Én nagyobb utasmennyiséggel szoktam kifogni, illetve Mélykúton is van, hogy sokan szállnak fel rá. Ugyanez a helyzet a 11:30-assal, hol max. 10 utassal indul el Szegedről, hol minimum félig teli van. A nagyobb probléma ezzel a "majdnem órás" Szeged-Pécs/Pécs-Szeged ütemmel, hogy emiatt kivették a Bajáról Szegedre tán' 8:35-kor induló járatot, az azt egy óra múlva követő Pécs-Békéscsaba járat pedig abban az esetben ha Neoplan (vagy bármi olyan busz mely álló utast nem szállíthat) közlekedik, teltházzal megy már Bajáról, így garantált az utaslemaradás, ami kifejezetten kellemetlen, ha valaki dél környéki vagy 13:00-ás munkakezdésre menne Szegedre. Nem egyszer volt, hogy nem mertem kockáztatni és a Mélykútról 8:15-kor induló járattal kellett bemennem Szegedre, úgy, hogy a munkaidőm pl. csak 12:30-kor kezdődött. Ugyanígy jó lenne, ha a 17:15-ös, korábban Mélykút-Bácsalmás irányon át Bajára, most már csak Bácsalmásra közlekedő busz legalább tanidőben direktben közlekedne Bajára. Rengeteg esetben volt utaslemaradás az azt megelőző 16:35-ösről, aztán a későbbi 18:35-ösről is. Ha valaki pont akkor Szegedről mindenféleképpen Bácsalmásra akarna utazni (1-2 utas mindig van), lehetne átszállást biztosítani a Mélykútról ugyanakkor induló tán' Kecskemétről érkező Bácsalmásra tartó buszra.
Azt azért Te is sejtheted, hogy ez már nem a szaktudáson, vagy a józan észen múlik.
Inkább múlik azon, hogy sz@rik bele mindeki, aki ezen javítani tudna....
....és itt most nem arra a megyénként és műszakonként 2(!) emberre gondolok, akik 24 órás szolgálatban egyedüliként vezénylik le egy megye közösségi autóbuszos közlekedését. ;)
(Csakhogy értsük egymást: itt már nincsenek forgalmisták, menetirányítók, üzemirányítók, "diszpécser lányok, stb.... Egy megye - 2 ember, azt kampó...)
- vagy fülem tudja milyen titulusú forgalmi vezető hol ül vagy hogyan hívják ?
De ahhoz, hogy nyáron amikor meteorológusok 10 napon át mondják, hogy hétvégén nagyon meleg lesz, egy Szeged - Balaton buszra pedig kell másodrész, nos ahhoz nem kell megszerezni a Tudományos Akadémia nagydoktori fokozatát.
Nem tudom, hogy a nagy központosításban létezik-e még bárki Szegeden, akinek ott helyben erről döntési kompetenciája van.
(Azt láttam, hogy a forgalmi iroda a Mars téren is üres.)
Azért ilyenkor mindig eszembe jut az idei nagy Etele téri pótlóbuszfesztivál a vasúti haváriahelyzet másnapján, amikor demonstratíve odarendeltek 300 buszt a nagy semmiért, közben pedig nem tudják / nem akarják kezelni azt a helyzetet, amikor egy Szeged-Hévíz járatra kellene 1 (egy) rásegítő :(
nem rég találkoztam a megyében az SSM-690-el. Úgy néz ki, hogy 07.21-től ez az Econell is átkerült Veszprém megyéből hozzánk (Veszprém környékén utoljára tanév végén közlekedett).
Ha jól olvasom vissza, akkor már 5 db Credo Econell 12-es költözött ide (SSM-716, SSM-719, SSM-720, SSM-689, SSM-690). Lehet is tudni, hogy mely kocsik helyére álltak be?
Valóban a másodrész indítása lenne a jó megoldás, péntek szombat és vasárnap elég is lenne.
Régebben volt is másodrész kocsi, és az csak Siófokig ment, és fordult is vissza 13:30 körül.
Mindenesetre az sem megoldás, hogy otthagyjuk az utast 10:05-kor, hogy menjen a következő járattal 13:45-kor. Aki időpontra, csatlakozásra megy, annak pláne nem mindegy.
Szerintem nem rossz indulatú, hanem orvosi segítségre szorul.
Kicsit olyan mintha újra élném az 1964-1966-os éveket.
Nem rokonságban de közvetlen környezetemben élt egy fiú.
Ő nem busszal hanem vonattal és gyalog csinált ilyeneket.
Igen sokszor hozták haza rendőrök, mentősök.
Nem csinált semmi büntetendőt de jött neki a roham, akkor elment gyalog - egy Budapest - Székesfehérvár - Tatabánya - Budapest útra a főútvonalakon gyalogolva.
Már visszafelé útban Tatabányától, kb. Bicskénél tűnt fel egy járőrnek.
feltételezem (nickedből adódóan) hogy egy felnőtt férfi vagy. Biztos a legjobb módja a szabadidőd eltöltésének a nyilvános megbotránkoztatás? Kis pénzből lehet már venni buszokat, pont olyat ami neked be is jön, hangos-csörgő-zörgő 25 éves kocsikat, letámasztod a ház előtt aztán oda ülsz benne ahol akarsz. Kezd rettentő unalmassá válni ez a folyamatos ragebaitelés
Csak akkor problémáznál, ha az illető egy öregasszony/gyerek, vagy akkor is ha 120 kiló izom? Amúgy ilyenkor, ha Szeged-Veszprém-Pécs-Szeged köröket teszel, és miattad nem fér fel valaki, akinek amúgy fontos dolga lenne ott, ahova megy, akkor attól függetlenül, hogy mennyit fizettél az útért, te veszed el valaki helyét ok nélkül