Keresés

Részletes keresés

Deborka Creative Commons License 2009.07.08 0 0 38
Uborkaszezon? Egyébként mikor jár le Zsámbéki szerződése a Katonában?
Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.24 0 1 37

Ez igaz, de nem egy súlycsoport:). Amúgy Andreának is van humora, zseniális öregasszony a Talizmánban.

 

Csütörtökön az utolsó Macbeth előadást láttam. Rémítő, milyen gonosz tud lenni, aztán ahogy megőrül... szinte kirázott hideg.

Egyszerűen nem lehet betelni vele, bármiben is játszik, olyan jó látni:).

Előzmény: Deborka (36)
Deborka Creative Commons License 2009.05.23 0 0 36

Azért van élet a két véglet között is. Pokorny Lia pl. szinte a semmiből vált közismertté és kedveltté - és nem a bóvlival. Egyszerűen forogni kell, hogy sokaknak eszébe jusson és ne úgy kezeljék, hogy "foglalt". Andreának se ártott semmit a nemzeti ünnepeken való szereplés - igaz, ismertséget se hozott.

Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.18 0 0 35
Bocsánat az elütésekért. Nem hinném, hogy eladná magát, és szeretném, ha nem a bulvárújságokban látnám viszont. Illetve, remélem, h. nem ezáltal válna ismertté az amúgy színházmentes emberek között.
Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.18 0 1 34
Igen, ennek van előnye és hátránya is. Bár nem hinnám, h. eladná majd magát. Aki nem ismeri a nevét, h. milyen formátumú, milyen jelentőségű a színi életünkben, arról nem érdemes szót se váltani. Aki jár színházba, tudja, tudom, h. baromi szar a helyzet, de talán nem a bulvárban fog szerepelni orrba-szájba.
Előzmény: Deborka (33)
Deborka Creative Commons License 2009.05.15 0 0 33
Kettejük között "hűségkapcsolat" van. Zsámbéki leköszönésével F.A. "feloldozódik" és mondhat igent sok mindenre.
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.13 0 0 32

Nemrég ismételték A vadkacsát, mindig potyognak a könnyeim.

 

Mire gondolsz, h. Zsámbékit említed?

Előzmény: Deborka (31)
Deborka Creative Commons License 2009.05.09 0 0 31
 Most aztán végképp nagy a csönd körülötte. Pedig valamikortól Zsámbéki se lesz majd igazgató.
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.25 0 1 30
Pfff, erre a kérdésre picit mérges leszek, ki a fenét érdekel, hogy a sok tv-zabáló nem ismeri-e a nevét?! Akik naphosszat ülnek, néznek különféle agymosást, és mégsem látnak semmit, fel vannak mentve a gondolkozás alól. Olyan ez az egész, mint egy hipnozis, aki belekerül, legyen résztvevője műsorkészítőként, újságíróként stb, vagy legyen a tv-néző, beleragad ebbe a szürke ködbe.

Előzmény: Deborka (29)
Deborka Creative Commons License 2009.02.23 0 1 29
Mit gondoltok, hány ezer polgártársunk ismeri jól Andreának legalább a nevét?
Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.18 0 1 28
Nagyon jó előadás, még nyáron láttam a PIM-ben. Andrea ahogy mindig zseniális, neki mindent elhiszek, mintha Ő lenne Garbó.  Szandtner Anna szintén remek, csak ajánlani tudom, érdemes megnézni.
Előzmény: vgeorgina (27)
vgeorgina Creative Commons License 2009.02.17 0 1 27
Most láttam a Pinceszínház honlapján:

"Műveletlen vagyok, tehetségtelen, csúnya, szürke, érdektelen!" (Greta Garbo)

Közönségtalálkozó március 31-én a Pinceszínházban a Garbo című előadás után.

Résztvevők: Fullajtár Andrea (Garbo), Szandtner Anna (Mimi), Szántó Erika (rendező) és Zöldi Gergely moderátor.

