Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2020.05.18 0 0 5546

Terhességi, használt fehérneműket vásárolok, esetleg szoptatós melltartókat is!

samsony1174@gmail.com

Lilli83 Creative Commons License 2017.12.04 0 0 5544

Immunrendszer erősítésére, teherbeséshez, tejserkentéshez szívből ajánlom a termelői méhpempőt. A mi családunknak nagyon bevállt. Mi innen vesszük: https://mehpempomagyarorszag.hu 

Ash8 Creative Commons License 2016.09.05 0 0 5543
Preggoluvr Creative Commons License 2016.05.25 0 0 5542

Faradt, frusztralt, esetleg maganyos varandos holgyeket massziroznek, igeny szerint testi-lelki baratno szerepet is betoltenem.

irj batran, beszelgessunk: 

kismamakelonyben@gmail.com

csaba12242 Creative Commons License 2016.04.16 0 0 5541

Üdv:)

 

http://www.lbebi.hu/

 

Az oldalon új bébi-, gyermek- és hálóruhákat vásárolhat, pamutból vagy kívül pamut belül bolyhos anyagból.Magyar kötödében készült és magyar festő gyárban festett interlock pamuttal dolgozunk.

A festett pamut semmilyen allergiás tünetet nem produkál, valamint a patent nikkel mentes így ez sem vált ki allergiás tüneteket .

Erős vagy vékony babára / gyermekre is legyártjuk a termékeket, kérem ilyen igényüket emailban írják meg igény szerint, hosszabb vagy rövidebb ujjal, keskenyebb vagy szűkebb gumival, szélesebb vagy szűkebb termék esetén.

Közvetlen gyártótól vásárolhat így olcsóbban vásárol, ha minket választ .50 től 164 ig pizsamákat, 50-től 140 ig gyártunk, bodykat: hosszú,rövid, ujjatlan,spagetti pántos,galléros,garbós.Nacikat:hosszú,rövid,csíkos, vagy egyszínű, legings, Szoknyákat,kapucnis felsőket, mellényeket, hagyományos felsőket,csajos rucikat, sapikat, kendőket, nyálkendőket, előkéket, rugikat: ujjatlan, ujjas, talpal-vagy talp nélkül, hálózsákokat, textil pelust, kifogót, takarót ,rengeteg csíkos és színkombináció, egész szetteket válogathattok össze, egyforma sapi,body,naci...stb, erős babára, hosszú vékony babára , egyedi kívánságokat is figyelembe tudunk venni !

Facebookon: https://www.facebook.com/groups/333014676811138/ vagy

Webáruházunkban: http://www.lbebi.hu/

vidramam Creative Commons License 2016.03.21 0 0 5540

Sziasztok!

Talán még jár errefelé olyan, akivel beszélgettünk ezeken a fórumokon a hősi időkben... :)

De ha máshoz jut el, az is hasznos lehet.

A két kis vidra mellett lakberendezéssel foglalkozom, és a héten tartunk egy olyan workshopot, ami itt is érdekes lehet néhányótoknak, így ha van időtök, kedvetek, gyertek, inspirálódjatok velünk! :)

https://www.facebook.com/Tertanoda/photos/a.1680175432253582.1073741828.1677720045832454/1695859537351838/?type=3&theater

Hörcsig Dóra Creative Commons License 2016.03.05 0 0 5539

Kedves Fórumtagok!

Elsősorban olyan anyukákhoz fordulnék, akik 2012-2016 között szültek. Hörcsig Dóra vagyok, az Eszterházy Károly Főiskola végzős hallgatója. Szakdolgozatomat a szülés élményéről írom, melyhez készítettem egy kérdőívet. Kitöltése 10 percet vesz igénybe, teljes mértékben anonim és önkéntes! Nagy segítség lenne számomra, ha minél többen ki tudnák tölteni esetleg megosztani kisbabás ismerőseikkel! Előre is köszönöm szépen! :)
A kérdőívet a következő linken tudják elérni:

https://docs.google.com/forms/d/1MMJjWAFri9yY1XN1CYft6fBsxMJEg1wZu5x-b31mEm8/viewform

