Keresés

Részletes keresés

kaschka Creative Commons License 2020.09.30 0 0 81672

Jaj, nem gyűjtöm a palackokat ,   mostanában nem jutott eszembe a vízgyűjtés, de ha tudnál adni valamennyit annak örülnék, az orchideáknak nagyon jót tesz ! Akkor majd gyűjtök párat még talán egy darabig nem lesz fagy, de csak másfél literesek lesznek , én más ūdítőt nem iszok, vendégek sem voltak mostanában, a fiamék meg vettek szódagépet, ott se nagyon lesz, de majd beszélek vele, 

A fogamról ne is beszéljūnk, jaj...., hétfőn voltam , amikor villámlott, hatalmas zivatar a fiam kivitt a sarokig, most csak egyet húzott a szemfogamat 17  percig pont szemben a falon volt az óra , vésővel, kalapáccsal, mondta előtte ne ijedjek meg, kellemetlenebb lesz mint a másik 2 volt, de megpróbáljuk kivenni, hát szorítottam a karfát, nem fájt ugyan, de tényleg kellemetlen volt, recsegett, ropogott, fogta az asszisztensnő a fejem másik kezével ő ūtötte a kalapáccsal a doktornő irányította a vésőt,  kis szünetekkel többször nekifogtak, de sikerült egyben kivenni,  hát mit mondjak még a nyakam a fejem hátul is belefájdult, aztán még tíz percet várt , hogy mennyire vérzik, tett új tampont, itthon én is tettem még estig kétszer óránként, szivárgott estig, de nem fájt ez sem

Majdnem ülve " aludtam", de reggelre mintha  elvágták volna, nem vérzett, nem fájt, nem dagadt fõl, mondta, hogy jegeljem ha hazamegyek, hát jegeltem vagy 2 órát kisebb megszakításokkal

Azt hiszem hozzá kell szoknom mert van még jó pár fogam amit húzni kell , egyszer csak vége lesz ! Utána jõn majd a fekete leves, a protkó, elképzelni nem tudom, hogy fogom megszokni

Majd csak 15.- én megyek , hogy addig begyógyuljon

Előzmény: valimami (81669)
kaschka Creative Commons License 2020.09.30 0 0 81671

Nagyon jók a fotók is, de Baba is nagyon szép, látszik rajta, hogy nagyon hálás neked és minden mozdulatodat lesi !  Még nagyon sok ilyen gondtalanul boldog perceket így összebújva kívánok nektek !

Előzmény: valimami (81668)
kaschka Creative Commons License 2020.09.30 0 0 81670

Szia !

Jó, hogy írtál, már megszoktam a 12 év alatt, ha jól számolom kb., hogy valaki csak van itt jó látni képeket hallani valamit másokról is

Most is csak erre jártam és meglepetés , hogy írtál

Nagyon szépek az orchideák , az enyémek most pihennek, szinte január óta folyamatosan nyíltak

A kert az szörnyű nálam is, egy begóniám  nemrég kezdett nyílni, későn érő tipus :-))

Előzmény: valimami (81666)
valimami Creative Commons License 2020.09.29 0 0 81669

Jó reggelt! Túlélted a fogorvost? Tudtál aludni is? Jól vagy?

Tegnap délután-este megint volt jó kis zuhé, tele a vízgyűjtő. Erről jut eszembe, gyújtöd az üvegeket? Valahogy majd csak megoldjuk, hogy megint legyen egy kis locsoló vized télire. Egyébként holnap hozom el az önkormányzatnál megpályázott esővízgyűjtő tartályt, bár lehet hogy az idén már nem lesz felállítva. Ősszel lesz annyi eső, ami a kertnek kell, a bentieknek meg elég az a víz, ami van a régiben.

valimami Creative Commons License 2020.09.28 0 0 81668

Képek az előző négy kanapés élményéről... mindenütt bújik, mint egy cica...

valimami Creative Commons License 2020.09.28 0 0 81667

Persze nem múlhat el jelentkezésem Baba hírek és képek nélkül sem.

 

A múltkori elesésem és Baba önálló hazatalálása után ha lehet még ragaszkodóbb lett a kislány. Este majd fellökte a kanapét, annyira bújt hozzám. Gondoltam egyet és 3 év után először felhívtam magam mellé, miután leterítettem a plédjével, amit fürdés után szoktam használni neki takaróként. Most frissen volt kimosva, hát gyerünk.

