Keresés

Részletes keresés

smnks Creative Commons License 2019.08.24 -2 1 210

'Alkotasu' olvtárs, mint "békéltető testület", felszólalása nyomán magamba szálltam...

 

...Végül az alábbi "nyilatkozatot" teszem:

 

Tisztelt 'Róbertke'!

Ha valóban félreértettem az itt olvasható hozzászólásodat, mivel Neked amúgy eszed ágában sem volt gúnyolódni (ezt csak Te tudod a lelked mélyén), ez esetben elnézésedet kérem a válaszreakcióm hangneméért és stílusáért! Ez esetben sajnálom, hogy olyan hevesen reagáltam!

 

Üdvözlettel: ~segédmunkás~

Előzmény: smnks (209)
smnks Creative Commons License 2019.08.22 -2 0 209

Szép estét!

 

Következő itteni hozzászólásom Róbertkének szól, egy (vagy mégegy) személykocsis bejegyzés kapcsán!

 

Figyelj haver, gúnyolódjál csak nyugodtan, én nem fogok mínuszokat nyomkodni a hozzászólásaid fölé, simán csak megy az 'X'!

 

Nnna, csóközön..!

haha 1970 Creative Commons License 2019.08.20 -2 0 208

Igazából nincs jelentősége, nem is értem minek van, lehet hogy tényleg azért hogy egyesek ki tudják élni ...hajlamaikat! Egy embert tudok biztosan "IGY" akinek nagyon fájnak a tények!

Előzmény: smnks (207)
smnks Creative Commons License 2019.08.20 -2 0 207

Ezúttal a 29-es vonal topicjából hoznék át egy témát: A "+"/ "-" gombok nyomkodása!

 

@'Haha1970' Bár a te konkrét hsz.-oddal kapcsolatban nincs infóm, de úgy általában jól sejted, vannak olyan "mínusz"-t nyomkodók, akik ezt személyre szólóan adják.

(Most már pl. nekem is van ilyen személyes ellenségem -legalább egy, de lehet, hogy több is-, amíg nem volt, nem is éreztem magam igazi fórumozónak! ;-))

 

Fogalmazhatnék úgy is, hogy vannak olyan, lelkileg retardált idióták, akiknek ez a "mínusz" osztogatás okoz libidót. Ha nagyon gonosz akarnék lenni, azt mondanám, ennél nagyobb örömük sose legyen életük hátralevő részében..!

De nem mondom ezt... Szerencsétleneknek valószínűleg eddig sem volt sok örömük az életben, ezért választották ezt a sajátos kielégülési formát, amit a "mínusz" gombok nyomkodása jelent számukra...

alkotasu Creative Commons License 2019.08.02 -1 0 206

Szép világ... Egyre kevésbé gondolom, hogy nekem multi cégnél kellene dolgoznom. És remélem, már nem is fog sor kerülni erre.

 

"Regisztrálni egyelőre bizonyos grade alatt nem kötelező, csak ajánlott, "hogy ne maradjunk le semmiről, ami a cégnél történik". A főnöknek viszont már kötelező..."

De ha nektek is kötelező lesz, akkor posztolni is muszáj lesz vajon? Vagy csak a főnököknek?

 

De azért az, hogy a főnököknek már kell ömlengeniük, ez nagyon egybevág azzal, hogy fölfelé nyalni kell egy vállalati diktátornak (amire smnks kolléga utalt - csak kicsit más formátumban). Brave new world...

 

Előzmény: nazareth (203)
smnks Creative Commons License 2019.08.02 -3 0 205

Ezúttal ismét a Nohab topicból reagálnék egy hozzászólásra.

 

Tehát @Matulabácsicska!

Ne ezzel foglalkozz, haver!

Az a bizonyos nohabos menet nem a stílus miatt hiúsult meg, hanem az át nem adás ténye miatt.

Ha makulátlan udvariassággal tagadta volna meg az átadást a szóban forgó mozd.vez, akkor ugyanúgy nem lett volna a menetből semmi.

De ti a stíluson vergődtök! Meg is érdemlitek! (:-P) 

_nyunyuka Creative Commons License 2019.07.30 -2 0 204

És mit reagált a HR -es csajszi arra, amit válaszoltál neki? Nem akadt ki? :-)

 

Dehogynem! Ékes magyar nyelven b...tlan misszp...a volt, aki egész napját az említett honlapon élte. Akinek a fő témája, hogy hány ismerőse van, hányan írtak rá aznap meg hányan lájkolták. Vesztenivalóm nem volt.

