Keresés

Részletes keresés

vegyializ Creative Commons License 2008.08.26 0 0 98
hitler volt a neurotikusabb , szerintem ő meglátta sztálinban azt ami önmagából következett volna, vagyishogy sztálin támadni fog (mint ő korábban néhányszor) valószínűleg ezért ítélte önmagára veszélyesnek... mert önmagát vetítette ki ...sokak pechjére elindult elpusztítani a saját démonait ... ezzel aztán felszabadította az oroszból is angyali reakciók sokaságát ... na persze lehet hogy ez agyalmány
Előzmény: denes (91)
csőcseléd Creative Commons License 2008.03.26 0 0 93
Mellesleleg ez a "Németország megelőző csapást mért a bolsevikokra" hazugság Hitlertől ered, (amikor vesztésre állt ezzel mentegette magát). Ezt a dumát a náci Németország legyőzői, az amerikaiak is átvettek. Nem csak a német tudósokat vették el, de a CIA is kapott egypár expertet pl Gehlen-t akinek a nevéhez többek között a vasfüggöny mögötti rezsimek elleni szabotázsakciók megszervezése, valamint valószínűleg az 56-s felkelés koordinálása is köthető.
Előzmény: csőcseléd (90)
csőcseléd Creative Commons License 2008.03.26 0 0 92
Sztálin amúgy is parázott a németektől, látván sikereiket Lengyelországban, Norvégiában, Franciaországban, ugyanakkor látta a saját hadseregét leszerepelni Finnországban.
Előzmény: denes (91)
csőcseléd Creative Commons License 2008.03.25 0 0 90

Az oroszok két héttel később akartak támadni.

Ezért volt a kezdetben német villámháború.

 

Hogyne, Franciaországban 1940 májusában történt támadásával csak 1 héttel előzte meg a francia angol haderő támadását.

 

Sőt Lengyelországban 1939 szeptemberében azért támadt mert így csak 3 és fél nappal előzte meg a lengyel haderő invázióját.

Előzmény: Törölt nick (88)
Derek Creative Commons License 2008.03.25 0 0 87
A szegedi othalmi laktanya az egyeteme lett
Előzmény: denes (85)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.25 0 0 86
A mátyásföldi az lakópark lett, nem is rossz.
Előzmény: denes (85)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.25 0 0 84

Én arra emlékszem, hogy eladtak apámnak olyan 30 váltás gyakorló ruhát, egy nagyon komoly távcsövet és gigantikus mennyiségű benzint.Ez utóbbit minden héten, a Fater meg bizniszelt vele.

Aztán egyszercsak azon kaptam magam, hogy mi is a benzinkútra járunk tankolni mint minden normális ember és nem a hátsókertben csűröljük a nyálat, bele a zsiguliba. :-)

 

A távcső még most is megvan, a gyakorlók elkoptak.

Előzmény: denes (82)
Derek Creative Commons License 2008.03.25 0 0 83
Amit tudok,hogy a tavozlo orosz egysegek a hatrahagyott laktanyaikat es mas letesitmenyeiket igencsak lerombolt allapotban hagytak hatra,es a magyar tuzszereszek az osszeset alaposan atvizsgaltak,mielott barki odamehetett volna,hogy nem hagytak-e hatra valami meglepetest.Hogy kitol tudom ne kerdezd.
Előzmény: denes (82)
subadubadu Creative Commons License 2008.01.29 0 0 80

A nemetek maguk terjesztettek ezt a pletykat a zsidok megfelemlitesere.

Előzmény: renegade (79)
renegade Creative Commons License 2008.01.29 0 0 79
A szappanfőzés emberi zsírból szovjet propagandafogás.

Ez így nem igaz. Édesapámat még a világháború vége előtt, 1945 elején hurcolták el a Dunántúlról Németországba katonának. (Még csak 15 éves volt.) Magnóra mondta nekem, hogy a Cseh-Morva Protektorátusban egy Eger nevű helységnél vesztegelt a vonatuk, amikor egy német vasutas dohányt kért tőlük. Ők adtak neki, amit szappannal akart meghálálni, "de mi nem fogadtuk el, mert akkor már hallottuk, hogy a németek valami nagyon nagy istentelenséget követnek el a zsidókkal szemben".

