Keresés

Részletes keresés

kaschka Creative Commons License 7 órája 0 0 81683

szebb estét kívánok !  nagyon csúnya idő volt ma, de lehet, hogy holnap még csúnyább lesz !

 

a kedvem sem virágos, lassan jön a karácsony és ki tudja milyen lesz ??

 

előrejelzések szerint várhatóan szomorú és magányos, nem tudom meg merjük-e kockáztatni, hogy  összejöjjünk , mint eddig, a húgomékkal már megbeszéltem, hogy ők nem jönnek át, most én lennék a soros a karácsonyi ebéd készítéssel, de az elmarad , Zsuzsáék sem jönnek át, azt hiszem egyedül leszek Karácsonykor is !

 

a névnapomra és a kis unokám szülinapjára, ami tegnapelőtt volt arra sem jöttünk össze, senki nem volt itt, nem tudom mikor, de talán a gyerekekkel még megünnepeljük valamikor !  az a baj, hogy nem velem laknak és járnak suliba, dolgozni, már nem lehet tudni, ki mit hoz haza ?? én is járok vásárolni általában egy héten egyszer, onnét is hozhatok bármit, sajnos nem biztató a helyzet, szomorú vagyok !

 

 a fogorvoshoz járás elvileg egy időre abbamaradt, a kihúzandó fogak  ki vannak húzva, a kossuth-díjat odaadományozom magamnak 14 fog !!! kibírtam, igaz az idegrendszerem kicsit beleroggyant, a két alsó szemfog megmaradt, de még az sem biztos, még jövő héten ki kell mennem, a doktornő ránéz, hogy gyógyul körülötte az íny, mert az egyiknél van egy kis fogíny sorvadás, de lehet , ha nincs mellette már másik fog, akkor meggyógyul, ha nem akkor azt is ki kell húzni ! január vége felé kezdi majd a protézist, addig remélhetőleg minden begyógyul

 

kilencven százalékban összesöpörtem a leveleket a vadszőlőről, még van egy kevés, de ma nem volt kedvem kimenni

vigyázzatok magatokra , mindenkinek szép adventi ünnepeket kívánok, holnap az is megkezdődik, aztán , hogy éljük meg majd kiderül !

 

tavaly vettem ezt a kis kaktuszt magamnak, a színe miatt, túl sokat nem nőtt, de legalább tele van virággal

 

 

ezt is tavaly vettem ez egy másik fajta orchidea a dendrobium, hál istennek virágzik újra, most is, még sok bimbó van rajta

 

kaschka Creative Commons License 2020.11.21 0 0 81682

Mit írtam itt a vége felé ???? A mobilról vagyok , bocs !!!

Előzmény: kaschka (81681)
kaschka Creative Commons License 2020.11.21 0 0 81681

Sziasztok !

Itt vagyok ėn is nėha néha,  egyetértek Valimamival  sajnos nem sok minden van amit meg tudnánk osztani

Még ėlūnk és viszonylag jól vagyunk talán ez a legjobb hír

Lassan véget érnek  a " kínzások ", már csak 2 fogam maradt keddre 24.-e,aztán egyelőre vėge

Január végén kell majd ismét mennem, ha már minden begyógyul,  talán a lelkem akkor sem, de hát ez az öregség a muszáj az nagy úr !!nem csak én gondolom,    így a drnő is ezt mondta  muszáj az nagy úr !!

Majd meglátjuk most még elképzelni sem tudom milxen lesz a protézissal enni, mnkinwkeg egyáltalán !!

Minden jót kívánok mindenkinek aki erre jár !

 

Előzmény: valimami (81680)


valimami Creative Commons License 2020.11.19 0 0 81680

Jó reggelt, Neked is, meg aki még erre jár...

Tényleg nem tolongunk... Éppen a napokban írtam egy levelező társamnak is, hogy lassan nincs miről írni. Nem történik velünk semmi említésre méltó, talán jobb is, mert ha történne, biztosan csak rossz dolgok lennének. Még nem kaptuk el a vírust, ennek örülni kell és vigyázni továbbra is, hogy így is maradjon. Nálad legalább a fogaid számát illetően van változás, nálam még ez se :-)))

Viszont a kaktuszaid nagyon szépek :-))

 

A kertben se sok a látnivaló, sok lehullott sárga levél meg néhány krizantém. A rózsák utolsó virágait levágtam a fagyok előtt, itt bent legalább illatozott pár napig.

