NE VEGYEN DANONE TERMÉKET! Most kaptam a hírt, hogy a Danone ismét redukálja az európa szerte ismert és kedvelt gyôri-keksz termékek választékát, egyidejûleg többmint száz dolgozót kirúgnak. 2001ben a danone termékek bojkottjával sikerûlt a multi céget jobb belátásra szorítani. Ideje ismét ehhez az eszközhöz folyamodnunk!
Egy ismerősömnek mindenféle kiütése volt, elment a dokihoz. A doki nem tudta mi a baja, elment egy természetgyógyászhoz.
Annak első kérdése az volt, mennyi ízesített joghurtot eszik. Napi 2-3-5 db. Ne egye.
Ki is gyógyult belőle.
Joghurt nélkül meg lehet enni, de ma már mindenhol lehet kapni teljes tejet, ebből frankó tejfölt, túrót és joghurtot lehet készíteni. Persze mindezt kapni a piacokon is.
Erről a Danonéról egy jelenet jut eszembe, A tőkés irodájában van egy csap ami a gépsorok által milliárd pohárba töltött mennyiséget szabályozza. (Igaz, az nem tejtermék, hanem egy tápszer, mert egyéb élelmiszert már nem termelnek).
Ha árat akar emelni, szorít egyet a csapon. Szólnak neki, hogy már alig van a pohárba. Erre mondja, hogy legyenek kisebb poharak és írják rá, hogy most 20%-al több.
Én nem bojkottálom, hiszen csak piaci tejfölt eszem, egy hónapban talán ha 2-3 pohár kell. Joghurtot pedig nem eszem, szerintem ártalmas is, ha nem házi készítésű.
Namost nemazért a 2filérért de! Szerintem tök bunkó dolog az országban egyedüliként olyan dobozt gyártani amit nem lehet egymásba helyezni.
Tök kafa a görög joghurt pl de nagy mondjuk 450g-os kiszerelésben nincs, ha megeszel 2-t már tele a kuka, mivel a köcsög fröccsöntött buziságot nem tudod egymásba rakni. Nem csak környezetszennyező, hanem annyira idegesítő hogy a joghurt minden jó hatását felemészti az ideg!
A Coop svájci élelmiszer-kiskereskedelmi lánc az üzletei polcairól eltávolította több olyan nagy nemzetközi gyártó termékeit, amelyek nem voltak hajlandók áraik csökkentésére - írja a Világgazdaság Online.
a minap belekóstoltam egy győrben készült győri nápolyiba (danone) és olyan, de olyan-olyan szar volt, hogy gond nélkül fogom tudni bojkottálni a jövőben
A szavazás is egy választás, jelen esetben az emberek választottak igenek és nemek, politikai rányok közül. De továbbra is a vaniliás karikát szeretem. Meg a Négercsókot.
Spanyolországban (parlamenti) és Franciaországban (helyhatósági).
ezek közül melyik ?!
ja és itthon a népszavazás.
És ez annyira leköti az agyadat, hogy a pilóta kexért már nem is érsz rá aggódni ?
:)
Pedig valahányszor a boltban vagy egy benzinkútnál meglátom a pilóta kekszet, mindig eszembe jutsz, amint vágod a centijét, de nem tudod, hogy lehet az akkora is mint egy malomkerék :)
eddig se vettem, a győri kexek közülmég tán be-becsúszott egy, de annyira szarok, a lengyelekről nem is beszélve (mik még emészthetetlenekis) hogy áttértem az olasz kexekre, mulino bianco rlz
...azán majd egyre sokasodnak a különféle allergiás betegségek, az eltérő zsirsav-összetételű, meg magyar gyomortól idegen adalékanyag-összetételű termékek mijatt..........
....lassan már nincs is magyar termék......hiszen már mi sem vagyunk azok.......:)