Most költözöm a Práter 56-ba augusztusban, és engem is érdekelne ez 6 pontház kicsit mélyebben, de a neten semmit nem találok róluk. Ti honnan szedtetek össze ilyen infókat, hogy svéd licensz, építés éve, közműszint, technológia, stb.
Olyan kérdéssel/problémával írok, hogy van egy csodás kis lakásom melyet moderniázlnék, szerkezetre mindent visszabontottam így kiderült hogy csúsztatott zsalutéglás a ház. sok salakot beton elemet elvitettem kitermeltem ami nem szerkezeti és helyét polisztirollal töltötem fel majd jött a technlógiai fólia, vasrács és a padlófűtési cső... de van még ~6 cm rész melyet estrich betonnal szeretnék felölteni, de mikor számoltam egyet ~20kg/nm/cm-ert kijött egy 3,6 tonnás szám ami kicsit szíven ütött... 30 nm a csodás lakás és érdekelne, hogy elbírja e a zsalu rendszer (ennél több sittet vitettem el...)
mennyire vannak túlbiztosítva a régi 70 es évekbeli épületek?
Érdeklődnék, hogy ismeri-e valaki személyes tapasztalatból a budapesti Lakatos-ltp.-en található 9 emeletes házakat. Én itt lakom a környéken, az egyik 4emeletesben, ismerem a kerületet. A házról érdekelne pár dolog, pl. mennyire stabil, mennyire tégla, hasonló-e a 4emeleteshez vagy jobb/rosszabb, hőszigetelés, hangszigetelés, szél, stb. Előre is köszönöm, ha valaki ír. :))
A lakótelepen van egy épület, ami annyi különlegességgel bír, hogy fiatal kora ellenére még a védetté nyilvánítása is felmerült. Ez a ház az egyetlen a lakótelepen, amely nem panel, ez a legmagasabb lakóház egész Budapesten (országosan bronzérmes Pécs és Szolnok után)[...] Bővebben!Tovább »
Nekem eleg volt az a masfel ora barangolas a kornyeken hogy eldontsem, en nem akarok ott elni. Ha sok penzem lenne, lehet vennek ott 1-2 lakast alberletbe kiadni, de sajnos nincs.
Én a Nyugatinál éltem és szeméttelepen éreztem magam. Szmog miatt nem lehetett szellőztetni, a nagy forgalom, zaj miatt az a pici erkélyemet ami volt azt sem lehetett kihasználni. Szép belváros. Ordítozás részeg alakok, lépcsőházban drogostanya. Azt hiszik emberek, hogy szép elit hely, drága lakás és minden szép. Voltam a nyolcadik kerületben, laktam ott is albérletben és nagyon jól és otthonossan éreztem magam. Tavasztól az a hatalmas madárcsicsergés amire ébredtem és csendes volt, pedig a Baros utca mellett laktam. Szuper közlekedés, élhető környék, minden helyben van. Pesti pályafutásom alatt 3 helyen laktam hosszabb ideig. Nyugati tér, Koszorú utca és Nagy Lajos király útja. Ez mellett egy rövid idő volt a Gyakorló utca. Az is hányinger volt. Őszintén a legjobb nekem Józsefváros volt. A többi csalódás csak. Tényleg úgy van, hogy lakva ismered meg a környéket. Kell pár hónap tapasztalat, hogy korrekt benyomásod legyen. Egy déli kiruccanás nem releváns, nem és semmit.
és a csepeli és zuglói kollégánál volt fűtéskorszerűsítés. és csepelen alig volt totál nyitott szelepeknél 21 fok, nálam 3-as, 3-as, 4-es, 2-es szelepállásoknál egyenletes 24 fok volt. innen eljutok a város bármely pontjára 1 óra alatt. ha szép helyre akarok menni, elsétálok a múzeumhoz, a palotanegyedbe vagy az orczy kertbe vagy a füvészkertbe :) van sok szép hely a kerületben is de pillanatok alatt ki lehet jutni a budai hegyekbe, szentendre gödöllő vagy bármelyik kirándulóhelyre :) nem kell az utcát bámulnom a járokelőket stírölni. had mászkáljon aki akar.
ha elárulod melyik részen laksz, akkor kigyűjtöm a bűnözési statisztikát az elmúlt időszakra vonatkozóan és leírom a józsefvárosival együtt.