Beszélgetés az előadásról az alkotókkal. Greta Garboról, filmről, színházról, Mimihez való viszonyáról. Betekintés a kulisszák mögé.
Tin Andersén Axell: Garbo

Garbo: Fullajtár Andrea

Mimi: Szandtner Anna

Díszlet-jelmez: Bujdosó Nóra

Zene: Zöldi Gergely

A rendező munkatársa: Sós Eszter

Rendezte: Szántó Erika

Milyen volt Greta Gustaffson, a későbbi Greta Garbo a húszas években? A svéd írónő, Tin Andersén Axell kezébe került magánlevelezéből – melyből a szerző regényt írt - egy csapongó, spontán egyéniség rajzolódik ki, egy vidám, fantáziadús, szinte túlfűtött fiatal nő, aki a színiakadémián ráébredt saját rendkívüli tehetségére, s nem tűrt semmiféle tekintélyt, korlátozást, leckéztetést. Nem volt az a hűvös, visszafogott, elegáns istennő, akinek a világ hitte. Egész életében meghatározó szerepet játszott a színiakadémia, de leginkább Mimi, barátságuk – leveleik tanúsága szerint – életük végéig kitartott. Greta időskori magányán csak az ifjúságukban fellángolt szerelem emléke ütött rést.


sura Creative Commons License 2008.09.30 0 0 26

Látta valaki a Presszóban? hogy tetszett?

Törölt nick Creative Commons License 2008.09.23 0 0 25

Október 5. vasárnap 20 h, Duna-tv, Vadkacsa.

 

Nekem nagyon tetszett a színházban, kíváncsi leszek, milyen felvételről.

sura Creative Commons License 2008.09.16 0 0 24
Nagyobb bajban van a színház, mint látszik. Egyelőre közpénzből lehetővé teszik olyan jegyárak fenntartását, amivel megtelnek a széksorok. De ez bármikor véget érhet. a színész és a "közönsége" között sokat lazult a kapcsolat, erre egy jelentős művész se számíthat. Marad a jó kapcsolati háló, amiből valaki mindíg jó helyzetbe kerül és valamit tud segíteni a hozzá közelállóknak. Ezt kéne F.A.-nak is időben végiggondolni.
Előzmény: szerpentina-1 (23)
szerpentina-1 Creative Commons License 2008.09.14 0 1 23

Abszolút egyetértek. Nem tudom elfogadni, hogy pl olyan színvonal nélküli bohóckodások, mint a Ledarálnakeltűntem, hogy-hogy olyan népszerű. Nekem semmit nem adott, csak egy valamit éreztem, de azt szinte végig: az undort. Jó, vetkőzze le a színész minden gátlását és jelmezét, de csak abban az esetben, ha van értelme, megerősíti vele a darab mondanivalóját. De hogy cél nélkül törjenek-zúzzanak össze mindent, mint az összezárt majmok a ketrecben...Na, ez nem az a színház, ami szórakoztatva gondolkodtat. Inkább butít.

Azt nagyon becsülöm Andreában, hogy van tartása és igyekszik, hogy ne süllyedjen le erre a szintre annak ellenére, hogy már ott tartunk, hogy a színész örül, ha játszhat, akármilyen kicsi, tőle valójában távol álló szerepet is. A Presszó és a hozzá hasonló műsorok talán segítenek abban, hogy az olyan nagyszerű színészeket, mint amilyen Andrea is, necsak a színházlátogatók tábora ismerjen. Én remélem, hogy javulni fog a helyzet e téren (is).

 

Előzmény: sura (17)
sura Creative Commons License 2008.09.13 0 0 22
Feltéve, hogy évtizedek múlva is lesz televízió és az emberek nézik a régi filmeket...
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.09 0 1 21
Igen, igaz. Ez lenne a megoldás... ?
Előzmény: Deborka (20)
Deborka Creative Commons License 2008.08.30 0 0 20
A legnagyobbak is játszottak ócska filmekben. Ha nem tették volna, ma a kutya se ismerné őket.
Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.29 0 1 19

Azt hiszem egy másik korban, időben méltó helye lehetne a köztudatban. A mai kor nem kedveznek az olyan fajsúlyos személyiségeknek, mint Andrea. Amíg a kereskedelmi tv diktál és alakítja az ismertséget, addig nem számíthatunk változásra. Kezdek borongós hangulatban lenni, inkább arra gondolok, nekem milyen jó, mert tudom, hogy korosztályának nagyszerű színésznője: Fullajtár Andrea. Ami még jobb, hogy láthatom is színpadon, hamarosan.

Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.29 0 0 18

Igen, ez így igaz, de mit csináljon, ha Ő nem ilyen lelkületű? ígérete ellenére még nem adta el magát. Azért szerepel ilyen-olyan filmekben, pl. a Valami Amerika, na az tiszta szórakoztatás. (igaz epizódszerep)

Kivárok, hátha lesz egy pici változás a Presszó kapcsán.