Magam is olvastam olyat, hogy a szappanfőzés csak legenda volt, de hogy 1945 elején a szovjetek által még meg nem szállt magyar területen nem szovjet hatásra terjedt ez a szóbeszéd, abban biztos vagyok. Horthy, majd Szálasi Magyarországán ilyenről szó sem lehetett.

Elég szar lehetett neked, mint a szovjet propaganda élvhabzsolójának apád szemébe nézni.

Én mindig örömmel nézek apám szemébe. Egész életében a becsület mintaképe volt. Azt a baromságot pedig, hogy "a szovjet propaganda élvhabzsolója", nem tudom értelmezni. Az az apuka se tudná, aki 1983 tavaszán a nyílt utcán azt kérdezte tőlem, hogyhogy nem vagyok még börtönben? Mert amiket a nyolcadikas fiának történelemórán előadok...

Nem voltam valami vonalas, az kétségtelen. De hungarista sem.

Alighanem ez a bajod.
Előzmény: Hungarus (76)
subadubadu Creative Commons License 2008.01.28 0 0 77
Előzmény: Hungarus (76)
Hungarus Creative Commons License 2008.01.28 0 0 76

A szappanfőzés emberi zsírból szovjet propagandafogás. Ez utóbbit elismeri Deborah Lipstadt, sőt a Yad Vasem központi igazgatója, Shmuel Krakowski is. Krakowski Egy holocaust-hiedelem megdőlt c. cikkében cáfolja ezt a hazugságot.

1990-ben az izraeli Yad Vashem Holokauszt-ügynökség kijelentette, hogy a szappan-történet nem igaz.

 

Szóval apád már tudta és el is hitte ezt a városi legendát...

Elég szar lehetett neked, mint  a szovjet propaganda élvhabzsolójának apád szemébe nézni.

 

A személyeskedést tőled nem veszem zokon, hiábavaló dolog lenne.

Előzmény: renegade (74)
renegade Creative Commons License 2008.01.27 0 0 75
Nevetesed sem tudja elfeledtetni velem a Molotov-Ribbentrop szerzodest, kulonosen tekintettel az 1939 aug. 23.-i es szept. 28.-i zaradekokrol.

Az ilyen esetekkel az a probléma, hogy a határvonalak történelmi okokból nem stabilak. Az I. világháború után Curzon angol ezredes döntőbíróként az etnikai határok mentén meghúzta a lengyel--szovjet határt. Ezt aztán a lengyelek fegyverrel módosították, amihez történeti érvet találhattak bőséggel, amit persze a másik fél ugyancsak történeti -- és etnikai -- érvekkel alátámasztva nyugodtan találhatott elfogadhatatlannak. Ezek után -- mit tesz isten -- a Molotov--Ribbentrop paktumban meghúzott határvonal gyakorlatilag a Curzon-vonallal egyezett meg.

Attól tartok, nehéz itt igazságot tenni.

Ráadásul mások se voltak jobbak a Deákné vásznánál. Münchenben Chamberlain és Daladier is asszisztált Csehszlovákia megcsonkításához. No és mi... Ha belegondolunk, az első bécsi döntéssel nekünk juttatott területek is megfelelnek az etnikai határoknak, így aztán Horthyék behunyták a fél szemüket, és elfogadták Hitlert döntőbírónak. Lengyelország ekkor még haszonélvező volt, megkapta Tesínt. És igen, ezek után Sztálin pedig szépen lepaktált ugyanezzel a Hitlerrel.

Utolsónak.
Előzmény: subadubadu (71)
renegade Creative Commons License 2008.01.27 0 0 74
Mindig vannak olyan értelmiségiek, akik szeretnek sportot űzni a magyarság besározásából minden tekintetben. Egyedi vagy szorványos eseteket állítanak pellengérre ezeket rakják a mérlegre dicső Szovjetuniójuk, vagy bárki védelmében.

