Súlyos szerencsétlenség történt reggel Szeged mellett. A ködben egy buszt próbált megelőzni egy autós, amikor bekövetkezett a baleset. A katasztrófavédelem szerint a buszon negyvenen utaztak, míg a két autóban csak a sofőrök ültek.
A szegedi tűzoltók áramtalanították a járműveket, az egyik sofőr viszont beragadt a roncsba, őt feszítővágó segítségével kellett kiemelni.A sándorfalvi utat teljes szélességében lezárták. A közlekedés és buszjáratok várakozni kényszerülnek a helyszínelés és a mentés idejére.
Udv, tudja valaki, hogy a szegedi telephelyes kocsikban nagysagrendileg mennyi km lehet? pl a prf 921 minden nap csinal kozel 800 km es fordat, vagy az iar 478 is hosszu evekig jart veszprembe majd sopronba es meg mindig szalad, mennyi lehet bennuk kb ?
Azt hittem elolre xd, de ha neked jo hallgatni a credo rangatasait minden visszavaltasnal hallgasd 🤷🏼ott hatul van egynemelyik buszban a legnagyobb retek pedig, a gyongyosi buszt is intezhetik a helyi testverek…
Hátsó ötös jobb ablaknál vagy azelőtti sor jobb oldal ablak :) gyermekkorom óta itt ülök, hang miatt is itt a legélvezetesebb. Már ha nem fosliner van persze, amiket messziről elkerülök.
Ugyan aruld mar el kerlek, h melyik a TE kedvenc helyed? Meg veletlenul sem ulnek oda ne aggodj, csak proballak megerteni…, nekem a hatso ajto jobbrol az elso, mert ott nem ulnek elotted, de ez menetrendi forgalomban nem opcio, mert mindenki ott kapaszkodik meg aki leszall, es allandoan nyitogatva van a hatso ajto.
Hála Istennek legalábbis az utóbbi 1 évben nem volt rá szükség, mindig volt szabad ülőhely. Mivel hétfőtől péntekig dolgozom, így csak hétvégén buszozom, akkor pedig nincs nagy tömeg...leszámítva a Budapest-Kecskemét pályás járatokat és a Pécs-Szeged vonalat. Utóbbin tegnap is épp annyi hely volt, hogy mindenkit el tudott vinni a busz.
Na még erre is reagálok egyet! 😀 Az egyetemről hazafelé országos távolsági járattal utaztam. Ugye akkor voltak felszállási szabályok. Ki utazik végig, bérletesek stb stb. Jó párszor volt olyan, hogy babakocsival, benne gyerekkel várakozott anyuka és vagy apuka buszra. Nem számított meddig utazik és mennyien álltak sorba, elsőként segítettük fel a buszra, volt hogy a sofőr szólt ki, volt hogy mi segítettük fel és csináltunk neki helyet. Az olyanokat mint te, pedig kérdés nélkül arrább tessékeltük. És még az ilyen arrébb tessékelt bunkózott le minket.... Szánalmas az ilyen ember, de hát istenem, nem vagyunk egyformák. Azért remélem, ha buszon utazol és egy kismama vagy gyerekes család vagy idős ember keres ülőhelyet akkor átadod neki! Van benned tisztelet és férfiasság, mert ugye nem attól lesz valaki nagymenő az emberek szemében, hogy ha elsőként tolakszik fel a buszra és pöffeszkedik a kedvenc helyén, hanem azzal, hogy pêldát mutat! Ezt ne felejtsd el!
Jó álldogálást és kellemes buszozást kívánok! Irigyellek, hogy ennyi időd van hogy így céltalanul körözgess az országban. Fotókat csinálsz legalább a buszokról, amikkel utazol?
Annak idején, amikor egyetemistakênt sokat buszoztam, abszolúte nem érdekelt, hogy ki ül a kedvenc helyekre ( nem is volt olyan), ha voltak valami jó csajszik a buszon, akkor azért tulakodtam, tulakodtunk felfelé a haverokkal , hogy mellé tudjunk ülni. Aztán idő után már ők foglaltak nekünk helyet vagy mi nekik attól függ ki jutott fel hamarabb. Régi szép idők.... Jöhettél te volna, hogy az a kedvenc helyed, amikor a csajnak foglalom.... Ha nem is tarkó ütést, de pár keresetlen szót kaptál volna. 😊
Amúgy nem röhögtek még rajtad egy jót a sofőrök, hogy órákkal a járat előtt kint toporgsz a megállóban és mindig elsőnek csekkolsz fel a buszra?
Ezért kéne végre az ÖSSZES távolsági járatra bevezetni az opciós helyfoglalás! Aki meg kockáztat, nem vesz, az így járt. Ráadásul nekem se kéne 1 órával előbb kiállnom, hogy még véletlenül se foglalja el vmi ingyen utazó vagy fillérbérletes a kedvenc helyem. Hál Istennek ma nem ült oda senki. Habár az esetek 95 százalékában csak olyan busszal megyek,amire a kiinduló állomáson szállok fel.
Amikor meg nem volt 1715 os szeged, es megjott a prf921 tele, siman kiszoltak h csak eloveteles jeggyel szegedig lehet eloszor☝🏻 felszallni, hiaba volt olyan aki a 1615 os csabairol is ottmaradt 🤷🏼
Botrányos volt szerintem,hogy a távolsági vonalakat átjatszották a Partiscum busznak és a az új Tourismok helyett Csehországból használtan beszerzett elővarosi Intourok jártak ezeken...
Pécsen kimondottan jó érzés mikor állnak 50-en mögötted, én meg legelsőnek szállhatok fel, mert időben érkezek mindig. Vágnám is tarkón, aki betolakodna elém!Szegeden se ártana bevezetni a libasoros várakozást!