nem tudom merre jártál, én mondtam van cigány is de csak mint máshol. nézz körül zuglóban, csepelen kőbányán vagy a gettó VII. kerületben. én este 11 vagy éjfél körül is többször simán hazajövök. és a cigányok zöme a népszínház utca, teleki tér, magdolna, orczy környékén lakik. nézd meg ferencvárost pár év alatt milyen fejlődést produkált és nézd meg honnan indult ez a kerület, és mennyi helyben topogás volt az előző vezetés alatt. a losonci téri panelokat felújítptták, vagy most csinálják. a bontás a práteren zajlik és a corvin terjeszkedése is. a végén a 6 toronyt is felújítják és a práter sétáló utca lesz. persze a cigányok is mászkálnak mennek a kőrút felé, de este visszahúzódnak. én nem mennék a diószeghy környékére vagy a teleki tér felé este. most csinálják a baross utcát, megnyílt a ruttkai színház is. van fejlődés és ezen a környéken. a losonci iskolát is felújították már. megújjultak a boltok is, a spar és coop nem olyan rég pl. ne rózsadombhoz mérd. pl. az idei lomtalanítás volt az eddigi legtisztább leggyorsabb legszolídabb amit itt megéltem. a most olcsó ingatlanok lehet 3-6 év múlva sokkal többet fognak érni. tudom rosszak az előítéletek és nehéz elhinni a dolgokat. és más egy elitebb kerületből idejönni és elsőre meglepődni. de hiába szép mondjuk kispest, virágos tiszta utak, ha a bűnözési statisztika kiugróan magasabb a józsefvárosinál. annyira visszaesett a lakásbetörés és kocsilopás, hogy kervárosok körözik le a környéket. ezt úgysem lehet leírni csak az tudja aki itt lakik több éve és van rálátása bűnügyi statisztikákra is és megtapasztalja nap mint nap a változásokat. de engem az vígasztal a napokban, hogy a februári fűtésszámla pedig igencsak röpködtek a minuszok csak 26000 volt. 26015 egész precizen. tavaly még a fűtéskorszerűsítés előtt 29148 volt pedig enyhe volt a tél. ugyanekkora lakásban zuglóban kollégánál 35e volt, keresztúron 33, csepelen 34. nekem itt az éves átlag 14600-ra jön ki melegvízzel együtt. nekem fontos a jó közlekedés, a jó ellátottság, a viszonylag olcsó fenntartási költségek és a csendes világos lakás. még grillezni is szoktam nyáron az erkélyen :) had örüljenek a szomszédok :D én azt leszarom ki mászkál az utcán. blahán meg négerek vannak tucatszám. örsön, kőbányán alkeszok.
Voltam megnezni lakasokat mult heten, de masfel ora kornyekbeli barangolas utan lemondtam a talalkozot. Az ott latott emberek 60-70%-a cigany. Lattam meg nehany alkoholistat meg hajlektalant, de normal atlag embert alig, es ez del korul volt! Mi lehet ott este meg ejszaka...? En elhiszem hogy fejlodott a kornyek de az tuti biztos hogy nem eleget. A corvin setany oke, de sajnos az csak egy gombostunyi resze a kornyeknek. Ha ott laknek, ugy ereznem hogy a szemettdomb kozepen van egy palotam.
én láttam közelről és nem olyan kicsik az ablakok :) de persze túl beton és túl modern a forma. nekem sem tetszik, de a legfelső szinten lévő lakások érdekesek lehetnek. a víztartály a kétszintes művészlakások mellett van és nem felette :)
én már több mint 6 éve vettem, akkor lett felújítva és akkor 9,2 volt. és az előszoba falon van egy amerikai konyha szerű ablak (nyílás) vágva, így a konyhaablak felől napfényes már reggeltől az előszoba is :)
En arra gondoltam, hogy van e hatranya ha a lakas felett tobb szaz kobmeter viz van.
Nekem az nem tetszik ebben az ujpalotai hazban hogy egy hatalmas betonkolosszus, keves es kicsi ablakkal. Mikor eloszor meglattam a fortress cimu film jutott eszembe, csak nem a fold alatt hanem felette. Igy meg mar lehet akarmilyen jo az a muveszlakas, nekem akkor is olyan erzesem lenne hogy van egy palotam a szemetdomb tetejen.