Előzmény: smnks (202)
nazareth Creative Commons License 2019.07.30 0 0 203

Nálunk (nagy, belga központú multinaci cég) már van egy Workplace nevű csoda, ami a FB kifejezetten nagyvállalatok számára készült platformja. A "civil" FB-regisztrációtól függetlenül be tudunk regisztrálni, és olvashatjuk az ömlengéseket a más munkavállalók más telephelyen zajló eseményeiről. Nagyfőnökök szelfiznek épülőfélben lévő épületek előtt, fotók sorakoznak előadásokról, mindenféle powerpoint-prezik csudás lapjait töltögetik fel pénzügyi mérlegekről, átszervezésekről... szóval a Workplace a cég egyik fő öndicsérő eszköze lett.

 

Regisztrálni egyelőre bizonyos grade alatt nem kötelező, csak ajánlott, "hogy ne maradjunk le semmiről, ami a cégnél történik". A főnöknek viszont már kötelező...

Előzmény: smnks (202)
smnks Creative Commons License 2019.07.30 -1 0 202

Örülök, hogy vagyunk egy páran azért, akik így látjuk ezt a f@szbuk témát!

 

És mit reagált a HR -es csajszi arra, amit válaszoltál neki? Nem akadt ki? :-)

 

Azon viszont ledöbbentem, amit "Alkotasu" olvtárs írt, hogy Amerikában ezt ilyen komolyan veszik.

Tartok tőle, még eljöhet az idő, amikor kötelező lesz (itt nálunk is) regisztrálni vmi f@szbukhoz hasonló felületen, hogy a 'Nagy Testvér' jobban figyelemmel kísérhesse az embert!

Előzmény: _nyunyuka (201)
_nyunyuka Creative Commons License 2019.07.29 -2 0 201

(A hatóság, a munkáltató, és egyéb esetleges megfigyelő szervezetek meg kapva kapnak az alkalmon, hogy lám az emberek olyan ostobák, hogy önként készítenek magukról "nyilvános, internetes személyi igazolványt"!)

 

Fején találtad a szöget! A hatóságok, munkáltatók, titkosszolgálatok tökéletes eszköze!

 

Nem kell környezettanulmány - kiposztolod magadnak! Nem kell a kapcsolataidat felkutatni - bejelölöd magad!

 

Aztán a rosszabb: nem kell kifigyelni, mikor nem vagy otthon - ezerrel nyomod ki élő adásban a képeket, hol nyaralsz, aztán vár a kirámolt ház/lakás!

 

Sok éve, ex-munkahely HR-csajszija megkérdezte, "te nem vagy fönn?" Kérdeztem, honnan tudod, kutakodtok mi? Na ezért nem!

 

Sok éves, valódinak tűnő kamu-profil, igazinak tűnő profilképpel, kb. 500 "ismerőssel", akiket az életben nem láttam.

Előzmény: smnks (198)
smnks Creative Commons License 2019.07.26 -1 0 200

Szia!

Hát igen, a f@szbukkal kapcsolatban egyetértünk, kaptunk is egy-egy mínuszt érte, de ettől nekem csak a májam hízik! Valaki besértődött, mert az imádott közösségi oldaláról ilyesmiket mertünk állítani! Szörnyűség!

:-))

 

Egyelőre nem volt időm a linkekre kattintani, de amint lesz, megteszem, köszi!

Előzmény: alkotasu (199)
alkotasu Creative Commons License 2019.07.26 -1 0 199

Tulajdonképpen hasonlóan látjuk a f@szbuksit.

 

A konteóról: könnyen lehetnek valós elemei, végülis a világuralomra való törekvés régi keletű vágya egyeseknek. Az ókorban is megvolt (pl. Nagy Sándor), de a XX. században Hitler, Sztálin szándéka is hasonló volt. A XX-XXI. sz-ban pedig létezik egy Bildberg csoport, aminek még a létezését is tagadták korábban.  Nyilván eszközeik az adott kornak megfelelőek.

Ma a digitális világgal nagyobb területre lehet kiterjeszteni a világuralmat. Tulajdonképpen nem kell fizikailag megsemmisíteni senkit, elég, ha a digitális rendszerekről lekapcsolod, és vége. Nem jut a pénzéhez, nem jut az igazolványaihoz / igazolásaihoz, nem tud semmit sem csinálni, megszűnik létezni.