Az egy fehér karácsonyi kaktuszt meghagytam, a többit elajándékoztam, hátha másnál fognak nyílni. A fehér most is tele van apró bimbókkal, remélem nem dobálja el őket azután, hogy behoztam. Ha megmaradnak, most is jóval karácsony előtt el fog nyílni.

Babáról meg annyit, hogy sok olyan kutyám volt, akik kihúzták a párnát, pokrócot a kutyaházból, de csak most van olyan, aki behúzza oda a párnáját. Egyik este kikéredzkedett, de mire kimenem a meleg vízzel, hogy lemossam a lábát, már nem volt sehol, aztán a kutyaházból került elő. A teraszon lévő párnája is eltűnt, gondoltam azt is kihúzta a kertbe a sárba, mint megtette a nyáron is, hogy kényelmesebben feküdjön kint napozáskor. Másnap reggel láttam, hogy nincs a kertben a párna, hanem behúzta magának a kutyaházba... Fő a kényelem

 

Előzmény: kaschka (81679)
kaschka Creative Commons License 2020.11.14 0 0 81679

Szép estét kívánok !!

 

nincs nagy tömeg ! :-))

 

aranyosak ezek a kis manók !! azt hiszem az idén nem sok minden kell a Karácsonyhoz, örülünk talán ha a család összejöhet ! még az sem biztos, hangulat meg biztos nem lesz hozzá, nekem meg fogam se, már csak 4 van amit húzni kell, alsó négy elöl, az alsó két szemfog most úgy néz ki megmaradhat, kedden megyek meg az utána következő kedden, és vége a húzásoknak ! majd január vége felé kell mennem újra, addig be kell gyógyuljon teljesen az ínyem, most még tele van " kráterekkel " enni alig tudok, de ez nem is baj, legalább fogyok, elég szépen már a két hónap alatt mióta húzgálja a fogam 7 kg fogytam, január óta összesen 12 kg-t, most az a baj, hogy sok a vérnyomáscsökkentő gyógyszer, pedig már negyedelem az egyiket, a másikat nem lehet, így azt minden másnap veszem be, így is alacsony a vérnyomásom időnként, ma is pl. söpörni akartam, előtte még pakolgattam be a garázsba, hajlongtam lefelé, az elég is volt, be kellett jönnöm, hogy még beérjek a szobába , eldőltem, feküdtem egy darabig, aztán föltámolyogtam megmértem a vérnyomásom 106/60 és 60 volt a pulzusom is, úgy hogy söprés elmaradt

majd holnap, de nem veszek be semmi gyógyszert

kellene másik gyógyszert íratni, gyengébbet, de én most el nem megyek ezért, nem is lehetne, örülök, ha megtalálom, hogy írja meg a receptjeim, majd valahogy itthon én megoldom, gondolom

 

aztán ha kicsit begyógyulnak a sebek, úgyis fogok enni valami jobb kajákat, mert evvel a sok papival már a hócipőm tele van, azt mondják a szomszédok ínnyel is ragyogóan lehet enni , majd most kiderül

 

vigyázzatok magatokra amennyire lehet, puszi mindenkinek aki erre jár néha

a karácsonyi kaktuszaimról teszek föl képet

 

Előzmény: valimami (81678)
valimami Creative Commons License 2020.11.01 0 0 81678

Ott van középen a hungarocell kúp

Előzmény: valimami (81677)
valimami Creative Commons License 2020.11.01 0 0 81677

Jó reggelt! Végre hallani Rólad! Már nem is nagyon jövök erre, mert csak Katival levelezünk itt időnként. Vele meg telefonon is beszélhetünk.

Erre a manóra gondolsz?

