Keresés

Részletes keresés

Leia Morgana Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24
nem találtam ezért gondoltam itt megkérdezem, hogy van-e már kondorosi parkolós topik
carl solomon Creative Commons License 2008.02.12 0 0 23
Nézd, itt a topikban is el lett magyarázva, de előttem napnál is világosabb, hogy téged nem a tények érdekelnek, hanem csak szimplán köpködni szeretnél egyet.
Amivel semmi bajom, mindjárt idejön valamelyik zsótika és csulázhatjátok egymást kedvetekre.
Végső soron széles ez a polidili, ez is belefér.
Előzmény: Psycho Dad (21)
Psycho Dad Creative Commons License 2008.02.12 0 0 22
Amúgy még soha nem vásároltam 0% önrésszel, minimum 20%-al, de ha tehettem, akkor 50%-al is.
Psycho Dad Creative Commons License 2008.02.12 0 0 21
De most komolyan, amin kiakadtam, hogy a médiában senki nem akadt, aki ennek a félműveletlen majomnak feltett volna hasonló kérdéseket!!
Előzmény: Psycho Dad (20)
Psycho Dad Creative Commons License 2008.02.12 0 0 20
Basszus, ha azt mondom a nickneved alapján te is a pénzvilágban forgolódsz, még zsidózásért kivágnának... :)))))))
Előzmény: carl solomon (19)
carl solomon Creative Commons License 2008.02.12 0 0 19
Most őszintén: te megmagyaráznád magadnak, ha az én helyemben lennél? :-)

Na látod.
Előzmény: Psycho Dad (18)
Psycho Dad Creative Commons License 2008.02.12 0 0 18
Jó, elébb tessék megmagyarázni a kormány ilyen piti intézkedéssel miért a pénzvilág érdekeit védi, mikor lehetne más vonalon is nyomulni? Pl. lakosság banki megsarcolása ellenében!
Előzmény: carl solomon (17)
carl solomon Creative Commons License 2008.02.12 0 0 17
Milyen érdekes az, hogy egy vitafórumon valaki csak azért nyit egy topikot, mert ki szeretné írni magából a kis frusztrációit.
Miért nem blogolsz, ha ennyire nem a vitára hajtasz?
Előzmény: Psycho Dad (16)
Psycho Dad Creative Commons License 2008.02.12 0 0 16

Létezik valahol messze-messze egy banánköztársaság, ahol minden elkúrt módon működik. A diktátor kinevez egy embert, nevezzük Ká Ferencnek, akinek a feladata a NO (aza New Order) megteremtése. Ferencünk jóban van egy lízingcég vezető emberével, összejárnak, beszélgetnek. Azt mondja a főember, hogy gondjuk van a 0%-os önrészes lízinggel, legszívesebben megszüntetnék, de a versenytársak miatt nem tehetik meg, a bíznisznek pörögnie kell. Majd elgondolkozik, és egy fény derend amúg sötét agyában:

- Te Ferenc, mi lenne, ha törvényileg megtiltanátok a 0%-os önrészt!? Így a versenytársaink se tudnának élni ezzel a konstrukcióval. Megháláljuk Ferenc, bőségesen. Tudjuk, hogy jól keresel, de pár milka mindig jól jön! És neked is szükség lehet még "lízingelt" autóra vagy a gyermekeid nem vágynak új kocsira?

Persze ez csak mese, egy messzi-messzi banánköztársaságban történhet csak ilyen! ;))

carl solomon Creative Commons License 2008.02.12 0 0 15
Ha az eladóknak és a vevőknek ez így megfelel, akkor mi köze hozzá?!
Látod, ezt mondom én is.
A multi meg árulhassa a lejárt szavatosságú szemetét, a döghúst, a telekom hirdethessen 8 megabájtot is elérhető sávszélességet, ha a vevőnek mindez így megfelel, akkor kinek mi köze hozzá?
Előzmény: passenger_to_frankfurt (12)
originalqszi Creative Commons License 2008.02.12 0 0 14
Én is megtiltanám, hogy pl. FIDESZes lizingeljen autót!!!!!! Csak az mszps vehessen, minél kisebb önrésszel és jövedelem igazolás nélkül!!!!!!!!:)))))))
pert1 Creative Commons License 2008.02.12 0 0 13

