ággyal, a másikon ugyanez 60 euró. A strandok bejáratánál mindig ki vannak írva az árak. Ha sokallod, továbbsétálsz. 

Előzmény: Atyxx (28863)
Atyxx Creative Commons License 2023.03.10 -1 0 28863

Sziasztok

 

A Pisa melletti tengerparti strandot használhatják azok is, akik nem az ottani szállodákban laknak?

Mennyibe kerül most arrafelé a belépő a strandra kb?

kirsan Creative Commons License 2023.02.06 -3 0 28862

Tegnap megint rákeresgéltem, és már azt írták az utazási irodák, hogy a tűzoltóság bezáratta. Azt írják, valami engedélyt még be kell szerezni. (persze google fordítóval)

Előzmény: vélemény (28860)
kirsan Creative Commons License 2023.02.03 -2 0 28861

Köszi, mi végül is ráérünk. A nyári utakat tervezem, és úgy gondoltam, ha legközelebb megyünk, beiktatom. Arról nem beszélve, hogy ha hivatalosan is lehet majd jegyet venni, gondolom elég sokan szeretnék egyszerre megnézni, míg az engedélyezett látogatók száma eléggé korlátozott lesz.

Előzmény: vélemény (28860)
vélemény Creative Commons License 2023.02.03 -4 0 28860

 A tourist office még aznap este válaszolt. sajnos még mindig nem tudnak semmi pontosat. Még egyet fogok megkérdezni tlaán a jövő héten. Azt, hogy lesz-e ingyenes múzemi hét március elején és ha igen, akkor mely intézményeket érinti.

Előzmény: kirsan (28859)
kirsan Creative Commons License 2023.01.31 -3 0 28859

Most már a márciust megvárom. 

Előzmény: onlyread (28858)
onlyread Creative Commons License 2023.01.31 -3 0 28858

Én nem olyan régen kérdeztem egy ottani idegenvezetőt, még semmi biztosat nem lehet tudni...

Előzmény: kirsan (28855)
kirsan Creative Commons License 2023.01.31 -3 0 28857

Köszönöm, majd várom.

Előzmény: vélemény (28856)
vélemény Creative Commons License 2023.01.31 -3 0 28856

Szia!

 

Mi március elején utazunk. Írtam mailt a tourist officenak, remélem, hogy válaszolnak. Majd megírom, hogy mi a válaszuk.

 

Előzmény: kirsan (28855)
kirsan Creative Commons License 2023.01.31 -3 0 28855

Sziasztok, itt kérdeznék, mert a Firenze topik évek óta halott. Régi vágyam sétálni a Vasari folyosón, ezért régóta nézem az Uffizi oldalát, de ott hónapok óta az szerepel, hogy a hivatalos megnyitó még nem volt meg, látogasson vissza. Viszont ha belépőjegyet keresek, akkor több oldalt is kiad, ahol lehet vásárolni. Pl itt is lehet venni: https://www.ticketsflorence.com/  Lehetséges ez, hogy az Uffizihez tartozik, de rajtuk keresztül nem lehet megnézni? Esetleg van valaki más is, akit érdekel a dolog, és már utána érdeklődött, vagy valami ötlet? Köszi.

bandi.bácsi Creative Commons License 2022.12.17 -3 1 28854

Sziasztok! Olaszország egy hozzánk közeli szegletét ajánlom figyelmetekbe.
Májusi Alpok 2022 - A Fényes Alpok
Ahogy a cím is utal rá, utunk a napsütötte hegyek és völgyek birodalmában vezet tovább. Tavak, patakok, folyók és hágók keresztezik utunkat. Igazi klasszikusok: Predil tó, Sella Nevea, Raccolana völgy, Adria Alpok kerékpárút, Aupa völgy. Jól hangzó helyek, helység nevek, érdemes velünk együtt felfedezni őket.

https://youtu.be/DKeKwNDZIp4

 

Köszönöm mindenkinek a megtekintést és a feliratkozást!


#kerékpártúra #Alpok #Julaialpok

Bekesildi Creative Commons License 2022.12.01 -3 0 28853

Mindenkinek köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek a tervezésnél. A legnagyobb problémám most a bőség zavara, de még igyekszem optimalizálni a szállás-látnivalók-időkorlátok jegyében az utitervünket.

onlyread Creative Commons License 2022.11.09 -3 0 28852

Hát sajnálom, akkor nincs ötletem... De azért elég furcsa. Csomó olasz oldalra regisztráltam már, soha nem volt ilyen probléma, nem is értem...

Előzmény: mercepor (28851)
mercepor Creative Commons License 2022.11.09 -3 0 28851

nem sajna, mindig dob egy ellenorzo kerest, olasz mobilt ker, sms kodot kuldene....

Előzmény: onlyread (28850)
onlyread Creative Commons License 2022.11.09 -3 0 28850

Facebook vagy Google profillal sem megy? 

Előzmény: mercepor (28849)
mercepor Creative Commons License 2022.11.08 -2 0 28849

Udv.,

lehet h rossz helyen jarok, de az alábbiban kérném segítségeteket, ha lehet:

https://www.subito.it/giardino-fai-da-te/compressore-fini-100-litri-venezia-462878316.htm

ezt megvenném, de nem enged regisztralni a subito rendszere, mert nincs olasz telszamom

nincs itt vki akinek van olasz mobilja es ralat a kontakt adatokra?

vagy vmi megoldas?

koszi

salve

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!