Kreatív boltokban lehet kapni hungarocellből készült kúpokat, különböző magasságúakat. Erre kifordítva rátekerem az anyagot, hátul összevarrom, majd levágom a fölösleget. Visszafordítva ráhúzom és a talpánál összehúzva körbe varrom. A kúp talpa méretére levágott kerek kartont ugyanígy bevonok anyaggal majd rávarrom a testre, hogy a két behúzás belülre kerüljön, a talp sima legyen. Tehetek közé filcből egy kis lábfejet is. Két kis kart készíthetek összetekert anyaból, de el is maradhat.  A lánynak fonalból copfot készítek, a fiúnak szőrméből szakállt. A karokat, copfot még a sapka felrakása előtt rögzítem, A sapkát ugyanúgy összevarrom hátul, mint a testet, kifordítom és ragasztva vagy apró öltésekkel rávarrva rögzítem. Egy darab kerek anyag szélét beráncolva megtöltöm vattával, ez lesz az orra.

Előzmény: csillagyfény (81676)
csillagyfény Creative Commons License 2020.10.31 0 0 81676

Jó reggelt kivánok☕

Valaki volt kedves kitiltani.biztos tudom,hogy nem ti voltatok.

De akárki volt szégyelheti magát.

 

Baba még mindig meglep 🥰

 

Olvasom sok virusos van felétek vigyázzatok magatokra.

Valika: régen csináltatok.manókat az egyesületben véletlen nincs meg a lrirás

 

 

valimami Creative Commons License 2020.10.25 0 0 81675

Ma is szebb napot! A változatosság kedvéért ma is esik. Pénteken itt voltak a gyerekek, szép idő volt szerencsére. A fiam a garázsban rakta ela visszahozott szerszámokat, egyebeket, felkészülve a télre, amikor oda kell bevinni telelni a növényeket. A párja meg a kertben segített rendet rakni. Levágtunk és összekötöztünk vagy 5 csomag ág félét meg egy zsák levelet, egész rendezett lett a kert.

Viszont tegnap rossz hírt kaptam. Egyik kézimunkás lány, aki hozzám jár, koronás lett, a férje hívott tegnap, mindketten betegek. Az egyesület is bezárt, többen betegek. Ott nem követelték meg a maszk viselést, mert állítólag maszkban nem lehet kártyázni. Érdekes, nálunk tudnak. Én 10-11 napja találkoztam vele, akkor még nem volt tünete, de azért figyelem magam, nálam jelentkezik-e valami változás. Eddig szerencsére nem.

Te is vigyázz magadra, már amennyire lehet. Nem tudhatod, amikor találkozol valakivel, hogy ott lappang-e benne a vírus vagy amit megfogsz, ha elmész otthonról, nem köhögött-e rá pár perccel azelőtt egy beteg. Most ilyen időket élünk, de azért nem állhat meg az élet. Csak sokkal jobban oda kell figyelni a higiéniára.

 

Baba nélkül nincs bejegyzés. Egyik nap a fiamékkal vásárló körúton voltunk, a temetővel kezdtük és csak délután értünk haza. Baba egész nap egyedül volt. Másnap jönnék ki a szobából, ő éppen befelé tartott, a párnájával a szájában. Gyorsan letette a párnát a lábamra és mindjárt rá is feküdt, mint aki azt mondja, ma innen nem mész sehova. Át kellett lépnem rajta, hogy a telefonért menjek, de már csak az ajtóban fekvő kutyát tudtam lefényképezni.

Ez a párna hurcolás még mindig az egyik kedvenc elfoglaltsága, már egészen tökélyre fejlesztette, egész nap ide-oda hurcolja őket, én éppen hol vagyok. Két-három párna egy kupacban, ő meg kitekeredve fekszik rajtuk. Miért olyan jó ez, nem értem.

A kertben a krizantémok vették át a főszerepet és a rózsák hoznak pár elkésett virágot

Előzmény: kaschka (81674)
kaschka Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81674

Szebb napot kívánok !

Próbálom gyūjtögetni , de alig iszik valaki, -:)) majd a szomszédot is megkérdezem aki szokott segíteni !

Ez a fogászat egy "fogas kérdés" , nem is tudom, hogy vettem rá magam ! Muszájból azt hiszem

És még van vagy 7-8 fogam amit húzni kell,  nem annnyira rosszak, csak õreg 40 éves tömések,  koronák, semmi nem lehet már velūk kezdeni, arra építeni bármit is, értelmetlen lenne mondta a doktornő, sajnos ezeket csak húzni lehet ,  és protézis ezért ő tud felelősséget vállalni,  ezekkel a fogakkal nem !