Előzmény: sura (17)
sura Creative Commons License 2008.08.18 0 0 17
Én úgy érzem, hogy a Katona már régen nem az, ami a 80-as években és a 90-esek elején volt. Akiket pedig Zsámbéki utódaiul kinézett, számomra nem ígérnek emelkedést. Nem beszélve arról, hogy ki tudja, mit fog lépni a "fenntartó" ekkor, vagy akkor. Így nem érdemes egy jelentős művésznek mindent egy kártyára tenni fel.
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.12 0 1 16

No igen, más kor, más életérzés, már értékek...:? Nem, az alapértékekek nem változnak, szertném ezt hinni. A közvetítő közeg az igen. Gyökerénél fogva húz ki mindent, ami a művészetek közelébe érhet. Gagyi, közfogyasztást igénylő műsorok vannak és lesznek. A ker. csatornák a reklámból élnek, a közvélemény kutatások megdöbbbentő számokat mutatnak, ha egy-egy színvonalas, nagy 0 műsorok tekintetében. Még elnézem ennek a körnek, (bár el tudnék képzelni más műsorpolitikát is)  nekik alapvetően nem a közízlés formálása az előírt feladatuk. A gond szerintem ott kezdődik, amikor a közszolgálati televízió megy le ennek a "színvonalára". Itt lehetne bemutatni, kellene ontani a különböző művészeti ágakat, művészeket. Egy jó példát hadd említsek, a Duna Tv-n a Katona 25. születésnapja alkalmából volt egy tematikus nap. Igaz, hogy nem teljesen friss anyagból dolgoztak, ám Sinkó Lászlót nézni, hallani mindig jó. És ugye, a Médeia-t közvetítték felvételről. Ez egy követendő példa lehetne az MTV-nek...

 

A Presszóról, ahogy már korábban írtam bizakodom, már láttam néhány beharangozót is, így talán nem is alaptalanul. Andreának ugródeszka lehet, legyen így, megérdemelné a népszerűséget. Mégis az is eszembe jut , ebben a bulvárvilágban nem szeretném Őt látni. Vagyis inkább a személyéhez illő műsorban lenne igazán fajsúlyos.

 

Alföldi Róbert, más tészta, már bocsánat, más személyiség, nagyra értékelem Őt is, láttam néhány rendezését, kíváncsian várom a Nemzeti új bemutatóit. Más utat járt be, ehhez persze kapott elég teret is. Mindig bizonyított, rászolgált a megelőlegezett bizalomra. Neki is drukkolok!

Előzmény: sura (15)
sura Creative Commons License 2008.08.11 0 0 15
Ez a nagyképű művészkedő szemlélet azelőtt nem volt kizárólagos. Egy Csortos, egy Rátkai éppen eleget játszottak vackokban, mégis nagy szinészeknek tartották őket. Később is ki mindenki megfordult a nagyok közül a Rádiókabaréban stb. Most a fiatal szinészek rangját senki nem adja meg. A kritikusok súlytalanok, nívósabb rádióés tévéjátékokalig születnek, a filmben kevés a magyar jó színész és kicsi a közönsége. És még a kitüntetés osztogatók (a fölterjesztő igazgatók és az elfogadó szakmai és politikai zsűrik is inkább az öregek elmaradt megbecsülésének pótlására vigyáznak, mint a fiatalok közül a nagyok megtalálására. (A kitűnő Udvaros annyi idős korában, mint ma Fullajtár, már Kossuth díjas volt.) A rendszerváltás óta színpadra lépettek közül egyedül Alföldi tudta elérni, hogy a szakma élvonalába befogadják, de nekiis mimindent kellett kipróbálnia ezért. (A komoly főszerepek eljátszásán kívül mindenféle bohóckodás és komoly szereplés a tévében, sikeres rendezés itthon és külföldön, szinigazgatói sikertelen pályázatok, majd a Bárka gatyába rázása stb.) Még csoda, hogy Fullajtár Andreának mindennek ellenére van saját közönsége: amikor az Alexandra előadótermében Alföldi beszélgetett vele, a közönség egy része kiszorult a zsúfolt teremből. Csak az ilyesmitől se változik meg semmi. Talán ez a sorozat emelőgép lesz a szélesebb közönség és a szakmai elismerés felé.
Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.08 0 1 14

Presszó:)

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.08 0 0 13

Sas Tamás első moziját, a Presszó-t 10 évvel ezelőtt, 1998 szeptemberében mutatták be, több díjat is kapott. Különlegessége, hogy a jeleneteket fix kameraállásból vették fel. A mostani produkció ugyanannak a presszónak az életét, mindennapi sorsokat, egyéni életutak összefonódásait, elválásait mutatja be 12x50 percben, szeptember és december között az m1 képernyőjén. Az epizódok televíziós vetítése után a történet egész estés filmváltozatát a mozik is műsorra tűzik.

