Szerintem az a gond hogy kevés a medve magyarországon...ami volt az meg már állatparkokban figyel mert az emberek nem számitottak arra hogy nehéz egy macit tartani:))
Sziaasztok!:) Örülök hogy ebben a témában sikerült aránylag hamar topikot nyitni.......... Amit a mosómacikról tudok az főként az hogy kicsinek rettentő aranyosak,viszont nagyobb korukban territoriális lények lévén,már komoly tartási gondok lehetnek velük kapcsolatban. Olvastam és hallottam olyan esetekről nem is egyről,hogy kicsinek megvették a macikat,majd amikor nagyok lettek akkor el kellett őket tenni vadasparkba,mert nekimentek a gazdáiknak...mint tudjuk,a mosók eléggé nyílt állatok és csak akkor harap meg ha már előtte figyelmeztetett...DE ha lakásban van tartva akkor már nem ez a helyzet mert ott ő érzi a főnöknek magát,és azonnal harap ha neki nem tetszik valami...Sokan ezt a kis különbséget nem vesazik tudomásul és csodálkoznak amikor a felnőtt medvéjükkel megtörténik az első komolyabb konfrontáció....
Mert a fiu az ivarzási szezon végéig nem nálam van.Ha Lujzi amig a tenyésztöjénél volt addig nem lett vemhes akkor már ne is legyen.Márciusba hazahozom és ivartalanitás!
Tavaly volt két kismacija,azt mondta a volt gazdája. Idén lehet,hogy lesz.Ha megint kettö születik,akkor az egyiket megtartom,a másik valoszinüleg fog kelleni a barátnömnek.Több nem hiszem hogy lesz mert ivartalanitani fogom a fiut.
Jó reggelt! Hát egyelőre kis bunyó megy közöttünk, de semmi vészes.Mostanában jobban harap, remélem az ivartalanítás segíteni fog rajta. Vissza a mosómacikhoz: Kérdeztem az előzőben, hogy fogsz-e válalni kökyköket majd a macikkal?
Én is olvastam,hogy azt fogadják el aki kiskoruktol nevelte öket. Nos Lujzi nem ilyen,hanem szelid velem is.(szerencsére)Lehet,hogy ha a him felbátorodik akkor agressziv lesz. Majd kiderül.:-) A görid harap? Hogy vivsz meg vele reggelente?
Úgy tudom január-február a párzási időszakuk. Azt olvastam, hogy a macik csak azt az embert fogadják el aki már kicsi koruktól kezdve etette meg foglalkozott velük. Nem kedvelik az idegen szagot, ( idegen embert). Viszont te azt írtad, hogy szelídek veled is. Lehet a hím agresszívebb lesz majd ha nincs aki elgyepálja állandóan? Nekem a vadászgörcim egyelőre ivaros hím, vele minden reggel meg kell küzdenem úgymond aztán lenyugszik és elfogadja hogy én vagyok a vezér:-) Egész másnap reggelig.. Remélem az ivartalanítás majd lecsillapítja egy kicsit.
Igen az élöhelyükön eléggé irtják öket.:-( A Lujzit hirdette meg elöször,mert elpusztult a párja,és a másik pár kiközösitette.Közbe a hirdetésére jelentkeztek mások is,és eladta a másik lányt is.Ezért,hogy a fiu ne maradjon egyedül öt is ideadta a Lujzival. Nos ez a történetük. A Lujzi párja volt az az öreg maci aki a gömbit nagyon megverte,és ezért ilyen félénk.
Igen, ezt én is olvastam. A természetben biztosan a természetes ellenségei, meg hát persze az emberek is közrejátszanak abban az 5-6 évben. Az előző gazdája miért vált meg tőlük?
Igen öltögeti a nyelvét,mert kajával tartottam ott amig lefényképeztem. :-)Máshogy nem lehet,mert folyamatosan jön megy. Most nagyon enyhe a tél,nem aludtak.De van egy szalmás odujuk ahol nem fáznak.Az pedig egy rendes tégla házba van.Ugyhogy ha nagyon hideg tél lenne akkor se aludnának szerintem. Bár a természetbe más a helyzet,olyankor biztos kaját se találnak maguknak. azt olvastam,hogy szabadon 5év az álag életkoruk. Fogságba pedig 12-15év!
De gyönyörű, aranyos kis állat! Öltögeti rád a nyelvét?:) Szépséges a bundácskája. Neki is sűrűbb lesz télen ugye? Úgy olvastam hogy néha amikor kemény a tél alszanak téli álmot. Most ez bizti nem aktuális.