Én is érdeklődtem sokaktól sőt a szüleim is zsebükben hordták, itt a szomszéd nénik is, legalább 60%- ban ilyeneket találtam én is ! Aggódom is rendesen, de az az igazság ezek mind sztk-ban készūltek mostanában is meg annó is ! Akik nem ott csináltattak nagyon meg vannak elégedve, igaz nem olcsó de használható,  remélem én is tudom majd használni ha még átvészelem ezt az inkviziciót , még min.5 fogam van fõnt gondolom azt is a kalapácsos-vésős technikával fogja kiszedni, mert nem mozog egyik se állnak, mint a beton

Szerdán még temetésre kell mennem elvisz a fiam, meghalt a húgom anyósa is, szegényt nagyon sajnálom, szerettem én is! Nem vagyok túl vidám mostanában, már a derekamról meg a térdemről nem is szólok a vírusról meg pláne!!!

Vigyázz magadra te is, nem kõnnyű a sõvényvágóval dolgozni, emelni, mikor nehezen megy, sajnos !!!

Előzmény: valimami (81673)
valimami Creative Commons License 2020.10.09 0 0 81673

Gyűjtsed csak, még nem lesznek fagyok, addig nem kell leeresztenem a tartályt. Jövőre kettő is lesz, idén már nem állítom fel, amit a pályázatra kaptunk az Önkormányzattól.

 

Sajnálom hogy ilyen kellemetlen a fogorvosi téma, akkor neked is ilyen gyökereid vannak? Csak aztán olyan fogsort kapj, amit használni is tudsz. Rengeteg ismerősöm mondja, hogy kiveszi ha enni akar, mert feltöri a szájpadlását, zsebükben hordják, stb.

 

Nehezen viselem ezeket az időjárás változásokat, szelet, fejfájást, pedig rengeteg dolgom lenne kint. A napokban megformáztam öt tiszafát, a kutyakertben a lefejezett fák olyan terebélyesek lettek, hogy már nem tudtam eljárni a fal és a fa között az ablakom alatt. A hatodik fához, ami már régen is ilyen formázott volt, ahhoz hozzá se kezdtem, mert már így se éreztem a karomat. Pedig nagyon jó ez az elektromos sövényvágó, amit vettünk, nem is nehéz, de azért csak van súlya és magasra is kell emelni. Tudod hogy amúgy is rossz a vállam.

Előzmény: kaschka (81672)
kaschka Creative Commons License 2020.09.30 0 0 81672

Jaj, nem gyűjtöm a palackokat ,   mostanában nem jutott eszembe a vízgyűjtés, de ha tudnál adni valamennyit annak örülnék, az orchideáknak nagyon jót tesz ! Akkor majd gyűjtök párat még talán egy darabig nem lesz fagy, de csak másfél literesek lesznek , én más ūdítőt nem iszok, vendégek sem voltak mostanában, a fiamék meg vettek szódagépet, ott se nagyon lesz, de majd beszélek vele, 

A fogamról ne is beszéljūnk, jaj...., hétfőn voltam , amikor villámlott, hatalmas zivatar a fiam kivitt a sarokig, most csak egyet húzott a szemfogamat 17  percig pont szemben a falon volt az óra , vésővel, kalapáccsal, mondta előtte ne ijedjek meg, kellemetlenebb lesz mint a másik 2 volt, de megpróbáljuk kivenni, hát szorítottam a karfát, nem fájt ugyan, de tényleg kellemetlen volt, recsegett, ropogott, fogta az asszisztensnő a fejem másik kezével ő ūtötte a kalapáccsal a doktornő irányította a vésőt,  kis szünetekkel többször nekifogtak, de sikerült egyben kivenni,  hát mit mondjak még a nyakam a fejem hátul is belefájdult, aztán még tíz percet várt , hogy mennyire vérzik, tett új tampont, itthon én is tettem még estig kétszer óránként, szivárgott estig, de nem fájt ez sem

Majdnem ülve " aludtam", de reggelre mintha  elvágták volna, nem vérzett, nem fájt, nem dagadt fõl, mondta, hogy jegeljem ha hazamegyek, hát jegeltem vagy 2 órát kisebb megszakításokkal

Azt hiszem hozzá kell szoknom mert van még jó pár fogam amit húzni kell , egyszer csak vége lesz ! Utána jõn majd a fekete leves, a protkó, elképzelni nem tudom, hogy fogom megszokni

Majd csak 15.- én megyek , hogy addig begyógyuljon

Előzmény: valimami (81669)
kaschka Creative Commons License 2020.09.30 0 0 81671

Nagyon jók a fotók is, de Baba is nagyon szép, látszik rajta, hogy nagyon hálás neked és minden mozdulatodat lesi !  Még nagyon sok ilyen gondtalanul boldog perceket így összebújva kívánok nektek !