Ellenőrizni? Ha Elon Musk találmányából lesz valami, akkor már a gondolataidat is tudják távolról ellenőrizni, vagy akár át is alakítani, sőt, egy pillanat alatt hangyává alakíthatnak (nem fizikálisan, hanem agyilag):

https://www.hirado.hu/tudomany-high-tech/high-tech/cikk/2019/07/18/osszekotne-az-emberi-agyat-a-szamitogeppe-elon-musk

 

https://www.economist.com/science-and-technology/2019/07/18/elon-musk-wants-to-link-brains-directly-to-machines

 

https://www.neteshirek.hu/hi-tech/elon-musk-mar-az-agyunkba-drotozna-szamitogepeket-index/

 

A kérdés számomra inkább az, hogy sikerül-e ezt a világot felépíteni, vagy hamarabb elpusztítja-e az emberiség a környezetét magával együtt.

Előzmény: smnks (198)
smnks Creative Commons License 2019.07.25 -2 0 198

Na és akkor a F@szbuk, mint olyan!

Még szerencse, hogy ebben a topicban semmi sem OFF! :-))

 

Bevallom, én egyfelől viszolygok ezektől a közösségi oldalaktól!

Azt tartom ugyanis, hogy ezek -elsősorban- a manapság amúgy is túlterjeszkedő emberi egó további kóros hízlalásának eszközei!

Nagynéném kérdezte egyszer, hogy hogyan is hívják azt az oldalt az interneten, ahol az emberek dicsekedni szoktak a saját dolgaikkal? Kérdeztem, hogy netán a 'fészbukra' gondol? Rögtön rávágta, hogy igen, arra!

 

Félre ne érts, most nem azt karikírozom ki, amikor pl. valaki egy kimondottan vasútmodellező profilt hoz létre, és értelemszerűen ebben a témában oszt meg dolgokat.

Hanem amikor egy átlagember önmagával kapcsolatban minden sz@rt megoszt, ami kb. kiaf@szomat érdekli !?! 

Tehát szerintem a f@szbuk elsősorban ezt az egó-túlterjeszkedést szolgálja, az átlagjúzer számára legalábbis.

(A hatóság, a munkáltató, és egyéb esetleges megfigyelő szervezetek meg kapva kapnak az alkalmon, hogy lám az emberek olyan ostobák, hogy önként készítenek magukról "nyilvános, internetes személyi igazolványt"!)

 

A másik, hogy sajnos egyre több hozzászólási lehetőséghez f@szbuk profil szükséges!

Több olyan netes médiumról tudok, ahol korábban saját, helyi regisztrációval lehetett hozzászólni, de ma már mindez csak f@szbuk reggel lehetséges!

 

No hát mindennek a kellős közepébe kívántam belesz@rni, amikor direkt nyilvánvalóan kamu profilt hoztam létre! Eleinte magánszemély profilként, de aztán egy (egyébként egészségügyi témájú) hosszas vitasorozat következményeként (ahol jómagam természetesen az "eretnek" oldalon álltam), a "végtelenül korrekt" vitapartnerek elintézték, hogy a f@szbuk letiltotta azokat a profiljaimat. Ezután kénytelen voltam lényegében ugyanazt immár közösségi oldalként megcsinálni, persze így mások a jogosultságok!

Summa summásum, számomra a f@szbuk is csak egy fórum, semmi több, ezért a profilom is olyan-amilyen.

 

Még annyit, hogy szerencsére azért normális dolgokra is használják a f@szbukot, ezek pedig a közösségi oldalak!

Most nem az olyanokra gondolok, mint az enyém, hanem a bizonyos témák köré szövődött beszélgetések, megosztások. Ezeknek legalább van értelme! (Persze a közösség tagjai itt is többnyire ferde szemmel néznek a kamuprofilokra, mert hát "miért nem vállalja magát" az illető? Egyesek szerint szentségtörés ez a "nem vállalás". (Szerintem meg az ilyen korlátolt gondolkodásúak a szerencsétlenek, úgyhogy egál! :-)) 

 

Végül egy kis konteo :-)) !

Bizonyos helyeken le vagyon írva, hogy a történelem végidejében eljön majd egy, szinte az egész világot átölelő totalitárius rendszer!

Ebben az is le vagyon írva, hogy aki majd nem hajbókol a "Nagy Vezér" (vagy az őt helyettesítő szimbólum) felé lépten-nyomon, azokat ki fogják végezni!

Na már most, hogyan is lenne technikailag megvalósítható ez a naponta többszöri "hajbókolás", amit központilag ellenőrizni tudnak?