Gömbinek hivják a fiut,Lujzi a lány. Ma csináltam roluk képeket,bár közelit csak a lujzirol tudtam.Holnap feltöltöm a gépre,és akkor tudok ide is betenni róluk.Szoktam velük játszani,de a legjobb az lenne ha tudnám öket sétáltatni porázon.Szerintem a Lujzival sikerülni fog. Az ivartalanitás szerintem is jo ötlet,mert azt irják,hogy ivaréréskor lesz agressziv a him. Bár gömbi egyáltalán nem agressziv. De még bekövetkezhet,mert még csak most lett ivarérett. Neked nem lesz macid?
Szegényke..Hímek harca. Na és ha ivartalanítva lenne? Mi a nevük? Az biztos, hogy mint olyan nem hallottam még senkitől, hogy tartana macit vagy macikat. Ha nekem volna akkor kint lenne a kertben valami jó nagy elkerített helyen. Te foglalkozol illetve játszol velük? Szivesen megnézném őket.
Szia! Azt én is olvastam mindenhol,hogy nem lehet őket bent tartani. Az én himem inkább félénk mint agressziv.Gondolom ez azért is van mert az elözö gazdájánál egy öreg him mindég elverte.De lakásba azért nem lehet öket tartani,mert nagyon rosszak,és pillanatokon belül átrendezik a lakást. :-) Ketrecbe meg nem nagyon lehet öket tartani mert nagyok,és a mozgás igényük is nagy. Kell nekik viz medence is,mert tényleg mindent megmosnak. Akkora ketrecet meg nem nagyon lehet lakásba betenni.A külön nekik berendezett szoba az már járhato ut szerinem.Biztos ezért tartanak nálunk macit kevesen kedvencként,mert nem egy lakásba valo állat.
Szia! Tegnap beírtam a gugliba hogy raccoon vagy procyon lotor és a találatok között olvasgattam. Érdekes, hogy Amerika egyes tagállamaiban kifejezetten tilos a tartásuk mint házi kedvenc. Több cikk azt írta, hogy bent nem érdemes őket neveleni. A hímek ivaréretten eléggé agreszívak lesznek. Neked ezzel mi a tapasztalatod?
Csirke hussal etetem,ez az alap kaja. Azonkivül nasinak kapnak sütit,diot,mogyorót. Kell öket oltani,veszettség meg a szokásos fertözö betegségek ellen. Szerintem nem nagyon elterjedt az országba a kedvencként valo tartásuk. Azt olvastam,hogy tenyésztik a bundájukért is. Ez elég elkeseritö,mert nagyon aranyos értelmes állatok! Hol olvasol utánnuk? Ezt ird majd meg légyszi,mert én nagyon keveset találtam roluk.A nevelésükröl semmit,Az etetésükröl,tenyésztésükröl van egy pár mondat mindenhol,és ennyi.
Kár, hogy nincs macim, így saját tapasztalatokat nem tudok veled cserélni. Mivel eteted őket? Kell nekik is oltás? Van valami speciális betegség amit elkaphatnak? Mennyire elterjedtek az országban? Bevallom nagyon keveset tudok róluk. Megyek is egy kicsit utánnaolvasok.Mára befejeztem. Takarítás aztán alvás.
Nekem is van görényem. Vele szoktam sétálni hámmal. A macikkal is ezt szeretném elérni,csak ök teljesen mások mint a göri. Náluk már az is eredmény ha hagyják hogy a hámot rájuk tegyem. Elég öntörvényü állatok. A göri ha szelid akkor ö egyáltalán nem harapja meg a gazdáját. A maci ha szelid is akkor is ha valami nem tetszik neki,akkor elöször figyelmeztet,utánna pedig megharap,ha eröszakoskodsz vele.
Nem baj, amíg lehet addig beszélgetünk. Majd keresek képeket én is róluk. Nekem egy vadászgörényem van. Én hámot teszek rá séta közben. Macikkal mi a helyzet? Elkószálnának biztosan kint a szabadban. Nagyon arik lehetnek ahogy nyújtogatják a kezüket.
Szia!Nekem sincsennek meg régota a macik,de mindég is szerettem volna.Most lett kettő,egy fiu,ö 2 éves,a lány 6. Elég nagy kennelbe tartom Öket. Nagyon aranyosak,nappal inkább alszanak,de délutántol,ha megyek ki akkor jönnek oda,és tartják a kezüket ,egy kis nasiért. ahhoz képest,hogy nem nagyon foglalkozott velük az elözö gazdájuk,meglepöen szelidek.Föleg a lány. A fiu kissé félénk de ö se agressziv. Megprobálom öket annyira megszeliditeni,hogy ki tudjam vinni sétálni az erdöbe. Nem tudom,hogy fog e sikerülni.Beszélgettem macissal,azt mondta,hogy nem elképzelhetetlen,csak sokat kell foglalkozni velük. Képet még nem tudtam csinálni roluk,de tervbe van.Ha lesz akkor majd teszek fel roluk.Bár nem tudom,hogy ez a topik meddig fog élni,mert nem nagyon tolonganak itt a macitartok.