Előzmény: valimami (81668)
kaschka Creative Commons License 2020.09.30 0 0 81670

Szia !

Jó, hogy írtál, már megszoktam a 12 év alatt, ha jól számolom kb., hogy valaki csak van itt jó látni képeket hallani valamit másokról is

Most is csak erre jártam és meglepetés , hogy írtál

Nagyon szépek az orchideák , az enyémek most pihennek, szinte január óta folyamatosan nyíltak

A kert az szörnyű nálam is, egy begóniám  nemrég kezdett nyílni, későn érő tipus :-))

Előzmény: valimami (81666)
valimami Creative Commons License 2020.09.29 0 0 81669

Jó reggelt! Túlélted a fogorvost? Tudtál aludni is? Jól vagy?

Tegnap délután-este megint volt jó kis zuhé, tele a vízgyűjtő. Erről jut eszembe, gyújtöd az üvegeket? Valahogy majd csak megoldjuk, hogy megint legyen egy kis locsoló vized télire. Egyébként holnap hozom el az önkormányzatnál megpályázott esővízgyűjtő tartályt, bár lehet hogy az idén már nem lesz felállítva. Ősszel lesz annyi eső, ami a kertnek kell, a bentieknek meg elég az a víz, ami van a régiben.

valimami Creative Commons License 2020.09.28 0 0 81668

Képek az előző négy kanapés élményéről... mindenütt bújik, mint egy cica...

valimami Creative Commons License 2020.09.28 0 0 81667

Persze nem múlhat el jelentkezésem Baba hírek és képek nélkül sem.

 

A múltkori elesésem és Baba önálló hazatalálása után ha lehet még ragaszkodóbb lett a kislány. Este majd fellökte a kanapét, annyira bújt hozzám. Gondoltam egyet és 3 év után először felhívtam magam mellé, miután leterítettem a plédjével, amit fürdés után szoktam használni neki takaróként. Most frissen volt kimosva, hát gyerünk.

 

Először nem is akart feljönni, de aztán megértette, mit mutatok, felugrott és azonnal elhelyezkedett félig az ölembe. Nagyon boldognak tűnt. Viszont néhány perc múlva leugrott és elhelyezkedett a saját párnáján. Láthatóen ezt csak valami jutalom simogatásnak vélte. Később is hiába hívtam, ha nem volt leterítve a plédjével, akkor nem jött fel. Azóta is csak 2-3 ilyen különleges alkalom volt, amikor sokáig egyedül hagytam vagy vendégek miatt nem tudtam eleget foglalkozni vele, akkor este igényelte az ilyenfajta közelséget.

 

Mint tegnap este is. Bár voltunk reggel sétálni, napközben dolgoztam, nem sokat foglalkoztam vele. Este elkezdte méregetni mellettem a kanapén lévő szabad helyet, de nem jött föl, hanem leült a lábfejemre és a fejét olyan magasra nyújtotta, amennyire csak tudta, felért egészen a nyakamig és úgy dörgölődzött hozzám, mint egy macska, miközben a tágra nyílt szemeit rám függesztette. Amint nyúltam a plédjéért, riszálni kezdte hozzá a hátsó részét is, hogy végre megértetted, mit akarok. Amint a pléd a kanapén volt, már mászott is fel, de szorosan mellém ült, a fejét szinte a vállamra hajtotta és hálás szemekkel nézett rám, végre vele foglalkozom.

valimami Creative Commons License 2020.09.28 0 0 81666

Az a helyzet, hogy egyre kevesebb említésre méltó dolog történik velünk, amit ide írhatnánk. A többit meg megírjuk egymásnak magán levélben, vagy megbeszéljük telefonon. Amíg többen voltunk itt, jó volt olvasni a többiekről, hogy vannak, mi hír feléjük, mi is értesítettük őket a dolgainkról, de már csak ketten maradtunk, szépen lemorzsolódott mindenki.