 

Először nem is akart feljönni, de aztán megértette, mit mutatok, felugrott és azonnal elhelyezkedett félig az ölembe. Nagyon boldognak tűnt. Viszont néhány perc múlva leugrott és elhelyezkedett a saját párnáján. Láthatóen ezt csak valami jutalom simogatásnak vélte. Később is hiába hívtam, ha nem volt leterítve a plédjével, akkor nem jött fel. Azóta is csak 2-3 ilyen különleges alkalom volt, amikor sokáig egyedül hagytam vagy vendégek miatt nem tudtam eleget foglalkozni vele, akkor este igényelte az ilyenfajta közelséget.

 

Mint tegnap este is. Bár voltunk reggel sétálni, napközben dolgoztam, nem sokat foglalkoztam vele. Este elkezdte méregetni mellettem a kanapén lévő szabad helyet, de nem jött föl, hanem leült a lábfejemre és a fejét olyan magasra nyújtotta, amennyire csak tudta, felért egészen a nyakamig és úgy dörgölődzött hozzám, mint egy macska, miközben a tágra nyílt szemeit rám függesztette. Amint nyúltam a plédjéért, riszálni kezdte hozzá a hátsó részét is, hogy végre megértetted, mit akarok. Amint a pléd a kanapén volt, már mászott is fel, de szorosan mellém ült, a fejét szinte a vállamra hajtotta és hálás szemekkel nézett rám, végre vele foglalkozom.

valimami Creative Commons License 2020.09.28 0 0 81666

Az a helyzet, hogy egyre kevesebb említésre méltó dolog történik velünk, amit ide írhatnánk. A többit meg megírjuk egymásnak magán levélben, vagy megbeszéljük telefonon. Amíg többen voltunk itt, jó volt olvasni a többiekről, hogy vannak, mi hír feléjük, mi is értesítettük őket a dolgainkról, de már csak ketten maradtunk, szépen lemorzsolódott mindenki.

 

A kerben sincsenek olyan csodák, amit megoszthatnék, kiégett ami csak tudott, abban sincs sok öröme az embernek, csak a gaz nő mindenhol, rendületlenül.

Most ugyan hosszú szünet után magukhoz tértek az orchideáim, de ezek sem a kertben vannak, hanem bent a lakásban. Nem is tudtam jó képet készíteni róluk, mert ha kintről fényképeztem, akkor az üvegben visszatükröződött az utca túloldalán lévő ház. Bentről meg elég sötétek lettek.

 

 

Előzmény: kaschka (81665)
kaschka Creative Commons License 2020.09.23 0 0 81665

Akkor vége a dalnak ??? Akarom mondani a  nettereknek ?  Vagy csak nem értél rá ??

Ha gondolod ez a búcsú, jó volt ide feljönni néha, mi van a többiekkel, ezek szerint ma már nem érdekel senkit, szép lassan lemaradt mindenki ! Sajnálom ! De megértem, mindenkinek nagyobb a gondja, mint , hogy ide írogasson!  Ha valaki még ír persze biztos lesz válasz, néha csak benézünk !

Puszi mindenkinek aki írt itt valaha, vagy csak olvasott, boldogságot kívánok mindenkinek !

 

Előzmény: kaschka (81664)
kaschka Creative Commons License 2020.09.15 0 0 81664

még néhány virág, ami most kezd élni, a többség már nagyon érzi az őszt, hiába van ilyen szép idő !

 

kaschka Creative Commons License 2020.09.15 0 0 81663

Szia

Lehet, hogy jobb is ha magától kiesik, nekem is volt 2 nagy rágó hátul tavaly ami elkezdett egyszer csak mozogni, viszonylag hamar magától ki is esett még csak nem is vérzett !