A f@szbuk egy élő példa lehet rá: A "Nagy Vezér" (vagy az őt helyettesítő szimbólum) profilján megosztásra kerül bármi, és aki ezt nem lájkolja néhány órán belül, már megy is ki érte a hatóság. És ha valaki ezt a lájkolást még ezután sem hajlandó bepótóolni, az jó eséllyel az életével játszik...

 

Persze ez csak egy ún. "konteo"! :-)))

De azért érdemes elgondolkozni rajta...

Előzmény: alkotasu (194)
smnks Creative Commons License 2019.07.25 -1 0 197

Valóban ez szokott zárszóként szerepelni az írásai végén!

Z. Feri korábban ismerősöm volt (csak már ezeréve nem beszéltünk), nem gondolnám, hogy ne lehetne vele megegyezni egy fénykép megosztásról, ha csakugyan övé lenne az a bizonyos fénykép.

Előzmény: alkotasu (195)
smnks Creative Commons License 2019.07.25 -1 0 196

De azt biztosan olvastad, amikor a 'Magyar modellek' topicban hosszan elnyúló, és szinte már "vérre menő" vita folyt a Q által piacra dobott "posta-Bhv" -k kapcsán, konkrétan abból kifolyólag, hogy a forgóvázak és az alváz maradtak az eredeti Fuggerth kivitel.

Nem szóltam bele a vitába, mivel modellben ennél régebbi korszakokban játszom, de miközben olvastam, nem tudtam, sírjak-e, vagy nevessek?

 

A mostani nullás Szergejeknél meg hát a tetőelrendezés...

Nyilván "Q" is tudja, hogy a modelljei soxor kompromisszumosak, de erre külön nem hívja fel a figyelmet.

Persze lehet, azért nem, mert akkor talán a saját üzletét rontaná.

Viszont így meg nagyon kontrasztos volt azzal jönni, hogy huszonöt éve van a piacon, és ilyen meg olyan szakértők állnak mögötte (ezeket elhiszem, ezek lehetnek igazak), tehát ő kizárólag perfekt modelleket ad ki a kezei közül.

Én nem vonom kétségbe a tehetségét, meg a precizitását, de a tény az, hogy az alapmodelleken sokszor csak (át)festést végez, illetve amikor a formákon is alakít, akkor sem mindig, minden részletet farag át.

Tehát a modelljei sokszor -ez a legjobb szó rá: Kompromisszumosak! 

Előzmény: nazareth (193)
alkotasu Creative Commons License 2019.07.24 -1 1 195

Egyáltalán nem biztos, hogy a megrendelőé a kép. Valamelyik előzetes anyagában ilvastam, hogy Zlatnyik Ferenc információi, képei alapján csinálta az adott modellt. Lehet, hogy most is erről van szó.

Előzmény: nazareth (193)
alkotasu Creative Commons License 2019.07.24 -1 1 194

"Na már most egyesek szerint az ilyesmi a nagy és fennkölt Fészbuk megszentségtelenítése, ezért a kamuregekhez sokszor már eleve negatívabban állnak hozzá, mint egy valódi (vagy annak látszó) profilról érkező üzenethez."

 

Cimborám - aki a '90-es években sokáig élt az Egyebesült Államokban - mondta, hogy kint jogszabályellenes, ha nem a saját neveden regisztrálsz a faszbuksira. Magyarul: kötelező vagy (regisztrálás esetén) nyitott könyvként kiteríteni mindenedet. Hej, ha ezt Sztálin, Ceausescu ismerte volna...! De hosszú távon biztosan meglesz a faszbuksi böjtje az emberek számára.
A digitális Securitátát, KGB-t én magasról lekakálom, lenézem, és regisztrációm is csak azért van, hogy modellvasutas ismerőseimmel esetenként így tartom a kapcsolatot. De én sem a valódi nevemet használom ott. Dolgozzanak meg azért, ha tudni akarják, ki vagyok... :-)

Előzmény: smnks (189)
nazareth Creative Commons License 2019.07.24 0 0 193

Végül is Q előtt is ott a két lehetőség:

 - megegyezik a (feltehetőleg) megrendelővel, hogy publikálhassa a fotót; ezáltal úgy kerül be a köztudatba, mint egy alapos, mindent körüljáró kisszériás;

 - minden különösebb bizonyíték felmutatása nélkül sértődött hangnemben visszautasítja a 3. felektől érkező vádaskodást, miszerint "ilyen állat nincs is, csak átfestetted valamilyenre" :)

 

Na jó, némileg sarkítottam; a fentiektől függetlenül Q elég alapos gyártónak tűnik (bár én nem nagyon utazom V. korszak előtti magyar gördülőállományban).