Ember, te annyira ostoba vagy, hogy az már valóban párját ritkítja. Történelmi tény, hogy azok a magyar alakulatok, amelyeket a hátország biztosítására és partizánvadászatra használtak, nem egyedi és nem szórványos esetekben kegyetlenkedtek, hanem ez hozzátartozott a szokványos eljáráshoz. Erről bőségesen vannak dokumentumok, magyarok is. Ezeket a tényeket letagadni történelemhamisítás, besározásnak tartani, vagy a Szovjetunió védelmeként felfogni pedig nem a tényekről, esetleg azok értelmezéséről folytatott vita, hanem demagóg, személyeskedő támadás.

Apám okosabb volt, mint te. Amikor szóba kerültek a magyar megszállók által elkövetett háborús bűnök, először felháborodva tiltakozott, erről ugyanis nem hallott soha. De volt annyi esze, hogy elhallgasson, amikor anyám keserűen bár, de letorkollta -- a magyarázatot már leírtam lentebb. Hozzáteszem, a szüleim kifejezetten ultrakonzervatív jobbosok, igazán nem barátai a hajdani Szovjetuniónak, de anyám akkor is ragaszkodott az igazsághoz.

Az egészben inkább az az érdekes, hogy apám semmit sem hallott a keleti fronton elkövetett magyar tömeggyilkosságokról, holott azt például már a háború alatt tudta, hogy a zsidókból szappant főztek, pedig ő csak egy cipész fia volt egy vidéki kisvárosban. (Ennyit arról, hogy a német civilek "nem tudták", hogy mi történt a koncentrációs táborokban. Nem a frászt.)
Előzmény: Hungarus (57)
subadubadu Creative Commons License 2008.01.27 0 0 73
Sure!
Előzmény: denes (72)
subadubadu Creative Commons License 2008.01.27 0 0 71
Nevetesed sem tudja elfeledtetni velem a Molotov-Ribbentrop szerzodest, kulonosen tekintettel az 1939 aug. 23.-i es szept. 28.-i zaradekokrol. Ennek ismereteben ujra kijelentem, hogy ket egyenranguan elvetemult bunozorol beszelhetunk csak, akik kozul az egyik hamarabb verte at a masikat.
Előzmény: denes (70)
subadubadu Creative Commons License 2008.01.27 0 0 69

Itt ket egyenrangu bunozorol van szo, amelyek kozul az egyik buneit mentegetni, vagy legalabbis enyhiteni nem mas, mint cinkossag.

 

Előzmény: denes (67)
Hungarus Creative Commons License 2008.01.27 0 0 65

Na szevasz, már mióta megállapítottam, hogy mennyivel többre értékeled Sztálint.

Ez nem hőbörgés.

Csak hihetetlenül megvetem az olyan embreket akik különbséget merészelnek tenni ilyen kaliberű figurák között a bűnök terén.

Előzmény: denes (64)
Hungarus Creative Commons License 2008.01.27 0 0 63

Elképesztő ez a szinte megértő belenyugvás, vagy megkérdőjelezés bizonyos rémtettek felett a részetekről, miközben más rémtettek meg a politikai korrektség feltételeit képezik.

 

Ez megint csak hibátlan logika. Csak az nemérti, aki nem akarja.

Előzmény: denes (62)
PuPu Creative Commons License 2008.01.27 0 0 60

Mondjuk nem nagyon kell ezeken a dolgokon csodálkozni, ez a harcoló ember felfokozott nemi vágyával jár, - a legyőztt ellenség asszonyainak megerőszakolása a háborús ritus része.

Már a mongolok is kihurcolták a legyőzött ellenséget a városok elé, és a szemük előtt erőszakolták meg az asszonyaikat, ezzel tetézve be a győzelmet, - majd a férfiakat kivégezték.

Az ember az állatvilágból hozta magával ezeket az ösztönöket és háborús helyzetben a parancsnokok a harc után közvetlenül inkább szemet hunytak ezek felett az atrocitások felett, - ha eszetekbe jutnak az un. engedélyezett szabadrablások, akkor tulajdonképpen erről is szó van.

Nem sokat fejlődött az emberiség, talán annyit, hogy ma már igyekszik ezeket az eseteket titokban tartani, de ma sem lennék szívesen nő egy amerikaiak által háborúban elfoglalt faluban...

