10 és 18 között már van különbség, de nem ezt írtad. Bemásolom: kettőnknek 18 ft volt a repülőjegy
De ez persze mindegy, ha nem fér bele, akkor nem fér bele. Én sok városban voltam Németo-ban, és mondhatom, Bréma különleges hangulatú. De ki tudja, lesznek még más járatok máshová, pl. Hamburgból is könnyen megközelíthető. Németo-ban a vonat árak nagyon furcsák (legalábbis nekünk, ahol egységes tarifa van), mivel uo. el tudsz jutni negyedáron is, mondjuk este utazva. meg tudod majd nézni, ha aktuális lesz a http://www.deutschebahn.com/site/bahn/de/start.html honlapon.
Nem 18 ezer hanem 18 Ft-os volt a jegy. Így már azért nagy a különbség. Olvastam a beszámolódat, és nagyon tetszene Bréma, ebben biztos vagyok. Egyébként 10 ezer lenne kettőnknek most. Azért megkérdezem a férjemet. Csak ilyen ingyen jegy jöhetne most szóba sajnos. Párizsban meg már minden le lett foglalva, de nem is szeretném rövidíteni, mert így is kevés ahhoz képest amit megszeretnénk ott nézni.
én azt gondolom, hogy 18 és 20 ezer között nem sok a különbség, legalábbis nem akkora, hogy azért itthon maradjatok. Vonattal, vagy később, bárhogy máshogy sokkal drágább. és érdekes hely, lapozz vissza 3-unk beszámolóihoz-képeihez, nincs oly sok, hogy ne tudnád átnézni. Egy nappal kevesebb Párizs, és már megvan az egész brémai utatok cakk-pakk.
Azért mentünk volna Brémába, mert kettőnknek 18 ft volt a repülőjegy.
Mivel szilvesztert Salzburgban töltjük (3 napos busz kirándulás), és márciusban Párizsba megyünk 6 napra, ez egyenlőre kimeríti az anyagi helyzetünket.
Most már Brémába a repülőjegy kettőnknek minimum 10 ezer ft+szállás lenne, így inkább kihagyjuk. Sajnos!!
Két járatát is megszünteti a Ryanair A Ferihegyi történésekkel egy időben, december 12-én a Ryanair közleményt adott ki, miszerint törli mindkét, Budapestet Németországgal összekötő járatát. Az ír fapados légitársaság a megemelkedett ferihegyi leszállási díjakkal indokolja, hogy 2009. január 19-én a hetente háromszor Brémából, 2009. január 20-án pedig a hetente kétszer Frankfurt-Hahnról Budapestre érkező járatát is megszünteti. A légitársaság szerint Budapest évi 70 ezer látogatót és velük együtt mintegy 7 millió eurót veszít a járatok törlése miatt. A megszüntetett járatokra már megváltott jegyek árát az elkövetkező két hétben fizetik vissza.
tökéletes választás - mondanám, ha amerikai pincér lennék. de ha találtatok közeli szállást, az szuper, sajnos elég sz*r a menetrend. De Bréma nagyon érdekes város, megéri az utat, ld. korábi hsz-eimet, pl. fotókkal spékelve.
Nagyon közel a reptérhez találtam a Mercure Hotelt. Szerintem ez jó lesz nekünk, fele az ár mint bent a városban. Innen hamar kint tudunk lenni reggel. A város meg a 6-os villamossal megközelíthető.
és kiválasztod a megfelelő állomást, útirányt stb. reggel 4.30 az első villamos (6-os), legalábbis a vasútállomástól, (ezt szúrtam ki, mint központi helyet )tehát nem érdemes a reptéren aludni. én úgy emlékszem, volt legalább 20-25 perc, mire kiértünk. az állomások is fel vannak sorolva a honlapon.
Mindenhová villamossal kellett mennünk, még a főtérre is, de ott már mindent gyalog el tudtunk érni. Az emberek nagyon segítőkészek, kéretlenül is szívesen adnak tájékoztatást. Pl. hozzánk a villamosmegállóban, oda jött egy 60 év körüli német hölgy és megkérdezte, hogy segíthet-e?
1. nap (csak fél nap volt, mert délre értünk a szálláshelyre) megnéztük a belvárost (főtér, Böttcher str., Schnoor, Hauptbahnhof) sétáltunk a Weser folyó partján és megnéztük a futball stadiont
2. nap: Universum kívűlről, Rhododendron-park és a Bürgerpark gyönyörű, ki ne hagyjátok, AWD Dome - stadion
Még kellett volna 1-2 nap, hogy el tudjunk menni Bremerhavenbe és Hamburgba. Busszal és villamossal minden jól megközelíthető, de mi csak a villamost használtuk (ne blicceljetek, mert találkoztunk ellenőrrel). A belváros a szálláshelyünktől villamossal kb. 5-6 perc.
Érdekelne, hogy hogyan osztottátok be a két napotokat. Mi fért bele és mit csinálnátok utólag másként? A reptérre való ki és bejutáson kívül merre közlekedtetek még tömegközlekedéssel? A belváros mennyire lehet a szállásotoktól?
3 ágyas és azért került 19€-ba, tudni kell róla, hogy szuterén szobáról van szó, mellékelek képet a kilátásról. Nem egy "kastélyszálló", de nekünk a célnak megfelelt, mert csak aludni mentünk haza. Mi 2 éjszakát töltöttünk ott.
Ebben a városrészben rengeteg a külföldi bevándorló, így mindenféle nemzetiség megtalálható. Este 22 óra után nem ajánlatos egyedül járkálni, azon a környéken.
A reptértől a szállás kb. 15 percre van villamossal, ami nagyon sűrűn jár. Érdemes napi jegyet venni a reptéren található információs pultnál.
Felnőtt napi jegy:
1főre 5,70€
2főre 7,10€
A kikötőhöz és tengerpartra nem jutottunk el, mert nem volt rá idő.
Ha van még kérdésed, írj, ha tudok szívesen válaszolok!
A napokban foglaltam 5 főre (4 fős család két nagy kamasz fiúval és egy kedves ismerős fiatal hölgy) repülőjegyet Brémába. Keddtől csütörtökig (vagyis két aktív nap egy éjszakai szállással, egy hosszú este és egy szenvedős hajnal a reptéren, lévén, hogy 6 körül indul a gép hazafelé).
Érdekelne a 19 eurós szállás. Hol van és milyen volt?
Továbbá olvastam a fapadosutazas.hu-n, hogy van napijegy és napijegy plusz amivel elvileg 1 illetve két felnőtt és két gyerek is utazhat. Érdekelne, hogy mi ennek a kinti neve (hogy rákutathassak a közlekedési vállalat lapján), illetve, hogy mekkora gyerekekre érvényes? A lényeg az, hogy gyerek e a nagykamasz is ha tanul még?
Érdekelne még, hogy mekkora körzetben működik a napijegy (pl. kikötőhöz el lehet e menni vele, esetleg a tengerpartra is). Illetve, hogyan mivel és mennyiért lehet lejutni a tengerpartra, esetleg lehet, vagy érdemes e fürdeni (június végén)?
Minden egyébb ötletet, tanácsot és tapasztalatot is örömmel fogadok és előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!