Ket het mulva megyek pestre megnezni ket lakast, es ha tetszik a lakas meg a kornyek is, akkor teszek ki hirdetest a hazakban felso emeleti vasarlasrol :)
Ha nem nagy titok, elerulnad te mennyiert vetted a tiedet, mikor es milyen allapotban volt?
pontosabban: "legfelső lakószinten kétszintes, nagy belmagasságú, északra nagy üvegfelületekkel megnyitott műteremlakások kaptak helyet." déli oldal nagy terasz, észak felé nagy üvegfelület, nagy belmagasság, belső kétszintes. vagyis 18-19. emelet. pesten van még ilyen? szerintem nem nagyon.
nem tudom milyen hátrányai lennének, én azért az újpalotaiban laknék, de csak a művész lakásokban. azoknak a belmagasságuk 3,5 méter és hatalmas teraszuk van. nézd meg a képeken. és az 17.emeleten van és a víztartályok mellett. tehát nincs sok szomszéd. :) és valószínű pest egyik nagyon egyedi lakása lehetne az. hiszen annál magasabb nem nagyon van, és ilyen kialakítással ekkora terasszal, belmagassággal tuti nincs. nem foglalkozom milyen a ház kívülről ha a magasságért lakom ott :)
állítólag káposztásmegyeren a 10 emeletesek tetején is vannak művészlakások. nagy hatalmas teraszokkal. de az csak 11 emelet.
Dr. Balázs György Beton és Vasbeton III. Akadémiai Kiadó Budapest 1996: 116. o Csúszózsaluzattal épített víztorony-ház Újpalotán [Mentes E. (1976)] Újpalotán 1970-75 között 15 000 lakás épült. Döntő többségében 11 szintes épületek ezek, max. 30 m magasan vannak a vízkivételi helyek. Városrendezési, építészeti, műszaki és gazdasági mérlegelés után döntöttek úgy, hogy a víztárolót az egyik magasház tetején helyezik el. Határidő okokból a vasbeton tartály helyett acéltartályt terveztek a + 58,5 m szintre. Alatta a csepegőtér, a zárkamra pedig az épület alatt volt (14.56. ábra). A tervező az általános emeleti alaprajzon jól láthatóan a tartószerkezeti különbségek ellenére is jó építészeti elrendezést ért el. A nappali szobákat a loggiák felé nyitotta. A csúszózsalus technológiát kellett előnyben részesíteni az alagútzsalussal szemben. E technológiának ellentmondanak a loggiák. A szobák külső falait a loggiafal küszöbének vonalába szerelt acéltartókkal kapcsolták az épület keresztfalaihoz. A víztároló teret úgy képezték ki, hogy a lakóépülettörzs falainak egy részét elhagyták. Az építés sürgőssége miatt az épület falrendszerét a lehető leggyorsabban kellett építeni. E célból a csúszózsalu két garnitúra födémzsalut vitt magával. A födémzsaluk egységes rácsos acéllemezekből összecsavarozottak voltak. Az alsó zsalut az épülettörzs félmagasságában - a falakra kiváltva - elhagyták. A csúszózsalut a csepegőtér padlószintjén állították meg és átalakítás után építették meg a medencetér falait. A lakószintek födémeit a 18. és 19. szintről párhuzamosan, felülről lefelé építették. A medenceteret előregyártott elemekkel fedték le. Az épületet kívülről Hungarocell hőszigeteléssel látták el, amely DRYWIT vakolatot kapott. Mentes Endre cikkében - az építkezés kapcsán - ismertette a szerkezettervezési - statikai gondokat, amelyek a valós helyzet megközelítését elősegítik.
sajnos nem tudok nálunk 16 emeleti eladó lakást. biztonság miatt a kódos belépés van és kamerák. a gondnok az takarít, felügyeli a dolgokat. van közös képviselő is, minden héten hétfőn van fogadó órája, a gondnok minden nap lent van az irodájában 1-2 órát.
szigetelésnél maximum a nyílászárókat kell esetleg cserélni ha az állapota igényli. pesten ezen a 6 házon ahol 16, és a kassai téren ahol 17. emelet is van nem nagyon tudok magas lakást. zuglóban, és békásmegyeren 15 emeletesek vannak. állítólag rákospalotánvan még 17 emeletes, és itt a szigonyban is van víztartályos lakás ahol van 16. lakószint. többről nem tudok. 15 emeletesek még lehetnek. vidéken vannak magasabbak. debrecenben, szolnokon, veszprémben van 20 emeletes ha jól tudom :)
Jo hogy emlitetted ezt a szel dolgot, nekem eszembe sem jutott. Megerdeklodtem a lakast amit emlitettem es 10500ft a kozos ktsg. Ugyanolyan haz, ugyanazon a kornyeken, ugyanannyi idos, es megis joval magasabb mint a tied. Nem ertem miert. Amugy minden oke lenne, csak nem legfelul van. Gondolkodom rajta, de valoszinuleg meg fogom nezni.
Esetleg te tudsz eladot a 16.-on? Ez a szel dolog nem tudom mennyire zavarna engem, ezert nem zarom ki az altalad nem ajanlottakat sem.
Amugy az a gondnok valamifele karbantarto vagy a biztonsag fokozasa miatt van ott?