Major Zeman Creative Commons License 2015.12.16 0 0 5538

Hasznos tudnivalók, ügyféljogok  táppénz, gyermekápolási táppénz, csecsemőgondozási díj (csed) és gyermekgondozási díj (gyed) igénylők számára
 

 

Az Ebtv. értelmében –egyben figyelemmel a közigazgatás szolgáltató jellegére is- az egészségbiztosítónak, és/vagy a társadalombiztosítási kifizetőhelyeknek –beleértve a Magyar Államkincstár Illetmény-számfejtési Irodáját is, mint a közszféra központi kifizetőhelyét a dolgozók által befizetett járulékért cserébe nem csak az ellátások megállapítása és folyósítása a feladata, hanem a biztosítottak teljeskörű tájékoztatása is.

 

Erre hívta fel a figyelmet az Alapvető Jogok Biztosa is** az OBH 135/2008 számú jelentésében, **egyben javasolta** az egészségügyi miniszternek, **hogy** a hatóságok, **azaz egészségbiztosító és a Tb. kifizetőhelyek az eljárásuk során kellően alapos tájékoztatást adjanak az állampolgároknak.

 

Az ilyen tájékoztatás** az ombudsman véleménye szerint nemcsak megelőzheti a félreértéseket és a későbbi jogvitákat, de egyúttal **előfeltétele a jogorvoslathoz való jog gyakorlásának.**

 

Ugyancsak a tájékoztatási kötelezettség fontosságát hangsúlyozza a KMREP (Közép-magyarországi Regionális Egészségbiztosítási Pénztár) 2009 februárjában kelt, a társadalombiztosítási kifizetőhelyeknek szóló 2009/1. számú kifizetőhelyi tájékoztatója. (3.oldal)

 

 

**Az 1997. évi LXXXIII. törvény 5. § értelmében az egészségbiztosító tájékoztatja a biztosítottat jogairól és kötelezettségeiről, segítséget nyújt igénye érvényesítéséhez.**

 

A fenti törvény végrehajtására kiadott 217/1997 (XII.1) kormányrendelet 39. § (3) szerint **a kifizetőhely/egészségbiztosító az ügyfél kérelmére köteles tájékoztatást adni a megállapított pénzbeli ellátás összegének kiszámítása során figyelembe vett adatokról. **

 

Éljen ezzel a lehetőséggel és **kérje a munkáltató székhelye/telephelye szerinti megyei kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztályának** (leánykori nevén Megyei Egészségbiztosítási Pénztár) – ** vagy ha a közszférában dolgozik a Magyar Államkincstár Illetmény-számfejtési Irodájának, mint központi TB kifizetőhelynek - a segítségét, hogy a kérdéseire a választ,** illetve az igényérvényesítéshez szükséges segítséget **adják meg.** (Előbbi elérhetőségét a kormányhivatal, utóbbi elérhetőségét a Magyar Államkincstár weblapján találja meg. A MÁK Illetmény-számfejtési Főosztályát ezen az elektronikus címen érheti el: illetmeny@allamkincstar.gov.hu )


Ezen túlmenően **kérdéseit közvetlenül is felteheti az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Pénzbeli Ellátási és Ellenőrzési Főosztálya munkatársainak** a penzbeli@oep.hu, vagy **az oep@oep.hu, e-mail címen, akik** - az OEP főigazgatójának tájékoztatása szerint - **készséggel állnak a biztosítottak rendelkezésére,**illetve a tárgykör megjelölésével érdeklődhet a Kormányzati Ügyfélvonal 1818@1818.hu e-mail címén is. 

 

 

Amennyiben akár a Magyar Államkincstár Illetmény-számfejtési Irodájának, mint központi kifizetőhelynek, akár a kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztályának, akár a munkahelye TB kifizetőhelyi ügyintézőjének a munkájával (előírt tájékoztatás elmaradása, szükséges segítség meg nem adása, ügyintézési határidő be nem tartása, kamatfizetési kötelezettség nem teljesítése, jogorvoslati jog nem biztosítása stb.) nincs megelégedve, úgy **panaszát elektronikusan az oep@oep.hu**, és/vagy a penzbeli@oep.hu,** ajánlott, tértivevényes levélben pedig a Budapest Váci út 73/A címre, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Főigazgatójának címezve küldheti meg.