 

A kerben sincsenek olyan csodák, amit megoszthatnék, kiégett ami csak tudott, abban sincs sok öröme az embernek, csak a gaz nő mindenhol, rendületlenül.

Most ugyan hosszú szünet után magukhoz tértek az orchideáim, de ezek sem a kertben vannak, hanem bent a lakásban. Nem is tudtam jó képet készíteni róluk, mert ha kintről fényképeztem, akkor az üvegben visszatükröződött az utca túloldalán lévő ház. Bentről meg elég sötétek lettek.

 

 

Előzmény: kaschka (81665)
kaschka Creative Commons License 2020.09.23 0 0 81665

Akkor vége a dalnak ??? Akarom mondani a  nettereknek ?  Vagy csak nem értél rá ??

Ha gondolod ez a búcsú, jó volt ide feljönni néha, mi van a többiekkel, ezek szerint ma már nem érdekel senkit, szép lassan lemaradt mindenki ! Sajnálom ! De megértem, mindenkinek nagyobb a gondja, mint , hogy ide írogasson!  Ha valaki még ír persze biztos lesz válasz, néha csak benézünk !

Puszi mindenkinek aki írt itt valaha, vagy csak olvasott, boldogságot kívánok mindenkinek !

 

Előzmény: kaschka (81664)
kaschka Creative Commons License 2020.09.15 0 0 81664

még néhány virág, ami most kezd élni, a többség már nagyon érzi az őszt, hiába van ilyen szép idő !

 

kaschka Creative Commons License 2020.09.15 0 0 81663

Szia

Lehet, hogy jobb is ha magától kiesik, nekem is volt 2 nagy rágó hátul tavaly ami elkezdett egyszer csak mozogni, viszonylag hamar magától ki is esett még csak nem is vérzett !

Tegnap voltam az első beavatkozáson, már az állapot felmérésen meg a panoráma rtg- n túl vagyok

Nem semmi volt, 2 fogat húzott egyszerre, az első kettőt, mind a kettő csapos volt már vagy 30 éve,  egyikről letörött a korona a másik ép volt csak öreg, arra már nem lehet építeni, de még olyan erősen bent voltak, hogy csak vésővel, kalapáccsal tudta kiszedni, tovább nem ragozom, nem fájt, de azt hittem kiesik az agyam, utána még kaptam egy ozonos kezelést is a sebhelyekre, hatalmas tampont, beszélni sem lehetett 2 órán át, majd itthon én cseréltem a tampont, bizony még este is szivárgott kissé, de mára már egész jó és nem is fáj egyáltalán, kop...kop.. remélem nem fog már bedagadni,  két hét múlva kell mennem, hogy addigra teljesen begyógyuljonak a sebek mert akkor a szemfogat fogja húzni, ami ezek mellett van, nehogy fõlszakadjon a sebhely , az keményebb lesz mondta ő !

Szóval belecsaptam a lecsóba, muszáj volt, majd valahogy túlélem min. 6 fog még amit húzni kell, remélem nem mind ilyen módszerrel ! Egyedūl voltam , mikor hazaértem megmértem a vérnyomásom 133/ 75 volt 72 a pulzus, büszke voltam magamra :-)))

a

valimami Creative Commons License 2020.09.11 0 0 81662

Bizony alakul a helyzet. Ma már 718 új beteg volt. Azt álmodtam éjjel, hogy valakinek azt mondtam, lesz vagy 700 új beteg, de azt felelte az illető, hogy ááá azt nem hiszi. Meg is döbbentem, amikor olvastam a 718-at. Gyorsan elvittem Babát az éves generálra, megkapta az oltásait, ki tudja mikor zárnak be minket megint. Reggel meg fodrásznál voltam, időszerű volt, mert a karantén előtt voltam utoljára, már nagyon hosszú és rendezetlen volt  a hajam.