A 10 évvel ezelőtti Presszó három barátnő és egy férfi tragikusan végződő szerelmi történetét dolgozta fel. A 2008-as produkcióban újjáéled a Presszó világa, amelyben valódi problémákat és elgondolkodtató helyzeteket ígér a rendező. Az új szereplők új történetei mellett felbukkannak a múlt hősei is. Ismét megkísértik sorsukat, adnak egy újabb esélyt maguknak. A három fő karakter közül Dóri szerepét annak idején Kecskés Karina, most pedig Kovács Patrícia alakítja. Borit Fullajtár Andrea, Annát Söptei Andrea játssza. Állandó szereplőként találkozhatnak a nézők Stohl Andrással, Herczeg Adriennel, valamint Szávai Viktóriával is.

 

A film és a tévésorozat forgatásán közel 130 színésszel dolgoztak, közöttük színészgenerációk egész sora megtalálható. A Presszó 10 epizódjaiban szerepel többek között Bán János, Benedek Miklós, Haumann Máté, Haumann Péter, Haumann Petra, Hernádi Judit, Hevér Gábor, Horváth Lili, Kautzky Armand, Kerekes József, Kolovratnik Krisztián, Kováts Adél, Nagy-Kálózy Eszter, Nemcsák Károly, Rudolf Péter, Stefanovits Angéla, Szacsvay László, Szarvas József, Tordai Teri, Tordy Géza és Törőcsik Mari.

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.08 0 1 12

Persze, így van, ahogy írod, a Tv-ből "tájékozódnak" a legtöbben. Azt viszont ne feledd, hogy Stohl Andrásnak pont ezért kellett eljönnie a Katonából. Választania kellett, döntött, elhagyta a Katonát.

Így hát, nem tudom, megtehetné-e Andrea, hogy gagyi műsor gazdája legyen?

Szörnyű ez a médiacirkusz, kiábrándító, utálom, hogy ezt eszik az emberek.

OFF.: Való igaz, Stohl kiváló színész, az elmúlt években többször láthattam, remek alakításokat nyújtott.

 

 

Előzmény: barrix (11)
barrix Creative Commons License 2008.08.07 0 1 11

Így van! Sosem értettem, hogy miért kell szidni azokat, akik bevállalnak akár valami magas művészetnek nem megfelelőt, esetleg számunkra ciki, bulvár műsort. Ebből élnek. Évekkel ezelőtt olvastam, hogy milyen fizetések vannak a Katonában, hát katasztrófa! Stohl már 15 éve is jó volt színházi színészként, ahogy Kulka is. Pedig őt is cikizték a Szomszédok miatt eleget. Sajnos ma egy átlag ember a tv-ből tájékozódik. És inkább lássak akkor ott is jó színészeket, még ha nem is színészi feladatban, mint ripacsokat. Csonka András...

 

De egyszer csak észreveszi valaki, hogy felnőtt egy teljes kiváló színészgeneráció, és semmilyen megmutatkozási lehetőséget nem kaptak.

Előzmény: sura (10)
sura Creative Commons License 2008.08.07 0 1 10
Ő annyira irtózik a méltatlan feladatoktól, ami már önveszélyes. Az átlagnéző talán még a nevét se ismeri. Egy sorozat legalább ajtót nyit előtte szélesebb közönség felé. Az első Presszó maradhatós volt, a sorozat ennél nyilvűn gyengébblesz. De Stohl színészete a nagy szemeteket se sínylette meg- talán F.A.-t is átsegíti.
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.24 0 1 9

Naná, muszáj lennie új szerep/ek/nek. Bár le vagyok maradva, még van mit bepótolnom a Katonában.

Viszont a Garbo-ban nyújtott alakítása... leg-leg-leg, teljesen lenyűgözött. Az olyan jó, ha ráépül az előadás, ha Róla szól, 100x-osoan meghálálja. Megemelem a képzeletbeli kalapom Előtte! 

Előzmény: sura (8)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!