 

Jó ha tudja, hogy:

 

    • Az ügyfeleket megilleti a tisztességes ügyintézéshez, a jogszabályokban meghatározott határidőben hozott döntéshez való jog.** ( Ket. 4. § )

 

    • A táppénz, csed, gyed, baleseti és gyermekápolási táppénz iránti igényt a munkavállalónak a foglalkoztatójánál kell előterjeszteni, azaz az orvosi igazolásokat a munkáltatójának kell leadni. (Ebtv. 62. §)

 

 

    • Az ellátások igénylése –beleértve az esetleges jogorvoslati eljárást is- az ügyfél számára ingyenes, azaz illeték- és költségmentes. (Vhr. 75/A §)

 

    • **A foglalkoztató a kérelem, illetve a dolgozó által leadott okmányok átvételét hitelt érdemlően (pl. átvételi elismervény adásával) köteles igazolni**. (Vhr. 38. §)

 

 

    • Ha foglalkoztatónál TB kifizetőhely nincs úgy köteles egy, az OEP honlapjáról letölthető un. Foglalkoztatói igazolás formanyomtatványt kitölteni és az összes szükséges okmánnyal együtt **5 napon belül** a kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztályának továbbítani. (Vhr. 38. § )

 

    • **A kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási főosztálya köteles az igényt 21 napon belül elbírálni**, azaz kérelemről érdemben dönteni, határozatot hozni és/vagy az ellátást kiutalni. (Vhr. 39. § )

 

 

    • **Ha ezen kötelezettségének az egészségbiztosító/kifizetőhely nem tesz eleget köteles** az Art.-ban meghatározott késedelmi pótlékkal azonos mértékű **kamatot fizetnie a jogosult részére.** (Mentesül az egészségbiztosító (kifizetőhely) a kamatfizetési kötelezettség alól, ha annak összege az 1.000.- Ft-ot nem haladja meg.) (Ebtv. 69. § )

 

Tekintettel arra, hogy az egészségbiztosítási pénzbeli ellátások célja a betegség, terhesség, szülés stb. miatt elmaradt kereset pótlása, és így a létfenntartás biztosítása **amennyiben az igényről a fenti határidőn belül az egészségbiztosító/kifizetőhely nem dönt, és/vagy a kamatfizetési kötelezettségének nem tesz eleget –figyelemmel arra is, hogy azzal a biztosítottnak és/vagy a családjának a létfenntartását veszélyezteti,** egyben Alaptörvényben biztosított jogokat is sért,** ezért az igénylő panasszal fordulhat az Alapvető Jogok Biztosához** (ombudsman).

Elérhetőségei:

WEB: http://www.ajbh.hu/forduljon-a-biztoshoz;jsessionid=BEF7007DC92D2CC709AA90E21FABCD75

E-mail: panasz@ajbh.hu  

Postai úton/levélcím: 1387 Budapest, Pf. 40.

 

Alaptörvény XIX.. cikk. (1) bekezdés Anyaság, ( ) betegség esetén minden magyar állampolgár törvényben meghatározott támogatásra jogosult.

 

 

Alaptörvény XXIV. cikk. (1) bekezdés **Mindenkinek joga van ahhoz, hogy ügyeit a hatóságok** részrehajlás nélkül, **tisztességes módon és ésszerű határidőn belül intézzék.**

 

Alaptörvény 30. cikk. (1)-(2) bekezdés **Az alapvető jogok biztosa alapjogvédelmi tevékenységet lát el, eljárását bárki kezdeményezheti. Az alapvető jogok biztosa az alapvető jogokkal kapcsolatban tudomására jutott visszásságokat kivizsgálja vagy kivizsgáltatja,** orvoslásuk érdekében általános vagy egyedi intézkedéseket kezdeményez.

