Oké, hogy most a JIN-713 Szolnokra ment, de mivel az a járat csak pénteken jár tudtommal, így megkérdezném, hogy holnap is megye-e Szolnokra egy másik járaton?
AO-GQ-998 megkotlott? A holajármű szerint utoljára Alsónyékre volt bejelentkezve augusztus 20-a után, mintha menet közben esett volna ki a pécsi fordájáról.
...ja, és ha már senki nem vitte el, akkor: 25000. :)
"A mai nap folyamán egy szigetszentmiklósi lakostól érkezett információból értesültem, hogy a tanév első napján a helyi buckai városrészben közlekedő Volánbuszok közül több jármű meghibásodott, ezáltal fennakadást okozott a helyi közösségi közlekedésben. Felvettem a kapcsolatot a VOLÁNBUSZ Zrt-vel. Azt a tájékoztatást adták, hogy dolgoznak a járművek mielőbbi javításán, illetve kezdeményezték a helyettesítő-járművek átcsoportosítását Szegedről, hogy újra vissza tudják helyezni őket a forgalomba a következő napokban. Más típusú és méretű járművekkel a buckai városrész adottságai miatt nem megoldható a közel 20 éves midibuszok helyettesítése, melyből korlátozott számú darab áll rendelkezésükre. Bízom benne, hogy a VOLÁNBUSZ Zrt. által megkezdett intézkedéseknek köszönhetően a szolgáltatás a lehető leghamarabb helyreáll, és a buckai lakosok ismét zavartalanul tudnak majd utazni." - Perticsné Kácsor Andrea, TISZA ogy. képviselő
Így szerda óta nagy busz (KTM-186) megy az 5006-os sz. Algyő, Bartók utca - Algyő, Rákóczi telep vonalon. Továbbra is furcsa, hogy ennél nem volt kedvezőbb megoldás, de hát ez van :)
KKT-k pedig mehetnének fel Salgótarjánba, mert ott nyár óta 5 csuklós üzemképes a 11-ből. Ha már úgyis elérte idén a 20 évet mindkettő. Tűzoltásnak ott jól jönnének.
Ha valakinek van eladó/felesleges tiszás menetrendkönyve a 2006-2010 időszakból, kérem, írjon, megveszem. Szomorúan konstatáltam, hogy így 20 év alatt azért felejtettem. :)
Elképzelésed elég sok problémát, kérdést és feloldhatatlan ellentmondást szülne.
Úgy tűnik, hogy a budapestihez hasonló rendszer lesz országos szinten is.
Tehát lesz egy közlekedésszervező aki megadja az elvégezendő feladatot - menetrendet, sőt akár a fordákat is ő adhatja - és ehhez a feladathoz lehet jelentkezni magáncégeknek, Volánoknak, Mávnak stb.
A feladat elvégeztével a vállalkozás megkapja a kilométer pénzt és az ő részéről ennyi. Nem neki kell foglalkozni a járatok jövedelmezőségével.
Így megjelenhet a magánszektor és a közszolgáltatás is megmarad.
Sok kérdés ebben az esetben is felmerül, de talán ez a lehet a legbarátságosabb megoldás.
Fél-OFF: Nem tudom, hogy a direkt az 55-ös főút mellé áthelyezett Kisszállási megállóhoz miért nem épült semmilyen (!) tömegközlekedési kapcsolat (900 méterre van a legközelebbi buszmegálló).
Ha az Ásotthalom felől/felé közlekedő járatok Kelebián amúgy is az IR-hez csatlakoznak, akkor arra lehetne átszállást biztosítani itt is - belefűzve az 5035/1504/1652 tengelybe, két megállótáblát kéne leszúrni egy egyszerű peronnal (buszöbölről nem is álmodok). Ha egy kicsit továbbgondoljuk és egy ekkora beruházáshoz képest elenyésző összegből megépíthető buszfordulóval számolnánk ott, akár a Halas-Kiszállás-Tompa/Mélykút tengely járatai is betérhetnénk ide, hogy ne minden csak Halasra, hanem a környék megállóhelyére is hordjon.
Nagyon sajnálom, hogy ez az apróság kimaradt a projektből, ez sokat ront az amúgy jó helyre áthelyezett megálló versenyképességén/lehetséges utasforgalmán.
Nem tudom, ez mennyire irónia és mennyire valóság, de a tömegközlekedésben is meg kellene nyitni a piacot magáncégek előtt. Elképzelésem: vihetnek jól jövedelmező járatot, cserébe visznek veszteségeset is, pl. falujáró, és/vagy helyi járatokat. Ugyanezt vasúton is. Persze az országbérletek miatt kétséges ezek működőképessége.
A megyét bővebb részben az autóbusz ráhordás miatti változtatások érintik. Röviden itt, bővebben a linken belül keresgélve olvasható:
- a Szeged-Kiskunhalas-Székesfehérvár-(Siófok/Veszprém/Győr) 2 órás tengely mellé érkezik a Szeged-Kiskunhalas-Kalocsa-Paks szintén 2 órás tengely. Így Szeged és Kiskunhalas között óránként járnak majd a gyorsjáratok, amik csatlakoznak a vonatokhoz. (Nincs konkrétum, hogy mihez. Lehet az EuroCity-hez, lehet az InterRégióhoz)
- módosul Szeged-Kiskunmajsa tengely, 45 helyett 30-kor terveznek óránként indulni egésznap a buszok. Ez a tanév alatt Szeged-Forráskút/Csólyospálos közt csúcs időben 20 perces követésre sűrűsödik, tanszünetben csúcs időben 30 percre. Több busz megy ki a kiskunmajsai vasútállomáshoz és csatlakoznak majd az InterRégióhoz.
- Szeged-Mórahalom-Ásotthalom-Kelebia útvonalon két óránként ütemes menetrend kerül kialakításra és a csatlakozás lesz biztosítva az InterRégiókhoz. Szeged felől Budapest felé, Budapest felől Szeged felé. Ez a két órás ütemes menetrend a meglévő vonalak átalakításával lesz elérve, ahol hiányzik ott pedig új járat indításával valószínűleg Bácsalmásig.
Nagy kérdés a "mibű?", de erre a válasz valószínűleg eléggé sárga színű és Next formavilágú.
A koncepció adott, ezt lehet 14-éig véleményezni. A konkrétumok pedig bizakodjunk, hogy minnél hamarabb megérkeznek - de ugye függnek a 150-es vonali próbáktól... Ez így is több, mint a semmi. A szándék példamutató.
Kevesen tudnak róla, de tegnap centenáriumot ünnepeltünk. 100 évvel ezelőtt, 1926. augusztus 1-én kezdte meg működését a Szegedi Autóbuszüzem. Egy korábbi hosszú - az előzményeket és az első néhány küzdelmes évet is bemutató - tanulmányomból vett részlettel idéztem fel az évszázados eseményeket. Jó szórakozást hozzá!
Sajnos ülőhely foglalás 2026 ban is még csak a pesti járatokra lehetséges, így kérdezném, szerintetek mennyivel indulás előtt érdemes odaállni a 4.kocsiállásra, hogy biztos felférjünk? 2 hete szombaton már hajnal 4kor volt 10-12 fő, aki erre a buszra várt!