Előzmény: smnks (192)
smnks Creative Commons License 2019.07.24 -1 0 192

Bocsi, kétórával elébb kissé kapkodva, felületesen olvastam el a hsz.-odat!

A katalógus oldalszámmal való spórolásig jutott csak az agyam.

 

Így, amit a végén írtál, csak most jutott el a tudatomig:

 

"...Valószínűleg egy modell legyártásának költségvetéséhez képest elenyésző lenne a fotó jogdíját kifizetni..."

 

 

No, így meg pláne respect!!!

Előzmény: nazareth (190)
smnks Creative Commons License 2019.07.24 -1 0 191

Na ja, teljesen igazad van, úgy általánosságban!

 

Az általam hivatkozott esetben viszont -állítólag-, jogvédett fényképről van szó, ami épp ezért nem megosztható!

Na már most -tovább gondolkodva az eseten- akkor ez azt is jelenti, hogy kb. összvissz. egyetlen fénykép áll rendelkezésre? Legalábbis "Q" egyesszámban hivatkozta.

Ha pedig csakugyan mindössze egyetlen fénykép érhető el az eredetiről, de az sem osztható meg, akkor miért ekkora probléma neki, ha egyesek kételkednek?

A másik, hogy ha jól emlékszem, két psz.-ot is kiad ebből a kérdéses verzióból. Tehát akkor valamiféle dokumentumnak is kéne lennie, hogy mettől meddig terjedő psz. tartomány volt ilyen festésű?

Sajnos ilyen dokumentum sem került megosztásra! 

Előzmény: nazareth (190)
nazareth Creative Commons License 2019.07.24 0 0 190

Egyébként sosem értettem, hogy manapság, amikor már nem kell a katalógusok oldalszámával spórolni, hanem korlátlanul lehet mindent feltolni a netre, a gyártók miért nem publikálnak a megjelenő modellek mellé egy-két fotót arról az eredetiről és abból a korszakból, amit éppen lemodelleztek. Időről időre belefutunk a jelenségbe, hogy miután megjelent egy modell, a legkülönfélébb fórumokon megindul a vita, hogy "annak nem szürke teteje volt", "sosem volt kerek ütközője", "sosem volt 200-ra engedélyezve", satöbbi-satöbbi. Valószínűleg egy modell legyártásának költségvetéséhez képest elenyésző lenne a fotó jogdíját kifizetni...

 

Talán valaki majd elkezdi, a többiek meg rászoknak.

Előzmény: smnks (189)
smnks Creative Commons License 2019.07.24 -2 0 189

Szép napot itt is Mindenkinek, aki olvassa!

 

Ezúttal a személykocsis topicból hozom át ide a fonalat, hogy ne az eredeti topicot terheljem az alábbiakkal!

 

Szóval az a bizonyos eszmecsere a f@szbukon történt, ahol nekem csak kamuregem van. Olyan szinten 'kamu-', hogy ez már az első pillanatban nyilvánvaló. Na már most egyesek szerint az ilyesmi a nagy és fennkölt Fészbuk megszentségtelenítése, ezért a kamuregekhez sokszor már eleve negatívabban állnak hozzá, mint egy valódi (vagy annak látszó) profilról érkező üzenethez.

Valószínűleg itt is alaposan bejátszott ez a tényező. Pedig amúgy -szerintem- udvarias formában fejeztem ki a kétkedésemet, a végén pedig keresztnéven be is mutatkoztam.

Ugyanakkor "Q" mestert valószínűleg már az is érzékenyen érintette, hogy egyáltalán kétkedni merészeltem.

 

Na mindegy, a kép jogvédettségére hivatkozást persze elfogadom (noha a kétkedésem fennmarad mindaddig, amíg egy releváns fényképet, vagy dokumentumot nem láthatok!), de az a kis végszó azért ott maradt az én bögyömben is. Tudtam volna rá durvábban is reagálni rá, hiszen ha csak pl. a jelenlegi nullás Szergej sorozattal kapcsolatban kezdenénk egy "szegecsszámlálást"... De nem az volt a célom, hogy az ő modellezői tevékenységébe kössek bele, csupán szerettem volna egy -szerintem jogos- kérdésre normális választ kapni. Ez a válasz -abban a formában- csak félig-meddig sikerült csak normálisra!