Tegnap voltam az első beavatkozáson, már az állapot felmérésen meg a panoráma rtg- n túl vagyok

Nem semmi volt, 2 fogat húzott egyszerre, az első kettőt, mind a kettő csapos volt már vagy 30 éve,  egyikről letörött a korona a másik ép volt csak öreg, arra már nem lehet építeni, de még olyan erősen bent voltak, hogy csak vésővel, kalapáccsal tudta kiszedni, tovább nem ragozom, nem fájt, de azt hittem kiesik az agyam, utána még kaptam egy ozonos kezelést is a sebhelyekre, hatalmas tampont, beszélni sem lehetett 2 órán át, majd itthon én cseréltem a tampont, bizony még este is szivárgott kissé, de mára már egész jó és nem is fáj egyáltalán, kop...kop.. remélem nem fog már bedagadni,  két hét múlva kell mennem, hogy addigra teljesen begyógyuljonak a sebek mert akkor a szemfogat fogja húzni, ami ezek mellett van, nehogy fõlszakadjon a sebhely , az keményebb lesz mondta ő !

Szóval belecsaptam a lecsóba, muszáj volt, majd valahogy túlélem min. 6 fog még amit húzni kell, remélem nem mind ilyen módszerrel ! Egyedūl voltam , mikor hazaértem megmértem a vérnyomásom 133/ 75 volt 72 a pulzus, büszke voltam magamra :-)))

a

valimami Creative Commons License 2020.09.11 0 0 81662

Bizony alakul a helyzet. Ma már 718 új beteg volt. Azt álmodtam éjjel, hogy valakinek azt mondtam, lesz vagy 700 új beteg, de azt felelte az illető, hogy ááá azt nem hiszi. Meg is döbbentem, amikor olvastam a 718-at. Gyorsan elvittem Babát az éves generálra, megkapta az oltásait, ki tudja mikor zárnak be minket megint. Reggel meg fodrásznál voltam, időszerű volt, mert a karantén előtt voltam utoljára, már nagyon hosszú és rendezetlen volt  a hajam.

 

Gondoltam rád fog ügyben, annál is inkább, mert hasonló cipőben járok. Kettesével húzta ki a doktornő a fogaimat a csípőműtétem előtt. Egyik se fájt, csak egy mozgott, de ő látott valamit a gyökércsúcson. Biztosan ki lehetett volna kezelni és megmenteni őket. Így viszont a kihúzott fogak mellettiek elindultak az üres hely felé, sorban kilazultak, kiestek. Felül meg kaptam egy 3 fogból álló klipszet az első fogakra, amit két drót tart a mellette lévő fogon. Ilyet 2-3 hétre adnak, amíg elkészül a végleges fogsor, hogy beszélni tudjon az llető. Én 8 éve ezt használom, nem véletlen, hogy nem tudok harapni és illedelmesen késsel-villával eszem mindent, még a palacsintát is. Ugyanis azt mondta a doktornő, hogy csinál nekem egy fém szájpadlásos kivehető fogsort, hogy amikor kihullanak a még megmaradt fogaim, abban lehet pótolni. Na ettől úgy elmenekültem a doktornőtől, hogy azóta se mertem még másikhoz se elmenni.

 

Tegnap már csak egy pici nedvedző folt volt a karomon a sebben, mára az is beszáradt. Viszont az oldalam fáj, éjjel fél 2-kor még nem aludtam, nem találtam olyan poziciót, ahol jó lett volna. Aztán reggel, amikor fel kellett kelni, pont úgy fordultam, mielőtt letettem volna a lábam, hogy valami mennyei kényelmes volt, szóval ráhúztam még egy negyed órát, pedig időre kellett volna menni a fodrászhoz. Néha minden mozdulat fáj, máskor meg semmit nem érzek, minden jó. Fura...

 

Vigyázz magadra és fel a fejjel, ne keseregj, ez a sorsunk, ha ennyi évet megéltünk, ez van...

Előzmény: kaschka (81661)
kaschka Creative Commons License 2020.09.09 0 0 81661

Igen, ahogy elnézem a helyzetet tényleg fõlõsleges lenne! Majd jõvőre talán

Nem vesztem el , csak nincs kedvem semmihez pedig sok dolgom lenne a kertben is !