 

 

    • Ezen túlmenően a Ket. azt is előírja, hogy**ha a közigazgatási szerv az előírt határidőt nem tartja be** -saját költségvetése terhére- **köteles a központi költségvetés részére az általános tételű eljárási illeték összegének megfelelő összeget befizetni.** (Ket. 33/A § )

 

    • **A közszféra** (önkormányzatok, iskolák, óvodák, kórházak, egyetemek, közfoglalkoztatottak, kormányhivatalok, minisztériumok stb.) **dolgozói részére az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásait** (táppénz, baleseti táppénz, gyermekápolási táppénz, csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj) **a Magyar Államkincstár Illetmény-számfejtési Irodájának**, (MÁK ISZI) **mint központi kifizetőhelynek a kötelessége elbírálni és folyósítani. A legfeljebb 21 napos ügyintézési idő betartása, illetve az Ebtv. 69. § szerinti kamatfizetési, valamint a Ket. 33/A § szerinti befizetési kötelezettség a MÁK ISZI-re is vonatkozik.**

 

 

    • **A Tbj. 5. § szerinti biztosított** -az Ebtv. 50. § és Vhr. 31/A -31/F szakaszokban szabályozott módon- **kérheti a pénzbeli ellátás, vagy gyógyszersegély méltányosságból történő megállapítását.** (Pl. a csed, gyed igénybevételéhez szükséges 365 nap biztosítási idő helyett csak 321 nappal rendelkezik, de a szüléskor biztosított…, vagy tartósan beteg, de a biztosításában 30 napnál hosszabb megszakítás van, így az új jogviszonyában csak pár nap táppénzre lenne jogosult, de előtte évekig fizetett járulékot stb. )

 

Ebtv: 1997. évi LXXXIII. törvény a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól

 

Ket: 2004. évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és **szolgáltatás** általános szabályairól

 

Tbj: 1997. évi LXXX. törvény a tb ellátásokról és azok fedezetéről

 

Vhr: 217/1997 (XII.1.) Kormányrendelet az Ebtv. végrehajtásáról

 

Kifizetőhely: Főszabály szerint azon munkáltatóknál, ahol 100 főnél több biztosítottat foglalkoztatnak **kötelesek** legalább 1 fő (minimum OKJ-s, TB végzettségű) TB ügyintézőt foglalkoztatni, aki a dolgozók tb. ügyeit intézi, TB ellátásait (táppénz, csed, gyed, baleseti táppénz, gyermekápolási táppénz) megállapítja és folyósítja, azaz az igény elbírálását –beleértve az előírt (megállapító, elutasító stb.) határozatok meghozatalát is- nem az egészségbiztosító, hanem ezen TB ügyintéző végzi. (1998. évi XXXIX. Törvény 9. §)

 

 

MÁK ISZI: **A közszférában dolgozók** -kormányhivatalok, minisztériumok, központi hivatalok, önkormányzatok, iskolák, óvodák, egyetemek stb. dolgozói, valamint a közfoglalkoztatottak- (bérét és) **egészségbiztosítás pénzbeli ellátásait a Magyar Államkincstár  Illetmény- számfejtési  Irodái** –mint a közszféra központi kifizetőhelyei- **állapítják meg, illetve folyósítják.**

 

 

Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival kapcsolatos **panaszminták –többek között- itt tölthetőek le:**

 

 

Felszólítás **M I N T A** kamatfizetésre táppénz, csecsemőgondozási díj (csed), gyermekgondozási díj (gyed) késedelmes utalása miatt, ha az ügyfél a közszférában dolgozik és az igényt az államkincstár bírálja el. (És alatta, ha az egészségbiztosító bírálja el.)

http://aktaforum.hu/forum/viewtopic.php?f=22&t=5639

 

 

 

 

Fellebbezés **M I N T A**  üzemi baleset elutasítása miatt:

http://aktaforum.hu/forum/viewtopic.php?f=22&t=5613

 

 

Panasz **M I N T A** úti üzemi baleset kivizsgálásának megtagadása esetén

http://aktaforum.hu/forum/viewtopic.php?f=22&t=5693&p=138786#p138786

 

 

 

Panasz **M I N T A** a GYED hiányos és késedelmes utalása miatt:

http://aktaforum.hu/forum/viewtopic.php?f=22&t=5609

 

 

 

**M I N T A**  táppénz igény előterjesztésére ha az igénylő a közalkalmazotti jogviszonya mellett megbízási szerződés alapján is biztosított:

 

http://aktaforum.hu/forum/viewtopic.php?f=22&t=5632

 

 

 

**Az Egyenlő Bánásmód Hatósága marasztalta (300.000 Ft. bírság megfizetésére kötelezte) azt a munkáltatót, aki a terhes munkavállalójának próbaidő alatt, azonnali hatállyal felmondott mivel nem akarta fizetni a táppénzhez kapcsolódó közterheket** (Tbj. 19. § (5) bekezdése szerinti táppénz egyharmad hozzájárulást), illetve nem akarta állni a szülési és fizetésnélküli szabadság alatt felhalmozódó szabadság anyagi terheit. **Tekintettel arra, hogy a munkavállaló bírósághoz is fordult a bíróság kérelmező munkaviszonyát helyreállította.**

A hatósági eljárásban a feleknek lehetőségük van egyezséget is kötni, azaz a munkáltató vállalhatja, hogy bírság helyett inkább kártérítést fizet a munkavállalónak.

 Az ezzel kapcsolatos és egyéb hasonló **J O G E S E T E K itt,** valamint Egyenlő Bánásmód Hatósága honlapján **olvashatóak:**

 

http://aktaforum.hu/forum/viewtopic.php?f=22&t=5649

 

 

 

Panasz **M I N T A  azoknak, akik** a Munkaügyi Központ többszöri ígérete ellenére **sem kapták meg az őket,** a biztosítási esemény bekövetkezésekor, a befizetett járulékokért cserébe **megillető álláskeresési járadékot.**

 

http://aktaforum.hu/forum/viewtopic.php?f=22&t=5705&p=138974#p138974

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.14 0 0 5537

Kedves Kismamák!

 

Engem régóta érdekel a Babavárás, sokat olvastam erről a témáról a neten és könyvekben is, viszont még egyszer sem adatott meg az, hogy egy várandós anyával
tudjak hosszabban és bővebben beszélgetni erről a témáról. Tudom, hogy amit mondanának sok mindenben hasonlít a neten leírtakkal amit mondanának, de minden terhesség más, ezért is szeretnék beszélgetni velük erről a témáról
A másik ok amiért szeretnék találkozni egy terhes anyával, az az, hogy nekem nagyon tetszenek a várandós anyák. Szerintem igenis csinosak és kívánatosak. Semmi
kivetnivaló nincsen bennük.
Régi vágyam, hogy személyesen találkozhassam egy 8-9. hónapban lévő várandós anyával és beszélgethessek vele a terhességről, illetve nagyon szeretném (bár
tudom, hogy nem szabad) simogatni is egy picit a pocakját. Mivel férfi vagyok, ezért nem tudom milyen érzés, mikor mozog a baba a pocakban, viszont nagyon
szeretném érezni.
Nem tudom, hogy kivitelezhető lenne-e legalább a személyes találkozó?
De nagyon szeretném, ha végre megvalósulhatna legalább egy személyes találkozó és egy kis beszélgetés, mert eddig mindig csak falakba ütköztem, illetve utálat tárgya lettem, kirekesztettek, csak azért, mert tetszenek a kismamák, illetve érdekel ez a téma.

 

Végtelenül hálás lennék, ha esetleg valamilyen módon megoldható lenne ez a találkozó!

Előre is hálásan köszönöm a segítségüket és a válaszukat!

 

Üdvözlettel és köszönettel,

Barnácz Mátyás

1895 Creative Commons License 2013.01.21 0 0 5536

Sziasztok, ma jött meg egy vérvétel leletem de csak 3 hét múlva megyek orvoshoz. esetleg hátha meg tudjátok mondani hogy ez az érték mit jelent.

 

Cytomegalovírus IgM : 14,80AU/ml                 < 22,0 negatív    >22,0 pozitív

 

Cytomegalovírus IgG : 180 NE/ml                   <12 NE/ml negatív   12-14 kétes    >14 pozitív

 

Köszönöm!

anyabanya Creative Commons License 2012.12.24 0 0 5535

nem:)  most nem, de Neked kitarrtást... Csabi fiam ült rá valamimre, de ő már csak ilyen kint is bent is tudott bosszantó lenni, de azért igy az eddigieket nézve, azért megérte:)

 

Előzmény: franciacsibe (5533)
1895 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 5534

Ez így nagyon borzasztóan hangzik! El sem tudom képzelni hogy min mentél keresztül. Én már nagyon várom hogy tavasz legyen, sosem gondoltam volna.