 

Gondoltam rád fog ügyben, annál is inkább, mert hasonló cipőben járok. Kettesével húzta ki a doktornő a fogaimat a csípőműtétem előtt. Egyik se fájt, csak egy mozgott, de ő látott valamit a gyökércsúcson. Biztosan ki lehetett volna kezelni és megmenteni őket. Így viszont a kihúzott fogak mellettiek elindultak az üres hely felé, sorban kilazultak, kiestek. Felül meg kaptam egy 3 fogból álló klipszet az első fogakra, amit két drót tart a mellette lévő fogon. Ilyet 2-3 hétre adnak, amíg elkészül a végleges fogsor, hogy beszélni tudjon az llető. Én 8 éve ezt használom, nem véletlen, hogy nem tudok harapni és illedelmesen késsel-villával eszem mindent, még a palacsintát is. Ugyanis azt mondta a doktornő, hogy csinál nekem egy fém szájpadlásos kivehető fogsort, hogy amikor kihullanak a még megmaradt fogaim, abban lehet pótolni. Na ettől úgy elmenekültem a doktornőtől, hogy azóta se mertem még másikhoz se elmenni.

 

Tegnap már csak egy pici nedvedző folt volt a karomon a sebben, mára az is beszáradt. Viszont az oldalam fáj, éjjel fél 2-kor még nem aludtam, nem találtam olyan poziciót, ahol jó lett volna. Aztán reggel, amikor fel kellett kelni, pont úgy fordultam, mielőtt letettem volna a lábam, hogy valami mennyei kényelmes volt, szóval ráhúztam még egy negyed órát, pedig időre kellett volna menni a fodrászhoz. Néha minden mozdulat fáj, máskor meg semmit nem érzek, minden jó. Fura...

 

Vigyázz magadra és fel a fejjel, ne keseregj, ez a sorsunk, ha ennyi évet megéltünk, ez van...

Előzmény: kaschka (81661)
kaschka Creative Commons License 2020.09.09 0 0 81661

Igen, ahogy elnézem a helyzetet tényleg fõlõsleges lenne! Majd jõvőre talán

Nem vesztem el , csak nincs kedvem semmihez pedig sok dolgom lenne a kertben is !

Voltam a fogorvosnál , hááát........, semmi jót nem tudott mondani, nagyon kedves volt, próbálta elmagyarázni, hogy 70 éves korban sem érdemes sok foghiánnyal élni, eddig is gondoltam:-)) csak egyszer eljön a muszáj ! Még nem húzott ki egyet sem, elkūldött panoráma rtg-re, holnap megyek a volt VOR-ban a Gulliver mellett van egy rtg. diagnosztikai kõzpont is, sok minden van ott még

De anélkūl, hogy látta volna a felvételt mondta, hogy min. 5 fogat ki kell húzni, mert 20-25 éves tömések , koronák arra már semmit nem lehet építeni, és alul fölūl a részleges protkó elkerūlhetetlennek látszik, nahát ez az amit világ életemben tagadtam, hogy nekem ilyen nem lesz ! Lehet, hogy mégis ??? Azóta kóválygok itt próbálom emészteni , meg az anyagi lehetőségeim számba venni, hát mit mondjak elkeserítő !

Úgy hogy most elvagyok magammal,  vigyázz magadra te is !! Lassan minden vacak utolér, meg kellene tudni barátkozni sok mindennel, nekem ez nem az erősségem,amit nem akarok nehezen veszem be !

Előzmény: valimami (81660)
valimami Creative Commons License 2020.09.05 0 0 81660

Én is azt mondom, kár szervezni bármit is idén. Az se biztos, hogy nem korlátozzák majd az éttermeket, de sokan nem is mernek majd elmenni. Kibírjuk, ha kimarad egy év. A neten tudjuk tartani a kapcsolatot velük, igaz az nem olyan, mint a személyes beszélgetés, de most ez van...

 

Előzmény: kaschka (81657)
valimami Creative Commons License 2020.09.05 0 0 81659

Jó reggelt!

Ma már 510 új fertőzött van. Kezd komolyodni a helyzet. Nagyon vigyázz magadra, tényleg maszk, bárhova mész és kézmosás, arcmosás, ha hazaérsz, meg ruhaváltás. A napi kutyasétán kívül én is leredukálom az eljárkálást amennyire csak lehet...

kaschka Creative Commons License 2020.09.02 0 0 81658

Farkas Gabival személyesen beszéltem, most a helyzetre való tekintettel sajnos nem tudna fogadni minket, de senki nem is akarna lemenni!

