Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.27 0 0 10
mi California-ban lakunk, es itt ket szerevezet van:
1. A Dental Association of CA COMDA http://www.comda.ca.gov/, ez foglalkozik az asszisztensekkel es licensekkel stb.. es a maski a

2. Dental Board of CA --ez meg a fogorvosokkal

itt nagy lehetosegek vannak, jojjon ide.
De mint eddig is rengetegszer beszeltunk rola: ragyogoan kell tudni angolul es kell a munkaengedely.

Canada? hat oda most nem kell vizum, de a fel vilag egeszegugye mar ott van.
Mondjuk Canada annyiban erdekes, hogy allitolag ott nincs orvosi biztositas fogra, igy a fizeto vonalon jol mehet a business.




Előzmény: csigusz75 (9)
csigusz75 Creative Commons License 2008.03.26 0 0 9

A párod is fogászati asszisztens?Ha jól értem,akkor most Kanadában éltek(én is oda vágyom jobban).A feleségem jövőre dental hygienist végzettséggel is fog rendelkezni,ha sikeresen fog vizsgázni.Már csak bátorságot kell öntenem belé,hogy ő is neki merjen vágni a világnak.:-)

A tanfolyamról amit csináltatok tudnál bővebben is írni ,vagy adni  egy weboldalt ahol találhatunk infokat?Bár már ott tartanánk.........

 

Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 8
szivesen
a felesegem dental assistant
tehat ha munkaengedely renden, akkor is allamokkent valtozik. Texasban pld moccanni sem tudtunk, hovatovabb college certificatokat kertek vagy dental hygienist - et....
Szajban csakis dental hygienist dolgozhat
New Yorkban jobb, ott rengeteg az europai fogorvos, ott felvesznek, de jobb helyen pld. a Manhattan-ben csakis certificattal

CA-ban eleg klassz a helyyet. Itt vizsgazhat valaki a CA Dental Board-nal college nelkul is, es adnak certificatokat, de ehhez is kell valami tanfolyam. Mi most ezt csinaltuk, sikerrel.


Előzmény: csigusz75 (7)
csigusz75 Creative Commons License 2008.03.26 0 0 7

Üdv.

Írtad,hogy jártas vagy dental berkekben.A feleségem fogászati szakaszisztens innmár 15 éves tapasztalattal.Szerinted milyen esélyekkel indulhat egy esetlegesen meghirdetett amerikai vagy kanadai állásajánlatra ha Magyar állampolgár?Gondolom ott is kell valamilyen vizsgát tenni....

Előre is köszi a választ.Feri

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.15 0 0 6
hát igen, ez a "bosszankodás" az abszolut igazságtalan az egészben.
Mindig cirkusz és egyezkedés van--miközben fizetsz is érte.

Sosem felejtek el egy storit. A munkatársam a WTC-1-ben "akkor" és az 52-röl rohantak le, kiértek, de a leomláskor egy szilánk ment a nyakába ami vérzett. Kb 3 utcával odébb "elkapta" egy ambulance, beletuszkolták és korházba vitték---amolyan elsösegély-szilánk kiszedés stb.. után hazament.
Nos kapott egy 8000 körüli számlát, ugyanis a korház 48 ezret chargolt, ebböl 20% deductable volt. Nos évekig harcolt amig sikert nem kifizetni.

Most a fognál nagyobb a deductable, --- és nagyobb az insurance vacakolás.
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.15 0 0 5
50%, ilyen biztositast kotottunk, nem azt hianyolom, miert nem fizetik a 100%-ot, hanem azon bosszankodom, harcolni kell az 50-ert.
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.15 0 0 4
ha jol értem 50 %-ot irtál. De hát akkor az igen sok. Ez az insurancesdi akkor mire van?? Akkor inkább az amalgán. Apukám 92 éves korában halt meg, amalgán tömésekkel együtt.
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.15 0 0 3

Szerintem kerhetsz porcelant helyette. Ugy remlik, a lanyom tan 10 eves lehetett, amikor elso es azota egyetlen lukas fogat be kellett tomni, a doki porcelant javasolt mar akkor.

 

De eppen folyamatban van egy vitank a biztositoval, "estimate" -et kuldott a ferjem mostani gyokerkezeles, ideiglenes tomes, letort fog, kiesett ideiglenes tomes, fog lecsiszolasa, arany csavar, ideiglenes korona, korona munkalataira, es az allt a papiron, hogy 0. Ami azert erdekes, mert a biztositasunknak 50%-ot fedeznie kell. Azt mondtak, fizesse ki, es majd utana birkozas. Levelezes, telefon, es majd nagykegyesen 6 honap mulva fizetnek, ha eleg kitartoak vagyunk.

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 2
kösz az informáciokat, de mi akkor az itthon.
Igy vagy ugy kicsit jártas vagyok a dental berkekben, állitolag be van tiltva több országban, --- miközben az is igaz, hogy a legstrapabirobb és kitarto tömés az amalgán, erösebb és kitartobb, vetekszik az arannyal.............

A felvetésem elsösorban maga a tény miatt született: az amalgán higanyt tartalmaz és egy furásnál higany gázok keletkeznek ami ugyebár mérgezö. Nos elsösorban ezért tiltották be Svédországban---tehát aki-ahol teheti ott probálják elkerülni.
Korábban Németországban is kampányoltak ellene, aztán a Krankenkasse kezdte visszacsinálni a dolgot--most KK-ra zsinorban mennek az amalgán tömések.

Az USA -ban?? Hát érdekes, az insurance - ha van egyáltalán - amalgánt fizet, de minden másra hatalmas a deductable. Egy fehér tömés 4-500 is lehet--elszaladtak az árak,-korábban porcelán korona volt annyi.
Előzmény: ..Nadine.. (1)
..Nadine.. Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1
Amugy megsugom, magyarországon is ha csak nem vagy valamilyen érzékeny, azaz sima beteg vagy, akkor amalgános tömést kapsz :)

Nem arannyal tömik itthon se.
Előzmény: Törölt nick (-)
..Nadine.. Creative Commons License 2008.02.14 0 0 0
0 infom van róla.
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 topiknyitó
ez is egészségügy és drága dolog.
hogy van ez most? Azt hallom a barátomtol hogy Canadában sincs benne a general-ban. A medicar-ben benne volna??
Mi ujság az amalgán-nal?? Állitolag be van tiltva világszerte, itt az USA-ban meg csak ezt fizeti a biztositó.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!