Előzmény: anyabanya (5532)
franciacsibe Creative Commons License 2012.12.22 0 0 5533

En is gratulalok, Laurendilla es coriella!!!!

 

Anyabanya mikor meglattam a nevedet, megallt bennem az uto, hogy ujra? ;)))

 

En most a labgorcsokkel kuszkodok, ma reggel is ugy ugrottam ki az agybol, hogy mindket combom be volt gorcsolve (faaaaaaj), iszom a magneziumos asvanyvizet, ma elmegyek magne b6-ert a patikaba, nem tudom mit tehetnek meg. Raadasuil a gyogytornaszom szreint hiaba a magnezium, mert a gond, hogy a baba olyan erekre es idegpalyakra feksizk ra ilyenkor, hogy barmit szedhetek akkor is be fog gorcsolni :( Nyugosek mar nagyon ezek az utolso honapok-hetek.

anyabanya Creative Commons License 2012.12.22 0 0 5532

akkoriban én is nagyon féltem, hogy sok lesz a gyogyszerekből, hiszen kezdtem novemberben egy felfázással és ami abból jön, azátn december legelején jött az influenza, akkoriban volt ez a madárifnluenzás téboly és abból nem tudtam kijönni, de röntgenre nem engedtek és jöttek az antibiotikum egyike, aztán még 4 féle, és az hamar egyértelmü volt, hogy komolyabban felülferztözödtem és mellhártya tüdö is érintett igy aztán egyre erösebb antibigyot adtak és azért az is igaz, hogy folyamatosan olvasott a dokim mindenféle háttértanyagot, hogy lehet-e vagy sem...karácsony elött elküldött a tüdögyógyászatra és ott az inhalálást is adtak és mivel naponta többször kellett a gépet használni és mivel a doki szerint ennek hiányába be kell feküdni, ezért vettem  egy gépet és tényleg sokat segitett

viszont tény, hogy ettől kezdve volt bennem félsz a szülésig, pedig a dokim nyugtatott végig, de annyi mindent  hall az amber és azért egy kisember olyan kicsi és törékeny, persze, hogy féltem...de Sári tényleg csudaszép volt, de az is igaz, hogy kb 1 kiloval kissebb, mint a tesok voltak...

Előzmény: 1895 (5531)
1895 Creative Commons License 2012.12.21 0 0 5531

Nagyon kedves vagy köszönöm, megnyugtató a válaszod!

Előzmény: anyabanya (5530)
anyabanya Creative Commons License 2012.12.21 0 0 5530

a dokim azt mondta, hogy a baára nézve is biztonságosabb, ha kezelnek, mintha arra játszom, hgy gyogyszer mentesen akarok gyogyulni, na gyogyszerrel sem sikerült nagyon,  és igazából csak az inhalátor lett hatásos egyszerü sos vízzel, naponta  többször hangyafarknyi gyógyszerrel benne (paxirazol)...

Előzmény: anyabanya (5529)
anyabanya Creative Commons License 2012.12.21 0 0 5529

Sárimmal én 2 honapon át szedtem mindenféle antibigyot, mert benne voltam valami influenzába vagy inkább abba a fránya h1ni-ben és tüdögyulladásom lett s az istennek sem gyogyultem ez 2010-ben volt, Sári teljesen egészségesen kicsit kessebb sullyal született, mint a tesoi, de igy is 3230gr volt...

