Akkor valószínűleg az lesz a bűnös. A lányomnál egy barna cipő okozott ilyet egyszer, amikor elázott benne....velúrbőr cipő, azóta szigorúan csak száraz időben veheti fel.:D
Vagy a cipő bélése, vagy ha nincs ilyen színű cipő, akkor lehet, hogy valami belső gond van, a talpon jön ki....méregteleníteni is lehet talpon keresztül... NÁlunk még iylen gond sosem volt senkinél, pedig öten vagyunk a családban és már 20 éve mosok, látom milyenek a zoknik.
Az szinte biztos, hogy a mosószer (típus, fehér, vagy színes ruhához való) és/vagy a mosási hőfok/program okozhatja. Legalábbis sötét/színes zokniknál. A világosaknál inkább az, mivel mostad össze.
Álljunk csak meg itt egy pillanatra. Ugyanis én is több egyformát veszek, mert természetesen én is sokkal okosabbnak képzelem magam a zoknievő szörnyeknél. Megegyzem, nálunk nem is igen szoktak eltűnni. Viszont fölmerült egy másik, már-már paranormálisnak is mondható kérdés. Az egyszerre vásárolt, megegyező típusú, tökéletesen azonos harisnyák fél-egy év múlva páronként eltérő színt mutatnak. Az egyik megfakul, a másik sötétebb lesz, lilás vagy éppen zöldes árnyalatot vesz fel... Ez természetesen lehetetlenné tenné a fél pár zoknik párosítását, de mint említettem, szerencsére erre nincs szükség. Szóval mitől lesz különböző a színük?
Viccen kívül: mossad a fehéret mindig külön, és tegyél a mosóporhoz vanish white-ot, akkor tovább szép fehér marad minden. Ja, és ne mászkálj koszos helyen fehér zokniban. Vegyél fel valami mamuszt, papucsot.
Ugyanez a megoldás, csak tízesével veszem őket. Így tovább tart, meg a fél páras kilyukadásokat is könnyű orvosolni. (200 Ft-os zoknikat már nem stoppoltatok a nejemmel, mert az kib... közeli dolog lenne.)
Viszont nem lehet, hogy az eltűnt zoknik a mosógépben beépülnek a meglevőkbe, és ezek okozzák az elszíneződést? Gyerekkoromban mindig néztem rajzórán, hogy ha sok, különböző színű festéket összekeverünk, akkor bármit is használunk, a végeredmény mindig barna lesz. Ugyanez érvényes a festéshez használt vízre is. Nem lehet, hogy a zoknik közös színe ez a vöröses lila?
Gondolom kimoshatatlanul beletapossuk a koszt a szálakba. A csodamosópor se érti....
Engem viszont az érdekelne, miért lett 17 év alatt hattagú családomnak mintegy száz félpár zoknija. Egyszer már negyven felet kidobtam, amiknek egyébként sose került elő a párja. Azt hittem, költözésnél majd mind megkerül, de tévedtem. Azóta újabb cipősdoboz lett tele a félpár zoknikkal. Nincs kutyánk, a macska gyanún felül áll. Zoknirabló grincsek garázdálkodnak nálunk? Egy ideje a kicselezésükre egyszerre több pár azonos zoknit veszek, ígyha két felet ellopnak, a másik két félből még lesz egy pár. De azt meg kinövik a gyerekeim.
A kérdés jó, én is többször elgondolkodtam rajta. Volt egyszer EGY zoknim, ez a zokni NAGY volt. De szerintem azért van. Sok zokni LILA egy másik NAGY. Magyának mi a véleménye TANÁR? Vagy már megint kihagyott egy latinórát???