Voltam a fogorvosnál , hááát........, semmi jót nem tudott mondani, nagyon kedves volt, próbálta elmagyarázni, hogy 70 éves korban sem érdemes sok foghiánnyal élni, eddig is gondoltam:-)) csak egyszer eljön a muszáj ! Még nem húzott ki egyet sem, elkūldött panoráma rtg-re, holnap megyek a volt VOR-ban a Gulliver mellett van egy rtg. diagnosztikai kõzpont is, sok minden van ott még

De anélkūl, hogy látta volna a felvételt mondta, hogy min. 5 fogat ki kell húzni, mert 20-25 éves tömések , koronák arra már semmit nem lehet építeni, és alul fölūl a részleges protkó elkerūlhetetlennek látszik, nahát ez az amit világ életemben tagadtam, hogy nekem ilyen nem lesz ! Lehet, hogy mégis ??? Azóta kóválygok itt próbálom emészteni , meg az anyagi lehetőségeim számba venni, hát mit mondjak elkeserítő !

Úgy hogy most elvagyok magammal,  vigyázz magadra te is !! Lassan minden vacak utolér, meg kellene tudni barátkozni sok mindennel, nekem ez nem az erősségem,amit nem akarok nehezen veszem be !

Előzmény: valimami (81660)
valimami Creative Commons License 2020.09.05 0 0 81660

Én is azt mondom, kár szervezni bármit is idén. Az se biztos, hogy nem korlátozzák majd az éttermeket, de sokan nem is mernek majd elmenni. Kibírjuk, ha kimarad egy év. A neten tudjuk tartani a kapcsolatot velük, igaz az nem olyan, mint a személyes beszélgetés, de most ez van...

 

Előzmény: kaschka (81657)
valimami Creative Commons License 2020.09.05 0 0 81659

Jó reggelt!

Ma már 510 új fertőzött van. Kezd komolyodni a helyzet. Nagyon vigyázz magadra, tényleg maszk, bárhova mész és kézmosás, arcmosás, ha hazaérsz, meg ruhaváltás. A napi kutyasétán kívül én is leredukálom az eljárkálást amennyire csak lehet...

kaschka Creative Commons License 2020.09.02 0 0 81658

Farkas Gabival személyesen beszéltem, most a helyzetre való tekintettel sajnos nem tudna fogadni minket, de senki nem is akarna lemenni!

Majd talán még lesz idő !!! Vagy sem ! Majd meglátjuk

kaschka Creative Commons License 2020.09.02 0 0 81657

Jó volt, bár a gyerekek nem annyira ették a grill ételeket, de nem maradtak ėhen ! A marlenka pillanatok alatt elfogyott 😆 ėn csak egy kis kockát ettem ! 

Nehéz az élet ! Gaz meg csak nő, de ma sem gazoltam pedig terveztem, de mindig közbe jön valami

Aranyos Baba , élvezi ezt a pihenést a fūrdés után!

Egy két emberkét akivel beszélek meg akinek mostanában volt szüli vagy névnapja jeleztem, hogy az idén nem tartunk osztálytalálkozót, de hogy ne én döntsek egy személyben ha valakinek más véleménye van szóljon! Akivel beszéltem senkinek nem volt ellenvéleménye , úgyhogy az idén a találkozó elmarad !

Előzmény: valimami (81655)
kaschka Creative Commons License 2020.09.02 0 0 81656

Szia !

Igen igen most ha eső nem is volt annyira sok, de halálfélelem jött rám éjjel a sok villám viharos szél miatt majdnem kinyitotta a tetőablakot, nem is aludtam egėsz éjjel, minden fölborult , de csak az első kertben még az ablakokból is leestek a cserepek !

Sajnos ez van tényleg  ritkítani kell a virágaim !

Előzmény: valimami (81654)
valimami Creative Commons License 2020.09.01 0 0 81655

Na akkor ez egy jó kis buli volt, már csak azért is, mert nem kellett halálra dolgozni magad vele. Csa sajnos lassan vége az olyan időnek, amikor ilyet lehet rendezni. Bár most a hét végére megint melegedést jósolnak, az időkép csak 27 fokot, a köpönyeg 28-30 fokot. Azért ez a mostani 16 fok egy kicsit kevés nekem, pláne hogy tegnapelőtt még 33 volt.

 

Ki is használtam a meleget, megfürdettem Babát a kádban. Élvezte, de főleg a törülgetés volt jó játék, és most nem volt hajszárító, mert kimentünk a teraszra száradni. Fél óra alatt csont száraz lett a rövidke kis szőre, mehettünk vissza a hűvös lakásba.