Előzmény: 1895 (5528)
1895 Creative Commons License 2012.12.20 0 0 5528

Köszönöm a válaszod! Végül elmentem ma a háziorvosomhoz mert ha rosszabodik, jövő héten nem tudok kihez fordulni az ünnepek miatt. Azt mondta hogy ez bakteriális felülfertőződés és muszáj az Augmentin (duo) -t szednem, mert nem fogok meggyógyulni. Azt mondta azt lehet, de azért felhívtam a nőgyógyászt is és rögtön azt mondta hogy nem lesz semmi baj belőle. Ők az orvosok, de én parás, aggódós  vagyok. 5,5 év után ez az első megmaradt terhességem, és legalább 4 éve nem voltam beteg. Miért most?! :(

Előzmény: Zoya77 (5527)
Zoya77 Creative Commons License 2012.12.19 0 0 5527

Terhesen tudtommal a paracetamol hatóanyagú szerek szedhetők, legalábbis a Panadol. A torokra viszont nagyon jó a Tantum Verde, ez neked is szopogatható. Illetve van egy homeos toroköblögető, az is jó (nem jut eszembe a neve). Gyógyszertárban is megmondják, ha nem akarsz dokihoz menni. De ha már van védőnőd, tőle is megkérdezheted, nekik van egészséges rendelésük, ahol nincs beteg a környéken.

Előzmény: 1895 (5526)
1895 Creative Commons License 2012.12.19 0 0 5526

Sziasztok, segítségre lenne szükségem! 5 hetes kismama vagyok, és pár napja fájdogál a torkom. Vettem Homeogene 9 homeopátiás szert rá, de ma belenéztem a számba, és látom hogy  kissé gennyes a mandulám. Szerintetek ez a szer elég, vagy el kellene mennem a háziorvoshoz? (Ahol valószínűleg még összeszedek pár baktériumot..) Köszönöm előre is a tanácsaitokat.

bmakti Creative Commons License 2012.12.13 0 0 5525

Kedves Kismamák!

 

Pszichológus végzős hallgatóként a terhesség élményeivel kapcsolatban végzek kutatást.

Éppen ezért arra szeretnélek megkérni titeket, amennyiben van egy kis időtök, segítsetek, töltsétek ki a tesztemet!

 

Köszönök minden segítséget! NAgyon hálás lennék.

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHloTnl2SGZsV2hRQzBLbW1UaU81enc6MQ

muzsa Creative Commons License 2012.11.27 0 0 5524

JAj de régen jártam erre, Laurendilla és coriella, gratulálok mindkettőtöknek!!!!!!

Előzmény: Laurendilla (5523)
Laurendilla Creative Commons License 2012.11.27 0 0 5523

Sziasztok!

 

Örömmel tudatom, hogy RONALD 3850 grammal és 58 cm-el 2012.november 20-án reggel 8 óra után pár perccel elhagyta a pocakom - vihar tempóval, 10 perces fájások után hirtelen átcsaptunk tolófájásokba - már itthon vagyunk, kép, születés történet picit később :)) nővére is jól viseli az eddigi változásokat. :D

 

Lau

Zoya77 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 5522

Cupp-cupp.:))

Gratula itt is, nem lehet elégszer megcsodálni.:))

Majd követünk, egyelőre udvariaskodnék.:D

Előzmény: coriella (5520)
shaish Creative Commons License 2012.10.03 0 0 5521

Gratulálok, nagyon szép kisfiú! Jó egészséget Nektek, legyetek nagyon boldog család!!

Előzmény: coriella (5520)
coriella Creative Commons License 2012.10.03 0 0 5520

2012. szeptember 25-én megszületett a kis Martin. Gyönyörű kisfiú ;-), hasonlít a bátyusra picikorában, de szerencsénkre kevesebbet sír és többet alszik nála. :-) Indított szülés volt terminus után, császármetszéssel jött végül a világra. Ügyesen szopizik. Szüléstörténet talán később.

 

 

Hajrá vasbab, Laurendilla és Zoya!

Zoya77 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 5519

Allia, ha majd ráérsz, kérek egy rózsaszínezést.:)))

Előzmény: Allia (5505)
Ashima Creative Commons License 2012.08.28 0 0 5518

Bocsi, most látom hogy azt áprilisban írtad. Sorry:)

Ashima Creative Commons License 2012.08.28 0 0 5517

Ha 10 hetes vagy most, hogy akarsz novemberben szülni ? :))

Előzmény: Laurendilla (5516)
Laurendilla Creative Commons License 2012.06.07 0 0 5516

bocs elgépeltem... Allia

Előzmény: Laurendilla (5515)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!