Majd talán még lesz idő !!! Vagy sem ! Majd meglátjuk

kaschka Creative Commons License 2020.09.02 0 0 81657

Jó volt, bár a gyerekek nem annyira ették a grill ételeket, de nem maradtak ėhen ! A marlenka pillanatok alatt elfogyott 😆 ėn csak egy kis kockát ettem ! 

Nehéz az élet ! Gaz meg csak nő, de ma sem gazoltam pedig terveztem, de mindig közbe jön valami

Aranyos Baba , élvezi ezt a pihenést a fūrdés után!

Egy két emberkét akivel beszélek meg akinek mostanában volt szüli vagy névnapja jeleztem, hogy az idén nem tartunk osztálytalálkozót, de hogy ne én döntsek egy személyben ha valakinek más véleménye van szóljon! Akivel beszéltem senkinek nem volt ellenvéleménye , úgyhogy az idén a találkozó elmarad !

Előzmény: valimami (81655)
kaschka Creative Commons License 2020.09.02 0 0 81656

Szia !

Igen igen most ha eső nem is volt annyira sok, de halálfélelem jött rám éjjel a sok villám viharos szél miatt majdnem kinyitotta a tetőablakot, nem is aludtam egėsz éjjel, minden fölborult , de csak az első kertben még az ablakokból is leestek a cserepek !

Sajnos ez van tényleg  ritkítani kell a virágaim !

Előzmény: valimami (81654)
valimami Creative Commons License 2020.09.01 0 0 81655

Na akkor ez egy jó kis buli volt, már csak azért is, mert nem kellett halálra dolgozni magad vele. Csa sajnos lassan vége az olyan időnek, amikor ilyet lehet rendezni. Bár most a hét végére megint melegedést jósolnak, az időkép csak 27 fokot, a köpönyeg 28-30 fokot. Azért ez a mostani 16 fok egy kicsit kevés nekem, pláne hogy tegnapelőtt még 33 volt.

 

Ki is használtam a meleget, megfürdettem Babát a kádban. Élvezte, de főleg a törülgetés volt jó játék, és most nem volt hajszárító, mert kimentünk a teraszra száradni. Fél óra alatt csont száraz lett a rövidke kis szőre, mehettünk vissza a hűvös lakásba.

Előzmény: kaschka (81652)
valimami Creative Commons License 2020.09.01 0 0 81654

Jó reggelt! Na az éjjel esett rendesen. Reggelre a leandereim a földön, gondoltam is Rád, bár lehet hogy felétek egy csepp se esett :-) Csak bukóra hagytam az ablakot, különben bever az eső, de most csak a függöny állt vízszintesen, majdnem feltapadt a szoba plafonjára, olyan hülye szél volt. Dörgött, villámlott, Baba meg békésen aludt az ágyában, nem érdekelte.

 

Igen, ez a suli dolog nehéz kérdés. Rendben, hogy megoldható interneten keresztül a tanítás, de az kevés. A szülők nem tudnak otthon maradni a gyerekekkel. Így viszont elég egy beteg gyerek az iskolába. Aki nem mutat tüneteket, az is hazaviheti a vírust, vagy útközben fertőzi meg a járműveken az utasokat. Aztán viszik a nagyihoz, aki nem tudja megállni, hogy ne ölelgesse meg a kisunokáját.

 

Igaz hogy ma "csak" 118 új beteg van, de sokkal kevesebbet teszteltek, mint az elmúlt napokban, így kevesebb emberről derülhet ki, hogy beteg. Az első hullám idején egyetlen egyszer volt, hogy egymás után 3 napig 100 felett volt a napi új betegszám. Most meg 5 napja, és nem kevéssel haladja meg a 100-at. Az emberek túlzottan lazák, ezt csak segíti, hogy semmi szigorúbb intézkedés nincs. Azt mondják azért, mert már felkészült az egészségügy a betegek fogadására. Van 20 ezer lélegeztető gépünk, amiből 7-et már használnak is koronára. De jó!

 

Igaz, hogy a Blikk című szennylap cikke, de pontosan megadja a forrást, érdemes elolvasni:

https://www.blikk.hu/eletmod/egeszseg/koronavirus-jarvany-reprodukcios-rata-iskolakezdes/nskc9bm

Előzmény: kaschka (81653)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!