Előzmény: kaschka (81652)
valimami Creative Commons License 2020.09.01 0 0 81654

Jó reggelt! Na az éjjel esett rendesen. Reggelre a leandereim a földön, gondoltam is Rád, bár lehet hogy felétek egy csepp se esett :-) Csak bukóra hagytam az ablakot, különben bever az eső, de most csak a függöny állt vízszintesen, majdnem feltapadt a szoba plafonjára, olyan hülye szél volt. Dörgött, villámlott, Baba meg békésen aludt az ágyában, nem érdekelte.

 

Igen, ez a suli dolog nehéz kérdés. Rendben, hogy megoldható interneten keresztül a tanítás, de az kevés. A szülők nem tudnak otthon maradni a gyerekekkel. Így viszont elég egy beteg gyerek az iskolába. Aki nem mutat tüneteket, az is hazaviheti a vírust, vagy útközben fertőzi meg a járműveken az utasokat. Aztán viszik a nagyihoz, aki nem tudja megállni, hogy ne ölelgesse meg a kisunokáját.

 

Igaz hogy ma "csak" 118 új beteg van, de sokkal kevesebbet teszteltek, mint az elmúlt napokban, így kevesebb emberről derülhet ki, hogy beteg. Az első hullám idején egyetlen egyszer volt, hogy egymás után 3 napig 100 felett volt a napi új betegszám. Most meg 5 napja, és nem kevéssel haladja meg a 100-at. Az emberek túlzottan lazák, ezt csak segíti, hogy semmi szigorúbb intézkedés nincs. Azt mondják azért, mert már felkészült az egészségügy a betegek fogadására. Van 20 ezer lélegeztető gépünk, amiből 7-et már használnak is koronára. De jó!

 

Igaz, hogy a Blikk című szennylap cikke, de pontosan megadja a forrást, érdemes elolvasni:

https://www.blikk.hu/eletmod/egeszseg/koronavirus-jarvany-reprodukcios-rata-iskolakezdes/nskc9bm

Előzmény: kaschka (81653)
kaschka Creative Commons License 2020.08.30 0 0 81653

Mostanában izgulósabb vagyok megint, van időpontom a fogorvoshoz ide a sarokra, 7.-re, már most izgulok,

Kezdődik a suli is, nagyobb unokám már középiskolás lett, nem lesz egyszerű bejárni mindennap A keleti közelébe, ha egyáltalán tudnak majd menni, ahogy alakul a vírus helyzet ??? Nem tudom , hogy lesz

Olyan meleg van kint, hogy be is jöttem, gondoltam csinálok valamit kint, de nem ! Eshetne itt is egy kis eső

kaschka Creative Commons License 2020.08.30 0 0 81652

Szia !

Szokás szerint itt sem esett egy csepp sem ! Meleg volt,de láttam az időképen sok helyen esett az eső itt Pesten is!

Itt voltak a gyerekek pénteken, a kicsi névnapját tartottuk a fiam áthozta a grillező berendezését , pácolt csirkemellet, nagyon finom kolbászt, és bajor kolbászt is sūtött, sőt még görög salátát is csinált !Nagyon jó lett, volt marlenka is, én meg húslevest csináltam, abból persze maradt, mert időben kész lett a grill, de azért fogyott a levesből is

Legközelebb mi is bográcsozni fogunk,  annyi fa van a garázsban, jó lenne , ha fogyna

Előzmény: valimami (81651)
valimami Creative Commons License 2020.08.30 0 0 81651

Jó reggelt!

Az idei talán utolsó meleg nap jön. Mit meleg, forró, 36 fokot jósolnak. Holnapra meg 26-ot... ha bírja a szervezetünk az ilyen zuhanást. Vigyázz magadra.

Tegnap bográcsozni voltunk a boriban, nagyon finom gulyáslevest ettünk, kint a kertben, árnyas fák alatt kellemes volt, egy kis szellővel. Itthon néztem a hőmérőt, a teraszon árnyékban volt 33 fok. (A szobaablakban a hőmérőm a napon 49 fokot mutatott.) Este a fiamék koncertre mentek, azt mondják szakadó esőben mentek, itt egy csepp se esett.

valimami Creative Commons License 2020.08.27 0 0 81650

Igen, ez egy nehéz kérdés, de tényleg csökkentened kellene kicsit a virágok számát valahogy. Tudom nehéz, melyiktől válj meg, hát attól, amivel a legnehezebben boldogulsz egyedül segítség nélkül. Fiad se fog mindig ráérni, nem véletlenül mondja, hogy selejtezz, neki máris elege van a kerti munkából, csak így adja tudtodra, nagyon diszkréten. Fiam is így van vele, ráadásul neki nincs még egy kertje otthon is, mint a fiadnak.

