Keresés

Részletes keresés

Goosnargh Creative Commons License 2008.02.18 0 0 5

Twin Peaks fanként ez még gyerekként hallottam elősször de azóta sem veszített a  jelentőségéből, egyszerű nagyszerűségéből:

 

"Dale Cooper, FBI különleges ügynök :

Harry, El akarok mondani egy kis titkot. Minden nap egyszer adj magadnak valami ajándékot ! Ne tervezd és ne várd el csak ... hagyjad, hogy megtörténjen. Lehet egy új ing a férfidivat boltból, egy rövid szunyókálás ebédidőben az irodai székedben, vagy két csésze finom forró fekete kávé."

 

Szoktatok magatoknak ajándékot adni ? Mit ?

Goosnargh Creative Commons License 2008.02.16 0 0 4
"Bárhol ihatsz, csak ne rejtőzz el soha. Ha elrejtőzöl, olyan leszel, mint annak a nőnek a combja, aki ingét még a nászéjszakáján se vetette le. Sunyi, vaksi és geil leszel. Bárhol ihatsz, de mindenütt légy öntudatos és szemérmes, mert a kettő egy. Nyáron igyál a kertben, a fa alatt, vagy a verandán, ha nagy a forróság, a hűs szobában, vagy a pincében. Légy gondtalan. Nem szabad a homályban élni. Mindig mondd: most bort iszom. Ne tagadd le magad előtt, s akkor nem lesz baj. Ne légy olyan, mint a pietista vagy a puritán, aki zabál, s közben azt mondja: nem eszem, nem eszem. Mindazt, amihez kedved van, tedd meg. Ne tagadd meg magadtól főként a szerelmet. És a bort. Ha így élsz, akkor leülhetsz az országút szélére, előveheted kulacsodat és ihatsz, és helyesen fogsz cselekedni. Télen ihatsz a kályha mellett, a konyhában, kint a havon, a korcsmában, vagy az íróasztal mellett. Ihatsz még az utcasarkon is, ha az üvegből egyet húzol csak úgy könyv nélkül, mint mondják. Ihatsz még magányos szobádban is, ihatsz az ágyban és a fürdőkádban. Ez mind jól van így."

( Hamvas Béla: a bor filozófiája )
Goosnargh Creative Commons License 2008.02.16 0 0 3
Én is szeretek megpukkantani egy-egy üveg jó bort. Azt tapasztalom, hogy fáradtan nem annyira jön be: a legjobbat szombat kora délután iszom. Igazán társaságban esik a legjobban beszélgetés közben de azért sokszor van, hogy csak úgy olvasás, nézelődés mellé is kinyitok egy bort. Tavaly május környékén volt egy délelőttöm : egy siofóki szálloda tetőteraszán, hétköznap lévén egyedül egy üveg hideg chardonnay-vel ültem és bele sem néztem a könyvembe. Sütött a nap én meg csak néztem a ébredező kikötői életet és nagyon jól éreztem magam.

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.15 0 0 2
Mondjuk így péntek este egy üveg bor nagyon hasznos tud lenni. Mellék tekerek egy cigit és el is feljtettem az egész heti idegeskedést.
Goosnargh Creative Commons License 2008.02.15 0 0 1
a nulla javító szerepe kétségtelen egy topic életében.

Nálam, bár ez elég elcsépelt közhely lesz, de nagyon sokat számít amióta lassan - odafigyeléssel olvasok.

Örömteli érzés azt a rengeteg ingert ami napközben csak ömlik szakadatlanul tudatosan megszakítva este és tv helyett egy jó könyv mellé odaülni.

Hogy konkrét dolgot is mondjak, mióta Márai naplókat olvasok olyan dolgokat veszek észre amikre eddig vak voltam: Ezek a témából adódoan ebben az esetben többnyire nem vidám dolgok de mégis gazdagabbnak érzem magam és furcsa - de jobban érzem magam a bőrömben azóta.
Előzmény: sneci (0)
sneci Creative Commons License 2008.02.15 0 0 0
A 0 sokat javít rajta.
Előzmény: Goosnargh (-)
Goosnargh Creative Commons License 2008.02.15 0 0 topiknyitó
Tagadhatatlan és Maslow óta tanított tény, hogy valakit elkezdjen foglalkoztatni az életminősége ahhoz az alapvető szükségleteinek kielégítettnek kell lennie.

Ezért nem politikai vitát szeretnék a jelenlegi magyar valóságról, nem is gazdasági értelemben szeretnék az életszínvonalról beszélgetni.

Inkább arra lennék kiváncsi, hogy Ti mire jöttetek rá, mi az amitt megtettetek már illetve folyamatosan tesztek nap mint nap, hogy jobb, élvezetesebb legyen az életeteknek a minősége ?

Ebben az értelemben az életminőségen teljesebb életet, a mindennapok taposómalmából való rövidebb - hosszabb kiszakadást értek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!