 

Végülis "Q" mester mindezzel -ha akaratlanul is, de - magának csinálta a "reklámot", hiszen ő az, aki -legalábbis modellezői berkekben- "közszereplő", nem pedig én...

Lelke rajta!

smnks Creative Commons License 2019.06.07 -2 0 188

Nyilván a gyakorlatban ez a (volt) munkáltató uccsó nagy lecumiztatása, mint műfaj, kell annyira cizellált legyen, hogy csak esetleges munkajogi következményei lehessenek, ne pedig Ptk/Btk!

 

Itt a fórumon viszont, mint felvetés, elfért egy továbbgondolt verzió! ;-)

Annál is inkább, mert reméltem, sikerül vele még több embert még jobban felbosszantani!

A sok háborgó kispolgáron, akiket ez a hétvégi, kétfelvonásos darab így felbosszantott, mennyire röhögök rajtuk..! Az ilyen meg is érdemli, hogy bosszankodjon!

Különösen "bírom" azon öntudatos mozdonyvezetők megnyilvánulásait, akik most fel vannak háborodva a kollégájuk magatartásán, és ezért a vesztéért szurkolnak! Teljék sok öröme a munkáltatójuknak az ilyen seggnyalókban!

Előzmény: haha 1970 (187)
haha 1970 Creative Commons License 2019.06.06 0 0 187

Teljesen jogos amit írtál, de azért annyi esze volt hogy olyan helyen nem hagyja "Útátjáró" mert abból már rendörségi ügy lenne "köz és vasúti forgalom veszélyeztetése" címszóval!

Előzmény: smnks (186)
smnks Creative Commons License 2019.06.05 -1 1 186

Szép estét!

 

Már régóta dédelgetem a gondolatot, miszerint ha valamely topicban kissé eldurvulna a párbeszéd, és ezzel egyúttal az OFF -topic jelleg is egyre inkább erősödne, akkor itt lehetne folytatni! Talán a 'Házigazda' nagy örömére, legalább nem unatkozna...

 

 

Ezúttal a Nohab rajongók topicjából válaszolnék itt néhány hsz.-re:

 

@Haha 1970  Akkor most biztos nem vágódok be nálad, de szerintem meg éppen az lett volna az igazi poén, ha nyíltvonalon, sőt, lehetőleg valami nagyforgalmú útátjáróban zárta volna le a gépet. Akkor hogy zúgolódna most a sok felháborodott kispolgár..!

 

@Misi967  Az utasokkal elvileg csak a startos mozdonyvezetőknek kell találkozniuk (na jó, a gysevesek egy részének is), így az utasok felé értendő udvariassági etikett is elsősorban tőlük várható el. Mondjuk a PMLI-s szerette volna vinni az ablakos vonatot... khmmm.

Végül azt mondod, a ranglétra alján nem kifizetődő az arrogancia? Tudod, van az a pont, ahol már minden mindegy. Már úgy értem, kommunikációs szempontból, és itt is elsősorban a munkáltató irányában értem. Ezt most a pécsi eset kapcsán írom. Szerintem egy ilyen esetben rendkívül felemelő érzés lehet még egy utolsó jó nagyot betartani a volt munkáltatónak..!

 

@STB70  Tudod, az ilyen "hogyan kell munkahelyen viselkedni" típusú kötelességtudó, házijókisfiúk számára bebiflázandó szövegtől kitör a frász, ezért reagáltam úgy, ahogy! 

Természetesen neked meg jogod van erre úgy viszontreagálni, ahogy neked tetszik.

Jó éjt!

alkotasu Creative Commons License 2019.02.15 0 1 185

Hová tűnt Damon Hill Sanyi, a pók?!

Előzmény: nazareth (184)
nazareth Creative Commons License 2019.02.15 0 0 184

Sanyi nélkül unalmas lenne...

Előzmény: alkotasu (183)
alkotasu Creative Commons License 2019.02.14 0 0 183

Na, kihalt a topik? Nem találtál újabb pókos "képregényeket"?

Hová lett Sanyi, a pók? Garfield őt is agyonütötte? :-)

Előzmény: nazareth (182)
nazareth Creative Commons License 2016.10.15 -1 1 182

Garfield születése (emlékeim szerint 1979. jún. 19) óta nem kedveli a pókokat, szóval szerintem találok még :)

Előzmény: alkotasu (181)
alkotasu Creative Commons License 2016.10.15 -1 0 181

:-))

Van még? Vagy azt legközelebbre tartogatod?

Előzmény: nazareth (180)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!