Egyébként szerintem ez az erőszakolósdi erősen túl lett dimenzionálva, - ha igazak lennének az itt és hasonló topicokban összehordott "adatok", akkor itten leginkább a gyermekek szemrehányásait olvashatnánk apáik ellen, a sok kis Szergej hőbörgése engem kicsit zavarna.

Ezidáig  viszont még senki nem írta le, hogy ő orosz apától született magyar hüjegyerek lenne, - ki érti ezt? 

:O)))

Előzmény: Hungarus (17)
méregkeverő Creative Commons License 2008.01.27 0 0 58
Mars vissza a patkánylyukba, szemét hungarusista!
Előzmény: Hungarus (57)
Hungarus Creative Commons License 2008.01.27 0 0 57

Mindig vannak olyan értelmiségiek, akik szeretnek sportot űzni a magyarság besározásából minden tekintetben. Egyedi vagy szorványos eseteket állítanak pellengérre ezeket rakják a mérlegre dicső Szovjetuniójuk, vagy bárki védelmében. Ezek az emberek sose tudnak büszkék lenni hazájukra, ugyanis nincsen. Ellenben a mocskos és kegyetlen ruszki bandát előszeretettel nevezik felszabadítónak.

Ráadásul volt és van is Magyarországon egy társadalmi söpredék, aminek hatalmuk fennmaradását köszönhetjük. Ők azok, akik zsidókat adtak föl, a kommunizmusban meg szóltak az ÁVH-nak. Az a réteg amelyik ma a legjobban elhülyített a médiától.

 

Előzmény: renegade (56)
renegade Creative Commons License 2008.01.27 0 0 56
Nem venném egy kalap alá a Vöröshadsereget egy másik hadsereggel sem, még a románnal sem kegyetlenkedések terén, nemhogy a magyarral.

Hm. Ha egy kicsit feljebb vetem a tekintetem az ölemben tartott laptopról, akkor pont rálátok Ungvárynak "A magyar honvédség a második világháborúban" című könyvére. Ha még nem olvastad belőle a magyar megszálló alakulatokról szóló részt, akkor "megnyugtatlak", hogy a magyar honvédség a világ egyetlen hadseregétől se maradt le, ha ártatlan civileket "kellett" tömegsírba lőni, nőket megerőszakolni, rabolni és gyújtogatni.

Amikor 1945 márciusában megindult a nagy orosz offenzíva a Dunántúlon, a nagyanyámékhoz beszállásolt magyar tiszt behívta a nagyanyámat a szobájába, és megmondta neki, hogy a menekülést ajánlja, mert az oroszok most vissza fogják adni, amit a magyarok műveltek odakint. Anyám nem tudja, hogy pontosan mit mesélt a kint elkövetett disznóságokról, de az tény, hogy a beszélgetés után a nagyanyám azonnal felpakolta a gyerekeit, és elindult Németország felé. (Ahol a dicső amerikai megszállók erőszakoskodásától még sikerült megmenekülni, de a családi ékszereiket így is elvették tőlük. Mert a megszálló mindenhol megszálló.)

Minket, főiskolásokat pedig figyelmeztettek a tanáraink 1980-ban, amikor kivittek részképzésre Vlagyimirba, hogy Kurszk környékére ne menjünk, mert az ottaniakban még élénken él a magyarok emléke, és még a végén bajunk esik... :-(
Előzmény: Hungarus (35)
gemini1966 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 55
Lehet valaki zsidó származású magyar, vagy csak egyszerüen magyar.

Vlagyimir Putyin
Előzmény: gemini1966 (54)
gemini1966 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 54
Nem gondolod, hogy német származású zsidó az egy kicsit furcsa meg fogalmazás.

Németországban lehet ilyen de , Oroszországban ez kissé furcsa.

Vlagyimir Putyin
Előzmény: Hungarus (31)
Steckdose Creative Commons License 2008.01.27 0 0 52
"Ha propagandanak hiszed, akkor lathatod, hogy mire kell keresned."

