Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.20 0 0 146
300 ezer cukorbeteggel számolva nem sok bevétel.
Lehet,többet kéne emelni rajta.
Vajk Creative Commons License 2009.06.20 0 0 145
leveszi a keretből a 300 Ft-ot.
Előzmény: bm613 (142)
Vajk Creative Commons License 2009.06.20 0 0 144
szerintem(nem vagyok szakértő!)a mostani inzulinok között nagyon elenyésző a különbség, valami kristályszerkezeti vagy milyen, tehát abszolút nano méretű területen vannak eltérések, ami nem igazán érzékelhető sehogysem.
Persze fontos, hogy csak az azonos jellegűeket szabad összehasonlítani !
Előzmény: makkero (143)
makkero Creative Commons License 2009.06.20 0 0 143
NovoMix 30 Penfill kevert inzulint használok, (gyors és lassú hatású inzulin egy patronban) aminek az az előnye, hogy kevesebbszer kell szúrnom magamat, viszont az a hátránya, hogy többe kerül, mert kisebb a támogatottsága, vagyis 3 doboz kb. 3000.- Ft. Állítólag ez a fajta inzulin minőségileg is jobb a többinél, bár pontosan nem tudom, hogy miben jobb, talán tisztább, de az is lehet, hogy nem a minősége miatt kell többet fizetni érte, hanem ez csak üzletpolitika. Aki kevesebbszer akarja szúrni magát, az fizessen többet.
A kérdésem az, hogy egy másfajta, de 100% támogatású kevert inzulinnal mennyiben járnék rosszabbul? Vagyis megéri többet fizetni a mostaniért, vagy sem?
bm613 Creative Commons License 2009.02.18 0 0 142
Közgyógyon még dobozdíj sincs?
Előzmény: Vajk (141)
Vajk Creative Commons License 2009.02.18 0 0 141
rosszul van felírva a recept !
a közgyógy és eü rendelet rublikának kell bejeleölve lennie, ekkor inygenes. Ha a közgyógy nincs beixelve, akkor 300 Ft.
Előzmény: tormai (139)
bm613 Creative Commons License 2009.02.18 0 0 140
Vagy az orvos, vagy a gyógyszerész elrontott valamit, nem kerülhet pénzbe a dobozdíjon felül (ami 60 Ft/ampulla). Ha megvan a blokk, próbáljátok meg visszakerestetni a patikában a receptet. Apukád nem reklamált amúgy, amikor ezt az összeget kérték? Mondott valamit a gyógyszerész, hogy miért ennyi?
Előzmény: tormai (139)
tormai Creative Commons License 2009.02.18 0 0 139
Sziasztok!

Meg szeretném tudni, hogy az inzulinért fizetni kell a patikákban...
esetleg mostani évtől??
Apám eddig szinte ingyen kapta az inzulint- talán valami dobozdíjat, vagy ilyesmit kellett fizetni-, de a legutóbbi felírásnál valamiféle NOVA, és LANTUS "szerekért kb 14 ezret kértek a patikában... (nova 6650.-, lantus 7767.-) ez lehetséges, vagy valami félreértés lehet... Rosszul felírt recept, vagy hasonló...
Én úgy tudtam, hogy a cukorbetegeknek (kb 10 éve az) szinte ingyenes az inzulin...
Kérlek benneteket, valaki válaszoljon!
Köszönöm előre is!
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.31 0 0 138
Szerintem az inzulin már csak akkor kell, ha nagyon muszály. Marhaság az, hogy az inzulin természetes dolog, és nincsenek mellékhatásai. Alapvetően az inzulin miatt hízunk, az inzulinrezisztencia is az inzulin túltermelés miatt alakul ki (ezt itt olvastam: A cukorbetegség kezelése). Szóval én tablettázom magam, amíg lehet. Én Avandametet használok, és nagyon szeretem.
Előzmény: drcuca (137)
drcuca Creative Commons License 2008.02.18 0 0 137

Mert a cukorbeteg ismerősöm számára ez az inzulin. Ez a hatásos, beállított szere.

De te az elején a 925 Ft-os ár létét abszolut tagadtad. kvázi hazugsággal vádoltál, úgyhogy szerényebben, ha kérhetném.

Előzmény: bm613 (136)
bm613 Creative Commons License 2008.02.17 0 0 136
És ha szabad érdeklődnöm, miért adtad ezt elő úgy, hogy "az inzulin" árát emelték föl, mikor ez egy valószínűleg nagyon kevés ember által használt szer? Hallottam már pár fajtáról, de ez nincs köztük.
Előzmény: drcuca (134)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.17 0 0 135

Itt az eredeti ár is, kb. 10%-ot kell fizetni a betegnek

http://www.drinfo.eszcsm.hu/drinfo/pid/0/medicine;jsessionid=2E9612F8167715F0609ACA8DEF6C2206

drcuca Creative Commons License 2008.02.17 0 0 134

Na, akkor menj be egy patikába, oszt kérdezd meg mennyi egy doboz Novomix 30? Azt fogják mondani, hogy 925 Ft. Annyira nem tették közzé a dolgot, hogy a patikus is csodálkozott rajta.