Ezzel a 0%-os önrész megszüntetésével inkább az igénybevevőket védik. Nem csak a lopás meg egyéb csalás okozta károktól, hanem saját maguktól is. Ha nem kell önrészt fizetni, akkor rengeteg olyan ember is vesz autót, akinek se a törlesztésre, se az autó fenntartására nincs pénze. Egy darabig törleszt, aztán mind a befizetett pénzét, mind az autóját elveszti, és még adós is maradhat a banknak.

Ha meg be kell fizetni egy 2-3 milliós autóért legalább 500 ezer forint kp-t, akkor egyrészt jobban meggondolja hogy tud-e törleszteni, másrészt aki fél milliót összegyűjtött, annak inkább van esélye, hogy a maradékot is törleszteni tudja.

A megfelelő konstrukció esetén, meg a bank akár többet is kereshet egy bebukott törlesztésen, mint azon aki rendesen fizet.

Előzmény: Psycho Dad (8)
passenger_to_frankfurt Creative Commons License 2008.02.12 0 0 12
A cím akár ez is lehetett volna: "A komcsi és az önrész esete".

Vérlázító amit ez a büdös bunkó művel. A legsötétebb kádári időket idézi az ámokfutása.

Honnan veszi a bátorságot, hogy ilyen dolgokba is belepofázzon?! Ha az eladóknak és a vevőknek ez így megfelel, akkor mi köze hozzá?!

Zéró toleranciát a komcsi seggfejekkel szemben!
Előzmény: Psycho Dad (-)
carl solomon Creative Commons License 2008.02.12 0 0 11
Nézd, biztos igazad van, meg ez engem annyira nem is érdekel, hisz nekem van önállóan is akkora érdekérvényesítő képességem, hogy amennyiben autót kívánok venni annak a finanszírozását meg tudom oldani elég jól, így szarok én a sok csóringer bajára, akik között a lízingcégek szétcsapják a veszteségeiket.

Mint ahogyan szintén szarok én arra, ha a mindenféle multi lejárt szarokat és hathetes dögöket árul, mert én a szükségleteimet képes vagyok kielégíteni megbízható forrásokból is.

Tehát tényleg úgy van, hogy hozzám ne gyere a kisemberek, a kevésbé tehetősek, az anyagi helyzetük miatt kiszolgáltatottabbak védelmének a szükségességével, mert szarok én bele. Hadd húzza le őket a teszkó, az ótépé, a mindenféle telekom, aki hülye haljon meg, szociáldarwinizmus rulez.

Meg vagyok értve!?!
Előzmény: javított állomány (9)
carl solomon Creative Commons License 2008.02.12 0 0 10
Miért is a bankszektor védelme az, hogy a lízingcégek a veszteségeiket ne teríthessék szét az ügyfelek között?
Előzmény: Psycho Dad (8)
javított állomány Creative Commons License 2008.02.12 0 0 9

Valami zavart érzek az erőben.

A verseny mindent megold.

Ja hogy itt nem nagyon van verseny?

Akkor hát így jártunk.

S fogunk mi még más, ennél neuralgikusabb helyzetben

igyebben járni. :-)) 

Előzmény: carl solomon (7)
Psycho Dad Creative Commons License 2008.02.12 0 0 8
Szerintem a veszteség összege viszont olyan pitiáner a piacon forgó összegekhez képest, hogy felesleges ezzel foglalkoznia az államnak. De nem ez a lényeg, az állam ne a bankszektor érdekeit védje mindenáron!
Előzmény: carl solomon (7)
carl solomon Creative Commons License 2008.02.12 0 0 7
De akkor kérem a lízingcégek támasszanak keményebb feltételeket a hitel felvevőjével szemben (jövedelem, vagyoni biztosíték, stb...)