Nem az a propaganda, hogy ezek megtörténtét hazudják (mert nem hazudják, tényleg megtörténtek, még cifrábbak is), hanem az a propaganda, hogy egy kalap alá veszik, KI csinálta ezeket. A harcoló német alakulatokat se lehet egy kalap alá venni a táborőrökkel, és ugyanezen elv szerint a harcoló orosz alakulatokat se a mögöttük vonuló bandákkal. Olyan kurva nehéz ezt megérteni?
Előzmény: subadubadu (48)
Hungarus Creative Commons License 2008.01.27 0 0 50

A kínaiak már rájöttek.

 

Two in one.

Előzmény: Hungarus (49)
Hungarus Creative Commons License 2008.01.27 0 0 49

Nos, Vonnegut túl cinikus ahoz hogy következtetéseket tudjon levonni abból, mit is látunk valójában, ha a görbe tükör pont emberivé torzít egy eltorzult arcot.:)

 

Mondandód bizonyos részeivel egyetértek, mégpedig annyira, hogy nem értem, mi is a derültséged oka. A bolsevizmus a legsikeresebb ideologia eddig, hiszen valójában csak az ateizmus és karrierizmus hajtja azt az értelmiséget, amelyik szimpatizál vele. Teljesen belefér a legvadabb kapitalizmusba. 

Modellje: ők és az agymosott társadalom.

 

 

Előzmény: Steckdose (46)
subadubadu Creative Commons License 2008.01.27 0 0 48

Katyn

Balti allamokbol valo kitelepitesek

Kelet Poroszorszagi tomeges nemi eroszak

Seitajärvi  (Finnorszag)

100 es 320 ezer Lengyel fogoly kivegzese (forras: Carroll Quigley)

1,5 millio Lengyel deportalasa (beleertve 1 millio zsidot is)

NKVD tomeggyilkossagai

Budapesti 50000 no megeroszakolasa

 

Ha propagandanak hiszed, akkor lathatod, hogy mire kell keresned.

 

Egyebkent elgondolkodtato, hogy mi lehet az oka, hogy ennyien vedik meg mindig a megszallo csapatokat. Nem kizart, hogy az o szuleik egyike maga is orosz katona volt, ha figyelembe vesszuk a minden kb. 10. budapesti no megeroszakolasat.

Előzmény: Steckdose (45)
Steckdose Creative Commons License 2008.01.27 0 0 46
"Úgy, hogy a saját hadseregüknek se számított az életük semmit. Az ellenségre embertelen eszmékkel való propagandauszításnál többet kaptak a vöröshadsereg katonái. A sajátjaiktól is a terrorral a frontra üldözött embertömegbe tartozás élményét."

Jesszumpepi... szerintem te túl sokat nézel ki az emberekből :))

"Tehát kinek hozhat egy ilyen szervezet felszabadulást?

Csak akik szimpatizálnak a bolsevizmussal. A bolsevizmus a legnagyobb kapitalista rendszerekben is népszerű volt és máig az is maradt, csak rngetek színezete van."

Ilyen kilométeres granfalloont utoljára nem is tudom, mikor olvastam :))

"A Szovjetunió háborús bűneit eufemizálni."

Na most a Szovjetunió háborús bűneinek eufemizálása, illetve a katona és katona közötti különbségtétel között hadd ne kelljen már elmagyarázni a különbséget... magyarázza Szolzsenyicin, neki úgyis jobb tolla van, mint nekem...

"Én azt gondolom, egy nemzet amelyik átélte az orosz megszállást és mára a múltjával teljesen közönbös társadalomba újra tudják oltani a régi frázisokat, az már nem nemzet többé, csak egy szétzüllesztett társadalom aki észre se veszi ha új uraik manipulálják, vagy épp az országot adják el alóla."

Még egy granfalloon... De ha már itt tartunk, akkor szerintem a mai mutyitársadalom Kádár és a többi koszos komcsi öröksége, akik befostak 56-ban attól, hogy a magyar ilyet is tud, ugyanakkor túl okosak voltak ahhoz, hogy fegyverrel próbálják letörni a gerincet, inkább megpróbálták mutyival, mézesmadzaggal és korbáccsal... és bejött nekik, hogy rohadjanak békétlenül... Itt fordul visszájára az, hogy mi voltunk a "legvidámabb barakk": sokak számára túlzottan is vidám volt az a barakk...

De ez itt nagyon OFF, és ráadásul granfalloon is...
Előzmény: Hungarus (44)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!