Az eltűnésért  bocs, de munka és család mellett nem túl gyakran van időm és erőm leülni a gép elé.

Előzmény: bm613 (38)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.16 0 0 133
Mi aztán nem dohogunk.
Előzmény: mondjam vagy ne (132)
mondjam vagy ne Creative Commons License 2008.02.16 0 0 132

Királyi többes??

Vagy ketten vagytok a földön kívülivel csak egyek.

Én nézem el nektek és elköszönök tőletek aztán dohogjatok magatokba.
Csak az egészségetekre vigyázzatok, mert a sok mérgelődés káros.
Előzmény: Törölt nick (129)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.16 0 0 131
,,Az Egészségügyi Minisztérium költséghatékonysági szempontokkal indokolja a térítési díj bevezetését. Kincses János, a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetségének elnöke szerint az új szabályozás elfogadható számukra. Rendszeresen tárgyalnak az egészségügyi tárcával, és várhatóan mentesülni fognak a cukorbetegek a vizitdíj alól. Kincses hozzátette: az Európai Unió régi tagországai sokkal fejlettebb gazdasággal sem biztosítanak ingyeninzulint."
Amúgy ez a kamat meg befektetés megint egy olyan érv,amivel lehetne ugyan számolni,de mivel folyamatosan igénybe is vetted,amire fizettél,így nem érte,mire kellene kamatot számolni.
Előzmény: mondjam vagy ne (130)
mondjam vagy ne Creative Commons License 2008.02.16 0 0 130

Kamatokról és befektetésekről hallottál?

Mert ha hallottál volna, akkor nem állítanál ilyeneket.
Előzmény: Törölt nick (126)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.16 0 0 129

Ühüm, melyik is a múló baj, ami az influenzához hasonló? Az epilepszia?

Neked sincs érved, csak kioktatsz mindenkit. Túlérzékeny vagy egy kissé. Elnézzük neked.

Előzmény: mondjam vagy ne (127)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.16 0 0 128
Mamicskára céloztam.
Nehéz azokat a dolgokat elfogadtatni,megértetni idős,egy életet végigdolgozó emberekkel,amik az elkövetkező időkben esetleg ismét a pénztárcájuk apadásához,ismételt teherviseléshez vezetnek.
Még az erre utaló célzás is heves tiltakozást vált ki,ami a későbbi vitákban mindig átfordul az én már letettem az én részemet,most ti vagytok soron című fejezetbe.
Előzmény: Antisystem (125)
mondjam vagy ne Creative Commons License 2008.02.16 0 0 127

(("De tényleg azt hiszed, hogy pl. az epilepsziás, aki nem kapja ingyen a gyógyszerét és nem áll ki az utcasarokra lázadni,"))

A kettő nem hasonlítható össze, ugyanúgy mint a gyomorrák az influenzával.

(((("Szánalmas vagy.")))

A fenti mondatodat visszautasítom.

És ha tudod egyáltalán, akkor szégyelld magad érte.
Kevésnek találod az érveidet és ezért azt hiszed sértegetéssel ezt meg tudod oldani.
Előzmény: Törölt nick (124)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.16 0 0 126
Ez így meddő vita,mert én a huszonegynéhány éves munkaviszonyom alatt fizethettem annyit,vagy többet is,mint te dupla idő alatt.
És akkor most én is hátradőlhetek,és azt mondom,nem csak az én dolgom,henem velem együtt a tiéd is.
Az meg csak egy adalék,hogy egy havi járulékfizetésed összege nem fedezné egy havi inzulinod árát.
Ezzel csak azt akarom megérteni,hogy jelenlegi helyzetedben nem hivatkozhatsz arra,azért legyen számodra ingyenes,mert te még helyettem is fizettél,mert ez az,ami ebben az esetben nem igaz.
Előzmény: mondjam vagy ne (123)
Antisystem Creative Commons License 2008.02.16 0 0 125

Ez így jó,csak ezt egy MSZP szavazóval nem tudod megértetni.

Mármint én, aki 1994, 2002, 2006-ban (csak 2. forduló) az MSZP-re szavaztam vagy egyénin, vagy listán??? De, asszem igen.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (120)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.16 0 0 124

De tényleg azt hiszed, hogy pl. az epilepsziás, aki nem kapja ingyen a gyógyszerét és nem áll ki az utcasarokra lázadni, az is belerondít a saját tányérjába?

Szánalmas vagy.

Előzmény: mondjam vagy ne (121)
mondjam vagy ne Creative Commons License 2008.02.16 0 0 123

(("Mert arra semmit nem írtál,hogy az én járulékaimat emelik folyamatosan,gondolom az meg téged sem érdekel."))

