nem rég találkoztam a megyében az SSM-690-el. Úgy néz ki, hogy 07.21-től ez az Econell is átkerült Veszprém megyéből hozzánk (Veszprém környékén utoljára tanév végén közlekedett).
Ha jól olvasom vissza, akkor már 5 db Credo Econell 12-es költözött ide (SSM-716, SSM-719, SSM-720, SSM-689, SSM-690). Lehet is tudni, hogy mely kocsik helyére álltak be?
Valóban a másodrész indítása lenne a jó megoldás, péntek szombat és vasárnap elég is lenne.
Régebben volt is másodrész kocsi, és az csak Siófokig ment, és fordult is vissza 13:30 körül.
Mindenesetre az sem megoldás, hogy otthagyjuk az utast 10:05-kor, hogy menjen a következő járattal 13:45-kor. Aki időpontra, csatlakozásra megy, annak pláne nem mindegy.
Szerintem nem rossz indulatú, hanem orvosi segítségre szorul.
Kicsit olyan mintha újra élném az 1964-1966-os éveket.
Nem rokonságban de közvetlen környezetemben élt egy fiú.
Ő nem busszal hanem vonattal és gyalog csinált ilyeneket.
Igen sokszor hozták haza rendőrök, mentősök.
Nem csinált semmi büntetendőt de jött neki a roham, akkor elment gyalog - egy Budapest - Székesfehérvár - Tatabánya - Budapest útra a főútvonalakon gyalogolva.
Már visszafelé útban Tatabányától, kb. Bicskénél tűnt fel egy járőrnek.
feltételezem (nickedből adódóan) hogy egy felnőtt férfi vagy. Biztos a legjobb módja a szabadidőd eltöltésének a nyilvános megbotránkoztatás? Kis pénzből lehet már venni buszokat, pont olyat ami neked be is jön, hangos-csörgő-zörgő 25 éves kocsikat, letámasztod a ház előtt aztán oda ülsz benne ahol akarsz. Kezd rettentő unalmassá válni ez a folyamatos ragebaitelés
Csak akkor problémáznál, ha az illető egy öregasszony/gyerek, vagy akkor is ha 120 kiló izom? Amúgy ilyenkor, ha Szeged-Veszprém-Pécs-Szeged köröket teszel, és miattad nem fér fel valaki, akinek amúgy fontos dolga lenne ott, ahova megy, akkor attól függetlenül, hogy mennyit fizettél az útért, te veszed el valaki helyét ok nélkül
Évekkel ezelőtt egy akkori kampány óta azt a buszvezetőt aki nem vihet álló utast de mégis visz annyi 10.000 forintra (nem elírás !) büntetik ahány álló utas volt a buszon az ellenőrzés pillanatában.
Tehát ha 8 álló utast vitt akkor 80.000 forint büntetés.
Kevesen kockáztatják meg, hogy jó szívűek legyenek és felvegyenek álló utast olyan buszba amibe nem szabad.
-------------------------------
Természetesen azok a buszok amelyek forgalmi szerint szállíthatnak álló utast is, addig a létszámhatárig vihetnek álló utast.
De itt is jó figyelni mert az engedélyezett álló utasszám felettiekért ugyanúgy 10.000 Ft.-/fő büntetés jár.
Ha 18 álló utas van a forgalmiban de 24-t viszel akkor 60.000 forintod ugrott.
Köszönöm a választ! Úgy látom ma is sikerült a PRF-et kiadni a járatra...legközelebb kénytelen vagyok megnézni a volán naplót reggel, hogy hogyan induljak el.
Megerősítem, engem ma egy hete nem engedtek fel Pesten egy PRF-es Volvóra, amikor Egerbe akartam eljutni, mert megtelt. Aztán mentem egy órával később, arra felfértem.
Az a szabály, hogy akkor vihet álló utast, ha az autóbusz forgalmi engedélyében ez szerepel, nincs köze az autópályához.
A volán naplóban visszanézve többnyire a NIJ-370-es Tourismo szokta csinálni a járatot, ami 18 álló utast vihet, ma viszont a PRF-921-es Volvo van rá kiadva, ami meg nem vihet egyetlen álló utast sem.