 

A kutyakertből sikerült kiirtanom a nagy gazokat, most majd vigyáznom kell, hogy még kicsi korban égessem ki, ami nő. Viszont ha jön a hűvös idő, újabb feladat vár, meg kell nyírni a tiszafákat. Eddig csak kettő volt, amit formázni kellett, de már nem is tudom hány van, aminek levágták a koronáját, mind akkorára nőtt, terebélyesek lettek, hogy azokat is formázni kell. Szerencsére vettünk egy elektromos sövényvágót, azzal talán egyszerűbb lesz, még nem próbáltam, csak a fiamék próbálták ki vidéken, azt mondta nagyon jó. A sövényvágó ollót csattogtatni nem volt kis munka, ráadásul a fejem fölé emelve hogy elérjem a magasabb részeket is. Ez a sövényvágó nem akkumulátoros, tehát annyival könnyebb a súlya. Na majd meglátom...

Előzmény: kaschka (81646)
valimami Creative Commons License 2020.08.27 0 0 81649

Jó reggelt!

Hétfőn dél körül vitték el Kenit, utána gyorsan elmentünk sétálni Babával, mert utána meg vásárolnom kellett, egy hét alatt elfogyott minden, kenyér, tej, paradicsom, de nem akartam mindjárt egyedül hagyni őt, ezért előbb sétáltunk. Aznap meg másnap is szinte egész nap csak aludt. Meg is ijedtem, hogy beteg, de aztán jött játszani, amikor kialudta magát. Egyébként napközben is szokott aludni, de amíg Keni itt volt, inkább birkóztak. Én meg két napig takarítottam, mostam, tegnap Arankáék jöttek, névnap volt a Borostyánban, meg kreatív lesz, fórum és kerti parti, szóvak ez a hét is betelt, nem unatkozom. Ahogy nézem az előrejelzést, jövő héttől ősz lesz, sok esővel. Holnap még füvet is kellene nyírnom.

 

Kenai egy hétig volt az ideiglenes gazdiknál, mielőtt hozzám került, nem volt sok idejük foglalkozni vele. Azóta kaptam híreket, meg videót, már megy neki a pacsi is. Egymás mellett esznek a másik kutyával, sőt a tejfölös vödröt is megpróbálták egyszerre kinyalni, de Keni nagy buksi feje mellé már nem fért be a másiké. Hét végén fogják ivartalanítani meg leszedni 1-2 kinövést.

 

Rendes emberek az ideiglenes gazdik, a másik boxerük is a Noétól van, már 8 éves. Akkoriban került be egy kutya a menhelyre, amikor Babát hozták nekem. Érden a vonat ütötte el, kétséges volt hogy egyáltalán túléli-e, olyan mérékben roncsolódott a csípője. Ez a kutyus volt az előző ideiglenesük, nemrég került gazdihoz Németorszégba. Utána vállalták el Kenait.

Előzmény: kaschka (81648)
kaschka Creative Commons License 2020.08.25 0 0 81648

Õrülõk, hogy jól elvoltatok, gondoltam, nálad kutyának nem lehet rossz dolga! Olyanok voltak mintha testvérek lennének, aranyos kis bumfordi feje van, majd még okosodik  biztos nem érnek rá sokat foglalkozni vele, Babának biztos hiányozni fog

Előzmény: valimami (81645)
kaschka Creative Commons License 2020.08.25 0 0 81647

A virágokra gondolt természetesen, csak azt kifelejtettem

Előzmény: kaschka (81646)
kaschka Creative Commons License 2020.08.25 0 0 81646

Igen ezt tudom, hogy a só is veszélyes, csak a kis kocka kõvek kõzött gondoltam meg az utcán a kerítés tõvében, de a fiam kiszedegette őket itt volt vasárnap lenyírta az õsszes fūvet, előtte napokon át szedtem a derék magasságú nagy gazokat meg a kúp virágot , mert azok útban voltak meg már eléggé viseletesek voltak szedtem neked magot ill. néhány fejet levágtam, hogy megszáradjanak,   a méh balzsamból is szedtem majd csak õsszejõvünk valahogy