Miért téged érdekelt, hogy én mennyi járulékot fizettem? Most ez a Te dolgod.
A gyereked meg a járulékából téged támogat. Neked meg ezt kellene megérteni, de azt hiszem ez nehéz.
Előzmény: Törölt nick (122)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.16 0 0 122
Miért vált ki belőled ekkora tiltakozást,ha azt mondom,a továbbiakban is hozzá kell járulnod a közös teherviseléshez,függetlenül a ledolgozott éveid számától?
Pl. a havi 40 ezer forintos inzulin adagod 1/20-át kellene mondjuk kifizetned,ami 2 ezer forint,csak a példa kedvéért.
És akkor nem lenne olyan,hogy orvosok 60-70 ezret keresnének.
Hol az áldozatvállalás a részedről?
Mert arra semmit nem írtál,hogy az én járulékaimat emelik folyamatosan,gondolom az meg téged sem érdekel.
Előzmény: mondjam vagy ne (121)
mondjam vagy ne Creative Commons License 2008.02.16 0 0 121

Ha vannak, akkor meg belerondítassz a saját tányérodba.
Előzmény: Törölt nick (119)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.16 0 0 120
Ez így jó,csak ezt egy MSZP szavazóval nem tudod megértetni.
Ezért próbálom meg a fizetés oldaláról megértetni.
Ezt egy másikban olvastam:
2008-02-16 13:21:40

Mindenkinek, aki a doktort támadja!
Mi az ország másik csücskében dolgozunk orvosként, nettó 89.000 Ft alapbérért, ami 6 ügyelettel 103.000 Ft-ra egészül ki. Amit a doktor írt, igaz. Nincs még egy ilyen munkakör, ami állandó felelősségteljes hozzáállást, a család szinte állandó nélkülözését, következményként az orvosok túlhajszoltságát, átlagéletkoruk csökkenését eredményezi. Mindezt a jelen társadalmi viszonyok mellett szinte alig juttatott lelki és anyagi paraszolvencia mellett (hisz mindenki azt hiszi, EZEK ÚGYIS AGYONKERESIK MAGUKAT, MÁS HÁLÁT MEG ÚGYSE VÁRNAK)a munka minőségét semmire sem értékelő fizetésért végezzük. Nem beszélve arról, hogy azért rendesen meg kell hajtania magát az embernek, hogy egy orvosi egyetemet elvégezzen. Ne hasonlítsuk ezt egy szakközépiskolához. Ezek után már csak annyit, hogy a fiatal orvosokat, ha lakáshitelt szeretnének, a legtöbb bank majdhogynem szemközt röhögi, a garázsban pedig igen ritkán áll az autójuk, mert garázsuk sincs.
Ha ez a magyar társadalom nem változtat a nézetein, majd keleti orvosok és bölcselők fogják őket gyógyítani, úgyhogy, szorgos nyelvtanulást mindenkinek, aki gyógyulni vágyik. "

http://www.teol.hu/index.php?apps=cikk_hozzaszolas&honnan=10&cikk=122015&felh_nev=Reakci%F3&elment=1&rovat=0&voltszavazas=&mennyi=10
Előzmény: Antisystem (118)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.16 0 0 119

Egyébként honnan veszed, hogy a mi családjainkban nincsenek betegek?

Hm?

Előzmény: mondjam vagy ne (117)
Antisystem Creative Commons License 2008.02.16 0 0 118

Szerintem igen, és természetesen mindenki, aki élethosszig tartó gyógykezelésre szorul, kapja ingyen a gyógyszerét. És természetesen nem a TB járulékot kell felemelni, hanem a költségvetésnek kell állni a különbözetet. Mondjuk nem kell 60 km M6 -ost építtetni 200 milliárdért azért, hogy néhány politika-közeli görény extraprofitot realizáljon alvállalkozói láncok működtetésével.

Ebből rögvest meg lehet találni a vizitdíj 13 milliárdját is, meg az erre való (300 milliárd a teljes gyógyszerkassza, tehát mondjuk) 10-15 milliárdot.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (115)
mondjam vagy ne Creative Commons License 2008.02.16 0 0 117

(("Sajnállak a betegséged miatt, úgy általában sajnálom a betegeket. Senki nem akarja őket szántszándékkal bántani."))

A földön kívüli topiktársad és a Te hozzászólásaidból nem ez jön le. Az egóizmus az igen. A betegek és rászorultak meg le vannak (szép szóval mondva) fütyülve.

Azért arra még kíváncsi lennék, ha a ti hozzátartozótok volna ilyen helyzetbe, akkor is ez lenne a véleményetek?
Ez csak kötői kérdés volt nem szükséges rá válaszolni.
Előzmény: Törölt nick (112)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!