"Nos, ha a politikus részéről hazudozás, elhallgatás, ferdítés játszik közre, emiatt nem tudom érdemben megítélni hitelességét és ezáltal méltatlanlan előnyökhöz jut, ki kell mondani, az illető szélhámos. És ha lebukott, mondjon le és kövesse meg a választókat a megtévesztésért."
Ez eddig oké, de nem értem, hogyan kapcsolódik ez az apjához.
Amit írsz, szerintem jobban illik a ballib táborra...
A "miért nem a fideszre szavazol" kérdésre elkeserítően sokszor az a válasz, hogy mer az orbán egy diktátor (újabban kádár-utód). Ez azért érvnek kevés, mégha hozzáteszik azt is hogy ezüsthajó/koronaúsztatás/kayaibrahim/nemvóttaggyűlés...
Hogy mi a közügy, az alkotmánybíróság másképp látja;
"Az állami tisztségviselők és más közszereplő politikusok alkotmányosan védett magánszférája másokénál szűkebb; különösen ki kell tenniük magukat mások kritikájának. Ezen esetekben a közérdekű adatok megismeréséhez fűződő jog elsőbbséget élvez olyan személyes adataik védelméhez képest, amelyek köztevékenységük és annak megítélése szempontjából jelentősek lehetnek"
Nos, ha a politikus részéről hazudozás, elhallgatás, ferdítés játszik közre, emiatt nem tudom érdemben megítélni hitelességét és ezáltal méltatlanlan előnyökhöz jut, ki kell mondani, az illető szélhámos. És ha lebukott, mondjon le és kövesse meg a választókat a megtévesztésért.
Az a baj, az átprogramozott emberekkel hogy már nem is akarnak objektívek lenni. Saját életük kudarcait kivetítik egy démonizált ellenségre, akit aztán boldogan gyűlölhetnek. Sajnos, nagyon általános ez a kép, az autoriter rendszerek mind erre építenek. Az ilyen emberek a legjobb, legönfeláldozóbb alattvalók... Akkor sem mondanak nemet, ha ágyúval lőnek rájuk...
Számtalanszor tapasztalni lehet, igazad, nem az a lényeg mit mondasz, hanem hogy ki mondja. Ez rákfene a javából. Mérgezi mindenünket. Ha ezen túl leszünk egyszer.........túl leszünk egyszer?..........talán akkor.
hát a magáért beszélt az index tegnapi közvéleménykutatása, amiben a többség nem értett egyet azzal, hogy a munkahelyteremtésnek kellene lennie az elsődleges célnak, csak mert Gyurcsány ezt mondta.
elegem van a tüntetésekből, népszavazásokból.
végre már olyan felelős embereket szeretnék látni, akik nem a saját zsebüket meg az apparátusét tömik a közpénzekből, hanem a jó megoldásokat keresik és alkalmazzák.
nem másfélmillára emelik a veszteséges bkv vezérének a fizetését, aki aztán ezt járatcsökkentéssel és mezei alkalmazottak kirúgásával hozza be.
Fenáll ennek a veszélye is, mármint a csillagos ég. Ezért kellene, vagy inkább kellett volna értelmesen beszélni erről a témáról, csak úgy magunk között. Függetlenül attól, hogy ki balos és ki jobbos. De mi emberek már nem tudunk beszélni egymással. Azonnal pártcsatározásba csap át majd minden téma. Ez van.
De ha már itt tartunk, ha a farkas bal lába bennt van, nem arról kellene népszavaznunk, hogy a jobb lába sose legyen benn?
na de Kubába is betette már az ellenség keze a szőrös lábát: Eörsi képviselő védte ott tavaly hevesen az állampolgári jogokat közköltségen, mert itthon már nem talált megoldatlan ügyet.
a vizitdíj tipikusan a "kismalac, kismalac, csak a jobb első lábamat engedd be" esete.
nem azzal foglalkozott Molnár Lala, ami kézenfekvő lett volna, hogy megállapítsa, ki az, eki nem fizet járulékot, hanem egységesen kirótta a kezdetben valóban apró összeget. Ha ez elfogadott, akkor már lehet emelni, a határ a csillagos ég. Legfeljebb a fizetni nem tudók majd szegénykórházakba kényszerülnek.
Az meg, hogy hogyan érinti a kórházi ápolásra szoruló, amúgy is a táppénz 65 %-át kapó beteget, illetve, hogy ez mennyire igazságos, azt csak sejtem.
Azok, akik meg tudják fizetni a minőségi gyógyítást, már régen mellőzik - vizitdíjtól teljesen függetlenül - a magyar egészségügyi intézményeket.
Véleményem szerint nem, ezt magamról tudom, aki általában azzal büszkélkedik, csak akkor megy orvoshoz ha viszik:) Egy baromság tudom. De ilyenek vagyunk. Én az utóbbi 4-6 évben nem voltam betegállományban, és nem azért mert nem voltam beteg. Ez így volt a vízítdíj előtt is, meg így lesz utána is.
Mostanában, ha valaki azt mondja nekem, hogy a vízítdíj miatt, nem ment el az orvoshoz, azt ölég kétkedéssel fogom tekinteni.
Olyan ez kb, mint amikor a haver pöröl velem, hogy így vizitdíj, meg úgy korházi napidíj, miközben megcsörren a 100000 Ft-os mobil a zsebében.....de ismeri mindenki e történeteket.
Nem állítom, hogy nincs olyan aki ne tudná megfinanszírozni egy komolyabb betegség vizit, és korházi díjait, biztos van ilyen........dehát akkor azért van a társadalomnak adózó polgára, hogy ezeken az embereken segítsen, és ha látom hogy tényleg, akkor minden további nélkül........csak akkor megint előjön a Mercivel segélyért járó történet.....szal bonyolult ez, de nem megoldhatatlan ha józanul gondolkodunk.
""ilyen szülői háttér mellett is emberré tudott válni"
Gondolom forumozo tarsunk peldaul ilyesmire gondolt amikor ezt mondta.
"Gyurcsány késői vagyonfelosztása - több mint 8 év telt el a válás óta — azért is érdekes, mert az ingatlan tulajdonjogát akkor sem adta oda hamarabb (hacsak nem a törvények lassúsága miatt) a volt feleségnek, amikor annak anyját 1998. február 25-én, a Horn-kormány utolsó hónapjaiban meg nem ölték. Mert megölték - írja a Magyar Demokrata"