Derekamon mindennap rajta volt a tapasz, hogy bírjam de így is sok mindent a kerti székből aprítottam 4 zsák lett tele , fiam megkérdezte hány év múlva tervezem, hogy legalább felére csökkentem? Kicsit sok ez már nem ?....... De

Előzmény: valimami (81644)
valimami Creative Commons License 2020.08.21 0 0 81645

Mondanom se kell, hogy néha nekem is komolyan el kell gondolkoznom, milyen nap is van. Pláne ha jönnek a gyerekek is, az a megszokott, hogy ők hét végén érnek rá, tehát ha jönnek, akkor hét vége van. Utána vissza kell zökkennem a normál időbe :-)))

 

A kutyussal jól elvagyunk. Kicsit butácska szegényke, hiába fiatalabb mint Baba, ha soha nem foglalkoztak vele, el se tudja képzelni, mit akarok tőle. Az ül, marad venyészszavakat próbáltam erősíteni benne, de még azt se érti, hogy helyedre, csak néz rám boci szemekkel. Már kezd működni az ajtón kimenetel is, eddig ha nyílt az ajtó, mindent és mindenkit letarolva rohant ki. Most már kezd előre engedni. Amúgy jámbor jószág, csak bújik, szeretetigénye az sok van. Szerencsére Baba is rendes vele, ma már egy tálból egyszerre ketten nyalták ki a kalácskenésből megmaradt tojást. Ahhoz képest, hogy akik hozták, azt mondták a terasz két ellentétes sarkán ketten etetik a két kutyát, mert bevédi a kajáját. Babával meg az első étkezés óta egymás mellett esznek. Még itt lesz szombat-vasárnap, aztán hétfőn megy haza.

Előzmény: kaschka (81643)
valimami Creative Commons License 2020.08.21 0 0 81644

Jó volt, tegnap este ki is próbáltam, reggel még a harmattól egy kicsit éltek, de most délutánra elszáradtak a gazok. Persze maradt közte élő is, mert óvatosan használtam, nem tudtam, mit szól a műanyag gyeprács, de nem lett baja. Akkor lesz igazán jó, amikor tavasz kezdetétől kiirtja az apró gyomokat. Egyszerű kezelni, csak 5-10 mp-re rá kell iránytani a gaz tövére azt a kis tölcsért, ami tereli a hőt. Nem kell hagyni ekkorára megnőni, mert épp nincs erőm kimenni gyomlálni, vagy mert nagyon meleg van kint-

 

A sóval is vigyázz. Ha víz éri, az feloldja és elfolydogál a sós víz a hasznos növények alá is. Egyszer Timi így irtotta ki a kedvenc csüngőbarka bokrát. Igaz az domesztoszos víz volt, a szemetest öblítette ki vele és a kerítés tövébe loccsintotta. 2-3 m-es körzetben minden meghalt, aminek mélyebbre ment a gyökere, mint a fű. A fű túlélte...

Előzmény: kaschka (81642)
kaschka Creative Commons License 2020.08.20 0 0 81643

Szerintem ez nem a nemtörődömség, hanem a kor, meg az időjárás,  már semmi nem olyan , mint régen, amikor nem megy tovább vagy jelez a derék vagy görcsöl a láb abba kell hagyni, nincs értelme belerokkanni, még egy két napra se, nem csinálja meg senki ! Sajnos ez van,  de ha vigaszképen belegondolunk, a 72-t tapossuk, még rosszabb is lehetne,  annyira azért nem vigasztaló, de tudomásul kell venni, ez van !

 

Jó játszadozást , örömöt kivánok a kutyusokkal , szép hétvégét ! Bár nekünk mindegy a hosszú hétvége, nálunk már mindig az is lehetne,  a boltok is nyitva lesznek, minden nap egyforma majdnem, sokszor komolyan el kell gondolkodnom milyen nap is van ?

Dehát ez a nyugdíjas lét, sodródunk az árral !

Előzmény: valimami (81640)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!