Ja, es kossz a reszletes leirast a szigetelesrol! Igy mar nem aggodom amiatt :)
bocsi. úgy akartam írni, hogy a felső szomszéd nem nagyon hangoskodik, ebben szerencsés vagyok, de ha néha hangosabbak, akkor is az inkább a konyhában hallatszik jobban. szobában csak akkor ha bútorokat pakolnak, húznak tólnak, de ez nagyon ritka dolog. :)
igen a négy szélsőben van ablak. de neked tovább szűkűl a kör, mert a keleti északi és az északi nyugati sarkot nem ajánlom, mert még az északi nyugati az jó lenne a kilátás miatt, de az uralkodó szél az északi, sokan panaszkodnak miatta. nálunk olyankor szélcsend van. déli szél meg ritka pesten de az is meleget szokott hozni, tehát az első oldalon lévő két szélső jön szóba nálad. dél kelet és dél nyugat. ez hat háznál 12 lakást jelent, tehát a lecke faladva :)
a szigeteléssel nekem nincs panaszom, mert az egybeöntött betonfalak vastagok, és láthatod, hogy kívülről még raktak panel elemeket is a falra. ez azért van, mert a házgyárban készített panel elemek betonjába kevertek szigetelő anyagot. így az ad még külső szigetelést. ezzel a falvastagság pedig 22 cm beton, 18 cm panel elem. vagyis 40cm vastag falak vannak. sima panelban nem ilyen vastag. amikor nem volt fűtéskorszerűsítés, akkor a kinti tomboló minuszokban is 26-28 fok volt, úgyhogy zárni kellett a radiátorokat, hogy elviselhető legyen. és amióta ott lakom, még nem volt 30ezer felett a fűtésszámla. 29ezer volt tavalyelőtt a legtöbb. most megvolt a fűtéskorszerűsítés. a szobákban 3-as, konyhában 1-es és a fürdőben 4-es a radiátor és így is az egész lakásban egyenletes 22-24 fok van. és volt most is a nagyobb minuszoknál. a közös költség 8200ft. legalábbis nálunk. a felső néha ha nagyon hangoskodnak (szerencsés vagyok, jók a felső lakók) hallatszanak, az is inkább a konyhában hallatszik. viszont a fúrás faragás az nagyon hallatszik, az egybeöntött beton viszi a hangot rendesen. nem tudom mi a baj a legfelsővel, én nem hallottam panaszt rá. én is szeretek feljárni kilátást nézni, de nem hagyom ám a gondnokot sem békén :) szeretnék szép tiszta napos időben legalább egy 10 percet kérni tőle, hogy minden irányba készítsek képeket, esetleg rövid videót. remélem idén már sikerülni fog :)
Kossz a kepeket! Hibatlanok, es tetszik a lakas elrendezese is :)
Az alaprajzon latok ablakot a konyhan, de ha nem tevedek ez csak a ket szelso lakasnal van, ugye?
Ez meg jobban leszukiti a kort nalam. Ablakos konyhas a legfelso emeleten. Egyre csokkennek az eselyeim.
Engem a panelben a felettem levo dubogese idegesitett legjobban, foleg amikor buliztak en meg aludtam volna, ezert akarok a legfelso emeleten.
Tobb hirdetesben is olvastam hogy elonykent irjak hogy "magas emeleti de nem a legfelso emeleten". Mi a baj a legfelso emelettel? Beazik, vagy hideg, vagy csak egy hulye ingatlanos duma?
Talaltam mar egy hirdetest ami arban oke lenne es ablakos konyhas, de nem a legfelso emeleten van. Nalad mennyire hallatszik le a feletted lako zaja? A normal panellakasnal jobban lehallatszik vagy inkab kevesbe? Mennyi a kozos koltseg? Hirdetesekben atlag 10ezerrol irnak, amit en kicsit sokallok. A szigeteles mennyire jo? Ugy ertem, hogy alprajzbol itelve szelso lakasban vagy, es egyik oldalon ugye nincs szomszed ami tartana a meleget, ezert nem art ha jo a szigeteles.
az alaprajz úgy van, hogy a konyha keleti oldal, az erkély déli oldal. tüzijáték erkélyről nézhető. az utcai kép szemből van, a déli oldal felől. itt csak 57m2-es lakások vannak. 16x4 db. a képek pedig az északi oldalra néznek. déli keleti és nyugati oldalra majd ha feljutok a tetőre vagy valamelyik erkélyre. látszik a parlament és a bazilika, a mátyás templom is a képen ha jó a szemetek és engedi az üveg torzítása a nagyítást, mert csak üveg mögül tudtam fotózni. de ingatlanos hirdetéseknél vannak jó képek a felső szintekről :)