Nehéz kérdés ez.
A lízingcégnek nem igazán érdeke keményebb feltételeket támasztani, mert akkor kevesebben vennének ebben a konstrukcióban autót.
Így mit csinál?
Bekalkulálja a visszaélésekből eredő veszteséget és azt szépen elteríti a többi ügyfele között.
Namost. Ezt minden lízingcég így csinálja, mert neki ez az érdeke.
A fogyasztó mit tehet?
Elefogadja ezt és fizet.
Nem fogadja el ezt, de akkor nem tud lízingre autót venni.

Persze, lehet azt mondani, hogy ígyjárás, oldja meg a piac. És vélhetőleg meg is oldaná, mert megjelennének (de az is lehet, hogy már meg is jelentek) olyan cégek, amelyek nem adnak 20% alatti önrésszel autót, hanem inkább körültekintően és emiatt valamivel olcsóbban. Kérdés, hogy lehet-e így, hogy nem-e lényegesen csábítóbb a nulla százalékos önrész a többletdíjjal együtt is. Mert ha igen, akkor nem nagyon lehet.

Előzmény: Psycho Dad (3)
Psycho Dad Creative Commons License 2008.02.12 0 0 6
Ez lenne az új rend? Azurák is reggel a Mokkában kérdezgette azt a félművelt iskolázatlan idiótát, de persze semmi ilyesmire nem kérdezett rá!!!
hangala zigazi Creative Commons License 2008.02.12 0 0 5
Ne keress logikát semmiben.
Erről is csak most hallottam, mert amint meglátom, meghallom ezt az idiótát, azonnal kapcsolok el és még legalább 5 perc amig visszatér a rendes pulzusom.
Előzmény: Psycho Dad (3)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2008.02.12 0 0 4
Hiába no, liberálisok ezek.
Psycho Dad Creative Commons License 2008.02.12 0 0 3

Értem én. Csak ilyenkor miért nincs öngondoskodás duma meg ilyenek?

Tudom én azt, hogy hülye az aki 0%-os önrésszel vásárol vagy direkt csalás szándékával teszi. De akkor kérem a lízingcégek támasszanak keményebb feltételeket a hitel felvevőjével szemben (jövedelem, vagyoni biztosíték, stb...).

Az állam pedig szabályozzon mást, a lakosság érdekében. Pl. az említett lakossági jutalékok.

Előzmény: pert1 (2)
pert1 Creative Commons License 2008.02.12 0 0 2
Ez az intézkedés inkább a lízingelőket védené, mint a bankokat-lízingcégeket, azok már bekalkulálják a lízingdíjba az ellopott autókat, meg a bebukott hitelek veszteségeit.
Psycho Dad Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1
Ez a veszteség a lízingcégeknek kábé annyi, mintha minden hónapban 1x kimennék lóversenyre és 1000 Ft-ot eljátszanék...
Mbazsika Creative Commons License 2008.02.12 0 0 0
Flet0rban!!?
Psycho Dad Creative Commons License 2008.02.12 0 0 topiknyitó

Kondorosi megtiltaná az önrész nélküli autóvásárlást, amely 4milliárd, más vélemények szerint 5-10 milliárd kárt okoz.

A felmerülő kérdéseim az alábbiak: Hol vannak ilyenkor a hangzatos szólamok az öngondoskodásról, a versenyről és a piac önszabalyozásásról? (Mint pl az eü eladása kapcsán szeretnek ezekkel példálózni.)

Miért az állam próbálja megvédeni korlátozással a pénzügyi magáncégek tőkéjét?

Miért nem hoz szabályozást a lakossági bankszférában, hogy a folyószámláról a bankok havonta ne emeljenek le több ezer forintot különféle utalási, rendelkezésreállási, stb jutalék címén?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!